02.08.2010.

MALI NOGOMET - U Farkaševcu nakon mnogo godina održan malonogometni turnir

Izletište Milečki za kraj sezone turnira

Na terenima NK Zrinskog u Farkaševcu, 31. srpnja i 1. kolovoza održan je 1. Malonogometni turnir nakon mnogo godina i to u organizaciji Farkaševačke mladeži (sve redom 19 i 20-godišnjaci), što je pokazatelj da ovaj turnir ima budućnost.

Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa, od kojih je najveća atrakcija bila ekipa Veterana za koje su nastupili nekad veliki igrači samoborskog nogometa (Ašanin, Ištuk, Gričar, Vlahović, Bašić i drugi).

U zanimljivom finalu, 1. mjesto osvojila je ekipa Izletišta Milečki pobjedom nad domaćom ekipom Caffe bara Felix od 2:0. Treći su bili susjedi iz Gradne i Celina, a četvrti kadeti i juniori Zrinskoga pod „krivim“ nazivom „Liga niže“ jer su nakon dugo vijećanja ipak ostali u 2. HNL središta za kadete i juniore. Najbolji strijelac turnira bio je Ivan Kožarec (CB Felix) sa 9 postignutih pogodaka, a najbolji golman Domagoj Radovanić (CB Felix). Najboljim igračem turnira proglašen je Pavao Fabek iz ekipe Izletište Milečki.

Cijeli turnir bio je u znaku nedavno poginulog bivšeg igrača NK Zrinskog i CB Felix, Ivana Radovanića-Iveka, a organizatori se nadaju da će se dogodine ovaj turnir nazvati memorijalom za njihovog dragog prijatelja.

Uz odojke, roštilj, i hladna pića, slavilo se do kasnih sati. Ekipe pobjedu, a mladi organizatori izrazito uspješan prvi turnir.

K.R.

 
02.08.2010.

KARATE - Karateke KK Samobor – Anindol u Karate kampu Selce 2010.

Jednima zabava, drugima znoj

KARATE - Karateke KK Samobor – Anindol u Karate kampu Selce 2010.

Unazad nekoliko godina karateke karate kluba Samobor-Anindol ljetuju, treniraju i zabavljaju se na području crikveničke rivijere, točnije u prostoru prekrasno uređenog karlovačkog odmarališta u Selcu. Ove godine karate kamp Selce 2010. održao se od 18. do 27. srpnja, a u sklopu njega je sudjelovalo 45 mladih sportaša svih dobnih skupina uz stručno vodstvo petero trenera (Cipek, Mrzak, Škreb, Bjegović, Šimunec).

Treniralo se dva puta na dan - prvi trening se organizirao u jutro od 7 sati dok je večernji bio u 19 sati. Dnevne aktivnosti su također bile vrlo zanimljive i sadržajne, ali ipak se najviše vremena provodilo u kupanju i sunčanju na prekrasnoj plaži odmarališta.

Večernji sati su se provodili na terasi odmarališta na kojoj je svake večeri bio organiziran ples te je to bila prava prilka za stjecanje novih poznanstava s obzirom da je u odmaralištu bilo puno djece iz Francuske, Belgije, Slovačke i Mađarske. Šesteoro djece neplivača prošlo je i s uspjehom završilo tečaj plivanja pod stručnim vodstvom mladih instuktora plivanja, kineziologa Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a jedan dan je bio organiziran i poludnevni izlet katamaranom na otok Krk.

Starijim natjecateljima na čelu sa Matejom Tomazinom i sestrama Lenard nije bilo toliko zabavno kao mlađima, jer su odradili vrlo naporne fizičke pripreme, a u sklopu priprema za predstojeću natjecateljsku sezonu koja započinje turnirom u Italiji 28.i 29. kolovoza (Grado open). Spojili su ugodno s korisnim tako da se može reći da je pred njima zasigurno još jedna vrlo uspješna sportska sezona. Očekuje ih prvenstvo Hrvatske i niz međunarodnih nastupa, a oni koji se uspiju izboriti za reprezentaciju nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači 2011. godine u Novom Sadu. Nikola Šoić, Matej Tomazin, Dario Svetić, Nenad Vukobrat te Ana i Maja Lenard su i kandidati za svjetsko seniorsko prvenstvo (27. – 31. listopad 2010).

U svakom slučaju karate kamp Selce 2010. je bio pun pogodak za sve polaznike seminara koji su se prepuni lijepih dojmova vratili u Samobor uz najavu da će i 2011. godine ponovno biti na istom mjestu.

I.H.

 

MALI NOGOMET - U Farkaševcu nakon mnogo godina održan malonogometni turnir

KARATE - Karateke KK Samobor – Anindol u Karate kampu Selce 2010.

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002