10.06.2010.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 29. kolo

Zrinski Tehnovent – Rugvica 4:2 (1:1)

Osigurali ostanak

FARKAŠEVAC – Igralište Široki grm

Gledatelja 100

Sutkinja: Marić (Vrbovec)

Pomoćnici: Prepolec (Pokasin) i Bugarinović (Graberje)

Strijelci: 1:0 Šicl(18), 1:1 Điđa(22), 2:1 Ištuk(49), 3:1 Ištuk(53), 4:1 Koletić(68), 4:2 Điđa(84)

ZRINSKI TEHNOVENT: Kožarec, Dekalić, Blažević, Ramić, Šicl, Mataušić (od 88. Vrančić), Mihelčić, Murić (od 80. Bekiri), Mujić (od 55. Brdarić), Ištuk, Žlender (od 64. Koletić)

Trener: Damir Dragozet

RUGVICA: Ivančan, Palešić Od 60. Barberić), Điđa, Mandir, Fišter, Šimunec, Milanščak (od 69. Petrović), Brtan, Pongrac, Marelja, Dokić (od 60. Kuninec)

Trener: Zoran Tomčić

Igrač utakmice: Jurica Ištuk (Zrinski Tehnovent)

Pobjedom protiv Rugvice igrači Zrinskog osigurali su ostanak u ligi. To je najvažnija vijest iz utakmice koju su domaćini prelomili tek u drugom dijelu. Na poluvrijeme su momčadi otišle izjednačene (1:1), da bi igrač utakmice Jurica Ištuk već do 53. postigao 2 gola za sigurnih 3:1. Potvrdu pobjede donosi zamjena Koletić, a svoj drugi gol za konačnih 4:2 postiže Điđa pred kraj susreta.

M.M.

Ostrna – Klokočevac 6:3 (4:1)

9 golova i 4 crvena

VELIKA OSTRNA – Igralište Milan Cik

Gledatelja 600

Sudac: Rožić (Buševec)

Pomoćnici: Bilić (Velika Gorica) i Dolibašić (Novo Čiće)

Strijelci: 1:0 Nuši(10), 1:1 Matijaščić(25), 2:1 Grgošić(34), 3:1 Tomić(36), 4:1 Majić(40), 5:1 Grgošić(67), 5:2 Gestić(68), 6:2 Nuši(76), 6:3 Gestić(86)

OSTRNA: F. Mandić (od 46. Stublić), S. Mandić, Lovrić, Nestić, Tomašić, Nuši, Grgošić, Sedlić, Tomić, Mudrić (od 46. Klarić)

Trener: Veljko Bertak

KLOKOČEVAC: Poljak, M. Beloša, Celizić (od 46. Kulašević), Kušter (od 67. K. Bošnjak), Janjić (od 72. Kos), Gestić, Ćosić (od 36. Salopek), Matijaščić, Brajković, Beloša

Trener: Ferdo Kamenčić

Crveni karton: Beloša(26), Matijaščić(45), Braković(45), F. Mandić(45)

Igrač utakmice: Grgošić (Ostrna)

Čudna utakmica u Velikoj Ostrni koja je ponudila 9 golova, 4 crvena kartona i poraz Klokočevca koji znači da će slijedeće sezone nastupati u 1. županijskoj ligi zapad. Sve bitno dogodilo se u prvih 45. minuta kada ue domaćini osigurali pobjedu s 4 postignuta gola. No, da sve ne prođe u regularnom tonu pobrinuli su se gosti. Prvo Beloša u 26. minuti verbalno napada suca i dobiva crveni karton, a u zadnjim trenucima prvog dijela sudac Rožić poništava (ne)regularni gol gostiju (nakon kornera glavom) i tu slijedi prava makljaža. U gužvi netko iz redova gostiju udara suca Rožića šakom u glavu, nastaje utrčavanje obje klupe u teren i utakmica samo što nije prekinuta. Epilog toga su 3 crvena kartona (1 za domaćine i 2 za goste). U nastavku susreta Klokočevac sa samo 8 igrača na terenu nije mogao učiniti ništa više nego postići 2 gola (oba Gestić) za konačnih 6:3 i oproštaj od ovog stupnja natjecanja.

M.M.

BSK – TOP 4:0 (1:0)

Žlebački najzaslužniji

BRDOVEC – SRC BSK

Gledatelja 100

Sutkinja: Jurinić (Jaska)

Pomoćnici: Kušer (Zaprešić) i Školjak (Beter)

Strijelci: 1:0 Šintić(25), 2:0 Žlebački(63), 3:0 Žlebački(82), 4:0 Rasi(90)

BSK: Galić, Matić (od 79. Paleščak), Katušić, Kuturić, Dejaković (od 46. Rasi), Šikić, Šutić (od 78. Perić), Leskovar, Žlebački (od 83. Mikan), Stipković, Pavić

Trener: Zoran Smiljanec

TOP: Bugarinović, Maceković (Od 80. Popović), G. Meglajec, Klingor, Vranešić, Vukas, Lisec, Skukan, Žlender, I. Meglajec (od 56. Husak), Jordan

Trener: Milan Končarević

Crveni karton: Bugarin(56)

Igrač utakmice: Tomislav Žlebački (BSK)

U susretu drugo i trećeplasirane momčadi lige pobjeda odlazi na stranu domaćina. I to uvjerljiva pobjeda od 4:0 koja pokazuje da su Brdovčani bili bolji u svim segmentima igre. Na odmor se odlazi minimalnim vodstvom BSK – a (Šintić u 25.), a u nastavku gosti iz Kerestinca tri puta kapituliraju za što je najslužniji Žlebački s 2 gola za konačnih 4:0.

M.M.

Nakon 29. kola vodi Savski Marof sa 68 boda, drugi je TOP sa 61, Zrinski Tehnovent je deseti s 36, dok je Klokočevac na šestnaestom mjestu s 31 bodom.

 
10.06.2010.

GIMNASTIKA - 14. proljetno prvenstvo GK Samobor

Gimnasticirali s voljom i radošću

GIMNASTIKA - 14. proljetno prvenstvo GK Samobor

U organizaciji Gimnastičkog kluba Samobor 22. svibnja uspješno je održano još jedno, 14. u nizu, proljetno prvenstvo kluba. Nastupilo je devedesetak natjecateljica i natjecatelja u tri turnusa. Vođeni svojim trenerima djevojčice i dječaci pokazali su što su sve tijekom ove sezone učili i naučili, neki od rujna prošle godine, neki su vježbali i prijašnjih godina, dok su se neki vježbačima priključili tek prije koji mjesec. Došli su s voljom i radošću, a takvi su s gimnastičkoga borilišta i otišli. Svi su nagrađeni paketićem slatkiša te diplomom za sudjelovanje u natjecanju, a oni najbolji mogli su se podičiti i osvojenim medaljama.

U prvom turnusu gledali smo nastup Mistera – trenera Ivana Mardešića koji su nastupili na dvije sprave: preskoku i tlu te Leptirica - trenerica Ive Lulić i Anamarije Štorge i Bubamara – trenerice Sandre Jurković. Kod Mistera rezultati su bili sljedeći: 1. mjesto Petar Znika, 2. Leonardo Slamar, 3. David Vrčković i 4. Adrian Peucelle. Najbolja među 16 leptirica bila je Nina Jurković, srebrnu je medalju osvojila Patricia Raić, brončanu Dejana Uremović, a niz nastavljaju Barbara Tonković, Petra Paukovac, Marta Hrkalović, Ivana Holetić, Erika Peucelle, Petra Barbarić, Julijana Bagarić, Nora Kajmić-Jukić, Martina Greblički, Klara Gabrovec, Radmila Pejakić, Laura Matovina i Lara Mežnar. Među 14 bubamara najbolje se plasirala Ema Biber, 2. mjesto je osvojila Ana Herger, 3. Paula Vulić, a onda redom Laura Nenadić, Diana Beribak, Sara Ivanic, Ema Herger, Dora Škacan, Larisa Šmitran, Laura Delgalo, Maja Matijaščić, Korina Žaja, Ivana Copić i Ana Vlašiček.

U drugom turnusu nastupile su natjecateljice GK Samobor koje treniraju s Martinom Bublić, Aidom Badić i Andrejom Ivić: mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i jedna seniorka. Njima je ovo bilo dobro uigravanje uoči 1. kola Kupa Hrvatske, provjera forme i dorada vježbi na preskoku, ručama, gredi i tlu. U kategoriji mlađih kadetkinja od 1. do 5. mjesta poredale su se: Ema Mihelić, Sara Petrić, Jelena Lesjak, Katja Žganjer Knežević i Dunja Šagud. U kategoriji kadetkinja poredak je bio sljedeći: Lucija Nemanić, Marija-Sara Mihelić, Karla Kovačić, Ema Kopun i Dora Šagud. Samanta Škofljanc, vježbačica koja nam dolazi iz Brežica, nažalost, zbog ozljede nije nastupila. Iz istog razloga među juniorkama nije nastupila Lucija Kirschenheuter. Njezine su se kolegice ovako poredale: najbolja je bila Helena Kovačić, zatim Dora Živković, Paula Stier i Nina Fresl. I kao seniorka, jedina, bez konkurencije nastupila je Anamarija Kovačić.

U trećem turnusu gledali smo najmlađe vježbačice: Bebačice – trenera Andreje Ivić i Ivana Mardešića, koje su nastupile na dvije sprave: gredi i preskoku, te Pčelice - trenerica Ive Lulić i Anamarije Štorge i Misice - trenerice Sandre Jurković, koje smo gledali na sve četiri sprave.

Najmanje i najmlađe natjecateljice ovogodišnjeg proljetnog prvenstva natjecale su se na dvije sprave: gredi i preskoku. Prvo je mjesto među 18 bebačica osvojila Tamara Regović, druga je bila Lara Regović, a treće su mjesto podijelile Manuela Barbarić i Karla Škvorc. Zatim su uslijedile Marija Togonal, Dora Jurković, Heidi Peucelle, Ivona Gracin, Helena Kirschenheuter, Sara Kos, Dolores Šagud, Lara Kos, Lana Gracin, Maria-Elena Horvat, Maja Lehpamer, Tia Senjak, Pia Bolfek i Tasha Bolfek. I Pčelice su vrijedno odradile svoje vježbe i zauzele sljedeća mjesata: 1. Helena Kotarski, 2. Ana-Marija Klasan, 3. Antonija Žitković pa Nika Golomboš, Rujana Tenšek, Tena Togonal, Petra Razum, Jelena Kotarski, Ena Bašić, Maja Horvat, Ingrid Perković, Lara Rajković, Viktorija Šoić, Stella Begić, Rosa Kobasić, Ivona Zorić i Sara Lihović. Od tri misice dvije su nastupile i 1. je mjesto osvojila Lorena Daničić, a 2. Stella Peucelle. Mia Jurković, zbog ozljede skočnog zgloba, nažalost, natjecanje, nakon zagrijavanja, nije nastavila. Želimo joj da se što prije oporavi i ponovno nam se pridruži!

Uime Gimnastičkog kluba, trenera, vježbača, Upravnog vijeća i svoje osobno, predsjednica Kristina Kirschenheuter iskoristila je prigodu da trenerici Andreji Ivić, nekadašnjoj vježbačici i državnoj reprezentativki čestita na nekoliko dana ranije položenom diplomskom ispitu na Kineziološkom fakultetu i stjecanju zvanja profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

Pred našim djevojkama još ovoga su mjeseca tri zadaće:

12. lipnja u SGC Aton u Nedelišću naše trenerice i sutkinje Aida Badić i Martina Bublić obnavljaju svoje sudačke licence, a prvi put će ispit za sutkinju polagati i naša gimnastičarka Anamarija Kovačić.

U petak, 18. lipnja, 8 sportašica GK Samobor, uz još 6 samoborskih sportskih klubova, nastupa na Cvjetnom trgu u Zagrebu na prezentaciji programa Odaberi sport, u povodu Međunarodnoga dana borbe protiv droge, što ga organizira Ured za suzbijanje zloporabe droge Republike Hrvatske.

I na kraju mjeseca, od 25. do 28. lipnja, samoborske gimnastičarke pozvane su u Šibenik. Bit će gošće Gimnastičkog kluba Dišpet i nastupiti na njihovu gimnastičkom showu.

Ivica Horvat

 
10.06.2010.

KARATE - 19. Sisak kup – Sisak, 5. lipnja

Stopostotni učinak Samoboraca

KARATE - 19. Sisak kup – Sisak, 5. lipnja

Na međunarodnom, 19. po redu, Sisak kupu, koji je već tradicionalno posljednji ovosezonski karate turnir u Hrvatskoj, nastupilo je i petero mladih sportaša KK Samobor-Anindol.

Na turniru su nastupili klubovi iz Hrvatske, Slovenije te BiH, njih ukupno 36, s ukupno nešto manje od 300 natjecatelja.

Samoborskim mladim sportašima ovo je bio kontrolni turnir u sklopu vikend priprema, a prije odlaska u Bratislavu idućeg vikenda, gdje će nastupiti na Euro Cupu za mlade.

Svi su u Sisku zadovoljili svojim nastupom, a najviše je pokazala Sara Sirovica te Filip Kolarec, koji je u posljednje vrijeme angažmanom na treninzima znatno podigao kvalitetu, što se očituje i odličnim radom na natjecanjima.

U svakom slučaju ovo je bila dobra najava za nastup u Bratislavi, čime će se završiti ovaj dio karate sezone.

S.S.

Rezultati KK Samobor-Anindol

Sara Sirovica - 1. mjesto - juniorke preko 59 kg

Filip Kolarec - 2. mjesto - kadeti do 57 kg

Jakov Bunjevac - 2. mjesto - mlađi kadeti do 57 kg

Matej Frajt - 3. mjesto - kadeti preko 70 kg

Zrin Pezer - 3. mjesto - kadeti do 52 kg

 

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 29. kolo

GIMNASTIKA - 14. proljetno prvenstvo GK Samobor

KARATE - 19. Sisak kup – Sisak, 5. lipnja

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002