16.11.2009.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 14. kolo

Rakitje – Zaprešić 3:3 (2:0)

Ivanic u zadnjoj uzeo dva boda

RAKITJE – Igralište Rakitja

Gledatelja 100

Sudac: Kakša (Bistra)

Pomoćnici: Bošnjaković (Kerestinec) i Janković (Jagnjić Dol)

Strijelci: 1:0 Sinković(36), 2:0 G. Horvat(39), 2:1 Ivanic(52), 3:1 D. Martinčević(58), 3:2 Ivanic(67), 3:3 Ivanic(90)

RAKITJE: Divković, Miholić, Vrdoljak, Golub, Ladan, (od 65. Šimunović), D. Martinčević, Nujić, G. Horvat (od 87. Debeljak), Draclin, Sinković (od 46. Biškupić), Katušić, Hlevnjak

Trener: Ivica Mihina

ZAPREŠIĆ: Bažulić, Petričević, Franjković (od 60. Cvetković), Kartelo, Habijan, Jukić, Brekalo (od 86. Fabek), Jarašević, Haramina, Ivanic, Jekić

Trener: Ninoslav Kordić

Igrač utakmice: Igor Ivanic (Zaprešić)

Domaćini su propustili sjajnu priliku za pobjedu i bijeg od dna tablice. Dva puta su igrači Rakitja imali po 2 gola prednosti, ali to nisu znali sačuvati te jedan bod odlazi u Zaprešić i to najviše zahvaljujući Ivanicu koji je postigao hat – trick.

M.M.

Sloga (B) – Bregana 0:3 (0:2)

Rutinski do pobjede

BREZJE – Igralište Sloge

Gledatelja 100

Sudac: Mandić

Pomoćnici: Družinec (oba iz Zaprešića) i Osalković (Samobor)

Strijelci: 0:1 Vlašić(29), 0:2 Sokolović(45), 0:3 Ivančić(87 – 11m)

SLOGA BREZJE: Mujić, R. Karabelj, Kriste, Hajtok, Dejanović, H. Struhak (od 46. Borak), D. Struhak, Jankavić (od 71. Vrkić), D. Karabelj, Mlinar, Bukvić

Trener: Dragutin Kuhtić

BREGANA: Kupres, Grdanjski, A. Andabak, I. Andabak, Dumić, Ivančić, Sokolović, Vlašić, Berisha, Ovčariček (od 73. Milaković), Šaldić (od 60. Župančić)

Trener: Damir Kovačić

Igrač utakmice: Tomislav Sokolović (Bregana)

Rutinska pobjeda gostiju koji su cijelo vrijeme imali kontrolu nad igrom. Na poluvrijeme se odlazi sa sigurnih 0:2 (Vlašić i Sokolović), dok je konačni rezultat pred kraj susreta postavio Ivančić udarcem s bijele točke.

M.M.

Novaki – Dinamo (O) 2:0 (1:0)

Moglo je i više

NOVAKI – Igralište Novaka

Gledatelja 120

Sutkinja: Golub (Guci)

Pomoćnici: Juričić (Pribić) i Vujčec (Klinča Sela)

Strijelci: 1:0 Nemet(13), 2:0 Petković(80)

NOVAKI: Rašić, Matek (od 73. I. Popović), Genus, Burić, Petrović, Đumlija, H. Petković, Bajan, Ilikić, Nemet, Barač (od 50. F. Popović)

Trener: Boško Resanović

DINAMO JAKOVLJE: Borovec, Psarić, Kukec, Papa, Krsnik, Malić, Grgec, Hanzec, Hribar (od 83. Poturica), Pučić, Vrbec

Trener: Davor Turković

Igrač utakmice: Zolik Nemet (Novaki)

U svakom poluvremenu po jedan gol u mreži gostiju bio je dobitna formula za trobod Novaka. Rana prednost za domaćine dolazi u desetoj minuti kada loptu iza Boroveca šalje Nemet. Konačni rezultat postavio je Petković u 80. minuti, iako su domaćini dobrom igrom i ranije trebali potvrditi pobjedu.

M.M.

Croatia (P) – Bestovje 0:6 (0:1)

Razbili ih u nastavku

POJATNO – Igralište Croatie

Gledatelja 50

Sudac: Golub (Guci)

Pomoćnici: Grdaković (Zdenčian) i Jurinić (Jaska)

Strijelci: 0:1 Selimović(22), 0:2 Borić(53), 0:3 Ovčariček(60), 0:4 Borić(62), 0:5 Ovčariček(78), 0:6 Pavlović(84)

CROATIA: Barbić, Kuš, Antolić, Đurinski (od 68. Kramarić), Pokupec, Brlek, Rendulić, Džanko, Miletić, Šporčić, Porodec

Trener: Branislav Sladetić

BESTOVJE: Mesec, Lukač, Gržan (od 55. Kurtušić), Pavlović, Avsec, Šarić, Mikek, Selimović, Ovčariček, Borić, Softić

Trener: Vladimir Gržan

Igrač utakmice: Goran Borić (Bestovje)

Lagana pobjeda Bestovjana koji su ovom pobjedom učvrstili četvrto mjesto na tablici. Do poluvremena su domaćini kapitulirali samo jednom, da bi u nastavku nišanske sprave gostiju bile precizne te su se u listu strijelaca upisali Borić i Ovčariček (po 2 puta) i Selimović i Pavlović (jednom).

M.M.

Nakon četrnaestog kola vodi Vatrogasac (Z) sa 40 bodova, drugi je Dinamo (O) s 33, Bregana je treća s 29 bodova, četvrto je Bestovje s 26, peti su Novaki s 25, dok je Rakitje na četrnaestom mjestu s 11 bodova.

 
16.11.2009.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 14. kolo

Klokočevac – Ostrna 3:1 (2:0)

Najbolja predstava domaćina

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 50

Sudac: Kašnar (Paukovec)

Pomoćnici: Đurašina (Vrbovec) i Školjak (Beter)

Strijelci: 1:0 Beloša(17), 2:0 Dam. Celizić(25), 3:0 Dam. Celizić(57 – 11), 3:1 Majić(86)

KLOKOČEVAC: Poljak, Petrić, Dam. Celizić, Dan. Celizić, Salopek, Sokolović (od 26. M. Bošnjak), K. Bošnjak (od 59. Gestić), Kos (od 78. Delivuk), Matijaščić (od 73. Brajković), Beloša (od 83. Kulašević), Ćosić

Trener: Franjo Šeperić

OSTRNA: F. Mandić, Mujčić (od 70. Boščić), Miškić (od 7. Radovac), Domazet, Domašić, S. Mandić, Funtek, Mestić (od 65. Lovrić), Rusan, Mindić, Majić

Trener: -

Igrač utakmice: Damir Celizić (Klokočevac)

Možda najbolja predstava igrača Klokočevca u ovoj polusezoni donjela je petu prvenstvenu pobjedu. Domaćine je u minimalno vodstvo doveo Beloša u 17. minuti preciznim udarcem s dvadesetak metara, a prednost je udvostručio Celizić osam minuta kasnije. Isti igrač je precizan s bijele točke nakon što je sudac Kašnar ispravno procijenio kontakt u gostujućem 16 – ercu. Počasni pogodak za neuvjerljive goste postiže Majić pred kraj susreta.

M.M.

TOP – BSK 3:0 (2:0)

"Topnici" zasjeli na vrh

KERESTINEC – Igralište TOP - a

Gledatelja 40

Sutkinja: Šimunović (Lomnica)

Pomoćnici: Ptičar (Kloštar Ivanić) i Rožić (Buševec)

Strijelci: 1:0 I. Meglajec(16), 2:0 Jordan(18), 3:0 Dakić(85)

TOP: Bugarin, I. Meglajec (od 63. Žlender), Vidmar, G. Meglajec, Maceković (od 46. Skukan), Krnjić (od 46. Jakopec), Vranešić, Dakić, Hodak (od 63. Žižić), Vratarić, Jordan

Trener: Milan Končarević

OSTRNA: Galić, Pavić, Regvart, Dumančić (od 64. Mikan), Lučić, Tokić, Mikić, Kfka (od 60. Katušić), Tukonić, Stipković, Katušić

Trener: -

Igrač utakmice: Marijan Jordan (TOP)

Pobjedom protiv Ostrne te kiksom Savskog Marofa igrači iz Kerestinca zasjeli su na prvo mjesto tablice. Trobod protiv gostiju osiguran je bio već do 20. minute kada je Jordan iz slobodnog udarca svladao Galića, a još prije, u 18. minuti precizan je bio Meglajec. Končanih 3:0 postavio je Dakić 5 minuta prije kraja susreta.

M.M.

Rugvica - Zrinski Tehnovent 7:0 (2:0)

I opet izvukli "sedmicu"

RUGVICA – Igralište Ruvice

Gledatelja 50

Sudac: Lešković (Zaprešić)

Pomoćnici: Cikojević (Samobor) i Dolibašić (Novo Čiće)

Strijelci: 1:0 K. Fišter(7), 2:0 K. Fišter(17), 3:0 I. Fišter(54), 4:0 K. Fišter(68), 5:0 K. Fišter(70), 6:0 K. Fišter(75), 7:0 K. Fišter(80),

RUGVICA: Ivančan, Điđa, Barbić, Šimunec, I. Fišter, Mandir, Brtan (od 70. Smolić), Bencek (od 46. Tokić), Marelja, K. Fišter (od 80. Stipić), Kuninec

Trener: Zoran Tomčić

ZRINSKI TEHNOVENT: Herceg, Bekiri, Novoselec, Lehpamer, Šicl, Mihelčić, Hržić, Radek, Draclin, Mataušić (od 52. Horvat), Ištuk

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Kruno Fišter (Rugvica)

Ponovno loša predstava mlade momčadi Zrinskog. Nakon poraza od 7:1 prije dva kola sada gosti iz Farkaševca nisu uspjeli niti zatresti protivničku mrežu. Domaćine su do pobjede vodili braća Fišter – Kruno je postigao čak 6, a Ivan jedan pogodak.

M.M.

Nakon četrnaestog kola vodi TOP s 30 bodova, Savski Marof je drugi s 29, Klokočevac je dvanaesti s 17, dok je Zrinski Tehnovent je na četrnaestom mjestu s 14 bodova.

 
16.11.2009.

GIMNASTIKA - 3. kolo Kupa Hrvatske - sjeverna regija

Četiri zlata i 2 bronce

GIMNASTIKA - 3. kolo Kupa Hrvatske - sjeverna regija

U Atonu u Nedelišću 14. studenoga, u 3. kolu Kupa Hrvatske, sjeverna regija, vrlo visokom ocjenom na tlu 15.90 i ocjenama na svim ostalim spravama višim od 15 (preskok 15.1, ruče 15.6 i greda 15.49) u kategoriji kadetkinja zlatnim se odličjem okitila Samoborka Lucija Nemanić, srebro je pripalo Varaždinki Neri Hainš, a onda su zaredale Samoborke: broncu je osvojila Dora Živković, a Samoborke Paula Stier i Karla Kovačić zauzele su 4. i 5. mjesto, te 9. Iva Barišić. Zbroj njihovih bodova bio je dovoljan za ekipno zlato.

Juniorke su se vratile s dvije medalje. I Helena Kovačić zlato je osvojila s ocjenama višim od 15 na svim spravama (preskok 15.2, ruče 15.6, greda 15.1 i tlo 15.3), a Nini Fresl, koja je odlično odradila vježbu na gredi, za desetinku boda srebro je otela Varaždinka Ana Friščić, pa se ovaj put morala zadovoljiti brončanom medaljom.

Među seniorkama, i dalje bez konkurencije, zlatom se okitila Anamarija Kovačić.

Mlađe kadetkinje Ema Mihelić 7. mjesto i Nika Barišić 13., tek skupljaju natjecateljska iskustva, a zbog oporavka od ozljeda, odnosno ukočenoga vrata, ovaj put natjecanje su, bodreći svoje klupske kolegice, iz gledališta pratile kadetkinja Marija-Sara Mihelić i juniorka Lucija Kirschenheuter.

Ocjena je trenerica Aide Badić i Martine Bublić da su samoborske gimnastičarke u dobroj formi, te da su počele primjenjivati i iskustva stečena gledanjem i analiziranjem nastupa gimnastičarki i gimnastičara na Svjetskom kupu u Osijeku.

S.S.

 
16.11.2009.

RUKOMET - 2. HRL zapad, 8. kolo ZG Dubrava – Rudar 33:32 (14:14)

Slijedi dva tjedna stanke

Iako su formalno u zapisniku bili gosti, Rudari su pristali na zamjenu domaćinstva s ekipom ZG Dubrave pa je utakmica igrana u Samoboru. No, ekipa iz Ruda nije iskoristila tu prednost. Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a Rudari nisu uspjeli održati i povećati nekoliko puta stečenu prednost od dva gola razlike. Bilo je previše propusta u obrani, a niti vratari, osobito u drugom poluvremenu, nisu imali svoj dan, za razliku od suparnika. Nedostajalo je Rudarima i malo sreće, jer je nekoliko lopti završilo na vratnicama. No, i u ovom porazu bilo je nekoliko dobrih stvari koje treba istaknuti. To su dobre igre mladih igrača, a istaknuo se prodornošću i efikasnošću Erik Fresl. Ponovno je odličan bio i Josip Štajnkler, čija igra iz utakmice u utakmicu raste.

Pred Rudarima je sada dvotjedna prisilna stanka, budući da su Zagreb 2 i Trsat odustali od natjecanja pa će sljedeću utakmicu igrati tek 5. prosinca kod kuće protiv Mladog rudara iz Labina.

RK Rudar: M. Ašanin, F. Kumerle 1, N. Holetić, V. Jurinović 1, S. Šujster 5, J. Cvetković, J. Kerepčić 4, M. Štajnkler, Z. Fabeković 5, D. Trčak, P. Fresl, J. Štajnkler 10, M. Kuhar, E. Fresl 6. Trener: K. Hofer.

M.Š.

 
16.11.2009.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 16. kolo

4. HNL središte B – 16. kolo

Sava – BSK 6:0 (4:0)

Još su dobro prošli

STRMEC – SC Lazina

Gledatelja 150

Sudac: Ešegović

Pomoćnici: Grgurić (Brdovec) i Horvatić (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Drenški(19), 2:0 Golemović(20), 3:0 M. Matošević(40), 4:0 Šimecki(43), 5:0 Blažević(75), 6:0 Šimecki(83)

SAVA: Duspara, Kukolja (od 46. Stričević), Drenški, Golemović (od 75. Rasi), Rogić, Blažević, Čakanić, Ovčariček, Stipić, M. Matošević (od 46. Gavran), Šimecki

Trener: Siniša Krajač

BSK BUDAŠEVO: Trolenić, Pavun, Rešetar, Horvat, Šandor, Orešković, Utješinović, Bublić, Celčić, Kusuran, Bobinac

Trener: Joso Milunić

Igrač utakmice: David Drenški (Sava)

U zadnjem nastupu pred svojim gledateljima u ovoj polusezoni domaćini su ubilježili visoku pobjedu. Cijelu utakmicu igralo se samo u jednom smjeru te je već do poluvremena pobjeda bila osigurana golovima Drenškog, Golemovića, Matoševića i Šimeckog. U nastavku se mreža gostiju tresla još 2 puta, a da su Strmčani bili prisebniji gosti su put Budaševa mogli s još ponekim golom.

M.M.

Jelačić - Samobor 1:2 (1:0)

Petom do 4. mjesta

VUKOVINA – Igralište Jelačića

Gledatelja 60

Sudac: Pajač (Orešje)

Pomoćnici: Bergovac (Dugo Selo) i Matijaš (Zelina)

Strijelci: 1:0 Mi. Paviša(20), 1:1 Grgečić(49), 1:2 Raić(54)

JELAČIĆ: Grabovac, Buzov, Kovačeić, Grubeša, Musa (od 56. Mi. Milanščak), Matejčić, Karamarko (od 65. Novosel), Stipaničev, Maksimović (od 66. Čopić), Botić, Mi. Paviša

Trener: Stiven Žitnik

SAMOBOR: Štefković, Zeman, Hainešek, Novak, Raić, Pavlović, Puškarić, Horvat, Mišura (od 89. Hržić), Grgečić (od 86. Kumerički), Kasalo (od 58. Frajt)

Trener: Zdenko Jedvaj

Igrač utakmice: Sven Raić (Samobor)

Iako su gosti na odmor otišli s minusom od jednog gola, svi bodovi odlaze put Samobora. Ključni dio dogodio se početkom nastavka kada prvo Grgečić lagano riješava situaciju 1 na 1 za 1:1, a zatim Raić efektno petom koristi korner Hainešeka i okreće rezultat na stranu Samobora. Do kraja susreta Samoborci čuvaju stečenu prednost te se s dvije uzastopne pobjede penju na četvrto mjesto tablice.

M.M.

Nakon šestnaestog kola vodi Libertas s 37 bodova, drugo je Dugo Selo s 31, Samobor je četvrti s 29, dok je Sava na desetom mjestu s 22 boda.

 
16.11.2009.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 6. kolo Samobor – Zrinjevac 69:88 (41:37)

Neprepoznatljivi u 2. poluvremenu

SAMOBOR: Češkić 12, Močan 2, Gionechetti 1, Jurčević 2, Hrvoj 9, Mofardin 5, Begić 2, Han, Gašparac 10, Vlajčić, Nakić 11, Ćorić 15. Trener: Milan Ličina

ZRINJEVAC: Repeša, Pešut 13, Čulek, Šarić 13, Novosel 14, Smiljanić 3, Milardović 8, Rikić, Garma 16, Novačić 21. Trener: Ž. Poljak

U derbiju kola početak je pripao Samoborcima, koji odličnom obranom i učinkovitim napadom ostvaruju visoko vodstvo od 14:1. Ipak, do kraja prve četvrtine razigrao se kod Zrinjevca Novačić i s 9 uzastopnih koševa smanjuje na 5 razlike. U drugoj četvrtini igra se u egalu tako da Samoborci odlaze na odmor s 4 koša prednosti.

Početkom drugog poluvremena igra Samoboraca i u napadu i u obrani je za ne prepoznati, tako da ostaju punih 5 minuta bez pogotka, dok gosti preko razigranog Šarića odlaze na desetak koševa prednosti, a do kraja treće četvrtine imaju visokih 16 koševa prednosti. Trudili su se Samoborci u zadnjoj četvrtini, ali odlični gosti ne dozvoljavaju da im se primaknu na manje od deset koševa, tako da zadnjih minutu-dvije kod Samoboraca igraju rezervni igrači koji na kraju gube s visokih 19 koševa.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Ćorić s 15, Češkić s 12 i Nakić s 11 koševa, koji je podijelio i 4 vrhunske blokade. Kod Zrinjevca koji su ovom pobjedom zadržali drugo mjesto istakli su se učinkovitošću Novačić s 21 i Garma s 16 koševa.

T.I.

 
16.11.2009.

KOŠARKA - Kadeti – I. HRL – 4. kolo Šanac – Samobor 47:84 (24:37)

Šuvakovići i Dragozet za mirnu utakmicu

SAMOBOR: Mandalinić, Dragozet 15, Imbert 7, Levanić 11, Džimbeg 2, Vranić 2, Šuvaković I. 13, Šuvaković K. 34. Trener: Marin Sedlar

ŠANAC: Lukačić S. 3, Šimunić 16, Lipak 26, Katić, Lončarić, Lukačić Z., Đurčević, Furjanić 2, Smajli, Pastuhović, Kasunić. Trener: V. Đukić.

Kadeti Samobora već do poluvremena ostvaruju prednost od 13 koševa. U drugom poluvremenu braća Šuvaković zatvorili su sve prilaze svome košu, zajedno kradu čak 22 lopte, koje iz brzih kontranapada Samoborci lagano poentiraju te ostvaruju visoku i zasluženu četvrtu uzastopnu pobjedu. Uz odličnog Karla Šuvakovića, koji je ponovo ostvario trostruko dvostruki učinak od 34 koša, 19 skokova i 12 ukradenih lopti, istakli su se učinkovitošću i Dragozet s 15 i Ivan Šuvaković s 13 koševa. Kod domaćina gotovo sve koševe postigli su bekovi Lipak 26 i Šimunić 16.

T.I.

 
16.11.2009.

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola '97 – 1. HRL – 5. kolo Dubrava – Samobor 67:12 (33:6)

Izgubili bez otpora

DUBRAVA: Teskera 8, Knez 2, Filić 12, Rožić 2, Perica 2, Matić 5, Miličević 7, Horvat, Delija – Belošević 2, Žulić 8, Zelić 4, Beneta 15.

Trener: K. Belošević

SAMOBOR: Srabotnak, Crnica 2, Pavičić, Zelić 2, Borić 3, Škalec 2, Janjić 3, Čižmešija.

Trener: M. Mandalinić

Protiv odlične ekipe Dubrave Samoborci bez nekoliko gripoznih igrača, inače nosioca igre, nisu mogli pružiti gotovo nikakav otpor. Ovom visokom pobjedom ekipa Dubrave zadržala je odlično drugo mjesto. Dok kod ekipe Samoboraca nije bilo istaknutijeg pojedinca, dotle je kod Dubrave odlično odigrao Beneta s 15 koševa.

T.I.

 
16.11.2009.

KOŠARKA - SENIORI II – 1. ŽL – 1. kolo Dubrava - Samobor 75:58 (47:23)

Nisu se snašli

SAMOBOR: Kocijan 5, Gionechetti 20, Ban 4, Kleščić I. 2, Geiger, Hetler 8, Nosetić, Kleščić V. 7, Oroz 2, Hrkalović 10. Trener: Josip Vlah

DUBRAVA: Čubrić 5, Babić, Gazić 12, Naglić 2, Ljolje 6, Oršanić 6, Bikić 2, Šutalo 12, Mitrović 2, Šaravanja 28. Trener: Alanović

Domaćini su krenuli vrlo agresivno i čvrsto u obrani. Samoborci se u maloj dvorani nisu snašli, a uz to su i promašili dosta zicera, tako da su krajem prve četvrtine domaćini ostvarili visoku prednost od 17 razlike.

U drugoj četvrtini pa do kraja utakmice Samoborci su ravnopravno odigrali, ali manjak iz prve četvrtine nisu mogli nadoknaditi, tako da je pobjeda zasluženo pripala mlađim seniorima Dubrave iz Zagreba.

Kod Samoboraca istacao se učinkovitošću Gionechetti s 20 koševa.

Kod Dubrave odlično je igrao Šaravanja s 28 koševa, od čega 4 trice bez promašaja.

T.I.

 

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 14. kolo

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 14. kolo

GIMNASTIKA - 3. kolo Kupa Hrvatske - sjeverna regija

RUKOMET - 2. HRL zapad, 8. kolo ZG Dubrava – Rudar 33:32 (14:14)

NOGOMET - 4. HNL središte B – 16. kolo

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 6. kolo Samobor – Zrinjevac 69:88 (41:37)

KOŠARKA - Kadeti – I. HRL – 4. kolo Šanac – Samobor 47:84 (24:37)

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola '97 – 1. HRL – 5. kolo Dubrava – Samobor 67:12 (33:6)

KOŠARKA - SENIORI II – 1. ŽL – 1. kolo Dubrava - Samobor 75:58 (47:23)

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002