28.12.2010.

RUKOMET - Rezime nastupa mlađih dobnih skupina RK Rudar iz Ruda u prvom dijelu natjecanja

Zapaženi rezultati mladih Rudara

Završio je prvi dio ligaških natjecanja mlađih selekcija RK Rudar, koje su u svojim rangovima natjecanja ostvarile zapažene rezultate te tako nastavile uspješan niz iz prethodne sezone. Nabrojimo ih redom.

Kadeti Rudara (1994./95.) već su samim plasmanom u 1. hrvatsku kadetsku rukometnu ligu ostvarili zapažen rezultat pa svaka utakmica u elitnom rangu natjecanja za njihov uzrast predstavlja nagradu i podstrek za daljnje bavljenje rukometom. Nakon 11 odigranih utakmica kadeti u konkurenciji 24 ekipe zauzimaju 14. mjesto s 10 bodova. Ostvareni plasman je realan odraz snaga u ligi, koja je vrlo kvalitetna i u kojoj se čak 12 ekipa bori za poredak od 1. do 8. mjesta, što im osigurava nastup na završnici Prvenstva Hrvatske. Rudari su na gostovanjima poraženi od ekipa Međimurja, Osijeka, Hrvatskog dragovoljca, Kaštela Adriachema, a pobjede su izborene protiv ekipa Varteksa i Nexea. Na domaćem terenu Rudari su ubilježili pobjede protiv ekipa Trilja i Krilnika, neodlučene rezultate s ekipama Zadra i Croatia Osiguranja te nezaslužen poraz od ekipe Splita EMC. Porazi su pretrpljeni od ekipa koje su sudjelovale na završnici PH i ostvarile plasman među 12 najboljih u Hrvatskoj. U proljetnom dijelu prvenstva Rudari su četiri puta domaćini, a samo dva puta gosti pa se nadamo da će i bodovni učinak biti veći, a time i poboljšan plasman na prvenstvenoj ljestvici.

Mlađi kadeti Rudara (1996./97.) rezultatima u 1. hrvatskoj mlađoj kadetskoj rukometnoj ligi – zapad predstavljaju najugodnije iznenađenje za sve u klubu. Pred početak natjecanja nitko se nije mogao nadati da će nakon prvog dijela Rudari zauzimati visoku 5. poziciju u konkurenciji 28 ekipa. Mlađi kadeti ostvarili su 9 pobjeda, jedan neodlučeni rezultat, a poraženi su tri puta. Pobjede su ubilježene protiv ekipa Ivanića, Trnja, Sesveta, Senja, Buzeta, Umaga, Poreča, Labina, Arene, a porazi su ubilježeni protiv objektivno kvalitetnijih ekipa Medveščaka, Zameta i Trsata. U posljednjoj utakmici prvog dijela natjecanja Rudari su u izuzetno dramatičnoj utakmici podijelili bodove s odličnom ekipom Gorice. Ostvareni rezultati još više dobivaju na težini ako se zna da su samo tri igrača rođena 1996. godine, dok su ostali rođeni 1997. i 1998. godine. Ostvarenim rezultatima mlađi kadeti Rudara otvaraju si mogućnost plasmana među prvih 10 ekipa u ligi, čime bi u konačnici stekli uvjet za plasman u 1. hrvatsku kadetsku rukometnu ligu.

Nakon osvojenog 6. mjesta u završnici Prvenstva Hrvatske i 1. mjesta na velikom međunarodnom turniru u Prešovu, mali Rudari (dječaci A 1998./99. godište) i u novom prvenstvu nastavljaju s dobrim rezultatima i na najboljem su putu da ostvare prošlogodišnji uspjeh i plasiraju se u završnicu Prvenstva Hrvatske. Nakon prvog dijela prvenstva i 15 osvojenih bodova, Rudari dijele treće i četvrto mjesto s ekipom ZG Dubrave. Nakon domaćeg poraza u 2. kolu od vodeće ekipe RŠK Karlovac i gostujućeg poraza u 3. kolu od ekipe CO Zagreb, Rudari su konsolidirali redove i napravili lijep niz dobrih rezultata, koji ih je doveo do trenutnog plasmana na prvenstvenoj ljestvici., a da su u zaostaloj utakmici protiv ekipe Petrinje u Petrinji nastupili u kompletnom sastavu gotovo sigurno bi na bodovnom kontu imali dva boda više. No, i dosadašnji učinak je vrlo dobar, jer vodi na završnicu Prvenstva Hrvatske u svibnju 2011. godine.

Dječaci B i Minići (2000./2001.), nakon što su savladali osnove mini rukometa, od ove su jeseni počeli igrati i veliki rukomet. Natječu se u međužupanijskoj rukometnoj ligi, koja broji 11 ekipa i nakon 6 odigranih kola zauzimaju 5. mjesto sa 4 pobjede i 2 poraza. Pored velikog rukometa, turnirski se odigrava i liga mini rukometa, posebno za 2000. i posebno za 2001. godište. Minići su sudjelovali i na turniru mini rukometa u Kašteliru, gdje su u konkurenciji dječaka rođenih 2000. godine osvojili 8. mjesto, a u konkurenciji dječaka rođenih 2001. godine 11. mjesto. Za veliku većinu bio je to prvi susret s turnirskim načinom igranja, a isti je odlično poslužio za zajedničko druženje djece i roditelja te, usput, i za stjecanje neophodnog igračkog iskustva.

D.G.

 

RUKOMET - Rezime nastupa mlađih dobnih skupina RK Rudar iz Ruda u prvom dijelu natjecanja

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002