02.12.2010.

MOTO SPORT - U Samoboru održana završna svečanost QuadCross prvenstva Hrvatske

Nagrade najboljima uz samoborsku feštu

MOTO SPORT - U Samoboru održana završna svečanost QuadCross prvenstva Hrvatske

Domaćin završne svečanosti QuadCross prvenstva Hrvatske ove godine bio je MK Samobor. U restoranu Zlatna kapljica okupljeno je ono najbolje što ovaj atraktivni sport ima za ponuditi u Hrvatskoj, a nakon kratkog prigodnog govora i podsjećanja na sezonu nagrade je najboljim pojedincima i klubovima uručio predsjednik QuadCross discipline Nenad Šogorić. Počelo je s najmlađima, a u klasi Q1 medalje su pripale Stjepanu Zebi, Leonu Karmazenu i Lovri Katiniću. U klasi Q2 nagrade su dobili Ramon Wilmschen, Marina Galić i Marin Galić. U klasi Q3 naslov je otišao u ruke Martine Brdarić, ispred Filipa Šimunca i Luke Buze. U klasi Q4 pobjednici su Dario Suhina, Kristijan Koščec i Ivan Brdarić, a u najjačoj, otvorenoj klasi Q5 medaljama su se okitili Bernard Žagar, Igor Popović i Tomaž Mori.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje vozače u međunarodnom kup natjecanju pod pokroviteljstvom promotora, a naslovi su pripali Mihi Špindleru te Branku i Mateju Peteku. U ekipnim kategorijama nagrade su dodijeljene klubovima s najviše osvojenih bodova u ovoj sezoni: MK Samoboru, Xtream klubu Brod i MK Quad Sv. I. Zelina. Najbolji timovi u juniorskoj konkurenciji su Brdarić Team, Kuko Racing i Xtream Brod, a u seniorskoj Xtream Team Brod 1, MK Samobor Team i Xtream Team Brod 2.

Po završetku dodjele trofeja vozači i vozačice quadova i predstavnici klubova uživali su u samoborskim specijalitetima te iskoristili vrijeme za druženje i rekapitulaciju završene sezone.

K.S.

 
02.12.2010.

RUKOMET - Nastupi ekipa RK Rudar

Druga ekipa uspješnija od prve

Prva ekipa Rudara ušla je u seriju poraza. U 8. kolu 2. HRL zapad poraženi su na gostovanju u Petrinji 26:23, što im je bio treći poraz u nizu i time su se doveli u neugodan položaj na prvenstvenoj ljestvici, zauzevši 10. mjesto. Rudari su u Petrinji pružili dobru igru, iako su bili oslabljeni neigranjem ozlijeđenih Josipa Štajnklera i Zorana Fabekovića. U 9. kolu u Rude stiže ekipa Kvarnera i pobjeda za Rudare postaje imperativ.

Za razliku od prve, druga ekipa Rudara reda pobjede. U derbiju jesenskog dijela prvenstva županijske lige mladi Rudari visoko su u 7. kolu pobijedili prve pratitelje na ljestvici Slogu iz Svete Nedelje 32:24 te tako dva kola prije kraja i teoretski osigurali naslov jesenskog prvaka s 5 bodova prednosti.

U 1. hrvatskoj kadetskoj ligi Rudari su u 4. krugu natjecanja pobijedili Krilnik iz Splita 33:22, a izgubili od ekipe Splita 23:24, čemu su svojim odlukama u posljednjoj minuti susreta pridonijeli i suci Barle – Vučić. U 1. HMKRL zapad mladi kadeti Rudara su, nakon devet uzastopnih pobjeda, pretrpjeli dva poraza. U 5. krugu natjecanja na gostovanju u Rijeci bolji od njih bili su Zamet i Trsat.

M.Š.

 

MOTO SPORT - U Samoboru održana završna svečanost QuadCross prvenstva Hrvatske

RUKOMET - Nastupi ekipa RK Rudar

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002