23.08.2010.

U Samoboru održan županijski seminar za nogometne trenere

Usvojena nova znanja

U Samoboru održan županijski seminar za nogometne trenere

U samoborskom Hotelu Lavica 23. kolovoza održan je edukacijski seminar za nogometne trenere 4. lige (skupina B), Jedinstvene županijske te Prve i Druge županijske lige. Bio je namijenjen trenerima svih kategorija, od seniorskih do onih najmlađih, a dolazak je bio obavezan zbog izdavanja licenci za novu sezonu. Organizator seminara bio je Nogometni savez Zagrebačke županije pa su na početku sve sudionike pozdravili instruktor NSZŽ Stjepan Bašić i predsjednik komisije trenera prof. Marijan Kižlin. Potom je o izmjenama i dopunama pravila nogometne igre govorio savezni instruktor suđenja Zdravko Žnidarec, a nakon njega riječ je dobio i ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije prof. Milan Kolman. Voditelj nogometne akademije prof. Vatroslav Mihačić trenerima je govorio o školovanju i tehnikama vratara, a na kraju bivši izbornik Ruande i pomoćni trener u NK Dinamu prof. Tomislav Obradović govorio je o razlikama u radu u reprezentaciji i klubu.

M.Š.

 
23.08.2010.

Uzbudljiv MTB vikend u Samoboru u organizaciji BBK Šišmiš

Berislav Topol najbolji Samoborac

Uzbudljiv MTB vikend u Samoboru u organizaciji BBK Šišmiš

U Samoboru je proteklog vikenda (21. i 22. kolovoza) održana još jedna MTB utrka. Ovoga puta radilo se o najatraktivnijoj disciplini brdskog biciklizma - spustu. Na iznimno atraktivnoj stazi, koja je počinjala iznad samoborskog Vidikovca, prolazila pored samog Starog grada te završavala atraktivnim skokom u ciljnoj areni na livadi na Vugrinšćaku, svoje su sposobnosti pokazali najbolji hrvatski i slovenski spustaši. U subotu su (21. kolovoza) cijeli dan na programu bili treninzi, dok su u nedjelju na rasporedu bile kvalifikacije i finalna utrka. Kvalifikacije su započele u 11 sati i nakon njih najbolji senior bio je Boštjan Volf iz Slovenije, dok je kod žena najbolja bila Zarja Černilogar, također iz Slovenije.

U finalu od 14 sati natjecatelji su startali prema rezultatima iz kvalifikacija, i to od najsporijeg prema najbržem. Nakon završenog finala pobjedu je kod seniora odnio Boštjan Volf, koji je spojio dvije potpuno identične vožnje s razlikom od samo 12 stotinki. Drugi je bio Miran Vauh, a treći Kristijan Vreček, oba iz Slovenije. Najbolji hrvatski senior bio je naš mladi devetnaestogodišnji Samoborac Berislav Topol, koji je zauzeo ukupno četvrto mjesto.

Kod juniora pobjedu je odnio Marko Šišović iz Biciklističkog kluba MTB Istra Pazin, drugi je bio Žan Fojkar iz Slovenije, a treći Robert Šangulin iz zagrebačkog kluba Zlatni medvjed. Kod djevojaka najbolja je bila Zarja Černilogar iz Slovenije, ispred Kristine Filetin iz zagrebačke BK Kalorije i Andree Radačić, također iz Hrvatske.

Na žalost, zahtjevna staza bila je uzrok mnogim padovima od kojih su za natjecatelje dva bila vrlo teška i rezultirala su težim ozljedama. Na sreću s oba natjecatelja će u skoroj budućnosti biti sve u redu. Osim natjecatelja, djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja imali su posla i s jednim gledateljem kojeg je, također, bilo potrebno izvlačiti iz šume No, ovakve stvari su uobičajene za ovaj sport.

Zaključak većine natjecatelja i nas kao organizatora je da je ovo bio još jedan vrhunski sportski događaj u odličnoj organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš iz Samobora. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez naših sponzora i gradskih institucija, koje nas podržavaju i kojima se od srca zahvaljujemo.

Luka Čanak, predsjednik BBK Šišmiš

 

U Samoboru održan županijski seminar za nogometne trenere

Uzbudljiv MTB vikend u Samoboru u organizaciji BBK Šišmiš

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002