29.10.2009.

JUDO - Memorijal Josipa Higla, Vinkovci, 24. listopada

Pet za pet

U Vinkovcima se 24. listopada, na Memorijal Josipa Higla, uputilo pet judaša Judo kluba Samobor. Bila je to mala ali prava ekipa, jer su se svi vratili kući s osvojenim medaljama. Na turniru je nastupilo 178 natjecatelja i natjecateljki iz 10 klubova iz Hrvatske.

Blizankama Bortas - Marti i Dori, te Josipu Garašiću, bilo je to vraćanje u dobro poznatu dvoranu, jer su u njoj u travnju ubrali svoje, nadamo se, tek prve, državne medalje.

Kao i u travnju, i u subotu je Marta dominirala cijelim turnirom i s lakoćom osvojila zlato i nagradu kao najbolja natjecateljica turnira. Najtežu borbu imala je u finalu, kad je morala pobijediti protivnicu koja je najbolje poznaje, svoju sestru Doru. Dora se ovog puta morala zadovoljiti srebrom.

Josip Garašić je izgubio prvu borbu od kasnijeg pobjednika turnira, ali je kroz repasaž osvojio treće mjesto.

Dominik Jurković je bio za stepenicu bolji i u svojoj kategoriji osvojio srebro.

Filip Šipek, nakon prošlotjednog kiksa na turniru Zagreb Open, opet se dokazao i osvojio zlato.

Nakon uspješnog putovanja u Vinkovce judašima JK Samobor predstoje dva tjedna treninga pa povratak u Slavoniju na turnir u Osijeku, gdje su prošle godine bili vrlo uspješni.

Vladimir Vuković

 
29.10.2009.

KARATE - Četveromeč selekcija Hrvatska - Srbija - BiH - Crna Gora - Mostar, 24. listopada

Uspjela provjera pred Svjetsko prvenstvo

U okviru priprema kadetske, juniorske i mlađe seniorske selekcije za Svjetsko prvenstvo (Maroko, 12. - 15. studenoga) Karate savez Bosne i Hercegovine organizirao je u Mostaru četveromeč Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Srbija - Crna Gora. Ovo je bila zadnja provjera reprezentativaca prije odlaska u Maroko pa su stručni stožeri svih četiriju država itekako sa zanimanjem pratili borbe svojih pulena.

Svaki od reprezetativca imao je po tri kvalitetna meča, budući da se radi o vrlo jakim karate državama koje su nezaobilazne u raspodjeli medalja, kako na europskoj, tako i na svjetskoj razini.

Karate klub Samobor-Anindol imat će u Maroku troje predstavnika, a svi su nastupili i u Mostaru. To su Ana Lenard, Haris Kovačević i Matej Tomazin.

Upravo su Samoborci u Mostaru pokazali da su vrh kvalitete karate sporta, jer su bili rijetki koji su sve svoje borbe riješili pobjedama, osim Mateja Tomazina koji je jedan meč izgubio, ali tek odlukom sudaca nakon neriješenog meča u regularnom dijelu susreta.

Jako veseli dobra forma Harisa Kovačevića, koji pokazuje sve veću sigurnost i vjeru u sebe. Ana je bila standardno dobra, a i Matej polako, ali sigurno, podiže razinu forme.

Kompletna reprezentacija otišla je iz Mostara direktno na završne pripreme u Tuheljske Toplice gdje će boraviti do petka 30. listopada.

S.S.

 
29.10.2009.

KARATE - Pljevlja Open 2009 - Pljevlja, 24. listopada

Tri medalje iz Crne Gore

KARATE - Pljevlja Open 2009 - Pljevlja, 24. listopada

U odličnoj organizaciji Karate kluba Potoci iz Pljevlje, 24. listopada održan je vrlo kvalitetan i masovan međunarodni turnir na kojem je sudjelovalo oko 600 natjecatelja iz 50 klubova Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunjske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Hrvatske.

Samobor-Anindol nastupio je sa četvero mladih sportaša na čelu s trenerom Davorom Cipekom, a troje njih se okitilo medaljom.

Najuvjerljivija je bila aktualna juniorska prvakinja Hrvatske Sara Sirovica, koja je i u Pljevlji pokazala svu raskoš svog karatea te je uvjerljivo slavila i stala na pobjednički tron u konkurenciji juniorki preko 59 kg.

Nešto slično je pokazao Antonio Tančak, koji je briljantno odradio sve svoje mečeve te pobijedio u konkurenciji juniora do 61 kg. Nakon debakla na prvenstvu Hrvatske ovaj turnir mu je svakako velik poticaj za daljnji rad.

Križan Pezer se zadovoljio broncom u konkurenciji juniora do 55 kg, a stekao se dojam da i nije imao motiv za više od ovoga.

Zrin Pezer ovaj put nije ostavrio zapaženiji plasman.

S.S.

FOTO: Zrin Pezer, Križan Pezer, Sara Sirovica, Antonio Tančak

 
29.10.2009.

KARATE - Kup Primorja - Rijeka, 25. listopada

Iskazale se mlade snage

KARATE - Kup Primorja - Rijeka, 25. listopada

U novootvorenom prekrasnom sportskom centru Zamet u Rijeci istoimeni klub je organizirao 25. listopada međunarodni turnir pod nazivom Kup Primorja.

Sudjelovalo je dvjestotinjak natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Slovenije, a među inima i devetoro mladih snaga Karate kluba Samobor-Anindol.

Skoro 100-postotni učinak izmamio je treneru Vjekoslavu Škrebu osmijeh na licu, a naročito iz razloga što se radi o mladim i još uvijek neiskusnim natjecateljima koji su tek započeli svoj pohod na medalje.

Zlatnu medalju osvojio je Matej Frajt, srebrnu medalju su osvojili Paskal Šimenc i Leon Henč, dok su brončanu medalju osvojili Dorijan Romić, Igor Beketić-Katanec, Emil Vrkljan i Ivana Karamatić.

S.S.

 
29.10.2009.

STOLNI TENIS - 1. Otvoreni turnir Zagrebačke županije za sve mlađe kategorije

Katarina Žitković treća

STOLNI TENIS - 1. Otvoreni turnir Zagrebačke županije za sve mlađe kategorije

U nedelju, 25. listopada, u Velikoj Gorici održan je 1. Otvoreni turnir Zagrebačke županije za sve mlađe kategorije.

Desetak igrača i igračica iz Samobora natjecalo se u 6 disciplina. Valja izdvojiti Katarinu Žitković, koja je bila treća u kategoriji mlađih kadetkinja, Vida Šoića, koji je bio također treći u kategoriji najmlađih kadeta i kadetkinju Ivu Horvat, koja je bila četvrta.

Treba pohvaliti i Marka Žitkovića, koji je bio sedmi u vrlo jakoj kategoriji kadeta.

2. otvoreni turnir Zagrebačke Županije je u Samoboru u nedjelju, 8. studenoga.

K.Z.

 

JUDO - Memorijal Josipa Higla, Vinkovci, 24. listopada

KARATE - Četveromeč selekcija Hrvatska - Srbija - BiH - Crna Gora - Mostar, 24. listopada

KARATE - Pljevlja Open 2009 - Pljevlja, 24. listopada

KARATE - Kup Primorja - Rijeka, 25. listopada

STOLNI TENIS - 1. Otvoreni turnir Zagrebačke županije za sve mlađe kategorije

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002