01.02.2010.

KARATE - Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore - Izmir, 5. - 7. veljače

Petero Samoboraca i Bregančanin na EP U Izmiru

KARATE - Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore - Izmir, 5. - 7. veljače

Nakon odrađenih završnih priprema u Tuheljskim toplicama hrvatska kadetska, juniorska i mlađa seniorska karate selekcija otputovat će na Prvenstvo Europe koje će se održati u Izmiru od 5. do 7. veljače.

Hrvatska delegacija putuje u Izmir u punom sastavu, a među članovima delegacije je i petero mladih Samoboraca, članova Karate kluba Samobor-Anindol i jedan član KK Bregana. U Izmiru će sudjelovati 45 nacionalnih karate selekcija starog kontinenta.

U konkurenciji najboljih mladih karateka Europe samoborski karate će predstavljati Križan Pezer, Ana Lenard, Maja Lenard, Haris Kovačević, Matej Tomazin i Ivan Bilić iz Karate kluba Bregana.

Križan će zastupati hrvatske boje u konkurenciji juniora do 55 kg, a na tatami će izaći u petak u 11,45 sati.

Ana Lenard kreće u pohod na medalju u nedjelju u 11,30 sati, kada na tatami izlaze mlađe seniorke do 60 kg, a u isto vrijeme nastupa i Maja Lenard u težoj kategoriji mlađih seniorki (preko 60 kg).

Sat i pol vremena nakon Ane i Maje izmirski tatami će pohoditi mlađi seniori, a hrvatske uzdanice iz redova Samoboraca će biti Haris Kovačević (do 68 kg) i Matej Tomazin (preko 78 kg).

U Izmir putuje i trener Darko Šimunec, koji će im biti na usluzi tijekom trajanja cijelog prvenstva te savjetima i dobrim taktičkim postavkama doprinijeti konačnom uspjehu samoborskog karate sporta.

U delegaciji Hrvatskog karate saveza će biti i Davor Cipek u svojstvu vođe puta.

Nadamo se da će i ovaj puta turski Izmir biti sretan grad za samoborske karateke kao 2008. godine, kada su se Maja Lenard i Matej Tomazin okitili svjetskim broncama, tada u kadetskoj konkurenciji.

Na put se polazi u srijedu, 3. veljače u 14 sati, iz zračne luke Pleso.

FOTO: Haris Kovačević, Matej Tomazin, Ana Lenard, Križan Pezer

 
01.02.2010.

Proglašeni najbolji sportaši Svete Nedelje za 2009. godinu

Uspješno i jubilarno

Proglašeni najbolji sportaši Svete Nedelje za 2009. godinu

Po deseti put, u organizaciji Športskog saveza grada Svete Nedelje, 29. siječnja u strmečkom društvenom domu upriličeno je proglašenje najboljih sportašica, sportaša udruga i klubova za prošlu, 2009. godinu. Grad Sveta Nedelja, uza sve ostale segmente svoje posebnosti i prepoznatljivosti, bez sumnje ima i sportaše, koji su ponos grada. Prosudbenoj komisiji bilo je za prošlu godinu predloženo puno onih koji su zaista svojim rezultatima oplemenili sportsku ponudu Svete Nedelje. Kod ovogodišnjeg proglašenja uvedene su i neke nove kategorije, što se posebno odnosi na najmlađe, koji su budućnost sporta ove sredine.

Za najbolju mladu sportašicu do 10 godina proglašena je Sonja Prpić (KKK Domenica-Bestovje). U istoj kategoriji sportaša naslov se našao u rukama Domagoja Ivančića (KKK Mas'Oyama-Strmec). U dobnoj skupini od 10 do 14 godina najboljom je proglašena Lucija Mamić (STK Sveta Nedelja-Novaki), dok je kod sportaša najbolji Mihael Guliš (ŠRD Rak-Rakitje). Mateja Šeketa (ŠRD Som-Kerestinec) najbolja je sportašica u kategoriji od 14 do 18 godina. U istoj kategoriji kod sportaša najbolji je u 2009. godini bio Marko Horvat (BK Sveta Nedelja).

Priznanje za najuspješniju ekipu u kategoriji do 14 godina primio je sastav mlađih kadetkinja STK Sveta Nedelja-Novaki, dok je sekcija atletike pri ŠUK Žabac najuspješnija u konkurenciji momčadi. Najbolja ekipa i momčad u kategoriji od 14 do 18 godina bile su juniorke ŠRD Som-Kerestinec i juniori NK Sava-Strmec.

Jelena Vidović (ŽRK Sloga-Sveta Nedelja) najbolja je sportašica u 2009. godini, dok je najbolji sportaš Mladen Kečkeš (ŠRD Rak-Rakitje). Priznanja za najbolju ekipu, odnosno momčad u 2009. godini, pripala su članicama ŽRK Sloga i članovima STK Sveta Nedelja-Novaki.

Organizator je, kao što je i uobičajeno, za doprinos razvoju sporta na području Svete Nedelje nagradio priznanjima i pojedince. Priznanja za životno djelo našla su se u rukama Dragutina Petravića (NK Sava-Strmec), Mladena Žugeca (Športski savez Svete Nedelje) i Branka Radoševića (Športski savez Svete Nedelje). Za rad tijekom 2009. godine priznanja su primili: Damir Dutković (NK Sava-Strmec), Josip Sinković (NK Rakitje), Darko Hajtok (NK Sloga-Brezje), Ervin Škacan (BK Sveta Nedelja) i Nikolina Brglez (STK Sveta Nedelja-Novaki).

Kako je ovo bilo deseto jubilarno proglašenje najboljih, a poklopilo se i s obljetnicom postojanja Saveza, priznanja su primili i osnivači. Nagrade i priznanja najuspješnijima podijelili su čelni ljudi Grada, gradonačelnik Drago Prahin, predsjednik Gradskog vijeća Krunoslav Markovinović i ostali dužnosnici Grada i Saveza, a nakon svečanosti proglašenja nastavljeno je druženje uz domjenak i nezaobilazne sportske razgovore.

www.radiosvn.com

 
01.02.2010.

KARATE - Održan licencni trenerski seminar za karatiste

Najbolje do sada

KARATE - Održan licencni trenerski seminar za karatiste

Grad Samobor, Hrvatski karate savez i Karate klub Samobor-Anindol kao tehnički organizator, bili su još jednom uspješni domaćini okupljanja trenera hrvatskog karate sporta, koji su se u novoj sportskoj dvorani okupili 31. siječnja na trenerskom licencnom seminaru te na seminaru za licencne ispitivače. Prisustvovalo je nešto manje od 300 trenera karatea iz cijele Hrvatske, od dalekih Ploča s juga zemlje, do Štrigove na samom sjeverozapadu Lijepe naše. Seminarom su rukovodili najbolji stručnjaci karate sporta te uvaženi predavači s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, na čelu s prof.dr. Hrvojem Sertićem, voditeljem Katedre za borilačke sportove.

Konačan zaključak gotovo svih polaznika ovog stručnog skupa bio je gotovo identičan - najbolja organizacija do sada, a u dnevnom redu predavača dominirale su korisne teme koje su se pokušale prenijeti na trenere sa željom da se učini korak naprijed prema stručnom usavršavanju trenera koji, sada i u budućnosti, imaju zadaću raditi sa širokom bazom karatista širom Hrvatske.

Karate sport je statistički jedan od najuspješnijih hrvatskih sportova, a cilj i zadaća je da tako ostane i u naredom razdoblju na ponos Hrvatskog karate saveza i njegovog vodstva.

Na skupu je sudjelovalo i šestero trenera Karate kluba Samobor-Anindol, koji su od strane Hrvatskog karate saveza dobili licencu kojom im se dopušta rad u 2010. godini: Davor Mrzak, Vjekoslav Škreb, Davor Cipek, Saša Bjegović, Dario Svetić i Darko Šimunec.

Seminar su pohodila i dvojica Bregančana, trenera KK Bregana - Goran Romić i Dejan Ćosić.

S.S.

FOTO: samoborski mladi treneri: Svetić, Škreb (donji red), Mrzak Bjegović (gornji red)

Redovna godišnja skupština Hrvatskog karate saveza

U sklopu seminara održana je redovna godišnja skupština Hrvatskog karate saveza, koja je u svim točkama dnevnog reda prošla jednoglasnim izjašnjavanjem nazočnih delegata iz 169 članica Saveza.

Dodijeljena su priznanja i prigodne plakete najuspješnijim sportašima i klubovima, a među njima je iz KK Samobor-Anindol nagrađen Matej Tomazin za osvojenu broncu na Prvenstvu Europe u Parizu. Prigodnom plaketom nagrađen je i KK Samobor-Anindol i glavni trener Darko Šimunec.

 
01.02.2010.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 14. kolo Rudeš – Samobor 69:68 (42:23)

Da je kut gledanja bio bolji...

SAMOBOR: Samardžić 3, Jurčević 9, Močan, Šilobod, Hrvoj 25, Han, Vlajčić 4, Nakić 20, Gašparac 7, Begić, Češkić, Gionechetti. Trener: Milan Ličina

RUDEŠ: Rački, Bačurin 18, Cindrić 3, Devčić 11, Gazić 4, Samaržija 4, Baranović 2, Švec 2, Štefanac 4, Brnas 3, Krstanović 4, Grabarić 14. Trener: Z. Bačurin

Samoborci su ušli u igru premlakom obranom, što koriste domaćini te neometano pogađaju četiri, pet trica zaredom i do poluvremena imaju visokih 19 koševa prednosti. Drugo poluvrijeme puno angažiranija obrana Samoboraca te do kraja zadnje četvrtine smanjuju na desetak razlike. Oko pete minute zadnje četvrtine Samoborci dolaze do egala preko raspoloženog centra Nakića, koji pogađa u manje od minute tri trice, ali i u obrani čini nesmotren prekršaj i tehničku za isključenje. U zadnjih 11 sekundi domaćini izigravaju obranu Samoboraca za koš kojim prelaze u vodstvo. Iz brze polukontre Samoborci preko beka Jurčevića imaju priliku za pobjedu, ali on šutira iz faula i promašuje. Namjerno potezanje za ruku s leđa suci nisu sudili, jer su, kažu, imali loš kut gledanja pa su previdjeli faul!

Domaćini sretni dobivaju bodove koji im najvjerojatnije znače opstanak u ligi. Kod Samoboraca odlično su odigrali Hrvoj s 25 i Nakić s 20 koševa. Kod domaćina najzaslužniji za pobjedu bio je veteran Bačurin, igrač i trener, s 18 koševa.

U 15. kolu Samobor dočekuje Šanac Karlovac u subotu, 6. veljače, u 17:00 u SD Samobor.

T.I.

 
01.02.2010.

KOŠARKA - Kadeti – I. HRL – 11. kolo Samobor – Šanac 110:40 (39:19)

Popravili koš razliku

SAMOBOR: Belamarić 2, Mandalinić 5, Dragozet 25, Imbert 28, Levanić 18, Džimbeg 5, Vranić 13, Šuvaković I. 10, Šuvaković K. 4, Jardas. Trener: Marin Sedlar

ŠANAC KARLOVAC: Lukačić S. 7, Šimunić 6, Lipak, Lukačić Z., Furjanić 10, Đurčević 2, Katić 2, Pastuhović 10, Kasunić 3. Trener: V. Đukić

Kadeti Samobora još jednom su došli do uvjerljive pobjede od 70 koševa razlike i to protiv kadeta Šanca iz Karlovca koji su u prvoj četvrtini protiv zonskog presinga Samoboraca uknjižili samo tri koša. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Imbert s 28 i Dragozet s 25 koševa.

Kod Karlovčana najučinkovitiji su bili Furjanić i Pastuhović, oba s po 10 koševa.

T.I.

 
01.02.2010.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – kvalifikacije, grupa B – 1. kolo Samobor – Dugo Selo 87:59 (52:20)

Zamjene održale razliku

SAMOBOR: Srabotnak 7, Crnica, Antunović, Mandalinić 8, Korade, Belamarić 8, Levanić 28, Sladić 10, Džimbeg 10, Čižmešija 1, Šuvaković 15, Škalec. Trener: Marin Sedlar

DUGO SELO: Nikolić 19, Eranović, Konjačić 4, Čičak, Čuže Mihovil 3, Grgosević 6, Budim 3, Čuže Mislav 10, Bebek, Mamić 14. Trener: Jozo Jurković

Mlađi kadeti Samobora u prvoj utakmici kvalifikacija za popunu prve lige više nego uvjerljivo svladali su protivnike iz Dugog Sela. Prva petorka je u prvom poluvremenu prezentirala čvrstu obranu s brzim kontranapadima, tako da na poluvrijeme odlaze s 30 koševa prednosti. Drugo poluvrijeme i zamjene igraju vrlo dobro, održavši razliku iz prvog poluvremena.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Levanić s 28 i Šuvaković s 15 koševa. Kod Dugog Sela isticao se Nikolić s 19 koševa.

T.I.

 
01.02.2010.

KLIZALIŠTE - kod nove sportske dvorane

Dođite na klizanje!

KLIZALIŠTE - kod nove sportske dvorane

27. siječnja otvara se klizalište kod nove sportske dvorane u Hebrangovoj ulici.

Dođite, kližite i zabavite se uz kuhano vino, čaj, tople sendviče, palačinke...

 

KARATE - Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore - Izmir, 5. - 7. veljače

Proglašeni najbolji sportaši Svete Nedelje za 2009. godinu

KARATE - Održan licencni trenerski seminar za karatiste

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 14. kolo Rudeš – Samobor 69:68 (42:23)

KOŠARKA - Kadeti – I. HRL – 11. kolo Samobor – Šanac 110:40 (39:19)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – kvalifikacije, grupa B – 1. kolo Samobor – Dugo Selo 87:59 (52:20)

KLIZALIŠTE - kod nove sportske dvorane

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002