18.04.2011.

KARATE - Nastup samoborskih karataša na 12. Karate Trophy u Udinama

Šest karataša osvojilo pet odličja

KARATE - Nastup samoborskih karataša na 12. Karate Trophy u Udinama

U talijanskom gradu Udine 17. travnja održan je 12. po redu tradicionalni turnir u karateu. Natjecanje je ove godine okupilo 950 natjecatelja iz 9 država (BiH, Izrael, Slovenija, Austrija, Bugarska, Engleska, Poljska, Italija i Hrvatska). Samoborski karate klub je u Udinama nastupio sa 6 sportaša i vratio se s 5 osvojenih odličja. Više od osvojenih medalja vodstvo kluba raduje što su svi prikazali odličan rad na tatamiju i ponovo se potvrdili u međunarodnoj konkurenciji.

Najuspješnija je bila Sara Sirovica u kategoriji juniorki preko 59 kg, gdje je u finalnom meču pobijedila trećeplasiranu sa zadnjeg prvenstva Europe i svoju glavnu protivnicu ove godine, Riječanku Danku Zorić. U konkurenciji mlađih seniora do 68 kg Križan Pezer je osvojio drugo mjesto. Križan je ostvario tri uvjerljive pobjede, ali je u finalu nezasluženo izgubio od domaćeg reprezentativca.

Zrinka Pezer, Zrin Pezer i Ivana Karamatić su osvojili brončane medalje u svojim kategorijama. Ovog puta jedino Paskal Šimec nije zabilježio visoki plasman, ali on je najmlađi od svih i njemu je ovo natjecanje poslužilo prvenstveno za skupljanje iskustva u međunarodnoj konkurenciji.

I.H.

FOTO: Paskal Šimec, Križan Pezer, Sara Sirovica, Zrinka Pezer, Ivana Karamatić i Zrin Pezer

 
18.04.2011.

KARATE - Samoborci nastupili na 40. Zlatnom pojasu Čačka

Ana Lenard zlatna, Dario Svetić srebrni

KARATE - Samoborci nastupili na 40. Zlatnom pojasu Čačka

U Čačku je 16. travnja organiziran vrlo jak i kvalitetan turnir na kojem je sudjelovalo 10 reprezentacija – Rusija, Španjolska, Grčka, Crna Gora, Slovenija, Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska. Radi se o eminentnim kvalitetnim karate nacijama pa se svaki rezultat na ovakvom natjecanju mora itekako respektirati. U sastavu hrvatske selekcije nastupili su i članovi Karate kluba Samobor Ana Lenard, Dario Svetić i Nikola Šoić te su u potpunosti zadovoljavajuće odradili svoj posao. Njihova je forma više nego solidna, a ovo je natjecanje ujedno ukazalo na sve greške koje treba ukloniti do Europskog prvenstva u Zürichu od 6. do 8. svibnja. Ana Lenard je bila odlična i trijumfirala u konkurenciji seniorki do 61 kg te nagovijestila dobar nastup na seniorskom prvenstvu u Švicarskoj. Dario Svetić nije briljirao, ali i s takvim radom je zasluženo ušao u finale kategorije do 67 kg, gdje je za dlaku izgubio. U istoj kategoriji nastupio je i Nikola Šoić, koji je nakon četiri dobivena meča izgubio tek u polufinalu, a zatim nesretno i u borbi za treće mjesto.

U svakom slučaju, bila je ovo odlično odrađena zadnja provjera naše karate selekcije pred prestojeće prvenstvo Europe. I muška i ženska selekcija nalazi se trenutno na završnim sedmodnevnim pripremama u zagrebačkom Vojnom učilištu.

D.Š.

FOTO: Dario Svetić s kolegicom iz Brazila

 

KARATE - Nastup samoborskih karataša na 12. Karate Trophy u Udinama

KARATE - Samoborci nastupili na 40. Zlatnom pojasu Čačka

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002