08.10.2010.

AUTOMOBILIZAM - SAK Samobor među najboljim klubovima u autoslalomu

U očekivanju konačnog raspleta...

AUTOMOBILIZAM - SAK Samobor među najboljim klubovima u autoslalomu

U jednom vikendu održane su dvije zasebne utrke u autoslalomu u Novom Marofu. U subotu je na programu bila utrka u organizaciji AK Ina, a u nedjelju u organizaciji AKK Zanatlija. Ove utrke još su više zakomplicirale bodovnu situaciju po klasama, a rasplet je još daleko. Prijavilo se 126 natjecatelja, što pokazuje da je autoslalom pobijedio opću krizu i recesiju. Slalom se vozio na kartodromu Rauš i bez obzira što je dva dana lijevala kiša i bilo hladno, atmosfera je bila vesela, utrka je privukla velik broj gledatelja, a i suci i organizatori su odlično u oba dana obavili svoj posao.

Samoborski klub SAK Samobor nakon puno godina napokon dobiva status u hrvatskom auto sportu kakav i zaslužuje, a sve zahvaljujući svojim vozačima. Klub je pojačan s mladim nadama koje već sada postižu vrhunske rezultate i donose svaki put puno bodova za klub. U klubu su Tona Laušin, Goran Laušin, Lana Laušin Špiranec, Ivan Majić, Marko Mirosavljević, Jure Fran Vrbančić i Andrej Burek. Godinama je Tona Laušin bio stup SAK Samobora i svojim rezultatima pronosio ime Samobora diljem Hrvatske. Sada to jednako tako čine sin Goran i kćer Lana, jer ostvaruju rezultate u samom vrhu, zajedno s ostalim članovima kluba.

Svojim rezultatima u ovoj sezoni Samoborci su postigli da se klub nalazi na drugom mjestu u konkurenciji klubova. Prije svega su odlična "klapa", svi su pozitivni i vedrog duha, željni brzine i adrenalina. Na stazi su ljuti konkurenti, a van staze jedni drugima od velike pomoći i prijatelji. Kada se kreće na utrku i ide na put lijepo je vidjeti kolonu automobila sa SAK Samobor naljepnicom na vjetrobranskom staklu.

U Novom Marofu je bilo kao i u cijeloj sezoni do sada. Dečki su odlično vozili, borili se do zadnjeg metra i došli su do postolja i pehara. Prvi dan Majić je bio drugi, Mirosavljević treći, a Goran Laušin četvrti i svi troje su završili s razlikom od jedne tisućinke. Tona Laušin, Vrbančić i Burek malo su kasnili za njima i prvi i drugi dan. Lana je "uletjela" u pola sezone s Goranovim Peugeotom i prvi i drugi dan osvojila drugo mjesto. U nedjelju se redoslijed okrenuo. Goran Laušin je dominirao cijeli dan i bio prvi, Majić četvrti, Mirosavljević peti, Tona Laušin, Burek i Vrbančić su ih slijedili. U subotu je SAK Samobor bio drugi u konkurenciji klubova, a u nedjelju treći.

Na početku su klubom dominirali japanski automobili, a sad su to francuski. Tona Laušin i Burek su ostali vjerni Hondama, Majić i Mirosavljević Renaultu Cliu, Lana i Goran Laušin voze Peugeot, a Vrbančić Yugo. U svakom slučaju, rezultati su hvalevrijedni i nadamo se da će se tako nastaviti i u ostatku sezone, jer samoborska ekipa ima velike planove. Ostale su još tri kilometarski dosta udaljene utrke - Preluk, Dubrovnik i Omiš, gdje dečki idu riješiti bodovnu zavrzlamu, jer sad je trenutno situacija takva da se rasplet ne može ni naslutiti. Iduće natjecanje je na dobro poznatoj motociklističkoj stazi Preluk u okolici Rijeke i nadamo se dobrim rezultatima i lijepom vremenu.

S.S.

 

AUTOMOBILIZAM - SAK Samobor među najboljim klubovima u autoslalomu

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002