16.08.2010.

SŠS i NSS organiziraju malonogometni turnir samoborskih mjesnih odbora

U boj za mjesni odbor svoj

Samoborski športski savez i Nogometno središte Samobor organiziraju 21. kolovoza natjecanje samoborskih mjesnih odbora u malom nogometu po pravilima FIFA-e. Utakmice će se igrati na igralištima s umjetnom travom na sportskom centru NK Samobora i to 2 x 10 minuta u sustavu 5 igrača i golman. Pravo sudjelovanja imaju stanovnici mjesnih odbora koji su navršili 35 godina.

Sudjelovat će osam mjesnih odbora podijeljenih u dvije grupe. U grupi A igrat će Rakov Potok, Dubrava-Vrhovčak, Domaslovec i Kladje, a u grupi B Lug, Drežnik, Konščica i Farkaševec. Prvo će se igrati po skupinama, a utakmice prvog kola počinju u 18 sati. Nakon razigravanja po skupinama, u 21 sati odigrat će se polufinalne utakmice dvije najbolje ekipe iz svake skupine, dok će se potom igrati za peto, odnosno sedmo mjesto. Utakmica za treće mjesto igrat će se od 22 sata, dok je finale za pobjednika turnira na rasporedu u 22 sata i 30 minuta. Podjela nagrada predviđena je u 23 sata.

M.Š.

 
16.08.2010.

Održana pretposljednja utrka MTB Kupa Hrvatske u Klani

Šišmiši opet odlični

Održana pretposljednja utrka MTB Kupa Hrvatske u Klani

U Klani iznad Rijeke 15. kolovoza održana je pretposljednja utrka MTB Kupa Hrvatske u disciplini Cross-Country, na kojoj je nastupilo šest Šišmiša. Izdvojit ćemo rezultat mlade samoborske natjecateljice Ane Turk, koja je u svojoj drugoj MTB utrci osvojila peto mjesto. Rezultat je tim bolji što su na prva dva mjesta bile vrlo kvalitetne natjecateljice iz susjedne Slovenije.

Osim Ane, još jedan vrhunski rezultat ostvario je njen stariji brat Filip Turk. Filip je zauzeo odlično treće mjesto u ukupnom poretku, dok je u svojoj kategoriji do 23 godine osvojio prvo mjesto. Filip je tako povećao svoju prednost u ukupnom poretku Kupa Hrvatske i mirno čeka završnu utrku u Karlovcu krajem kolovoza.

Filip o svojem nastupu kaže da je bilo dobro, zapravo i odlično ako se uzme u obzir da je bio malo umoran nakon teških treninga tijekom tjedna. Naime, već se priprema za utrku u Karlovcu, koja se boduje za svjetske bodove, pa mu je u Klani bilo bitno jedino obraniti vodeće mjesto u Kupu Hrvatske. Veseli ga, kaže, i što je prva utka na novom biciklu (koji je dobio za sljedeću sezonu) prošla vrlo dobra, a za bicikl kaže da je zaista fantastičan. Ujedno zahvaljuje, kao i BBK Šišmiš, na novom biciklu ponosnom sponzoru - trgovini i servisu bicikala Instruktor iz Samobora.

Luka Čanak

Foto: Filip Turk (izvor BBK Šišmiš)

 
16.08.2010.

U Samoboru će biti održana brdsko – biciklistička utrka 4. DH Samobor 2010 – Stari grad

Spust od Vidikovca do Vugrinščaka

U Samoboru  će biti održana brdsko – biciklistička utrka 4. DH Samobor 2010 – Stari grad

U Samoboru se od 20. do 22. kolovoza održava druga utrka za Hrvatski kup u brdsko - biciklističkoj disciplini spusta (downhill), pod nazivom 4. DH Samobor 2010 – Stari grad. Utrka će biti održana na atraktivnoj stazi koja počinje kod samoborskog Vidikovca, nakon toga se strmo spušta prema samoborskom Starom gradu i nastavlja stubama do cilja na livadi na Vugrinščaku.

Na utrci se očekuje nastup ponajboljih hrvatskih, slovenskih i bosansko-hercegovačkih vozača, koji će imati prigodu pokazati svoje vještine na tehnički zahtjevnoj stazi, koja je u prvom dijelu strma šumska staza prepuna korijenja i kamenja, a u donjem dijelu se sastoji od kombinacije oštrih zavoja i kamenitih stuba.

Prvog dana (20. kolovoza) prema satnici održava se on-foot inspekcija (pregled staze), u subotu je na rasporedu cjelodnevni trening sa stankama za ručak između 13 i 14 sati, a najzanimljiviji i najuzbudljiviji dio održat će se u nedjelju, 22. kolovoza, kada su na rasporedu kvalifikacije u 11 sati, dok će se finalna utrka održati od 14 sati.

Utrka organizora Brdsko – biciklistički klub Šišmiš iz Samobora, prema pravilima hrvatskog i međunarodnog biciklističkog saveza, a u njoj će moći sudjelovati sve dobne skupine, od juniora do veterana te rekreativci, a pobjednici dobivaju i vrijedne nagrade (uz pehare fond novčanih nagrada iznosi 4500 kuna). Prijave za nastup primaju se do 18. kolovoza do 12 sati, a uplata startnine je 200 kuna. Sve informacije o utrci mogu se naći na stranici www.bbk-sismis.hr.

M.Š.

 

SŠS i NSS organiziraju malonogometni turnir samoborskih mjesnih odbora

Održana pretposljednja utrka MTB Kupa Hrvatske u Klani

U Samoboru će biti održana brdsko – biciklistička utrka 4. DH Samobor 2010 – Stari grad

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002