11.12.2009.

STOLNI TENIS - STK Samobor bogatiji za jedno trenersko ime

Dražen Librić za rad s najmlađima

STOLNI TENIS - STK Samobor bogatiji za jedno trenersko ime

Iz STK Samobora stižu dobre vijesti. Klub je bogatiji za jednog licenciranog trenera - Dražena Librića. Za one koji ne znaju, on je i otac hrvatske klizačke reprezentativke i seniorske prvakinje Hrvatske, Mirne Librić.

Dražen je svoju igračku karijeru počeo još davnih 80-ih godina, kada je uspješno igrao u mlađim kategorijama u ekipi s Bratkovićem i Znikom. Nakon stanke ponovno se vraća u stolni tenis i radu s mladima. Radi s dječacima, mlađim kadetima i kadetima, kod kojih je zamijećen zavidan stolnoteniski potencijal.

Iz kluba zahvaljuju Samoborskom športskom savezu na pomoći tijekom školovanja.

K.Z.

 
11.12.2009.

STOLNI TENIS - 5. i 6. kolo stolnoteniske lige Srednja Hrvatska

Na kraju ipak nezadovoljni

8. prosinca odigrana je zaostala utakmica 5. kola 3. stolnoteniske lige Srednja Hrvatska. Samobor je kao domaćin igrao protiv drugoplasirane momčadi prvenstva STK Zaboka i izgubio 1:4. Jedinu pobjedu ostvario je Znika.

U završnom 6. kolu Samoborci su igrali protiv prvoplasirane momčadi TIS iz Zagreba i izgubili istim rezultatom - 4:1. Jedinu pobjedu ostvario je Mihalić. Nakon jesenskog dijela prvenstva ostvarene su 3 pobjede i 6 poraza, što se smatra nezadovoljavajućim, obzirom da su tri meča izgubljena s 3:4, pa se u proljetnom dijelu prvenstva očekuju bolji rezultati.

K.Z.

 
11.12.2009.

KOŠARKA - Seniori – 1. ŽL – 3. kolo Fortuna – Samobor II 76:70 (33:34)

Presudila tehnička niotkuda

SAMOBOR II: Kocijan 2, Gionechetti 11, Ban 5, Šilobod 24, Geiger 4, Hetler 12, Nosetić, Kleščić 9, Oroz, Hrkalović 3. Trener: Josip Vlah

FORTUNA: Kalamir, Perić 3, Divković 14, Markotić 1, Križan, Goljački 4, Bahtijarević 27, Balažić 2, Knajter 12, Crnković 3, Gorupec 10. Trener: Marijan Štivojević

U utakmici čvrstih obrana ekipe se izmjenjuju u vodstvu do zadnje minute utakmice. Tada mlađi seniori Samobora kod dva razlike za domaćina kreću u napad za novo izjednačenje, ali sudac, iz samo njemu poznatih razloga, dosuđuje Samoborcima tehničku grešku, tj. dva bacanja i loptu sa strane za domaću ekipu, što oni realiziraju te ni krivi ni dužni sretno dolaze do pobjede. Inače, Samoborci su početkom zadnje četvrtine imali priliku prelomiti utakmicu kada su iz kontranapada pet čistih zicera nonšalantno zapucali.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Šilobod s 24 i Hetler s 12 koševa. Kod Fortune odlično je odigrao Bahtijarević s učinkom od 27 koševa.

T.I.

 
11.12.2009.

NAGRADE Županijskog školskog športskog saveza Zagrebačke županije

Šest nagrada za učenike i profesore iz Sv. Nedelje i Samobora

NAGRADE Županijskog školskog športskog saveza Zagrebačke županije

Osnovna škola Bogumila Tonija bila je domaćin podjele nagrada najboljim školskim ekipama i pojedincima te pedagozima tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola, koju je organizirao Županijski školski športski savez Zagrebačke županije. Na početku svečanosti sve je goste pozdravila ravnateljica škole Bogumila Tonija Milena Kolarec, a potom i predsjednik Županijskog školskog športskog saveza Zagrebačke županije Krsto Mesić. Među uzvanicima bili su predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, v.d. pročelnice Odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan te zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec.

U uvodnom dijelu učenici OŠ Bogumila Tonija izveli su prigodan glazbeno–športski program, a potom je Krsto Mesić rekao da od ukupno 46 osnovnih škola na području Zagrebačke županije njih 31 ima sportsku dvoranu, a uskoro će još nekoliko njih riješiti taj problem. Cilj je i povećanje učenika i odjeljenja u programu Univerzalna športska škola za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

Najbolje školsko sportsko društvo u konkurenciji 46 osnovnih škola je ŠŠD Žabac OŠ Sveta Nedelja, a u konkurenciji 13 srednjih škola ŠŠD Ban SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića.

U pojedinačnoj konkurenciji među osnovnoškolcima najboljima su proglašeni atletičar Loren Leskovar (OŠ Sveta Nedelja), atletičarka Dora Stipković (OŠ Ljube Babića iz Jastrebarskoga) te atletičarka i gimnastičarka Lucija Kosaber (OŠ Bogumila Tonija iz Samobora). Kod srednjoškolaca najboljima su proglašeni Josip Habljak i Maša Granić iz Velike Gorice.

U ekipnim sportovima kod osnovnoškolaca najbolje su gimnastičarke ŠŠD Lob OŠ Bogumila Tonija (koje su nastupale u sastavu Lucija Kosaber, Lara Šelj, Nina Fresl, Lucija Kirschenheuter i Dora Živković, voditeljica Petra Barišić) te tenisači iz OŠ Jurja Habdelića iz Velike Gorice. Kod srednjoškolki nagrada ide ŠŠD Jastreb iz Jastrebarskog za badminton, a kod srednjoškolaca ŠŠK Martin iz Dugog Sela za stolni tenis.

Priznanja učiteljima za poseban doprinos školskom sportu u školskoj godini 2008./2009. primila su dvojica samoborskih profesora tjelesne i zdravstvene kulture – Zdravko Rajčević iz OŠ Bogumila Tonija i Zdravko Frajt iz Srednje strukovne škole.

- I u idućoj godini nastavljamo s gradnjom škola i sportskih dvorana. Po tome smo jedna od najdinamičnijih županija u Hrvatskoj. Naravno, gradit ćemo uz podršku našega najznačajnijeg partnera, Vlade RH - poručio je Damir Mikuljan, posebno zahvalivši roditeljima, koji odricanjem i financijskom podrškom djeci omogućavaju bavljenje sportom.

Sve nazočne pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec, zaželjevši učenicima puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

M.Š.

 
11.12.2009.

KARATE - Međunarodni karate seminar - Slovenija, Vrhnika, 3. i 4. prosinca

Samoborci učili od svjetskog prvaka

KARATE - Međunarodni karate seminar - Slovenija, Vrhnika, 3. i 4. prosinca

Proteklog vikenda karataši KK Samobor-Anindol imali su nekoliko akcija, a jedna od najinteresantnijih je svakako sudjelovanje tri mlada perspektivna kata šampiona (Rebecca Smolčić, Toni Vuković i Tomislav Stolar) na međunarodnom karate seminaru u slovenskoj Vrhnici.

Ovaj izuzetno poučan seminar organizirao je Slovenski karate savez, a vodio ga je deveterostruki europski i trostruki svjetski prvak Luca Valdesi iz Italije. Dva dana napornih treninga nikako nije umanjilo oduševljenje karate šampionom iz Italije, koji je vrlo brižno pokušao svoje veliko znanje prenijeti na sudionike seminara.

Mladi Samoborci su boravkom u Vrhnici svakako dobili veliki motiv u daljnjem treningu, a kako se radi o vrlo kvalitetnim natjecateljima ne treba sumnjati da će im naredni rezultati biti još bolji.

S.S.

FOTO: Samoborci sa svjetskim prvakom

 
11.12.2009.

GIMNASTIKA - Zimsko prvenstvo samoborskih vježbača rekreativaca

U rozom još gracioznije

GIMNASTIKA - Zimsko prvenstvo samoborskih vježbača rekreativaca

Još jedno uspješno organizirano Zimsko prvenstvo za gimnastičarke i gimnastičare samoborskih vježbača rekreativaca održano je u subotu, 5. prosinca, u gimnastičkoj dvorani pri OŠ Bogumila Tonija. Nastupile su 82 djevojčice od 4 do 14 godina u skupinama bebačica (I. stupanj), pahuljica (II. stupanj) te misica i čarobnica (III. stupanj) i 6 dječaka - mistera. Svi oni pokazali su što su ove jeseni naučili novoga, a što su, oni koji su i prije vježbali, dotjerali i koliko su napredovali radeći marljivo sa svojim trenerima Sandrom Jurković, Ivom Lulić, Andrejom Ivić, Anamarijom Štorgom i Ivanom Mardešićem.

Novina ovogodišnjeg, 13. zimskog prvenstva je uniformiranost gimnastičkih skupina (doduše, ne još svih) što je, očito, bila dodatna motivacija za dolazak na natjecanje. Zaista ih je lijepo bilo vidjeti u rozim gimnastičkim dresovima, oko kojih se uz trenericu Ivu Lulić posebno angažirala trenerica Sandra Jurković, od uzimanja mjera za svaku djevojčicu, zajedničkog dogovora oko izbora boje, do odlazaka krojačici. Djevojčice su bile ponosne i još je više do izražaja dolazilo lijepo uspravno držanje, graciozan hod, uzdignute glavice...

Među 22 bebačice koje su nastupile na 2 sprave, preskoku i gredi, za 1. se mjesto izborila Nina Perković, za 2. Klara Doračić, a 3. su podijelile Ivona Gracin i Heidi Peucelle. Zaredale su: Lea Šurina, Karla Škvorc, Tamara Regović, Lara Kos, Maja Lehpamer, Marija Togonal, Manuela Barbarić, Tasha Bolfek, Lana Gracin, Dolores Šagud, Dora Jurković, Lara Regović, Lucija Horvat, Tia Senjak, Lana Šurina, Dora Togonal, Kiara Dragozet i Pia Bolfek.

Na preskoku, gredi i tlu nastupilo je 19 pahuljica. Najbolja je bila Maja Horvat, 2. je mjesto osvojila Lara Mežnar, a 3. su podijelile Ingrid Perković te Ana-Marija Klasan. Nakon njih poredale su se: Antonija Žitković, Ema Perković, Ena Bašić, Viktorija Šoić, Jelena Kotarski, Rujana Tenšek, Ivona Sorić, Lara Rajković, Nika Golomboš, Ines Nikić, Tena Togonal, Rosa Kobasić, Stella Begić, Helena Kotarski i Karla Požgaj.

Čarobnice, njih 17, nastupile su na sve 4 sprave – preskoku, ručama, gredi i tlu. Najbolja je bila Ema Herger, 2. je bila Ivana Jakopec, 3. Martina Gelo, pa Martina Greblički, Patricia Raić, Barbara Tonković, Dejana Uremović, Ivana Holetić, Klara Gabrovec, Radmila Pejakić, Petra Barbarić, Mirna Matovina, Marta Hrkalović, Julijana Bagarić, Nora Kajnić-Jukić, Lura Matovina i Erika Žnidarec.

Nešto starije vježbačice - misice također su nastupile na sve 4 sprave. 1. je mjesto zauzela Ema Biber, 2. Lorena Daničić, 3. Mia Jurković, zatim Anja Gelo, Laura Delgalo, Diana Beribak, Stella Peucelle, Paula Vulić, Maja Matijaščić, Korina Žaja, Ana Herger, Ivana Copić, Dora Škacan, Larisa Šmitran, Dorotea Ivanec, Ana Vlašićek, Anja Ašanin, Barbara Sever i Bruna Mahović.

U malobrojnoj, ali vrijednoj skupini mistera 1. je mjesto osvojio Petar Znika, 2. Mihael Vlahović, 3. Leonardo Slamar, a sljedeća tri David Vrčković, Adam Sladetić i Tino Rajković.

I ove godine publika je susprezala dah gledajući posebno priređen program natjecateljica, koje su tjedan dana prije ovog natjecanja nastupile na državnom prvenstvu i osvojile 3 srebrne medalje i 1 broncu.

U subotu, 12. prosinca, GK Samobor organizira Međunarodni Božićni turnir kojim će završiti rad u ovoj godini, a nakon kratkog blagdanskog odmora počinju pripreme za novu sezonu.

I.H.

FOTO: Čarobnice i njihove trenerice Iva lulić i Ana Marija Štorga

 
11.12.2009.

KYOKUSHINKAI KARATE - Uspjesi Mladostaša na natjecanjima u Litvi i Budimpešti

Stigao naramak medalja

KYOKUSHINKAI KARATE - Uspjesi Mladostaša na natjecanjima u Litvi i Budimpešti

Članovi Karate kluba Mladost ponovno nižu uspjehe. Nakon dugotrajnih priprema, pod vodstvom njihovih trenera senseija Milana Garašića i senpaija Tihomira Garašića, dvije ekipe natjecatelja uputile su se na natjecanja.

Krunoslav Zlodi i Marko Matijaščić su, kao reprezentativci Hrvatskog kyokushin karate saveza, nastupali na prvom Europskom prvenstvu (U22) za natjecatelje od 18 do 23 godine, koje je 5. prosinca održano u glavnom gradu Litve Vilniusu.

Krunoslav Zlodi natjecao se u teškoj kategoriji (+85 kg) te se okitio brončanom medaljom. U izuzetno jakoj konkurenciji Zlodi se pobjedama protiv predstavnika Mađarske i zemlje domaćina Litve, plasirao u polufinale. Nažalost, u polufinalnoj borbi ozlijedio se, što ga je na kraju stajalo pobjede i daljnjeg plasmana u finale.

Marko Matijaščić natjecao se u lakoj kategoriji (-65 kg). U prvom kolu susreo se s predstavnikom Litve i u produžetku izgubio. Marko je poznat kao srčan borac, no njegov protivnik je bio iskusniji i kasnije finalist te kategorije.

U nedjelju, 6. prosinca, druga ekipa natjecatelja nastupala je u Budimpešti na tradicionalnom Mikulas kupu za seniore početnike C kategorije (8.–4. KYU) i one iskusnije B kategorije (4. KYU–3. DAN). Tamo su Hrvatsku predstavljali Tihana Horkić, Kruno Terihaj, Marko Prišlin i Dejan Obranić.

Tihana Horkić plasirala se u polufinale srednje kategorije (-65 kg) i okitila brončanom medaljom, čime je najstarija članica ekipe uspjela još jednom dokazati da još nije za otpisivanje.

Kruno Terihaj ponovno se na međunarodnom natjecanju popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, osvojivši prvo mjesto u poluteškoj kategoriji (-90 kg).

Marko Prišlin borio se u srednoj kategoriji (-80 kg) i u prvom kolu, u produžetku, pobijedio domaćeg predstavnika. Dalje od toga nije mogao i u idućem kolu natjecanja je poražen. Bilo je to za njega veliko iskustvo, jer mu je to ipak prvo međunarodno natjecanje.

Dejan Obranić natjecao se u B kategoriji natjecatelja. Nije se uspio plasirati u daljnji krug natjecanja, izgubivši u prvom kolu od kasnije prvoplasiranog.

Vrativši se u Samobor s novim setovima osvojenih odličja, možemo reći da je ovo još jedan u nizu velikih uspjeha i rezultata za KK Mladost, njihove trenere i grad Samobor.

I.H.

 
11.12.2009.

KYOKUSHINKAI KARATE - U Samoboru održan 2. turnir Hrvatske kyokushinkai lige

Najviše odličja za Breganu, najviše zlata za Fortis

KYOKUSHINKAI KARATE - U Samoboru održan 2. turnir Hrvatske kyokushinkai lige

Kup Samobora 2009. održan je 5. prosinca u sportskoj dvorani Samobor, a na tom turniru u borbama koji se boduje za Prvenstvo Hrvatske u kyokushinkaiu nastupili su natjecatelji iz više hrvatskih klubova. Među 90 natjecatelja iz osam klubova koji su se natjecali u čak 17 kategorija nastupili su karatisti od limača do seniora. Pod okriljem Hrvatskog kyokushinkai saveza, a u domaćinstvu Kyokushin karate kluba Bregana DIV iz Bregane, turnir je okupio natjecatelje iz Drenja, Siska, Sv. Nedelje, Ruda, Samobora, Strmca, Zagreba i, naravno, iz Bregane.

Najmlađi sudionici ponudili su uzbudljive borbe, u kojima je oduševljenje publike, odnosno roditelja, izazivao svaki njihov udarac, jer mnogima je upravo ovo bilo prvo natjecanje. Ovdje se istakao Juraj Štajcer iz Bregane DIV, koji je ponio naslov najboljeg tehničara, dok je njegova klupska kolegica Doria Štibić isti naslov odlukom sudaca ponijela u kadetskoj konkurenciji djevojčica.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Samoborskog športskog saveza te Grada Samobora, čiji su predstavnici također nazočili turniru. U ime domaćina i organizatora na ceremoniji otvaranja natjecatelje i goste te prepunu samoborsku dvoranu pozdravio je predsjednik KKK Bregana DIV Igor Kupres, a u ime Grada Samobora dogradonačelnik Željko Stanec. Odlična organizacija kyokushin karate natjecanja zasluga je kluba i roditelja članova iz Bregane, bez čije pomoći ne bi bilo ovog uspješno održanog natjecanja.

I.K.

FOTO: Zajednička fotografija osvajača odličja

Rezultati turnira Kup Samobora 2009.

I. MLAĐI LIMAČI (2001./2002.) - laka -35 kg

1. Juraj Štajcer (Bregana DIV)

2. Franko Štrbac (Bregana DIV)

3. Josip Novosel (Bregana DIV)

II. MLAĐI LIMAČI (2001./2002.) - teška +35 kg

1. Patrik Rapp (Mas' Oyama)

2. Domagoj Klupač Domenica)

3. Fabijan Kušić (Bregana DIV)

III. STARIJI LIMAČI (1999./2000.) - laka -35 kg

1. Fabijan Lindić (Fortis)

2. Josip Runtas (Feniks)

3. Valentin Orešković (Bregana DIV)

IV. STARIJI LIMAČI (1999./2000.) - srednja -45 kg

1. Luka Rubinić (Fortis)

2. Tin Dutković (Bregana DIV)

3. Jakov Nikl (Feniks)

V. STARIJI LIMAČI (1999./2000.) - teška +45

1. Domagoj Ivančić (Mas' Oyama)

2. Fran Mlinarić (Croatia Sisak)

3. Matija Holik (Bregana DIV)

VI. MLAĐI KADETI (1997./1998.) - laka -45 kg

1. Nikola Sever (Croatia Sisak)

2. Leon Suljić (Enigma)

3. Marko Krizmanić (Croatia Sisak)

VII. MLAĐI KADETI (1997./1998.) - teška +45 kg

1. Ivan Turčin (Domenica)

2. Matko Kajgana (Croatia Sisak)

3. Matej Bašić (Bregana DIV)

VIII. STARIJI KADETI (1995./1996.) - laka -65 kg

1. Dion Burian (Mass' Oyama)

2. Vedran Pondeljak (Mas' Oyama)

3. Lovro Kovačić (Breganan DIV)

IX. STARIJI KADETI (1995./1996.) - teška +65 kg

1. Marko Koren (Fortis)

2. Jurica Korade (Fortis)

3. Tomislav Novoselec (Mas' Oyama)

X. JUNIORI (1992./1993.) - laka -70 kg

1. Ante Bulaja (Domenica)

2. Lobel Rapp (Mas' Oyama)

3. Borna Skukan (Bregana DIV)

XI. JUNIORI (1990./1991.) - teška +70 kg

1. Dario Pavlečić (Feniks)

2. Leon Paljušić (Bregana DIV)

3. Felip Skejo (Feniks)

XII. MLAĐE LIMAČICE (2001./2002.)

1. Gabriela Suša (Fortis)

2. Ema Zorko (Bregana DIV)

3. Larisa Bošnjak (Bregana DIV)

XIII. STARIJE LIMAČICE (1999./2000.)

1. Sonja Prpić (Domenica)

2. Gabrijela Blažević (Bregana DIV)

3. Petra Gabrek (Mas' Oyama)

XIV. MLAĐE KADETKINJE (1997./1998.)

1. Marija Sara Čehić (Enigma)

2. Kristina Suša (Fortis)

3. Katarina Razum (Fortis)

XV. STARIJE KADETKINJE (1995./1996.)

1. Doria Štibić (Bregana DIV)

2. Dora Korade (Fortis)

3. Nikol Bašić (Bregana DIV)

XVI. MLAĐE JUNIORKE (1993./1994.)

1. Katarina Sever (Croatia Sisak)

2. Katarina Novoselec (Mas' Oyama)

3. Dora Mlinarić (Domenica)

Pored navedenih, održane su i borbe u seniorskoj kategoriji. Konkurencija je obuhvaćala mlađe seniore do 21 godine i starije seniore do ranga 3. kyu-a.

Rezultati:

1. Vjekoslav Mezdić (Fortis)

2. Alen Škunca (Fortis)

3. Zdravko Tivadar (Fortis)

 
11.12.2009.

ULTIMATE FIGHT challenge turnir u dvorani škole Bogumila Tonija

Šančić ponovno pobijedio u prvoj rundi

ULTIMATE FIGHT challenge turnir u dvorani škole Bogumila Tonija

U organizaciji Kyokushinkai saveza Hrvatske i Kickboxing kluba TNT Samobor uspješno je održan 4. po redu Ultimate fight challenge turnir. Gledatelji, koji su do kraja ispunili dvoranu škole Bogumila Tonija, mogli su uživati u 12 borbi i podržati borce iz Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. U četvrtfinalu turnira osmorice po K-1 Tomislav Labaš (TNT Samobor) pobijedio je Nenu Cepaka (Tsunami Strmec), Slovenac Jani Vintar (TBK Brežice) bio je bolji od Gorana Plečaša (Holly spirit Zagreb), Marko Vidović (KBK Otok kod Vinkovaca) od Poljaka Lukasza Darowskog (IBK), a Slovak Fero Boban (Styx gym) od Poljaka Jana Sobolewskog (IBK). U polufinalu Labaš je protiv Vintara dobio prvu rundu s nekoliko high kickova, ali je Vintar sjajnim napadima u drugoj rundi preokrenuo borbu u svoju korist. U drugom polufinalu Boban je dominirao protiv Vidovića i zasluženo pobijedio. U finalu je viđena odlična borba u kojem je pobjednik odlučen tek u ekstra rundi. Iskusni Slovak Fero Pitbull Boban i mladi Slovenac Jani Vintar bili su izjednačeni u sve tri runde i prikazali su odličnu tehniku pa su suci morali proglasiti i ekstra rundu. Tada je iskusniji Boban, s više tehnički čistih udaraca, odlukom sudaca pobijedio odličnog Vintara.

U borbama prema MMA pravilima pobjedu nad Urošom Zorićem iz Drenja odnio je Damir Geušić iz kluba domaćina, dok je Andrija Šančić (TNT Samobor) izgubio gušenjem od Slovenca Lemyja Krušića, a Jasmin Solaković (TNT Samobor) predao je borbu Karlu Horvatu iz Drenja. Po prvi put u Samoboru su nastupile žene i pokazale zavidnu tehniku i srčanost. Borba između Petre Levičar iz susjednih Brežica i Poljakinje Agnieske Reslinske završila je neriješeno.

Borba večeri između Samoborca Nenada Šančića i Patrika Styx Schlesingera počela je oštrim napadom Schlesingera desnim krošeom, ali Šančić ne staje, nego kreće opet koljenom, te nakon manje od minute direktom i jakim aperkatom ruši Slovaka, koji ni nakon brojanja suca nije bio u stanju nastaviti borbu. Šančiću je to već peta pobjeda u prvoj rundi u nizu.

Na turniru su bili i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat, ravnatelj Ustanove SOS Vladimir Čerkez i drugi uvaženi gosti.

I.H.

 
11.12.2009.

Izvanredna izborna skupština Svetonedeljskog sportskog saveza korijenito izmijenila čelništvo ove udruge

Goran Rožek novi predsjednik

Izvanredna izborna skupština Svetonedeljskog sportskog saveza korijenito izmijenila čelništvo ove udruge

Na izvanrednoj, izbornoj skupštini Svetonedeljskoj sportskog saveza, održanoj 4. prosinca u Gradskoj vijećnici, nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Marijana Jurića, koji je tu dužnost obnašao punih 10 godina, jednoglasno je za novog čelnog čovjeka izabran Goran Rožek. Jurić je svoju ostavku obrazložio moralnim i osobnim činom, ali nije propustio naglasiti i svoje zasluge kojima je pridonio etabliranju svetonedeljskog športa u regiji, zahvalio je, kao potom i drugi govornici, svom izvršnom odboru na časnom radu i suradnji, a novima poželio uspjeh.

Novi predsjednik na ovu je sjednicu došao s potporom 12 članica saveza što je iznadpolovična većina, bio je jedini istaknuti kandidat za novoga predsjednika, ali je uime onih koji su mu dali potporu predložio i promjenu izvršnog i nadzornog odbora saveza, koji su se našli u polovici svoga mandata. To je izazvalo dosta polemičnih tonova, nezadovoljstva, razočaranja, ljutnje, pa i uvrede, a kod pojedinih članova skupštine dijelom i nerazumijevanja zašto je bez argumenata potrebno smjenjivati one koji su dosad bili izvršna vlast u savezu samo zato što odlazi stari predsjednik kad im se na dušu ne stavljaju nikoje nepravilnosti u radu. Rasprava o svemu, koja bi se, unatoč povremenim osobnim predbacivanjima, mogla ocijeniti džentlmentskom, potrajala je skoro dva sata.

Uglavnom, uz Rožeka, za nove dopredsjednike većinom su glasova izabrani Mario Kenfelja i Damir Halužan, a za članove novog Izvršnog odbora Zoran Žitković i Dubravko Šeketa. U Nadzornom su odboru odsad Ervin Škacan, Slavko Ivanec i Sandra Brglez.

Na prvoj redovitoj skupštinskoj sjednici novi će predsjednik, najavio je, skupštinarima izložiti plan razvitka svetonedeljskog športa u sljedeće dvije godine, a kakva bi mogla biti sljedeća godina za športaše na kraju ove izvanredne sjednice ukratko je iznio gradonačelnik Drago Prahin. Od planiranih 65 do 75 milijuna gradskih proračunskih prihoda za 2010., športaši će moći računati na 1,8 do 2,2 milijuna kuna s tim da će im 1,2 milijuna kuna morati pokriti tzv. hladni pogon, a ostalo će prihodovati prema rezultatima i dodatnim potrebama. Prahin je iznio i svoju viziju cijelog gradskog športa koja podrazumijeva racionalizaciju u svim granima i koncentriranje kvalitete na jednom mjestu te oslanjanje na pomladak, odnosno snage ponikle, odgajane i odškolovane u ovdašnjim športskim sredinama.

Edi Kirschenheuter

 

STOLNI TENIS - STK Samobor bogatiji za jedno trenersko ime

STOLNI TENIS - 5. i 6. kolo stolnoteniske lige Srednja Hrvatska

KOŠARKA - Seniori – 1. ŽL – 3. kolo Fortuna – Samobor II 76:70 (33:34)

NAGRADE Županijskog školskog športskog saveza Zagrebačke županije

KARATE - Međunarodni karate seminar - Slovenija, Vrhnika, 3. i 4. prosinca

GIMNASTIKA - Zimsko prvenstvo samoborskih vježbača rekreativaca

KYOKUSHINKAI KARATE - Uspjesi Mladostaša na natjecanjima u Litvi i Budimpešti

KYOKUSHINKAI KARATE - U Samoboru održan 2. turnir Hrvatske kyokushinkai lige

ULTIMATE FIGHT challenge turnir u dvorani škole Bogumila Tonija

Izvanredna izborna skupština Svetonedeljskog sportskog saveza korijenito izmijenila čelništvo ove udruge

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002