20.12.2010.

KARATE - Božićni kup - Podsused, 19. prosinca

Lijep završetak godine

KARATE - Božićni kup - Podsused, 19. prosinca

U sportskoj dvorani Sutinska vrela održan je 19. prosinca 14. Božićni kup u karateu, turnir međunarodnog karaktera. Na turniru je nastupilo nešto više od 500 natjecatelja iz 4 države (Slovenija, Srbija, BiH, Hrvatska).

Od samoborskih karatista na turniru je nastupilo samo 5 najmlađih natjecatelja u borbama, s obzirom da su se dan ranije svi natjecali na županijskom prvenstvu. To je ostavilo traga na mladim borcima te se vidjelo da su pomalo umorni i iscrpljeni.

Ipak, trojica su se uspjela popeti na pobjedničko postolje. U kategoriji učenika +42 kg 3. mjesto je osvojio Leonard Šogorić, u kategoriji učenika -42 kg isti rezultat je ponovio Igor Katanec Beketić, dok je u kategoriji učenika -34 kg Leon Henč također osvojio 3. mjesto. Dorijan Romić i Ian Baždar ovaj puta nisu uspjeli ostvariti zapaženiji rezultat.

Na kraju svega, stručno vodstvo kluba može biti zadovoljno s ovom kalendarskom godinom, koja je i završila s ovim turnirom. Klub je ostvario sve zacrtane planove i ciljeve i s nestrpljenjem očekuje početak nove natjecateljske godine, od koje se opet puno očekuje.

Samoborski karatisti su glavni kandidati za postizanje velikih rezultata na Europskom prvenstvu za mlađe uzraste koje će se održati početkom veljače u Novom Sadu, seniorskom Europskom prvenstvu u svibnju u Zürichu te Svjetskom prvenstvu za mlađe uzraste u Kuala Lumpuru u studenome.

Odmah na početku godine (15. i 16. siječnja) klub očekuje organizacija velikog međunarodnog turnira Grand Prix Croatia, koji spada u najjače i najmasovnije turnire u ovom dijelu Europe. Očekuje se više od 1000 natjecatelja iz najmanje 20 zemalja Europe i svijeta.

S.S.

FOTO: Igor Katanec Beketić (lijevo) u akciji

Zlato za Stefani Filipić na Božićnom kupu

Na Božićnom kupu je nastupilo samo 6 članova Karate kluba Bregana, koji su osvojili tri medalje (zlato, srebro i broncu).

Najuspješnija je bila Stefani Filipić, koja je prikazala odlične mečeve i zasluženo osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 53 kg. Vrlo dobar nastup imala je Paula Andričević koja se okitila srebrom u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg. Broncu je osvojio Luka Ivir u kategoriji učenika do 42 kg.

Bez medalje su ostali Elena Bratanić, Domagoj Žabčić i Ana Matijaščić.

S.S.

FOTO: Stefani Filipić

 
20.12.2010.

RUKOMET - RK Rudar završio prvi dio prvenstva

Prva ekipa mogla i bolje, druga odlična

Zbog vremenskih neprilika koje su vladale proteklog vikenda u cijeloj Hrvatskoj, odgođena je utakmica 11. kola 2. HRL zapad između ekipa Rudara i Matulja iz okolice Rijeke. Utakmica će se vjerojatno igrati sredinom veljače, pred nastavak sezone. Tako će prva ekipa Rudara proljetni dio sezone dočekati na 11. mjestu sa 6 bodova, ali s dva boda mogu se pomaknuti prema sredini. Uzrok ovom plasmanu su gostovanja s kojih Rudari nisu uspjeli donijeti bodove, a domaći kiks protiv Ivanića u svojoj dvorani dodatno je zakomplicirao situaciju. Bolja igra očekuje se na proljeće, kada će Rudari odigrati sedam utakmica pred svojom publikom (šest redovnih i zaostalu protiv Matulja) pa se nadamo da će održati tradiciju o teško osvojivom rudarskom terenu, a namaknuti i pokoji bod s gostovanja kako se ne bi doveli u poziciju borbe za ostanak.

Za razliku od prve ekipe, druga je imala odličnu polusezonu u županijskoj ligi, ostvarivši svih osam pobjeda. Mladi Rudari (od kojih neki igraju i za prvu ekipu) uvjerljivo su svladali sve svoje protivnike, a osobitu draž imali su lokalni derbiji protiv Svetog Martina, Sloge iz Svete Nedelje te samoborske Mladosti. Nastave li ovako, u proljeće mladi igrači pod vodstvom Darija Gaće mogli bi se probiti i u 3. HRL središte.

M.Š.

 

KARATE - Božićni kup - Podsused, 19. prosinca

RUKOMET - RK Rudar završio prvi dio prvenstva

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002