25.03.2011.

JUDO - Održana skupština Judo kluba Samobor

Novac godinama odlazio u krive džepove?!

JUDO - Održana skupština Judo kluba Samobor

Judo klub Samobor ostavio je iza sebe najradosniju, no ujedno i najcrnju godinu u svom postojanju, može se zaključiti nakon skupštine kluba održane u četvrtak, 24. ožujka. Naime, u 2010. godini slavio se veliki jubilej, 30. godina uspješnog djelovanja jednog od najtrofejnijih hrvatskih judo klubova, no ujedno je iste godine na vidjelo isplivao niz navodnih nepravilnosti koje su dovele do smjene tadašnje uprave Judo kluba Samobor i podizanja prijava protiv bivšeg predsjednika Nikole Bućana.

Naime, situacija je došla do toga da je osnovana Komisija za preuzimanje kluba koja je "pročešljala" način djelovanja kluba od 2007. godine i utvrdila brojna financijska nepodudaranja, što je prijavljeno Samoborskom športskom savezu i financijskoj policiji te je imenovana nova uprava kluba na čelu s predsjednikom Damirom Frlićem.

On je pak na skupštini kluba istaknuo nezadovoljstvo činjenicom da Samoborski športski savez nije primijetio sporna događanja koja su, procijenjeno je, klubu nanijela štetu od preko 300 tisuća kuna, jer su sredstva Saveza i od članarine, sumnja se, završila u pogrešnim džepovima. Frlić je izrazio i nezadovoljstvo time što su im ove godine za pola smanjena sredstva za trenerski rad s podmlatkom, iako je Judo klub Samobor u prošloj sezoni imao do sada najbolje rezultate i nikad brojniji podmladak. Osim toga, u klub su se vratili Petra i Luka Leško, a s obzirom da je Petra judašica "top" europske klase u svojoj kategoriji ima obvezu nastupa na minimalno tri europska turnira A klase, što će predstavljati dodatni financijski izdatak za klub.

Tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat potvrdio je kako su vijesti o mogućim malverzacijama bivšeg predsjednika kod njega izazvale u prvi mah nevjericu, jer se radi o uglednom sportskom djelatniku, a iz financijskih izvještaja koji su se slali Savezu nije mogao iščitati sporno korištenje sredstava. U tom smislu je pohvalio transparentnost nove uprave te istaknuo kako Samoborski športski savez nije maćeha Judo klubu Samobor, nego će i dalje brinuti o njegovim potrebama i maksimalno pomoći da judaši nađu sredstva za svoje potrebe iz raznih izvora. Dodao je i da je stanje samoborskog sporta dobro, unatoč recesiji, jer se 30-postotno gradsko smanjenje proračuna nije u istoj mjeri odrazilo na sportski segment.

Tajnik Judo kluba Samobor Vladimir Vuković predstavio je pak financijske podatke o klubu pa je istaknuo da je 2010. završena s minusom od 23 tisuće kuna, zbog nužnog podmirenja obveza i dijela plaća trenerima koje nisu riješene u prvom polugodištu (od strane bivše uprave). Unatoč tome, 2010. je završena bez dugova prema osobama izvan kluba, a u 2011. godini planirani prihodi kluba očekuju se u iznosu od 253 tisuće kuna, od čega 80 tisuća kroz članarine, 97 tisuća od Samoborskog športskog saveza, 10 tisuća od donacija i 66 tisuća prihoda od turnira.

Trener Josip Šančić najavio je pak raspored aktivnosti kluba u 2011. godini, kao i skoro osnivanje novih sekcija kluba, od kojih će prva biti u Bregani. Predsjednik Frlić najavio je na kraju i inicijativu Judo kluba Samobor za osnivanjem Judo saveza Zagrebačke županije. Sva su izvješća prihvaćena jednoglasno.

K.S.

 

JUDO - Održana skupština Judo kluba Samobor

Arhiva 2011

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002