21.07.2010.

UFC - Uspjeh Nenada Šančića na borilačkom turniru Gladiator fight 2

Atraktivno protiv judaša

UFC - Uspjeh Nenada Šančića na borilačkom turniru Gladiator fight 2

U Zatonu kraj Zadra 12. srpnja održan je borilački turnir Gladiator fight 2, na kojem su, u kavezu, svoju vještinu i snagu prikazali borci različitih borilačkih sportova iz Češke, Slovačke, Islanda i Hrvatske po "ultimate fight" pravilima.

U četvrtoj borbi večeri nastupio je Nenad Šančić, član samoborskog Kickboxing kluba TNT i to protiv prvaka Slovačke u judu Mateja Čupke.

Šančić je dominirao od samog početka. Udaračkim tehnikama i borbom u "stand up" poziciji, koja nikako nije odgovarala slovačkom judašu. Iako je primio niz teških udaraca prikazao je odličnu izdržljivost i snagu te uspio srušiti Šančića u parter i raznim zahvatima pokušao preokrenuti borbu u svoju korist. Nakon niza pokušaja Čupke da polugom dođe do pobjede Šančić odlično koristi malo opuštanje protivnika, preuzima inicijativu u parteru i nakon kraće kontrole borbe na tlu ponovno se digao na noge. Nakon 4 minute i 10 sekundi prve runde Šančić kreće silovitom serijom ručnih udaraca, nakon koje slijedi kružni udarac nogom koji ruši Slovaka u "knock down". Na licu Čupke ukazala se bolna grimasa i njegov se trener odlučio na predaju.

Po završetku turnira borba između Nenada Šančića i Mateja Čupke proglašena je najatraktivnijom borbom večeri.

Šančić je poslije borbe posebno zahvalio Nikoli Bučanu i judašima JK Dugave Zagreb, koji su judaškim treninzima i sparinzima uvelike pomogli u pripremama za ovu borbu i time pridonijeli pobjedi.

B. Vlahović

 
21.07.2010.

BICIKLIZAM - MTB prvenstvo Hrvatske u cross-countryju

Filip Turk prvak, Šišmiši četvrti

BICIKLIZAM - MTB prvenstvo Hrvatske u cross-countryju

18. srpnja u Buzetu je održana utrka državnog MTB prvenstva u cross-countryju, olimpijskoj kategoriji brdskog biciklizma. Samoborski BBK Šišmiš osvojio je četvrto mjesto ekipno. Tom uspjehu pridonijeli su: Bartol Bajić, Mario Cepak, Luka Bajić, Ana Turk i Filip Turk!

Posljednji navedeni, Filip Turk, je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio prvo mjesto i tako postao novi seniorski prvak Hrvatske. Filip je na startu izbio na prvo mjesto u utrci, no nakon prva dva kruga prošlogodišnji prvak Hrvatske Đani Simčić iz zagrebačkog Tuškanca imao je dvije i pol minute prednosti pred Filipom. Nakon toga Simčićev ritam počinje padati, dok je Filip cijelu utrku držao isti tempo. Pred kraj četvrtog kruga Filip prolazi Simčića te do kraja utrke duge 6 krugova zadržava uvjerljivo vodstvo. Simčić je na kraju izgubio i drugo mjesto od legende hrvatskog brdskog biciklizma - 39-godišnjeg Pave Roseta iz zagrebačke BK Kalorije, koji na kraju na cilj dolazi kao drugi s više od četiri minute zaostatka za Filipom.

Ovo je za Filipa bila ipak najbitnija utrka sezone, jer je ona osnova za kategorizaciju sportaša pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Najviše nas sve skupa veseli što je Filip, iako ima tek 19 godina, taktički savršeno i zrelo odvozio utrku, iako je bio svjestan njezine važnosti. Dodatno je sve otežala i oluja koja je Buzet pohodila neposredno prije starta utrke te stazu od iznimno suhog stanja dovela do gotovo nemoguće blatnih uvjeta.

I.H.

 

UFC - Uspjeh Nenada Šančića na borilačkom turniru Gladiator fight 2

BICIKLIZAM - MTB prvenstvo Hrvatske u cross-countryju

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002