30.12.2009.

JUDO - Božićni turnir Judo kluba Samobor

Pokazali se roditeljima i rodbini

JUDO - Božićni turnir Judo kluba Samobor

U subotu, 19. prosinca, u borilačkoj dvorani OŠ Bogumila Tonija održan je tradicionalni božićni turnir Judo kluba Samobor. Ovaj specifični turnir nije otvoren za druge klubove već služi da roditeljima, obiteljima i drugim članovima kluba pokaže što su najmlađi judaši naučili od rujna do kraja godine.

Za početak svog natjecateljskog bavljenja judom svi su pokazali ponajprije hrabrost izaći na borilište pred publikom i ogledati se s protivnikom s druge strane te znanje početnih vještina juda. Prema pokazanom znanju, sposobnosti ili sreći svi su nagrađeni zasluženim medaljama. Tako su svoje prve zlatne medalje osvojili: Ivan Garašić, Fran Guliš, David Kobešćak, Ela Jančić, Matea Garašić i Sara Šančić. Srebrom su se okitili Marko Rubinić, Ema Perković, Tomislav Dometerfy, Dora Jurković, Lucija Vukres i Tin Jančić. Broncu su osvojili Stjepan Bolšec, Toni Novak i Danijela Čutić.

Ovo prigodno božićno druženje iskorišteno je i za okupljanje gotovo cijelog kluba te da se Draženu Bortasu, roditelju čija su djeca imala najviše nastupa u ovoj godini, uruči prigodna medalja. To ne čudi, jer je Marta Bortas prvakinja Hrvatske u svojoj kategoriji, njezina sestra Dora treća u Hrvatskoj te najčešće dijele prva i druga mjesta između sebe, a iskušavajući svoje znanje često nastupaju i u težim kategorijama i u starijim godištima.

Najmlađim judašima su zatim podijeljeni darovi, a nakon zajedničkog fotografiranja nastavilo se druženje svih prisutnih.

Kao što je u prigodnom govoru istaknuo predsjednik kluba Nikola Bućan, ova je godina bila uspješna za JK Samobor, a svi se, s obzirom na mlađe generacije koje stasaju, nadaju da će sljedeća biti još uspješnija.

S.S.

 
30.12.2009.

AUTOMOBILIZAM - Tona Laušin i Lana Špiranec zadnjom utrkom osigurali naslov

Tata i kćer ponovno prvaci

AUTOMOBILIZAM - Tona Laušin i Lana Špiranec zadnjom utrkom osigurali naslov

Četvrtu godinu zaredom u organizaciji Zagrebačkog automobilističkog saveza održan je ocjenski auto rally u čast godišnjice utemeljenja 1. hrvatskog automobilnog kluba, a na manifestaciji pod nazivom Zagrebački auto rally i 103. jubileja sudjelovalo je upravo 103 automobila. Nakon okupljanja ispred zgrade bivšeg Zagrebačkog poglavarstva, sudionici su vožnjom na dionici Zagreb – Podsused – Gornja Bistra – Stubičke Toplice – Pila – Hunjka, dugoj 52,7 km, jureći obroncima Sljemena na simboličan način obilježili početak organiziranog bavljenja auto sportom u Zagrebu i Hrvatskoj davne 1906. godine.

Dio sudionika imao je i ozbiljan zadatak – zadnju vožnju Prvenstva Zagreba u ocjenskom rallyju. Na tom natjecanju samoborska posada Tona Laušin i Lana Špiranec išla je u lov na bodove i pobjedu u klasi i ukupnom poretku. Cijelog su dana besprijekornim i gotovo savršenim vožnjama davali naslutiti da im se nitko ne može ni približiti. Na kraju su zasluženo pobijedili i za kraj 2009. godine osigurali pobjedu i u klasi i u ukupnom poretku. Tako SAK Samobor ponovno ima prvake.

Na ovom natjecanju svojim su bodovima i u konkurenciji klubova SAK Samoboru osigurali treće mjesto.

Nameće se zaključak da je sezona uspješno okončana pa ćemo Samoborce i tijekom zimskih mjeseci, na proglašenjima i dodjelama nagrada, ponovo vidjeti u društvu najboljih i najvećih automobilista.

I.H.

 
30.12.2009.

MALI NOGOMET - U znaku sedmeraca

U znaku sedmeraca

U jučerašnjim utakmicama 1. kola Trofeja grada Samobora 2009 bilo je uzbuđenja u izobilju. Sve su utakmice bile dosta "šarf", a na jednoj su bila i dva crvena kartona. Svi su se trudili probiti među najboljih 32, pa je dosta utakmica odlučeno tek nakon izvođenja sedmeraca.

Rezultati i strijelci 1. kola

Inter Milan – Kom trade 4:1 ( Jurčić 2, Lekić, Savić / M. Fažin), Kolobit – NK Jarun 1:2 (M. Ščuric / Zelenika, Grdić), CB Taboo Frigo plus – NK Odra Zagreb 2:2 (7:6 7m) (Plantić Jeleč / Luter, Marić, Auto Kantoci – MNK Trešnjevka Naša djeca 0:0 (1:2 7m), OPG Oteš Gospić – Sindikat znanosti 3:1 (Karlović 2, Matić / Peček), Šoić promet – MNK 0:0 (4:3 7m), Fratea Herc – ŠRD Kozjak 2:2 (4:5 7m) (Tišljar, Šimić / Vranković, Vlak), Bistro Bačvica – MNK Gorbi Bistra 3:3 (4:6 7m) (Fabek, Jakopec, Delač / Pišković 2, Jeleč), Klara boysi – Optimum Mizuno 4:1 ( Ž.Popović, Gusak, Fišer, Medvedec ag / Ledinščak), Usora trans – CB Tu i tam Sopot 1:1 (8:7 7m), Sportske novosti - Tehnika Tin 1:2 (Stjelja / Rimac, Biti), Dugave – Perokrov I 1:1 (4:3 7m) (Rihtar / Hržić).

Veteranski turnir

Izletište Milečki – Croatia Samobor 5:0 (Vujčec 2 Fugan / Dejanović), CB Baltazar – B3 1:4 ( Župetić / Šeker 2, Besanović, Ašanin).

Najstariji malonogometni turnir nastavit će se tek 2. siječnja utakmicama 2. kola. (H.P.)

 
30.12.2009.

KARATE - Izborni turnir za Prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore

Petero samoborskih samuraja osiguralo Izmir

KARATE - Izborni turnir za Prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore

U novoj sportskoj dvorani u Jastrebarskom 27. prosinca održan je izborni turnir kojim se odredio konačan popis nacionalne karate selekcije koja će nas zastupati na Prvenstvu Europe za kadete, juniore i mlađe seniore (Izmir, 5.-7. veljače 2010.). Ovako okrutan nokaut sustav izbora pokazao je u Jastrebarskom sve svoje vrline, ali i mane. Sve se odvijalo u znaku velikog stresa natjecatelja, ali i trenera, pa su na kraju pobijedili oni koji su dovoljno "jaki" u glavi, oni koji se mogu nositi s pritiskom. U vodstvu karate saveza se smatra da samo takvi sportaši mogu na najvećim natjecanjima polučiti dobar rezultat, što se do sada nebrojeno puta i pokazalo u praksi. Oni koji nemaju mentalnu snagu biti najbolji na ovakvom nokaut turniru zasigurno neće moći parirati svojim protivnicima na Prvenstvu Europe.

Karate klub Samobor-Anindol je u Jaski ponovno dokazao da ima sjajnu mladu generaciju koja je svoj sistematičan i kontinuiran rad okrunila dobrim borbama na tatamiju.

Pored Mateja Tomazina (mlađi senior preko 78 kg), svoje mjesto u avionu za Izmir su u Jastrebarskom izborili junior Križan Pezer (kategorija do 55 kg), Ana Lenard (mlađe seniorke do 60 kg), Maja Lenard (mlađe seniorke preko 60 kg) i Haris Kovačević (mlađi senior do 68 kg). Vrlo blizu trijumfu bio je Antonio Tančak, koji je nesmotreno, u posljednjoj sekundi, izgubio već dobiveni finalni meč. Nikola Šoić je također ušao u finale, ali je finalni susret izgubio od klupskog kolege Harisa Kovačevića. Da je bilo malo više sreće, do Izmira su mogli i Sara Sirovica te Renato Brković, koji imaju reprezentativnu kvalitetu, ali ovaj put, nažalost, nisu uspjeli.

Za gore spomenutu petorku sada počinju mukotrpne pripreme i nekoliko pripremnih turnira. Jedan od njih, zasigurno najjači, bit će u Samoboru 9. i 10. siječnja - 19. Grand Prix Croatia. Odmah nakon Samobora Maja, Ana, Matej i Haris putuju u Pariz, gdje će nastupiti na Paris Openu.

I.H.

FOTO: (slijeva) Maja Lenard, Matej Tomazin, Ana Lenard, Haris Kovačević – samoborske uzdanice za Izmir

U Izmir i Bregančanin Bilić

U Jaski je nastupilo 5 članova Karate kluba Bregana, a najuspješniji je bio Ivan Bilić, koji je osvajanjem prvog mjesta u kategoriji juniora do 61 kg osigurao odlazak u Izmir na EP.

Izuzetno motiviranim i borbenim nastupima, Ivan je ostvario velik uspjeh, uz bučnu podršku klupskih prijatelja i navijača. Naročito je bilo uzbudljivo u finalnom meču, u kojem je Ivan u zadnjim sekundama preokrenuo rezultat i pobijedio Antonia Tančaka iz KK Samobor-Anindol.

Vrlo dobar nastup imala je Stefani Filipić, koja je nakon dvije pobjede poražena u finalu kategorije kadetkinja do 54 kg. Nedavna viroza je, nažalost, ostavila traga, pa je nedostajalo svježine za uspješniju završnicu.

U istoj kategoriji nastupila je i Dijana Ćosić, ali je poslije jedne pobjede zaustavljena u polufinalu. Zbog nedovoljno borbenog pristupa Dijana je propustila priliku da ostvari reprizu s državnog prvenstva i plasira se u finale s klupskom kolegicom Stefani. Unatoč dobrim nastupima, bez finala su ostali Karlo Pejić u kategoriji juniora do 61 kg i Gabrijela Tušinec u kategoriji mlađih seniorki do 53 kg.

Novu priliku za dokazivanje mladi sportaši će imati na Grand Prix Samobor, koji se održava početkom siječnja.

FOTO: Karate klub Bregana

 

JUDO - Božićni turnir Judo kluba Samobor

AUTOMOBILIZAM - Tona Laušin i Lana Špiranec zadnjom utrkom osigurali naslov

MALI NOGOMET - U znaku sedmeraca

KARATE - Izborni turnir za Prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002