16.11.2010.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 14. kolo

TOP – Sava (D) 3:0 (2:0)

PoTop Save

KERESTINEC – Igralište TOP - a

Gledatelja 80

Sudac: Vuković (Sveti Ivan Zelina)

Pomoćnici: Jakopić (Kreča Ves) i Školjak (Beter)

Strijelci: 1:0 Vratarić(22), 2:0 Vratarić(44), 3:0 Žlender(77)

TOP: Bugarin, Filipi, Puntarec (od 83. Maceković), Hržić (od 46. Skukan), Marijan, Fabek (od 85. Kalman), Vratarić (od 65. Vukas), Lisec, Žlender, I. Meglajec, Jordan

Trener: Milan Končarević

SAVA DRENJE: Tonković, Drenski, Majstorović (od 28. Šoštarić), Gorgijev, Jukić, Preskar, Vrhovski, Šunde, Jakovina, Žauhar, Olovec

Trener: Zlatko Koletić

Igrač utakmice: Damir Vratarić (TOP)

Uvjerljivo izdanje domaćina koji je već u prvih 45 minuta vrlo dobrom igrom riješio pitanje pobjednika. Da gosti nisu imali raspoloženog vratara Tonkovića na poluvrijeme bi se otišlo uvjerljivijim rezultatom od 2:0 i među strijelce se ne bi upisao samo Vratarić (oba gola). U drugom dijelu konačni rezultat postiže najbolji strijelac Kerestinčana Žlender u 77. minuti.

M.M.

Klokočevac – Zrinski Tehnovent 1:2 (0:1)

Derbi začelja gostima

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 100

Sudac: Jeleč

Pomoćnici: Zajec (oba iz Zaprešića) i Špoljar (Bistra)

Strijelci: 0:1 Blažević(35), 0:2 M. Bošnjak(65), 1:2 Matijaščić(69)

KLOKOČEVAC: Đurđević, K. Bošnjak, Ćosić (od 89. Kovačić), Janžić, Janjić, Lehpamer (od 46. Sokolović), Beloša (od 46. Kušter), Gestić, Vlašić, Brajković, Matijaščić

Trener: Ferdo Kamenčić

ZRINSKI TEHNOVENT: Levak, Petrić, Mandir, Ramić, Šicl (od 20. Dekalić), Kovačević, Murić (od 90. M. Jagodić), D. Jagodić, Blažević, Mataušić, M. Bošnjak (od 80. Ištuk)

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Ivica Petrić (Zrinski Tehnovent)

Iako je forma u posljednjih nekoliko kola (uz domaći teren) sugerirala pobjedu Klokočevca svi bodove odlaze u susjedni Farkaševac. Derbi začelja privukao privukao je 100–tinjak gledatelja koji su već u 12. minuti vidjeli prečku za domaće; udarac je uputio Janžić. Gosti su se ubrzo pribrali te na asistenciju Jagodića volejem za 0:1 postavlja Blažević. Gosti duplaju svoju prednost nakon sata igre kada je jednu kontru preciznim udarcem s ruba 16 – ercu završio Bošnjak. Domaćini samo koju minutu kasnije golom Matijaščića vraćaju neizvjesnost u susret, ali do kraja utakmice više nije bilo prilika za izjednačenje.

M.M.

Nakon 14. kola vodi Dinamo Hidrel s 32 boda, drugi je TOP s 28, Zrinski Tehnovent je četrnaesti s 11, dok je Klokočevac na šestnaestom mjestu s 8 bodova.

 
16.11.2010.

RUKOMET - Županijska liga, vanjski prsten – 5. kolo Mladost 09 - Sveti Martin 31:30 (17:18)

Jedan gol odlučio lokalni derbi

Mladost 09: Radovanić, Balajić, Habuš 7, Gagula 5, Petrić M., Radić 7, Jelenić, Petrić A. 1, Kurilić 9, Petrić F. 1, Razum, Štibuhar 1.

Trener: Darko Štuka

Sveti Martin: Burić, Holetić, Šolčić, Kos 4, Razum 10, Ložnjak 9, Ribarić 1, Žigić 4, Vraneković 2, Plazina, Divjak, Tkalčec.

Trener: Danijel Ložnjak

U dvorani Bogumila Tonija u nedjelju, 19. studenoga, odigran je dugo očekivani lokalni derbi županijske rukometne lige vanjskog prstena između Mladosti 09 iz Samobora i Svetog Martina. Pred dobro popunjenom dvoranom Samoborci su fanatičnom borbenošću uspjeli pobijediti favorite iz Svetog Martina s 31:30. Pobjeda je pobudila veliko oduševljenje, kako među navijačima, tako i među igačima kojima je to veliki impuls za dalji rad, kao i rukometnim entuzijastima u upravi koji ne štede svoj novac i vrijeme u traženju mjesta pod samoborskim sportskim nebom, pod vodstvom Maria Stanca. Bio je užitak gledati jednu i drugu ekipu u fer i sportskoj borbi do zadnje sekunde, što je diktirao i izjednačen rezultat do samoga kraja.

B.P.

 
16.11.2010.

JUDO - Proslava 30 godina rada Judo kluba Samobor

Srake najzaslužnijima

JUDO - Proslava 30 godina rada Judo kluba Samobor

U športskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija 13. studenoga svečano je obilježena 30. godišnjica rada Judo kluba Samobor. Na početku programa okupljenima se obratio dogradonačelnik Grada Samobora Željko Stanec koji je judašima čestitao obljetnicu i zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Na neke od najvećih uspjeha kluba podsjetili su Juro Horvat, Snježana Seba, jedna od najtrofejnijih natjecateljica kluba, Zlatko Jagić i Danijel Penić, judo sudac i trener pod čijim su vodstvom ostvareni najveći uspjesi kluba.

Prisutni su mogli uživati i u atraktivnim borbama. Zahvaljujući prijateljskom iz Slovenj Gradeca u prvoj borbi sudjelovali su mlada nada slovenskog juda Matej Anželak i Filip Šipek, viceprvak Hrvatske. U drugoj borbi na tatami su izašle Tanja Anželak, prvakinja Slovenije i Lucija Ivošević, ove godine osvajačica dvije brončane medalje na prvenstvima Hrvatske. U trećoj borbi sudjelovali su članovi Judo kluba Samobor, prvak Hrvatske Ante Vukres i dvostruki viceprvak Hrvatske, Josip Garašić.

Na kraju programa prikazana je budućnost kluba, mladi i školovani treneri i preko 80 mladih judaša. U finalu je desetak odabranih judaša prezentiralo djelomičan judo trening s gimnastikom, te bacanja iz mjesta i u fingiranoj borbi. Posebno atraktivan je bio prikaz obrane od napadača uz prakticiranje judo bacanja.

Nagradama - kipovima Srake, maskotom kluba, nagrađeni su osnivači kluba Josip Skok, Nikola Bućan, Slavko Rudolf i Josip Skok.

Istovjetne su nagrade primili i Grad Samobor, Zlatko Jagić, inicijator izgradnje borilačke dvorane i sportaš koji je klubu pomagao u najtežim danima, Zdravko Baršnik, legenda hrvatskog juda, majstor juda 7. dan koji je dio svog trenerskog talenta utkao i u Judo klub Samobor te Zoran Legac, veliki sponzor kluba, bez kojeg bi se klub u devedesetima vjerojatno ugasio.

Zahvalnice za razvoj kluba dobili su bivši predsjednici i članovi uprave: Ivan Hincak, Dubravko Miškec, Božo Jurković, Ivo Balen, Zdravko Runtas, Mario Pehar, Nenad Medved, Ivo Tomašković, Danijel Penić i Josip Šančić.

Zahvalnice za uspješnu suradnju dobili su Marijan Novak iz JK Mladost, Vjeran Stepanić iz JK Centar, Goran Strmotić iz JK Panda, Judo klub Pinky iz Velike Gorice, Judo klub Jaska iz Jastrebarskog, Judo klub Panda iz Zagreba, Judo klub Koroška iz Slovenj Gradeca, Osnovna škola Bogumila Tonija, Pena autokozmetika d.o.o., Gradnjapromet d.o.o. iz Samobora i Kadulja d.o.o. iz Samobora.

Za ostvarene sportske rezultate zahvalnice su primili Snježana Seba, Sandra Burić, Senka Ritz, Ivana Bogović, Slaven Miškec, Jadranka Selmanpašić, Nikolina Franjko, Natalija Dekalić, Marijana Cesarec, Dragana Salopek, Ana Tomašković, Anita Prizmić, Željka Mesic, Klaudija Seretin, Mirjana Rudar, Matilda Cvjetković, Siniša Medved, Marin Zubčić, Draško Spinčić (posthumno), Denis Šegrt i Matija Frlić.

Na kraju je za sve uzvanike, goste, natjecatelje i roditelje priređena zakuska, koja se, uz druženje i sportske razgovore, nastavila do kasnih večernjih sati.

I.H.

 

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 14. kolo

RUKOMET - Županijska liga, vanjski prsten – 5. kolo Mladost 09 - Sveti Martin 31:30 (17:18)

JUDO - Proslava 30 godina rada Judo kluba Samobor

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002