29.12.2010.

Redovna skupština Samoborskog športskog saveza

U proceduri strategija razvoja sporta do 2020. godine

Redovna skupština Samoborskog športskog saveza

Redovna skupština Samoborskog športskog saveza 28. prosinca protekla je u znaku predstavljanja prijedloga Strategije razvoja sporta Grada Samobora od 2012. do 2020. godine, kao najznačajnijeg dokumenta za ovu djelatnost. Prijedlog je predstavio glavni tajnik SŠS-a Juro Horvat, istaknuvši da je Grad Samobor prvi u županiji, a i u državi, izradio prijedlog strategije razvoja sporta te da svi klubovi i pojedinci svoje prijedloge i primjedbe mogu dostaviti pisanim putem do 15. siječnja. Na stotinjak strana prijedloga strategije razrađeni su svi segmenti bitni za razvoj sporta, uz potrebne analize i tablice, a s ciljem njegova daljnjeg unapređenja u Gradu Samoboru. U dokumentu se ističe potreba ulaganja u vrhunski, amaterski i školski sport, uključivanja što većeg broja mladih i žena, rad s talentiranima, edukacija sportaša i trenera te da je sport dostupan svima. Naglašeno je i kako je nužna dobra infrastruktura te da je Samobor po sportskim objektima iznad državnog prosjeka, ali još ispod onog europskog. Jedna od potreba je zatvoreni bazen pa je Juro Horvat iskazao nadu da će uskoro biti realiziran projekt Šmidhena. Zahvalio je na kraju gradonačelniku Kreši Beljaku, cijeloj gradskoj upravi i članovima Gradskog vijeća što su u 2010. povećali izdvajanje za samoborske sportaše te im vratili dignitet.

Pohvalu dokumentu izrekao je i jedan od recenzenata, Siniša Krajač, voditelj Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa Hrvatskog olimpijskog odbora, a ni gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak nije štedio riječi hvale na rad Samoborskog športskog saveza, ističući kvalitetne programe te djelovanje glavnog tajnika Jure Horvata i predsjednika Borisa Makaruna. Pohvalio je i sve sportaše za njihov rad i uspjehe te poželio da 2011. bude još uspješnija i financijski stabilnija.

Na ovoj redovnoj skupštini u Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza umjesto Nikole Bučana i Josipa Šuflaja izabrani su Vladimir Čerkez i Martina Bublić, a prihvaćene su i izmjene javnih potreba u sportu do kraja 2010. godine.

M.Š.

 
29.12.2010.

SPORTSKE ORGANIZACIJE - Skupština Zajednica športskih udruga i saveza (ZŠUS) Zagrebačke županije

Prvi na redu kad bude bolje

SPORTSKE ORGANIZACIJE - Skupština Zajednica športskih udruga i saveza (ZŠUS) Zagrebačke županije

Članovi Skupštine Zajednica športskih udruga i saveza (ZŠUS) Zagrebačke županije sastali su se u Samoboru na svojoj drugoj redovnoj sjednici u srijedu, 29. prosinca. U prostorijama nove sportske dvorane brzinski su prošli kroz kratki dnevni red, u kojem je središnja točka bila vezana uz izmjene programa javnih potreba u sportu Zagrebačke županije te plana sredstava za njihovo sufinanciranje u 2010. godini.

Kako je pojasnio predsjednik ZŠUS-a Vladimir Bregović, umjesto početkom godine predviđenih oko 5,6 milijuna kuna, zbog teške gospodarske godine, koja se odrazila i na proračun Zagrebačke županije, te slijedom toga i na financiranje županijskog sporta, došlo se krajem 2010. godine do konačnih nešto više od 4,1 milijun sportskih kuna. Taj je iznos usklađen s konkretnim sportskim programima, uz nadu da će dogodine financijska situacija biti i bolja od zasad očekivanih 4,5 milijuna kuna, koliko bi ZŠUS-u trebalo biti stavljeno na raspolaganje iz županijske kase.

Bude li stanje uistinu bolje, obećao je pak zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, sport će se svakako naći pri vrhu popisa onih kojima će se povećati sredstva. Uz njega svojim je dolaskom podršku radu ZŠUS-a pružio i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin.

K.S.

 

Redovna skupština Samoborskog športskog saveza

SPORTSKE ORGANIZACIJE - Skupština Zajednica športskih udruga i saveza (ZŠUS) Zagrebačke županije

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002