22.04.2010.

ATLETIKA - 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever

Limači i limačice opet izvrsni

ATLETIKA - 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever

U Varaždinu je 17. travnja održano natjecanje 2. kola Hrvatske atletske lige sjever. U konkurenciji 16 klubova iz regije, AK Samobor 2007 ponovno je, u kategoriji limača i limačica, postigao izvrsne rezultate.

U ekipnom poretku limačice su zauzele 3. mjesto s 89 bodova. Predstavljale su ih Ira Svea Čumbrek i Barbara Račić na 60 m, te Lucija Žganjer, Arianna Dukić, Emanuela Mažar i Dora Pavliša na 200 m.

Za limačice su u skoku u dalj nastupile Dora Španović s 3,48 m (3. mjesto) te Ema Telišman i Dora Katušić.

U vortexu su nastupile Hana Erbežnik i Dolores Ćosić, koja je osvojila 1. mjesto s bačenih 36,78 m. Po prvi je put AK Samobor 2007 imao dvije ekipe u štafeti 4x100 m. Samobor 1 osvojio je 2 . mjesto, a Samobor 2 je bio 9.

Naši limači u ekipnom poretku osvojili su 2. mjesto s 85 bodova. Nova je zvijezda Damjan Lacković, koji je na 60 m ponovno osvojio 1. mjesto.

Na 200 m natjecali su se Antonio Jumić i Lovro Kufrin. U skoku u dalj nastupio je Marko Posavec, dečko iz zagrebačkih Gajnica, koji dolazi u Samobor na treninge, i Lovro Domotorffy Žibrat. Leon Koražija je u vortexu osvojio 1. mjesto, a Luka Janković 2. mjesto. Štafeta 4x100 osvojila bila je 6.

Mlađe kadetkinje na 60 m predstavljale su Ozana Bedeničić i Katarina Fabek. Na 300 m natjecala se Andrea Ladišić i, po prvi put, Ivana Skočibušić.

Magda Relić nije nastupila u bacanju kugle, jer se pri zagrijavanju lakše ozlijedila.

Na 4x100 m djevojke su zauzele 8. mjesto i u ekipnom poretku 9. mjesto.

Od mlađih kadeta na 300 m trčali su Matija Fabek i Filip Kufrin i ekipno zauzeli 10. mjesto.

Stariji kadeti ekipno su bili 8.

U nedjelju, 18. travnja, nastupile su starije kategorije.

Za mlađe juniorke nastupila je Tara Glaser na 300 m, a za starije Ida Dančulović na 400 m.

Za mlađe juniore nastupili su Lovro Librić na 300 m i Filip Koražija sa skokom u dalj, koji je osvojio 3. mjesto s 5,47 m.

Sljedeće natjecanje je 24. travnja u Čakovcu, na Otvorenom prvenstvu Međimurja u višebojima.

G.K. JUMIĆ

Foto: Josip Posavec

 
22.04.2010.

KARATE - Mladi sportaši u zagrebačkom Hotelu Panorama potpisali ugovore s HOO

Maja i Matej među odabranima

KARATE - Mladi sportaši u zagrebačkom Hotelu Panorama potpisali ugovore s HOO

Jučer se u hotelu Panorama okupilo 154 mladih sportaša iz 36 sportova svih krajeva Hrvatske, koji su potpisali ugovore sa svojim matičnim savezima i Hrvatskim olimpijskim odborom kao nositeljem tzv. razvojnih programa.

Program poticanja u razvoju mladih sportaša osmislile su stručne službe HOO-a prije nekoliko godina, a u praksi je do sada potvrdio svoju opravdanost te su mnogi vrhunski sportaši u seniorskim uzrastu u svojim mlađim godinama bili upravo u tom programu.

S područja Grada Samobora i samoborskog sporta jučer su imali tu čast i privelegiju mladi dokazani sportaši – Maja Lenard i Matej Tomazin, članovi Karate kluba Samobor-Anindol.

Oba su nositelji europske medalje, što je i jedan od glavnih kriterija prema kojima se uopće i ulazi u ovakav program. Prijedlog mora ići od strane nacionalnog saveza te takav prolazi kasnije obrade stručnih službi HOO-a, a u konačnici ga prihvaća ili odbije Vijeće HOO-a.

U svakom slučaju, ovaj hvalevrijedan program bit će od velike pomoći Maji i Mateju u daljnjem sportskom usvršavanju na putu prema pravom seniorskom rezultatu, a to nije daleka budućnost.

S.S.

 
22.04.2010.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 22. kolo

Naftaš Ivanić – TOP 1:4 (0:1)

Opet prvi!

IVANIĆ GRAD – Sportski park Zelenjak

Gledatelja 100

Sudac: Lukšić (Gradići)

Pomoćnici: Šekerija (Zagreb) i Dolibašić (Novo Čiće)

Strijelci: 0:1 Puntarec(42), 0:2 Jakopec(69), 1:2 M. Bašić(75), 1:3 Klingor(85), 1:4 Žlender(86)

NAFTAŠ IVANIĆ: Ćorković, Lukec (od 73. Nadarević), Vidović (od 88. Pejić), Mišić, Troha, Duvnjak (od 88. Antolković), Vuković, Maras, M. Bašić, Škulec, D. Bašić

Trener: Dario Bašić

TOP: Bugarin (od 80. Husak), Lisec, Puntarec, Klingor, Vranešić, Meglajec (od 78. Vukas), Jakopec (od 70. Žižić), Vratarić, Skukan, Žlender, I. Meglajec (od 46. Krajić)

Trener: -

Igrač utakmice: Dalibor Žlender (TOP)

Zahvaljujući pobjedi protiv Naftaša i porazu Savskog Marofa (protiv BSK – a) igrači TOP – a su sada ponovno na prvom mjestu, ali ovoga puta imaju još jednu utakmicu viška u „rukavu“. Vodeći pogogdak za goste postigao je Puntarec udarcem iz slobodnog udarca s 35 metara krajem prvog dijelu. U nastavku prednost golom u 69. povećava Jakopec, ali domaćini prijete golom Bašića šest minuta kasnije. Ipak, u zadnjih 5 minuta Klingor i igrač utakmice Žlender postavljaju stvari na očekivano mjesto.

M.M.

Ostrna - Zrinski Tehnovent 1:3 (0:0)¨

Mandir počeo i završio

VELIKA OSTRNA – Igralište Milan Cik

Gledatelja 200

Sudac: Kašnar (Paukovec)

Pomoćnici: Dumić (Lomnica) i Dragila (Buševec)

Strijelci: 0:1 Mandir(48), 0:2 Jagodić(88), 1:2 Majić(89), 1:3 Mandir(90)

OSTRNA: F. Mandić, S. Mandić (od 46. Boščić), Klarić, Funtek (od 55. Grgečić), Tomašić, Lovrić, Nušić, Kosak, Sedlić, Murić, Majić

Trener: Veljko Bertak

ZRINSKI TEHNOVENT: Kožarec, Ramić, Blažević, Vrančić (od 90. Draclin), Šicl, Lehpamer, Trnar, Mataušić, Žganjer, Mandir, Jagodić

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Mandir (Zrinski Tehnovent)

Nakon osam utakmica bez pobjede važni bodovi za momčad Zrinskog koji se bori za ostanak u ligi. Mandir početkom nastavka dovodi goste u vodstvo, a ostali pogotci su „pali“ u zadnjih nekoliko minuta: u 88. je Jagodić poduplao prednost gostiju, Majić je minutu kasnije unio malo neizvjesnosti koju je u sudačkoj nadoknadi drugim golom riješio Mandir.

M.M.

Klokočevac – Jamnica 2:1 (2:1)

Dva gutljaja za tri boda

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 100

Sudac: Šimunović (Lomnica)

Pomoćnici: Krečak (Zagreb) i Bilić (Velika Gorica)

Strijelci: 0:1 Mraković(10), 1:1 Sokolović(40), 2:1 Kos(41)

KLOKOČEVAC: Čalić, Bošnjak, Dam. Celizić, Dan. Celizić, Janjić, Sokolović, Janžić, Gestić, Matijaščić, Kos (od 80. Brajković), Beloša

Trener: Ferdo Kamenčić

JAMNICA: Sablić, I. Patljak (od 77. Tuka), Britvec, Kvesić, Krpan, Miholić (od 65. M. Patljak), Kelava, Anić, mraković, Vračević, Janječić

Trener: Jasmin Ganić

Crveni karton: Anić(83), Kelava(85), M. Patljak(87)

Igrač utakmice: Ivan Kos (Klokočevac)

Gosti golom Mrakovića već u 10. minuti dolaze do rezultatske prednosti koju imaju do pred kraj prvog dijela. Tada kreće preokret domaćina: prvo je nakon kornera u 40. minuti za 1:1 precizan Sokolović na asistenciju Kosa, a samo minutua kasnije upravo Kos iz gužve pogađa za prednost Klokočevca. Do kraja utakmice rezultat se ne mijenja, ali se promijenio broj igrača na terenu: gosti su u zadnjih 10 minuta uspjeli zbog pretjeranih grubosti skupiti čak tri crvena kartona i završiti utakmicu s samo 8 igrača.

M.M.

Nakon 22. kola vodi TOP sa 48 bodova (- 1 utakmica), drugi je Savski Marof sa 47, Klokočevac je 14. s 21, dok je Zrinski Tehnovent na šesnaestom mjestu s 18 bodova.

 
22.04.2010.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 22. kolo

Krašić – Bregana 3:0 (0:0)

Žumberčani prejaki

KRAŠIĆ – Igralište Krašića

Gledatelja 100

Sudac: Bošnjaković

Pomoćnici: Pavić (oba iz Kerestinca) i Grdaković (Zdenčina)

Strijelci: 1:0 Petković(68), 2:0 Novosel(81), 3:0 Bakarić(87)

KRAŠIĆ: Šimatić, Burja, Potočnjak (od 84. Severinac), Ferenčić, K. Penić, Mar. Penić, Petković, Mat. Penić (od 60. Bakarić), Prstec, Novosel, Tuček

Trener: Damir Katovčić

BREGANA: Vitko, Prelec (od 79. Horvat), Nider (od 54. Radovanić), I. Andabak, Makarun, A. Andabak, Ivančić (od 72. Tolić), Dumić, Vlašić, Sokolović, Grdanjski (od 46. Župančić)

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Mihael Novosel (Krašić)

Do poluvremena mreže u Krašiću su mirovale iako je bilo prilika (2 stative Krašićana) da bi u nastavku domaćini s tri gola uvjerljivo slavili. Petković je u 62. minuti pospremio odbijenu loptu od gostujućeg vratara Vitka za 1:0, a u zadnjih 10 minuta pobjedu domaćih su zapečatili Novosel i zamjena Bakarić.

M.M.

Zaprešić – Bestovje 5:2 (2:1)

Đaković samo ublažio poraz

KUPLJENOVO – Igralište Zaprešića

Gledatelja 50

Sudac: Kakša (Bistra)

Pomoćnici: Jakovina (Prigorje) i Podolščak (Zdenci)

Strijelci: 1:0 Zekić(32), 1:1 Lukač(35), 2:1 Sekušak(43), 3:1 Zekić(77), 4:1 Ivanic(80), 5:1 Ivanic(82 – 11m), 5:2 Đaković(88)

ZAPREŠIĆ: Pavličić, Skomrak (od 50. Kordić), Brezak, Butjak, Habjan, Kartelo, Petričević, Trbuha (od 65. Jukić), Ivanic, Sekušak (od 83. Franjković), Zekić

Trener: Mario Lovrentijev

BESTOVJE: Mesec, Baksa, Šarić (od 62. Ovčariček), Pavlović, Kurtušić (od 65. Stojanović), Đaković, Selimović, Lukač, Matijević (od 75. Makek), Borić, Softić

Trener: Vladimir Gržan

Igrač utakmice: Ivan Ivanic (Zaprešić)

Igrom gosti iz Bestovja nisu zaslužili ovako visok poraz. Prvi dio završio je minimalnim vodstvom domaćina za koje su bili precizni Zekić i Sekušak, dok je za goste pogodio Lukač u 35. minuti. Taj rezultat je svijetlio na semaforu sve do 77. minutie, a od onda pa do kraja susreta padaju čak 4 gola, od toga u mrežu bestovjana tri (Zekić i dva puta igrač utakmice Ivanic), dok je poraz gostiju malo ublažio Đaković golom za konačnih 5:2.

M.M.

Pušća - Novaki 3:2 (1:2)

Brlek okrenuo rezultat

PUŠĆA – Igralište u Pušći

Gledatelja 100

Sudac: Grdaković (Zdenčina)

Pomoćnici: Jeleč (zaprešić) i Vujčec (Klinča Sela)

Strijelci: 1:0 T. Bernardić(31), 1:1 Đumlija(38), 1:2 Nobilo(44), 2:2 Brlek(51), 3:2 Brlek(90)

PUŠĆA: Mihalinec, Peharec, Gorupec, T. Bernardić, M. Bernardić, Ban, Studak, Brlek, Bitići, Perica (od 37. Bzik), Peharec

Trener: Borislav Perica

NOVAKI: Rašić, Hus, Avsec (od 78. Anić), Vuković, Petrović, Đumlija, Bajan, Marković, Čerdić (od 46. Barač), Nemet, Nobilo

Trener: Boško Resanović

Igrač utakmice: Brlek (Pušća)

Iako su na odmor gosti otišli s golom prednosti na kraju ipak svi bodovi ostaju u Pušći. Čovjek odluke za domaćine bio je Brlek koji je prvo početkom nastavka poravnao rezultat, a onda u posljednjim trenucima pogodio i za pobjedu.

M.M.

Rakitje – Sloga (B) 2:0 (0:0)

Sve gotovo u dvije minute

RAKITJE – Igralište Rakitja

Gledatelja 150

Sudac: Cikojević (Samobor)

Pomoćnici: Belan (Novaki) i Oslaković (Domaslovec)

Strijelci: 1:0 Jozić(65), 2:0 G. Horvat(67)

RAKITJE: Divković, Martinović (od 62. Kezić), Katušić, Ladan, Golub, Hlevnjak (od 85. I. Balaško), Jozić, Nujić, D. Martinčević (od 80. Sinković), K. Martinčević, G. Horvat

Trener: Ivan Balaško

SLOGA BREZJE: Jelić, R. Karabelj (od 89. Dankić), Kriste, Jurić, Lovrić, M. Vrdoljak, D. Karabelj (od 81. Vrkić), Struhak, Bukvić (od 68. Bikić), Jankavić (od 68. H. Struhak), Dejanović

Trener: Dragutin Kuhtić

Igrač utakmice: Danijel Jozić (Rakitje)

Susjedski derbi odlučen je u drugom poluvremenu i to u razmaku od samo dvije minute. Prvo je u 65. Jozić bio precizan za 1:0, a ubrzo je Horvat povisio na 2:0 i tu za goste više nije bilo povratka u zonu bodova.

M.M.

Nakon 22. kola vodi Vatrogasac (Z) s 54 boda, drugi je Dinamo (O) s 52, treća je Bregana sa 41 bodom, Bestovje je šesto s 31, Novaki su osmi s 29, dok je Rakitje na desetom mjestu s 26 bodova.

 
22.04.2010.

KYOKUSHIN KARATE - Europsko prvenstvo za juniore, Szentes, Mađarska

Stigle dvije bronce

KYOKUSHIN KARATE - Europsko prvenstvo za juniore, Szentes, Mađarska

U mađarskom gradu Szentesu 17. travnja je održano Juniorsko kyokushinkai karate europsko prvenstvo. Za našu reprezentaciju nastupili su Ante Bulaja (Domenica), Leon Paljušić (Bregana DIV), te Lobel Rapp, Marko Kos i Neven Bijekić (Mas Oyama), dok je u ulozi trenera i voditelja naše delegacije bio Igor Kupres.

Dvorana Laszlo Papp, koja nosi ime po poznatom i nepobijeđenom mađarskom boksaču, nalazi se u prekrasnom gradiću, stotinu kilometara jugoistočno od Budimpešte. Szentes, koji je veličine Samobora, najpoznatiji je upravo po kyokushinkai karateu, a ugostio je najbolje juniore u dobi od 15 do 18 godina. Zbog islandskog vulkana i poznatih problema s avionskim prijevozom, nastupili su predstavnici osam europskih zemalja. Prvenstvo je okupilo različite stilove kyokushina iz 12 svjetskih federacija, a ukupno je nastupilo stotinjak natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Domaćin je pripremio veličanstveno otvaranje započeto zvukovima japanjskog bubnja i svečani mimohod svih zemalja koje je abecednim redom predvodila hrvatska ekipa.

Ambijent je podsjećao na svjetska prvenstva održavana u Japanu, prijestolnici kyokushina, a uzbuđenje natjecatelja uoči borbi odavalo je o kakvom se važnom događaju radi.

Naši predstavnici osvojili su dva 3. mjesta u teškoj kategoriji mlađih juniora. Marko Kos i Neven Bijekić pobijedili su jednu, odnosno dvije borbe u konkurenciji 5 natjecatelja i zasluženo podigli prekrasne trofeje. Marko je bio vrlo blizu pobjedama i u ostale tri borbe, a Neven se tek vraća nakon podulje stanke u pravu natjecateljsku formu.

Lobel je pretrpio težak udarac šakom u glavu i odlukom liječnika nije mogao nastaviti borbu, a suci su nedozvoljeni udarac ocijenili pretjeranim saginjanjem našeg borca.

Ante je nakon produžetka pobijedio u prvom kolu, ali je za ulazak u polufinale dobio vrlo jakog Gruzijca, koji ga je s nekoliko udaraca izbacio s tatamija i zaslužio wazari, kojeg Ante nije uspio vratiti u preostalih 20 sekundi. Leon je bio fizički nadmoćan nad svojim protivnikom i kad se činilo da borba ide na njegovu stranu, mađarski protivnik je izveo nevjerojatan mawashi geri jodan, koji je očito njegova specijalna tehnika. Nakon poraza Leon se mogao jedino utješiti činjenicom da je poražen od kasnijeg europskog prvaka.

I.K.

FOTO: Ante Bulaja, Neven Bijekić, Marko Kos, Lobel Rapp i Leon Paljušić

 
22.04.2010.

OFF ROAD MODELI - Marko Cuculić postigao je velik uspjeh u prvoj ovosezonskoj utrci

Ostavio ih za dva kruga

Samoborac Marko Cuculić postigao je velik uspjeh osvajanjem 1. mjesta na prvoj ovosezonskoj off-road utrci automodela na daljinsko upravljanje za Prvenstvo Hrvatske, koja je 18. travnja održana na stazi u Velikoj Gorici. Preciznom vožnjom u finalu ostavio je konkurente za čitava dva kruga i pokazao izniman napredak u ovom sve popularnijem sportu te ostvario najveći uspjeh do sada.

Ovo mu je bio odličan test za veliku europsku Grand Prix utrku, koja će se održati na istoj stazi u svibnju, kada dolaze najbolji europski vozači.

I.H.

 
22.04.2010.

KARATE - 11. Karate memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, 18. travnja

Samoborci i Bregančani - za pet!

KARATE - 11. Karate memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, 18. travnja

Samoborski karataši koji se spremaju za PH u katama, koje će se održati ovaj vikend u Splitu, u nedjelju su imali zadnju provjeru svoje forme. Na Karate memorijalu Zagreb sudjelovalo je više od 600 natjecatelja iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Samoborci su u jakoj konkurenciji osvojili 7 odličja i nagovijestili da bi se i iz Splita mogle čuti dobre vijesti.

S.S.

Rezultati

Nika Medved – 1. mjesto, ml. učenice

Luka Komes – 3. mjesto, učenici

Toni Vuković – 3. mjesto, učenici

Rebecca Smolčić – 2. mjesto, ml. kadetkinje

Jakov Bunjevac – 2. mjesto, ml. kadeti

Ml. kadetkinje - 1. mjesto, kate ekipno

Ml. kadeti – 2. mjesto, kate ekipno

Sedam medalja za Breganu

Na turniru je nastupilo i 9 članova Karate kluba Bregana koji su osvojili 7 odličja u borbama (2 srebra i 5 bronci).

Paula Andričević je izborila srebro u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg i broncu u kategoriji kadetkinja do 47 kg.

Srebrom se okitio i Patrick Fotak u kategoriji mlađih kadeta do 48 kg.

Brončane medalje osvojili su:

- Luka Ivir - učenici do 38 kg

- Elena Bratanić - učenice do 36 kg

- Tarja Horvat - ml. kadetkinje do 45 kg

- Ana Matijaščić - ml. kadetkinje preko 55 kg

Bez medalje su ostali Domagoj Žabčić, Mihael Matijaščić i Martin Sokolović.

 

ATLETIKA - 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever

KARATE - Mladi sportaši u zagrebačkom Hotelu Panorama potpisali ugovore s HOO

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 22. kolo

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 22. kolo

KYOKUSHIN KARATE - Europsko prvenstvo za juniore, Szentes, Mađarska

OFF ROAD MODELI - Marko Cuculić postigao je velik uspjeh u prvoj ovosezonskoj utrci

KARATE - 11. Karate memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, 18. travnja

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002