15.03.2010.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 20. kolo Samobor – Maksimir 71:78 (34:38)

Slab početak i nenaklonjeni suci

SAMOBOR: Samardžić 3, Močan 4, Gionechetti, Šilobod, Hrvoj 11, Jurčević 3, Han 4, Nakić 9, Gašparac, Begić 22, Češkić 2, Vlajić 13. Trener: Milan Ličina

MAKSIMIR: Kragulj 10, Baloković, Smolić 9, Mišić 15, Krljan, Čubrić 24, Kravos, Stojanović 16, Gogić, Karmelić 4, Zadro, Pavao. Trener: Ilija Matijević

Početna petorka Samoboraca odigrala je više nego loše prvu četvrtinu, bez obrane i bez ideje u napadu, tako da gosti rješavaju tu dionicu s visokih 28:11 u svoju korist. Ulaskom Močana, Hrvoja i Jurčevića u postavu vrlo brzo Samoborci sustižu 17 koševa manjka, ali na kraju ipak gosti odlaze na odmor s 4 koša viška.

Cijelo drugo poluvrijeme gosti čuvaju svojih nekoliko koševa prednosti, ali uz veliku naklonost sudaca, koji im do dvije-tri minute prije kraja dosuđuju tek 8 prekršaja nasuprot 25 prekršaja Samoboraca.

Kod Samoboraca odlično je odigrao Begić s 22 koša, a uz njega vrlo dobri centri Vlaić s 13 i Hrvoj s 11 koševa. Kod Maksimira najbolje je odigrao najmlađi, još junior, Čubrić, s 24 koša, odigravši cijelu utakmicu gotovo bez promašaja.

T.I.

 
15.03.2010.

KOŠARKA - Juniori – III. HRL – 6. kolo Samobor – Auctor 59:53 (29:22)

Nisu dopustili preokret

SAMOBOR: Hribar 4, Bencek 11, Vlašić A., Kučko 18, Kalafatić, Jozić, Knežić, Burić 14, Musović 5, Martinović 4, Vlašić F. 3, Tokić. Trener: Josip Vlah

AUCTOR: Husarić 17, Mazić, Dumančić 5, Mladić 10, Vrbičić 4, Hilačić 9, Grabovac 3, Kranjčec 5. Trener: J. Sesjak

Juniori Samobora od početka utakmice imaju laganu premoć u igri i vodstvo od desetak razlike. Uporni gosti polovicom treće četvrtine dolaze do prvog i jedinog izjednačenja na utakmici. Samoborci ne dopuštaju preokret i dobrom igrom odmah vraćaju vodstvo na pet-šest koševa razlike, koje uspijevaju održati do kraja utakmice za zasluženu pobjedu. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Kučko s 18, Burić s 14 i Bencek s 11 koševa. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Husarić s 17 koševa, od čega 5 trica.

T.I.

 
15.03.2010.

KOŠARKA - Kadeti – I. ŽL – 2. kolo Samobor – Gorica 54:79 (20:47)

Izgubili previše lopti

SAMOBOR: Šuvaković K. 14, Belamarić 2, Mandalinić 6, Dragozet 4, Imbert 3, Levanić, Vranić 12, Džimbeg 2, Čorić 3, Šuvaković I. 6, Jardas 2. Trener: Marin Sedlar

GORICA: Ivančić 4, Ehman 6, Lovrić, Dabčević 4, Matić 17, Mišerić 1, Jularić 11, Baković 6, Mateković 19, Kušević 4, Tomšić 6, Dugalić 1. Trener: Dražen Orešković

Kadeti Samobora namjerili su se na najjaču ekipu lige, što se osjetilo već na kraju prve četvrtine, koju su završili s 22 koša minusa. Do kraja utakmice Samoborci su uspostavili ravnotežu, ali uz čak 44 izgubljene lopte protiv ne previše agresivne obrane gostiju nije se moglo izbjeći uvjerljiv poraz. Kod Samoboraca istakli su se dobrom igrom u obrani i napadu Karlo Šuvaković sa 14 i Vranić s 12 koševa. Kod Gorice odlični su bili Mateković s 19 i Matić sa 17 koševa.

T.I.

 
15.03.2010.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – I. HRL – 2. kolo Zabok – Samobor 77:63 (35:36)

Zablokirali u zadnjoj četvrtini

SAMOBOR: Srabotnak, Šuvaković 30, Sladić, Korade, Levanić 8, Rendulić 3, Džimbeg 10, Čižmešija, Belamarić 3, Mandalinić 9. Trener: Marin Sedlar

ZABOK: Martinko, Herceg S. 2, Martinić 3, Grmek, Vrgoč 35, Vrhovec 2, Hrastinski 6, Visinski, Herceg D. 12, Dekan, Tuđen, Borovčak 17. Trener: M. Komar

Kadeti Samobora odigrali su prve tri dionice vrlo dobro i ostvarili 3 koša prednosti. Međutim, zadnju četvrtinu kao da su zablokirali i u napadu i u obrani, izgubivši tu četvrtinu s visokih 25:7. Ustvari, forsirali su cijelu utakmicu zonski presing po cijelom terenu, što je iskoristio najbrži igrač Zaboka Vrgoč, postigavši iz brzih kontranapada više nego laganih 35 koševa na ziceru. Dotle su domaćini igrali cijelu utakmicu usku zonu protiv koje Samoborci nisu imali rješenje, tako da su se odlučivali uglavnom na šutiranje trica i to vrlo neprecizno. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Šuvaković s 30 i Džimbeg s 10 koševa.

T.I.

 
15.03.2010.

KARATE - Seniorsko prvenstvo Hrvatske - Rijeka, 15.ožujka

Nikola Šoić seniorski prvak

KARATE - Seniorsko prvenstvo Hrvatske - Rijeka, 15.ožujka

Na riječkom Trsatu, u sportskoj dvorani Mladost, 15. ožujka održano je prvenstvo Hrvatske za seniore. Na prvenstvo su svi natjecatelji došli izuzetno spremni i motivirani, s obzirom da je državno prvenstvo ključno za odabir nacionalne selekcije koja će nastupiti na prvenstvu Europe u Ateni (3.4.-2.5.).

Samo natjecanje nije ponudilo previše atraktivan karate, jer se gotovo u svakoj borbi osjećala velika nervoza. Samoborski karatisti osvojili su četiri medalje (1 zlato, 1 srebro i 2 bronce) te time ostali pri samom vrhu najuspješnijih karate klubova Hrvatske. Veseli činjenica da je prosjek godina samoborskih medaljaša 19, a to je zasigurno jamac sigurne i poduže uspješne budućnosti kluba.

Najvredniji rezultat je ostvario Nikola Šoić, koji je u kategoriji -67 kg osvojio prvo mjesto te time osigurao svoje mjesto za put u Atenu na seniorsko prvenstvo Europe. Ovim plasmanom je Nikola naplatio sve nesreće koje su mu se događale u posljednje vrijeme, dokazao da se rad isplati te da ustrajan trening u konačnici daje i rezultat.

Matej Tomazin potvrdio je svoju kvalitetu i u najkvalitetnijoj i najmasovnijoj kategoriji (do 84 kg) osvojio srebrnu medalju. Da je bio prvi ne bi bilo nezasluženo, budući da su suci dosta nekorektno odsudili finalni susret protiv reprezentativnog kolege Maričevića. Ovim plasmanom Matej se jako približio Ateni, gdje bi u ekipnim mečevima trebao braniti boje Hrvatske.

Križan Pezer je u konkurenciji "lakaša" (do 60 kg) osvojio brončano odličje, iako je bio i blizu finalu, gdje bi imao priliku suočiti se s vrhunskim majstorom - svjetskim i europskim prvakom Danilom Domdjonijem. Križan je još jako mlad i njegovo vrijeme dolazi, a ovaj rezultat je "velik kao kuća".

Ana Lenard je u konkurenciji seniorki do 61 kg teškom mukom došla do bronce, iako se očekivalo da se bori za prvo mjesto. Razlog treba tražiti u slabom i rijetkom treningu u posljednjih mjesec dana, sve zbog fakultetskih obveza. Iz istog razloga je i sestra Maja ostala bez odličja, što spada u najnegativnije iznenađenje prvenstva.

Za broncu se borio Haris Kovačević, koji je u odlučujućoj borbi za 3. mjesto nokautirao protivnika iz Slavonskog Broda te time zaradio diskvalifikaciju.

Svoj loš dan imao je i Tomislav Stolar, koji je također izgubio kataški susret za 3. mjesto. Naime, napravio je debalans, a samim time izgubio i svaku šansu za osvajanje medalje.

S.S.

FOTO: Samoborski medaljaši (slijeva): Matej Tomazin, Nikola Šoić, Ana Lenard i Križan Pezer

Rezultati KK Bregana

Gabrijela Tušinec osvojila broncu

Gabrijela Tušinec, članica Karate kluba Bregana, je i ove godine potvrdila kvalitetu osvajanjem brončanog odličja u kategoriji do 50 kg. Unatoč problemima s virozom, uspjela je skupiti snage i motivacije za dobar nastup i najavila da će takvim pristupom i vrhunskom tehnikom biti najozbiljnija kandidatkinja za seniorsku reprezentaciju u godinama koje dolaze.

Na korak do medalje ostali su Ivan Bilić i Tomislav Macan, koji su tijesno poraženi u borbama za treće mjesto u kategoriji do 60 kg. Sedamnaestogodišnji Ivan Bilić se u drugom kolu borio protiv svjetskog prvaka Danila Domdjonia. Iako je izgubio, Ivan je pružio odličan otpor i stekao važno iskustvo i dodatnu motivaciju za još kvalitetniji rad na treninzima.

Bez medalje je ostao Dejan Ćosić u kategoriji do 75 kg.

Za dva tjedna će Goran Romić, trener Karate kluba Bregana, povesti nekoliko najmlađih sportaša u Ploče na prvenstvo Hrvatske za učenike i mlađe kadete (uzrast 10 – 13 godina).

S.S.

FOTO: Gabrijela Tušinec, Karate klub Bregana

 
15.03.2010.

KYOKUSHINKAI KARATE - Međunarodni turnir Domenica 2010

Najbolji iz samoborske četvorke

KYOKUSHINKAI KARATE - Međunarodni turnir Domenica 2010

U sportskoj dvorani Bogumila Tonija 6. ožujka održan je međunarodni kyokushin karate turnir u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza Domenica 2010, na kojem su, pored domaćih, nastupili i natjecatelji iz Mađarske, Poljske i Srbije. Domaćin turnira bio je KKK Domenica Sveta Nedelja, uz sudomaćinstvo KBK TNT Samobor. Turnir se odvijao u ukupno 20 kategorija, od limača do seniora, uz nastup 116 natjecatelja iz 12 klubova, a bodovalo se, izuzev kategorija seniora, za Hrvatsku kyokushinkai ligu u sezoni 2009./2010. Pokrovitelj natjecanja bio je Športski savez Svete Nedelje, a turnir je otvorio predsjednik Saveza Goran Rožek.

Za najbolje tehničare turnira proglašeni su Damjan Starčević iz KBKK Mas Oyama Strmec, koji je nastupio u lakoj kategoriji mlađih limača te juniorka Katarina Sever iz KK Croatia Sisak.

Za najveći kyokushin spirit nagrađen je natjecatelj iz Srbije Marko Stojanović, koji se u B kategoriji seniora i nakon drugog produžetka te 8 minuta borbe po pravilu knock out – knock down s punim kontaktom bez zaštitne opreme, koji vrijedi samo za seniore, do zadnjeg atoma snage odupirao Krunoslavu Zlodiju iz KKK Bregana DIV i na kraju izgubio odlukom sudaca 3:2.

Hrvatska kyokushinkai liga nastavlja se u svibnju, turnirom u Brdovcu, nakon kojega će biti poznati prvaci Hrvatske u sezoni 2009./2010. te pobjednik u konkurenciji klubova. Trenutačni poredak klubova pokazuje dominaciju natjecatelja iz samoborskih i svetonedeljskih klubova: Bregana Div, Mas Oyama, Fortis i Domenica.

Prije posljednjeg natjecanja sezone u borbama, članovi ovih klubova imaju priliku ogledati se na Prvenstvu Hrvatske u katama, 27. ožujka, u Sisku.

Više o aktivnostima ovih klubova te o radu Hrvatskog kyokushinkai saveza potražite na web stranicama www.kyokushinkai.hr i www.kkk.hr.

I.K.

FOTO: Starije kadetkinje - Doria Štibić, Nikol Bašić i Dora Korade

Rezultati

I. MLAĐI LIMAČI (2001./2002.) Laka -30 kg

1. Damjan Starčević (Mas Oyama)

2. Vid Sinti (Bregana)

3. Luka Beltram (Domenica)

II. MLAĐI LIMAČI (2001./2002.) Srednja -35 kg

1. Juraj Štajcer (Bregana)

2. Ante Basa (Bregana)

3. Franko Štrbac (Bregana)

III. MLAĐI LIMAČI (2001./2002.) Teška +35 kg

1. Krisztian Meszaros (Hungary)

2. Fabijan Kušić (Bregana)

3. Patrik Rapp (Mas Oyama)

IV. MLAĐE LIMAČICE (2001./2002.)

1. Gabrijela Suša (Fortis)

2. Ema Zorko (Bregana)

3. Eva Magdić Govedarica (Bregana)

V. STARIJI LIMAČI (1999./2000.) Laka -35 kg

1. Domagoj Lapenda (Domenica)

2. Stjepan Jelica (Budoryu)

3. Kristijan Čagalj Prokulica (Enigma)

VI. STARIJI LIMAČI (1999./2000.) Srednja -45 kg

1. Luka Rubinić (Fortis)

2. Domagoj Golubić (Mas Oyama)

3. Vedran Puškar (Bregana)

VII. STARIJI LIMAČI (1999./2000.) Teška +45 kg

1. Fran Mlinarić (Sisak)

2. Domagoj Ivančić (Mas Oyama)

3. Tin Horkić (Bregana)

VIII. STARIJE LIMAČICE (1999./2000.)

1. Sonja Prpić (Domenica)

2. Ana Jančikić (Bregana)

3. Gabrijela Blažević (Bregana)

4. Ema Štrbac (Bregana)

IX. MLAĐI KADETI (1997./1998.) Laka -45 kg

1. Marko Krizmanić (Croatia)

2. Nikola Sever (Croatia)

3. Mateusz Wietrak (Mushin - Poland)

X. MLAĐI KADETI (1997./1998.) Teška +45 kg

1. Matko Kajgana (Sisak)

2. Ivan Turčin (Domenica)

3. Tomislav Koren (Fortis)

XI. MLAĐE KADETKINJE (1997./1998.) Laka -45 kg

1. Kristina Suša (Fortis)

2. Marija Frklić (Mas Oyama)

3. Ana Skukan (Bregana)

XII. MLAĐE KADETKINJE (1997./1998.) Teška +45 kg

1. Marija Sara Čehić (Enigma)

2. Karla Živoder (Domenica)

3. Viktorija Puskas (Hungary)

XIII. STARIJI KADETI (1995./1996.) Laka -65 kg

1. Dion Burijan (Mas Oyama)

2. Vedran Pondeljak (Mas Oyama)

3. Dino Matijaščić (Bregana)

XIV. STARIJI KADETI (1995./1996.) Teška +65 kg

1. David Puskas (Hungary)

2. Goran Božić (Croatia)

3. Marko Koren (Fortis)

4. Tomisav Novoselec (Mas Oyama)

XV. STARIJE KADETKINJE (1995./1996.)

1. Doria Štibić (Bregana)

2. Nikol Bašić (Bregana)

3. Dora Korade (Fortis)

XVI. JUNIORI (1991.-1994.) Laka -70 kg

1. Lobel Rapp (Mas Oyama)

2. Luka Sekelj (Fortis)

3. Ante Bulaja (Domenica)

XVII. JUNIORI (1991.-1994.) Laka +70 kg

1. Leon Paljušić (Bregana)

2. Josip Noršić (Bregana)

3. Lovro Mihelić (Fortis)

XVIII. JUNIORKE (1991.-1994.)

1. Katarina Sever (Croatia)

2. Dora Mlinarić (Domenica)

3. Veronika Horvath (Hungary)

XIX. MLAĐI SENIORI (1988.-1990.)

1. Filip Kuduz (FCKKS)

2. Vjekoslav Mezdić (Fortis)

3. Petar Čižmešija (Sutinska Vrela)

XX. B - SENIORI (1987. - i stariji)

1. Krunoslav Zlodi (Bregana)

2. Marko Stojanović (FCKSS)

3. Miloš Pješčić (FCKSS)

Najbolja tehnika - dječaci: Damjan Starčević (Mas Oyama)

Najbolja tehnika - djevojčice: Katarina Sever (Croatia)

Nagrada KYOKUSHIN SPIRIT: Marko Stojanović (FCKSS)

 
15.03.2010.

AUTOMOBILIZAM - Krajem ožujka počinje sezona auto utrka

Samoborci kreću s optimizmom

AUTOMOBILIZAM - Krajem ožujka počinje sezona auto utrka

S prvim zrakama sunca i lijepim vremenom u Hrvatskoj počinje i nova automobilistička sezona. Usprkos lošoj gospodarskoj i financijskoj situaciji kalendar natjecanja je pun i svaki mogući vikend je ispunjen. Iako se organizatori žale na manjak sredstava i sponzora, izgleda da su našli način na koji će zatvoriti financijsku konstrukciju, jer se nadaju velikom, čak i brojnijem odazivu vozača. Razlog tome je registracija novih klubova u koje se se učlanili novi vozači koji će zaplivati oktanskim vodama.

Samoborski klub SAK Samobor ima nove mlade nade željne adrenalina, brzina i natjecanja. Uz već dobro znane Tonu Laušina i Lanu Laušin Špiranec, nakon prošlogodišnje probne sezone te dobrih i zapaženih rezultata za SAK Samobor će se natjecati i Goran Laušin, Ivan Majić, Andrej Burek i Jure Fran Vrbančić. Već krajem prošle sezone dečki su počeli s pripremama i iskazali ozbiljne namjere i volju. Auti su preko zime bili rastavljeni do zadnjih vijaka, nabavljali su se novi dijelovi i sve se radilo na tome da budu spremni do kraja ožujka, kada i službeno počinje nova sezona natjecanja. Početak je u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu, i očekuje se spektakl, jer se očekuje najmanje 130 vozača.

Samoborci će biti u punom sastavu od početka do kraja sezone. Tona Laušin će i dalje voziti Hondu, koja je prošla zimski lifting i u tijeku su završne radnje, baš kao i na Peugeotu Gorana Laušina, koji je nakon nekoliko kvarova prošle sezone na vozilo odlučio staviti sve novo. Ivan Majić je s Peugeota odlučio prijeći na Hondu, za koju kaže da je spremna. Andrej Burek također u natjecanja kreće s novom Hondom. Jure Fran Vrbančić već dugo priprema svog Yuga i kaže su pripreme napokon završene.

Lana Laušin Špiranec propustit će sam početak sezone zbog trudnoće, a od ljeta se i ona vraća na stazu, najvjerojatnije s Goranovim Peugeotom.

U svakom slučaju, imat ćemo što gledati i za koga navijati, jer će tijekom sezone biti između 15 i 20 utrka na kojima će biti vozači SAK Samobora, bilo u ocjenskom rallyju, bilo u autoslalomu. Vozi se po cijeloj Hrvatskoj, ekipa je brojna, a osim dobrih rezultata i dobrih vožnji, nadaju se i dobroj zabavi.

Ivica Horvat

 
15.03.2010.

RUKOMET - 2. HRL zapad, 15. kolo RK Rudar – RK Kvarner 39:29 (20:17)

Najuvjerljivija ovosezonska pobjeda

Najuvjerljivijom dosadašnjom ovosezonskom pobjedom igrači Rudara uzvratili su Kvarneru za poraz u prvom dijelu natjecanja te dohvatili peto mjesto na tablici. Nakon početne izjednačenosti domaći su igrači u prvom dijelu postupno gradili prednost, a u drugom samo potvrdili dobru igru i uvjerljivu pobjedu. Inače, sam početak utakmice bio je pomalo šokantan, jer je već u prvoj minuti zbog nesmotrenog starta diskvalificiran Zoran Fabeković, ali mladi igrači Rudara uspjeli su ga nadomjestiti. Tako je Sandro Šujster postigao 5 golova, Vedran Jurinović 6, Dominik Trčak 7, a strijelce je predvodio pouzdani Hrvoje Štibohar s 11 postignutih golova. No, za uvjerljivu pobjedu velike zasluge idu ponovno odličnom golmanu Matiji Kuharu, koji u ovom nastavku sezone pokazuje pravu formu. U 16. kolu 20. ožujka Rudari gostuju kod jake ekipe Petrinje.

RK Rudar: V. Jurinović 6, N. Holetić 1, S. Šujster 5, J. Cvetković 2, J. Kerepčić 2, H. Štibohar 11, Z. Fabeković, D. Trčak 7, P. Fresl, M. Štajnkler 3, M. Kuhar, E. Fresl 2, D. Jagodić, I. Malenica. Trener: K. Hofer.

 
15.03.2010.

ATLETIKA - Uspješan nastup samoborskog veterana i trenera AK Samobor 2007

Zlato i srebro iz Boćarskog doma

U dvorani Boćarskog doma Zrinjevac 27. veljače održano je Dvoransko pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Za Atletski klub Samobor 2007 nastupila je Ana Vranić u disciplini 60 m. Osvojila je 14. mjesto s rezultatom 8,56 sek. Mogla je i bolje, ali ju je zapekla stražnja loža, izjavila je poslije utrke. Inače, Ana je trenerica u klubu i trenira mlađe kategorije.

7. ožujka je u istoj dvorani održano Otvoreno dvoransko prvenstvo Hrvatske za veterane i veteranke. U kategoriji 40-44 godine klub je predstavljao Blažo Janković, ujedno i trener kluba.

Na 60 m s preponama je s vremenom 11.20 osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju, a na 60 m je s 8.77 bio 2. Činjenica je da je samoborski trener u izvrsnoj kondiciji.

- Nisam bio na stazi od lipnja 1989., što znači da sam od prave atletike pauzirao 21 godinu. Te dvije medalje mi puno znače, a velike nade polažem i u aktivne članove kluba - rekao je Janković nakon natjecanja.

G.K. Jumić

 

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 20. kolo Samobor – Maksimir 71:78 (34:38)

KOŠARKA - Juniori – III. HRL – 6. kolo Samobor – Auctor 59:53 (29:22)

KOŠARKA - Kadeti – I. ŽL – 2. kolo Samobor – Gorica 54:79 (20:47)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – I. HRL – 2. kolo Zabok – Samobor 77:63 (35:36)

KARATE - Seniorsko prvenstvo Hrvatske - Rijeka, 15.ožujka

KYOKUSHINKAI KARATE - Međunarodni turnir Domenica 2010

AUTOMOBILIZAM - Krajem ožujka počinje sezona auto utrka

RUKOMET - 2. HRL zapad, 15. kolo RK Rudar – RK Kvarner 39:29 (20:17)

ATLETIKA - Uspješan nastup samoborskog veterana i trenera AK Samobor 2007

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002