12.01.2011.

Poznato rukometno ime u redovima RK Rudar

Vučić rješenje na klupi

Poznato rukometno ime u redovima RK Rudar

U nastavak prvenstva 2. HRL – zapad ekipu Rudara povest će Dean Vučić. Riječ je o poznatom treneru i rukometašu, koji je igrao u Zagreb Chromosu, Borcu, Medveščaku, Varteksu, PIPO-u iz Čakovca te još nekoliko hrvatskih i slovenskih klubova, kao i u danskom Solingenu. Nastupio je i četiri puta za hrvatsku A selekciju. Trenerskim poslom aktivno se počeo baviti 2000. godine te je vodio ŽRK Radnik, ŽRK Goricu, ŽRK Hrvatski dragovoljac, a potom RK Dubravu i RK Petrinju. Posljednji veliki uspjeh ostvario je s RK Bedekovčinom, s kojom je u prošloj sezoni postao prvak 2. HRL – zapad i ušao u 1. B hrvatsku rukometnu ligu.

Uz trenera Vučića, u klub je stigao i srednji vanjski Igor Modrić, ponajbolji igrač RK Jaske ove jeseni, a konkurenciju je pojačao i junior Viktor Lehpamer. Rudari u nastavak prvenstva kreću za mjesec dana.

M.Š.

 
12.01.2011.

Uspješna stolnoteniska godina Silvija Mucka

A sad, u nove pobjede!

Uspješna stolnoteniska godina Silvija Mucka

U kratkoj stolnoteniskoj karijeri Silvija Mucka, 2010. godina bila je vrlo uspješna. Osvojio je četiri medalje, od toga dva prva i dva druga mjesta. Najvažnije je drugo umjesto osvojeno u Splitu od 5. do 7. ožujka u Spaladium Areni. Tamo je skupinu prošao s dvije pobjede i jednim porazom. U polufinalu je pobijedio s 3-2, a u finalu izgubio 1-3. Ovim putem Mucko zahvaljuje sportskom savezu Grada Samobora, koji je njemu i njegovom asistentu platio kotizaciju te prijevoz do Splita.

Drugi turnir na kojem je bio Mucko, održan je u Velikoj Gorici. To je bio prvi turnir za osobe s invaliditetom kojeg je organiziralo sportsko društvo osoba tjelesnih invalida Uspon. Tamo se okupilo deset količara. Bile su dvije grupe s 5 igrača. Prošao je grupu s dvije pobjede i dva poraza te se s boljom set razlikom plasirao u polufinale. U polufinalu je pobijedio igračicu iz Bjelovara s 3-2, da bi u finalu uvjerljivo izgubio od igračice iz Varaždina Helene Dretar Karić. Inače, ona je višegodišnja prvakinja Hrvatske i među top 15 igračica na svijetu.

Treći turnir na kojem je nastupio bilo je Otvoreno prvenstvo Zagreba, koje je zapravo bilo kao državno prvenstvo u malom. Bio je u vrlo jakoj grupi koju su činili: Tomica Špalj (prvak Hrvatske u kategoriji 4), Helena Dretar Karić (prvakinja Hrvatske u kategoriji žena) te Nikola Brlenić (prvak u kategoriji 2). Ovdje Mucko nije uspio izboriti nijednu pobjedu, ali stečeno iskustvo bilo je dragocjeno.

Idući turnir bio je prava poslastica. Klub u kojemu Mucko trenira izašao mu je u susret i uvrstio kategoriju osoba s invaliditetom na 8. otvoreno prvenstvo Samobora u stolnom tenisu, koje se održavalo početkom 10. mjeseca. U kategoriji osoba s invaliditetom 1-5 količari su imali grupu od četiri natjecatelja. Tamo je Mucko osvojio prvo mjesto s tri pobjede. Bilo je mnogo nervoze i potrošenih živaca, ali na kraju je sve prošlo s odličnim dojmovima.

U 12. mjesecu Mucko je imao zadnji turnir u Zagrebu – turnir URIHA. URIHO je Ustanova za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, koja u svom sastavu ima sportske kolektive registrirane u paraolimpijskom savezu. Za URIHO je nastupio na državnom natjecanju. Na tom turniru Mucko je imao četiri meča u kojima je izgubio tek jedan set. Dakle, s četiri pobjede Mucko je osvojio prvo mjesto.

Planovi u 2011. godini su ponoviti barem prošlogodišnji rezultat na državnom prvenstvu i dobrim se igrama nametnuti trenerici Miji Šikoronji i izborniku Emilu Gubici, kako bi dobio poziv na Europsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Splitu. Naravno, uz održavanje forme na manjim turnirima na kojima je Mucko sudjelovao prošle godine.

Ovom prilikom Silvio Mucko zahvaljuje klubu koji mu je osigurao jedan stol u terminima za trening, treneru Ivanu Medvedoviću koji tri puta tjedno strpljivo s njim radi po sat vremena, asistentu koji mu je logistika, te svima ostalima koji mu daju podršku u bavljenju stolnim tenisom.

I.H.

 

Poznato rukometno ime u redovima RK Rudar

Uspješna stolnoteniska godina Silvija Mucka

Arhiva 2011

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002