26.10.2009.

TENIS - TK Bojan ostvaruje odlične rezultate i kreće u humanitarne angažmane

Borna i Lana na dobrom putu

TENIS - TK Bojan ostvaruje odlične rezultate i kreće u humanitarne angažmane

Tenis klub Bojan postaje sve prepoznatljiviji po konstantnom dopunjavanju svojih programa i ambicioznim proširenjem sadržaja kojeg nudi ovaj samoborski klub osnovan 2000. godine. I ovaj put vlasnik Bojan Dvoršek najavljuje niz noviteta, od kojih neki zvuče gotovo pa nevjerojatno, poput ideje da se u Samoboru uz klupske terene u Perkovčevoj (kod OŠ Bogumila Tonija) postavi skijaška staza. Riječ je u stvari o pokretnom skijaškom tepihu koji funkcionira kao beskonačna skijaška pista koja u potpunosti simulira snijeg. Namijenjena početnicima, kao i onima koji se žele bolje pripremiti za izlazak na pravi snijeg, ova skijaška staza predstavljala bi nešto sasvim novo na ovim prostorima. No, veći prostor za predstavljanje ove ideje osigurali smo za naredni broj Glasnika.

U ovom broju, dvije kratke novosti iz Tenis kluba Bojan. Prvo, među brojnim tenisačima koji rade pod stručnom paskom trenera TK Bojan, ove su sezone posebno iskočili Borna Markušić i Lana Brežanin. Mladi tenisač postao je tako prvakom Zagrebačke županije do 10 godina starosti, a Lana je u istoj konkurenciji osvojila 3. mjesto. Uz važnu napomenu: Lani je tek 8 godina!

Druga novost iz TK Bojan je najava humanitarne akcije na području Samobora i okolice za djecu iz udruge Nova budućnost. Tenis klub Bojan će im preko zime, u trajanju od 6 mjeseci, donirati besplatno bavljenje sportom, konkretnije tenisom, i to s edukacijom uz klupske trenere. Tenis klub Bojan je i donator akcije uz Dekra privremeno zapošljavanje, Aquarius records, te udrugu Plavi telefon. Kako kaže Bojan Dvoršek, cilj ovih akcija je popularizirati tenis na ovom području kroz igru i veselje, te djeci koja nisu u stanju baviti se sportom iz raznih razloga dati priliku da se okušaju na sportskim borilištima i osigurati im rekvizite i kompletnu brigu kako bi se izrazili i u tom segmentu.

A o skijaškom segmentu TK Bojan u narednom broju. U međuvremenu, o vijestima i aktivnostima u ovom klubu možete se informirati i na web stranici kluba, www.tenis-bojan.com.

K.S.

 
26.10.2009.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 11. kolo

Bestovje – Vatrogasac (Z) 1:3 (1:3)

Ugasili domaćina

BESTOVJE – ŠC Bestovje

Gledatelja 50

Sudac: Kelečić (Repišće)

Pomoćnici: Grdaković i Pirša (oba iz Zdenčine)

Strijelci: 1:0 Sastić(3), 1:1 Barukčić(6), 1:2 Barukčić(32), 1:3 Barukčić(39)

BESTOVJE: Mesec, Fadljević (od 67. Ovčarić), Baksa, Avsec, Barun, Šarić (od 60. Lukač), Mikek (od 78. Gržan), Sastić (od 46. Selimović), Barun (od 58. Bećirović), Borić, Softić

Trener: Vlado Gržan

VATROGASAC ZDENCI: Muratović, Šekrst, Samardžija (od 86. Pranjić), Marijan Pažin, Krznarić, Žulj, Prskalo, Hazek, Marko Pažin (od 83. Prskalo), Bura, Barukčić

Trener: Damir Šintić

Igrač utakmice: Josip Barukčić (Vatrogasac)

Iako su protiv vodeće momčadi lige sjajno krenuli u utakmicu i golom Sastića već u trećoj minuti vodili, bodovi ipak nisu ostali u Bestovju. Gosti su u svojim redovima imali raspoloženog Barukčića koji je u 6. izjednačio rezultat, a do kraja poluvremena je još dva puta pospremio loptu u mrežu Meseca. U nastavku domaćini nisu imali riješenja za čvrstu gostujuću obranu te rezultat s poluvremena ostaje i krajnji.

M.M.

Bregana – Novaki 5:0 (2:0)

Uvalili "petardu"

BREGANA – Igralište Bregane

Gledatelja 80

Sudac: Kakša (Bistra)

Pomoćnici: Boras (Rakitje) i Žiljak (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 I. Andabak(25), 2:0 Berisha(34), 3:0 Berisha(71), 4:0 Vlašić(75), 5:0 Ovčarić(85)

BREGANA: Vitko, Grdanjski (od 70. Radovanić), A. Andabak , I. Andabak, Dumić, Ivančić, Sokolović (od 73. Milaković), Vlašić, Berisha, Jurković (od 70. Ovčarić), Župančić (od 70. Šaldić)

Trener: Damir Kovačić

NOVAKI: Đurin, Vrkić, Tunjić, Jurić, Đumlija, Popović, Petković, Batarilo – Čerdić, Genus, Nemet, Popović

Trener: Boško Resanović

Igrač utakmice: Sokol Berisha (Bregana)

Uvjerljiv nastup Bregane te lagana „petarda“ u mreži Novaka. Do poluvremena vodstvo domaćina od 2:0 golovima Andabaka i Berishe, a u nastavku ista priča iz prvog dijela te još tri lopte domaćih igrača završavaju iza leđa nemoćnog Đurina.

M.M.

Dinamo (J) - Rakitje 4:2 (1:1)

Dinamovci ipak prejaki

JAKOVLJE – Igralište Dinama

Gledatelja 80

Sudac: Golub (Guci)

Pomoćnici: Jurčić (Pribić) i Jurinić (Jaska)

Strijelci: 1:0 Malić(6), 1:1 Martinčević(8), 2:1 Hribar(56), 3:1 Kukec(59), 3:2 Horvat(70), 4:2 Pučić(90)

DINAMO JAKOVLJE: D. Grgec, Papa (od 72. Vrabec), Kukec, Jozak, Pucko, Gulić, Malić, M. Grgec (od 75. Krsnik), Pučić, Psarić

Trener: Davor Turković

RAKITJE: Divković, Golub, K. Vrdoljak, Ladan, Martinčević, Nuić (od 62. Miholić), Biškupić, Horvat, Balaško, Katušić (od 62. Draclin), Hlevnjak

Trener: Ivica Mihina

Igrač utakmice: Davor Malić (Dinamo)

Do 8. minute rezultat je već 1:1, strijelci su bili Malić i Martinčević. Tada slijedi zatišje sve do nastavka kada se domaćini golovima Hribara i Kukeca odlijepljuju na sigurnih 3:1 koje je u upasnost doveo Horvat golom u 70. minuti za 3:2. Ipak, podjela bodova se nije dogodila nego su Jakovljani u posljednjim minuta susreta potvrdili pobjedu golom Pučića.

M.M.

Nakon jedanaestog kola vodi Vatrogasac (Z) s 31 bodom, drugi je Dinamo (J) s 24, Bregana je treća s 23, Bestovje je peto s 19 bodova, šesti su Novaki s 18, dok je Rakitje na dvanaestom mjestu s 10 bodova.

 
26.10.2009.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 11. kolo

Zrinski Tehnovent – TOP 2:5 (0:2)

Gruvalo je u Farkaševcu!

FARKAŠEVAC – Igralište Široki grm

Gledatelja 50

Sudac: Bugarinović (Graberje)

Pomoćnici: Ptičar (Kloštar Ivanić) i Drkulec (Lučenica)

Strijelci: 0:1 Žlender(18), 0:2 Dakić(30), 0:3 Žlender(55), 0:4 Klingor(58), 1:4 Radovanić(62-11m), 2:4 D. Jagodić(75), 2:5 Skukan(86)

ZRINSKI TEHNOVENT: Herceg, Hržić (od 46. Vrančić), Novoselec, Lehpamer, Brdarić, Mihelčić (od 46. M. Jagodić), Radovanić, Radek (od 60. Bekiri), Mataušić, Blažević, D. Jagodić

Trener: Damir Dragozet

TOP: Bugarin (od 74. Husak), I. Meglajec (od 70. Maceković), Puntarec, G. Meglajec, Klingor, Krnjić, Hodak (od 46. Vranešić), Dakić (od 68. Skukan), Žlender, Vratarić, Jordan

Trener: Milan Končarević

Igrač utakmice: Dalibor Žlender (TOP)

Oslabljeni domaćini nisu imali šanse protiv raspoloženih gostiju koje su opet predvodili ubojiti dvojac Žlender – Dakić. Upravo su oni nakon 55. minuta donjeli uvjerljivih 0:3 za TOP koje je Klingor u 58. povećao na 0:4. Tada i Farkaševčani dolaze do daha i golovima Radovanića (jedanaesterac) i Jagodića malo ublažavaju stanje na semaforu.

M.M.

Savski Marof - Klokočevac 3:1 (3:0)

SAVSKI MAROF – Igralište Savskog Marofa

Gledatelja 100

Sutkinja: Fiškuš (Potočec)

Pomoćnici: Prepolec (Pokasin) i Školjak (Beter)

Strijelci: 1:0 Valenčak(24), 2:0 Valenčak(31), 3:0 Mujčin(33), 3:1 Matijaščić(83)

SAVSKI MAROF: Belko (od 46. Habazin), Brkljača, Majdandžić, Bjelobradić, Šušak, Šunde, Horvatek, Žerjavić (od 68. Štrbac), Valenčak, Mujčin (od 88. Moconja), Kuš

Trener: Davor Debogović

KLOKOČEVAC: Poljak, Janjić, Dam. Celizić (od 46. Kulašević), Dan. Celizić, Janžić, Sokolović, K. Bošnjak (od 46. Kušter), Kos, Matijaščić, M. Bošnjak, Ćosić (od 68. Beloša)

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Danijel Valenčak (Savski Marof)

Vodeći na tablici već je do poluvremena riješio rezultatsku neizvjesnost. Bolji domaćini su od samog početka krenuli jurišem na vrata Poljaka koji je prvi puta kapitulirao u 24. minuti kada je precizan bio Valenčak. Isti igrač nekoliko minuta kasnije pogađa za 2:0, a treći pogodak postiže Edin Mujčin sjajnim udarcem s 25 metara. U nastavku ista priča - sve do zadnjih desetak minuta, kada se Marofljani opuštaju, a to Matijaščić koristi za počasni pogodak Klokočevca.

M.M.

Nakon jedanaestog kola vodi Savski Marof s 25 bodova, drugi je TOP s 23, dok su Zrinski Tehnovent i Klokočevac na jedanaestom i dvanaestom mjestu sa po 11 bodova.

 
26.10.2009.

KOŠARKA - KADETI – I. HRL – 2. kolo Zabok - Samobor 69:76 (32:34)

Triple double Karla Šuvakovića

SAMOBOR: Belamarić, Mandalinić 23, Dragozet, Imbert 5, Levanić 8, Rendulić, Džimbeg, Vranić 4, Šuvaković I. 13, Šuvaković K. 23. Trener: Marin Sedlar

ZABOK: Martinko, Herceg 1, Hanžek, Fiket Črnjević M. 8, Herceg 2, Črnjević A. 17, Navialić 12, Duvnjak 5, Sinković, Prodanović 19, Ćukman 5. Trener: M. Komar

U odgođenoj utakmici drugog kola kadeta protiv Zaboka u Zaboku Samoborci su prvo poluvrijeme odigrali u egalu. Drugo poluvrijeme najbolji Zabočani Prodanović i A. Črnjević posustaju, dok su se u obrani Samobora razigrali Vranić i braća Šuvaković koji osvojene lopte distribuiraju preko brzog beka Mandalinića za lagane poene iz kontre.

Pred kraj utakmice domaćini s nekoliko uzastopnih pogodaka tek smanjuju sigurnu pobjedu kadeta Samobora.

Kod Samoboraca najučinkovitiji su bili Mandalinić s 23 koša i prvi igrač utakmice Karlo Šuvaković s triple double učinkom od 23 koša, 17 skokova i 11 ukradenih lopti. Uz njih dvojicu istakao se i mlađi brat Ivan Šuvaković s 13 koševa i 10 skokova.

Kod Zabočana vrlo dobri su bili Prodanović s 19 i A. Črnjević sa 17 koševa.

T.I.

 
26.10.2009.

KARATE - Zlatna Liga - Austria Open - Salzburg, 24. - 25. listopada

Nikola Šoić na korak do medalje, Maji Lenard ekipno srebro

KARATE - Zlatna Liga - Austria Open - Salzburg, 24. - 25. listopada

Na turnir Zlatne lige u austrijski Salzburg otišlo je četvero samoborskih predstavnika KK Samobor-Anindol na čelu s iskusnim Dariom Svetićem. Maji Lenard, Tomislavu Stolaru i Nikoli Šoiću ovo natjecanje je trebalo poslužiti kao dobro i neophodno iskustvo u daljnjem usavršavanju sportske karijere. Naravno da se i od njih mogao očekivati dobar rezultat, jer, bez obzira što su još jako mladi, imaju visok nivo kvalitete. Podjećamo se na prošlogodišnji uspjeh Ane Lenard, koja je stala na pobjednički tron ovog renomiranog turnira A kategorije.

U Salzburgu je vrlo blizu finala, a kasnije i medalji bio Nikola Šoić u kategoriji do 67 kg. Potrebno je istaknuti da je u ovoj težinskoj kategoriji nastupilo čak 48 natjecatelja. Nikola je uvjerljivo pobijedio u prva 2 kola (Mađara i Italijana), a zatim izgubio od kasnije prvaka Nizozemca Berensa. U ovom meču je Nikola imao sigurno vodstvo do pred kraj meča, a zatim je napravio grešku prejako udarivši svog protivnika, za što je dobio kaznene bodove te je time izgubio borbu. U repasažu pobjeđuje reprezentativca Belgije, a zatim gubi od dobrog Ukrajinca u produžecima meča te time osvaja 7. mjesto.

Tomislav Stolar se polako vraća u formu, a u Salzburgu je u konkurenciji 58 kataša pokazao da se može nositi i u seniorskoj konkurenciji, iako je tek navršio 18 godina. Pobijedio je u dva susreta (1. kolo Belgijanac, 2. kolo Italijan), a u 3. kolu izgubio od solidnog Čeha.

Dario Svetić je u istoj kategoriji poražen u 1. kolu od predstavnika Belgije, također u produžecima borbe.

Maja Lenard je nakon ispadanja od Portugalke Felix u kategoriji do 61 kg nastupila i u ekipnom dijelu nacionalnih selekcija. Uz Maju Hrvatsku su predstavljale Jelena Kovačević iz Opatije (aktualna europska prvakinja) i Ivana Goricaj iz Nedelišća. Djevojke su vrlo ozbiljno shvatile ovaj ekipni dio natjecanja pa su tako redom pobijedile reprezentacije Nizozemske, Portugala i u polufinalu Austriju. Protiv favoriziranih Francuskinja u finalu nisu uspjele ostvariti ništa drugo od časnog poraza, no i drugo mjesto je odličan rezultat, a našoj Maji su ovi mečevi itekako dobro došli da prebrodi neke psihološke barijere.

I.H.

FOTO: Maja Lenard, Ivana Goricaj i Jelena Kovačević

 
26.10.2009.

KYOKUSHINKAI KARATE - Kup grada Zaprešića 2009, 18. listopada

Medalja kao u priči

KYOKUSHINKAI KARATE - Kup grada Zaprešića 2009, 18. listopada

Prvi turnir Hrvatske kyokushinkai lige koji se boduje za Prvenstvo Hrvatske u sezoni 2009,/2010. održan je 18. listopada u Zaprešiću. Nastupilo je osam klubova Hrvatskog kyokushinkai saveza, a domaćin je bio klub Škola ratnika Budo Ryu Zaprešić. Turnir je održan u sklopu Dana Grada Zaprešića – Jelačićevi dani, čime se tamošnji klub sada već tradicionalno uključuje u proslavu obljetnice svoga Grada.

S područja Samobora i Svete Nedelje nastupili su klubovi Bregana DIV, Fortis iz Samobora, Mas' Oyama iz Strmca i Domenica iz Svete Nedelje. Među nagrađenima, u ukupno 12 kategorija od limača do juniora, najuspješniji je bio klub iz Strmca s osvojenih 13 medalja. Karataši prošlogodišnjeg klupskog prvaka Hrvatske Bregana DIV-a osvojili su ih ukupno 7, dok je Domenica osvojila 6, a Fortis 5 medalja.

Za najboljeg tehničara turnira proglašen je Leon Paljušić iz Bregane DIV, a za najboljeg borca Karlo Krizmanić iz kluba Mas' Oyama.

Sljedeći turnir Lige održat će se 5. prosinca u novoj Sportskoj dvorani Samobor i to, uz novost - uvođenje kategorije seniora, a domaćin će mu biti klub iz Bregane.

Natjecanju u borbama prethodi Kup Hrvatske u katama kojemu će domaćin biti klub Fortis, a održat će se 21. studenog u dvorani OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem.

Više o manifestacijama klubova te o redovitim aktivnostima pogledajte na stranicama: www.kyokushinkai.hr i www.kkk.hr.

I.K.

FOTO: osvajači medalja iz Domenice, Fortisa i Bregane

Rezultati

I. MLAĐI LIMAČI (2001./2002.)

1. Patrik Rapp (Mas' Oyama)

2. Damjan Starčević (Mas' Oyama)

3. Juraj Štajcer (Bregana DIV)

4. Lukas Miholić (Bregana DIV)

II. STARIJI LIMAČI – LAKA do 45 kg (1999./2000.)

1. Luka Rubinić (Fortis)

2. Fabijan Lindić (Fortis)

3. Karlo Krizmanić (Mas' Oyama)

4. Antonio Novoselec (Mas' Oyama)

III. STARIJI LIMAČI – TEŠKA preko 45 kg (1999./2000.)

1. Domagoj Ivančić (Mas' Oyama)

2. Fran Mlinarić (Croatia Sisak)

3. Matija Holik (Bregana DIV)

4. Antonio Gluščić (Fortis)

IV. MLAĐI KADETI – LAKA do 45 kg (1997./1998.)

1. Leon Suljić (Enigma Drenje)

2. Nikola Sever (Croatia Sisak)

3. Bruno Pekez (Mas' Oyama)

4. Alan Šilović (Budo Ryu Zaprešić)

V. MLAĐI KADETI – TEŠKA preko 45 kg (1997./1998.)

1. Lucijan Barać (Domenica)

2. Ivan Turčin (Domenica)

3. Matko Kajgana (Croatia Sisak)

4. Krešo Krizmanić (Mas' Oyama)

VI. STARIJI KADETI – LAKA do 65 kg (1995./1996.)

1. Vedran Pondeljak (Mas' Oyama)

2. Stefan Vedrina (Croatia Sisak)

3. Josip Benković (Bregana DIV)

4. Dawud Albouz (Budo Ryu Zaprešić)

VII. STARIJI KADETI – TEŠKA preko 65 kg (1995./1996.)

1. Marko Kos (Sutinska vrela Podsused)

2. Tomislav Novoselec (Mas' Oyama)

3. Roko Mihelić (Fortis)

VIII. MLAĐI JUNIORI (1993./1994.)

1. Leon Paljušić (Bregana DIV)

2. Ante Bulaja (Domenica)

3. Lobel Rapp (Mas' Oyama)

4. Luka Pekez (Mas' Oyama)

IX. STARIJE LIMAČICE (1999./2000.)

1. Sonja Prpić (Domenica)

2. Gabriela Blažević (Bregana DIV)

3. Ema Štrbac (Bregana DIV)

4. Ana Jančikić (Bregana DIV)

X. MLAĐE KADETKINJE (1997./1998.)

1. Karla Živoder (Domenica)

2. Katarina Razum (Fortis)

3. Marija Frklić (Mas' Oyama)

4. Ana Skukan (Bregana DIV)

XI. STARIJE KADETKINJE (1995./1996.)

1. Jelena Vrančić (Mas' Oyama)

2. Nikol Bašić (Bregana DIV)

3. Dora Korade (Fortis)

4. Kristina Najcler (Enigma Drenje)

XII. MLAĐE JUNIORKE (1993./1994.)

1. Katarina Sever (Croatia Sisak)

2. Katarina Novoselec (Mas' Oyama)

3. Dora Mlinarić (Domenica)

 
26.10.2009.

BICIKLIZAM - BBK Šišmiš organizirao 3. Downhill utrku

Još da je vrijeme poslužilo...

BICIKLIZAM - BBK Šišmiš organizirao 3. Downhill utrku

U subotu, 24. listopada, održana je u Samoboru 3. Downhill utrka. Zbog kraće staze bila je to jednodnevna utrka, za razliku od standardnih dvodnevnih, ali s odličnom organizacijom - prijevozom natjecatelja i bicikala te zanimljivom i tehnički zahtjevnom stazom, smještenom na atraktivnoj lokaciji u samom središtu grada, koja je prolazila pokraj Starog grada, a cilj i popratni sadržaji bili su na Vugrinščaku.

Ove je godine u utrci, uz naše najbolje vozače, sudjelovalo i tridesetak Slovenaca i Austrijanaca, a ukupno je bilo pedesetak natjecatelja, što je, s obzirom na loše vremenske uvjete, činjenicu da se nije bodovala i skromni nagradni fond, lijepi broj.

Samoborski vozač Tomislav Leopold-Grunf odnio je pobjedu u kategoriji rekreativaca, a kod Elitasa Miran Vauh je, nakon vodstva u kvalifikacijama, ipak drugi u finalu.

Treba čestitati dečkima, ali i jedinoj hrabroj curi - Kristini Filetin.

Zvonimir Knežević

 
26.10.2009.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 3. kolo Samobor – Rudeš 54:73 (23:33)

Osvetio im se "lako ćemo" pristup

SAMOBOR: Samardžić 7, Močan 7, Gionechetti, Perović, Hrvoj 8, Jurčević 4, Begić, Pižeta 9, Nakić 5, Vlajčić 3, Češkić 6, Ćorić 5. Trener: Milan Ličina

RUDEŠ: Rački, Bačurin, Baranović, Devčić 6, Galić 4, Samaržija 12, Mihaljević 3, Švec 2, Lučić 8, Brozović, Krstanović 10, Grabarić 28. Trener: Z. Bačurin

Samoborci su ušli u prvu četvrtinu kao "lako ćemo" s Rudešom, a na kraju nikako da proigraju i pogode koš, tako da gosti imaju 10 koševa prednosti. Drugu četvrtinu zaigrali su Samoborci u obrani čvrsto kako smo ih navikli gledati i do poluvremena stižu na minus jedan koš. Treća četvrtina na žalost Samoboraca bila je samo slika prve, loše četvrtine. Do polovice zadnje četvrtine Samoborci uspijevaju smanjiti tek na četiri razlike, ali gosti uzvraćaju tricom i dvicom i odlaze na devet razlike. Samoborci su tada jednostavno pukli i nekontrolirano ispucavaju čak 11 trica s tek jednom pogođenom samo da bi što prije dostigli razliku. Dotle gosti do kraja utakmice iz kontroliranih napada ubacuju gotovo sve u koš na kraju za visoku i zasluženu pobjedu.

Dok su gosti imali izuzetno raspoloženog igrača Grabarića, daleko najsnažnijeg centra na terenu, ali koji je poentirao iz svih pozicija s ukupno 28 koševa (3 trice i 7 od 7 slobodna bacanja), Samoborci nisu imali nijednog istaknutog pojedinca osim najmlađeg još juniora Pižete, koji je ubacio 9 koševa. Uz loše šutiranje trica Samoborci su izuzetno loše šutirali i slobodna bacanja, sa svega 13 pogođenih od 34 pokušaja, tako da se jednostavno i nije moglo doći do pobjede, ali usprkos porazu Samoborci i dalje zauzimaju vrlo dobro 4. mjesto lige.

T.I.

 
26.10.2009.

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola '97 – 1. HRL – 4. kolo Rudeš – Samobor 31:22 (12:12)

Treća četvrtina bez koša

Rudeš: Cvitanović, Soldo, Delić, Kušina 4, Markočić 5, Ražov 6, Jurić 4, Ljubičić 2, Miljković 1, Šarić 4, Baković 2, Lozić 5.

Trener: N. Kukić

Samobor: Srabotnak, Belamarić 14, Crnica, Pavičić, Kodrić, Skok, Škalec, Korade, Guberina, Čižmešija 2, Sladić 6.

Trener: M. Mandalinić

Vrlo dobro odigrano prvo poluvrijeme najmlađih Samoboraca i egal rezultat. Početkom drugog poluvremena dotad najbolji Samoborci su malo predahnuli, što ekipa Rudeša koristi i ostvaruje prednost od desetak koševa koje uspješno čuva do kraja utakmice za zasluženu pobjedu.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Belamarić sa 14 i Sladić sa 6 koševa, a uz njih jedino se još upisao u listu strijelaca Čižmešija s 2 koša.

T.I.

 
26.10.2009.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori – A2 liga – 4. kolo

Šanac Karlovac – Samobor

U subotu, 31. listopada, u 18:00

SD Rakovac u Karlovcu

 
26.10.2009.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 13. kolo

Samobor – BSK 7:2 (3:0)

Preslabi gosti

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 70

Sudac: Budić (Vrbovec)

Pomoćnici: Horvatić (Zaprešić) i Marčetić (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Horvat(25 – 11m), 2:0 Kasalo(29), 3:0 Grgečić(43), 4:0 Puškarić(60), 5:0 Puškarić(62), 6:0 Hainešek(65), 7:0 Mišura(72), 7:1 Kovačević(74), 7:2 Orešković(85)

SAMOBOR: Štefković, Zeman, Hainešek, Novak, Hržić (od 46. Raić), Frajt, Puškarić (od 80. Čejvan), Horvat, Mišura, Grgečić, Kasalo (od 67. Tolić)

Trener: Zdenko Jedvaj

BSK BUDAŠEVO: Trdenić, Pavun, Rešetar, Horvat, Šandor, Orešković, Kusuran, Klarić, Kovačević, Gajdek, Perković

Trener: Joso Milunić

Igrač utakmice: Ivan Puškarić (Samobor)

Uvjerljiv i efikasan nastup domaćina koji je počeo nakon prvog gola u 25. minuti. Do tada su gosti iz Budaševa (stigli sa samo 11 igrača) uspijevali odoljevati naletima Samoboraca. Nakon toga je igrala samo jedna momčad, pred vratima Trdenića sijevalo je sa svih strana. Naljepši potez na utakmici je šesti pogodak Samobora koji je postigao Hainešek – s dvadesetak metara lopta je neobranjivo završila u rašljama.

M.M.

Metalac (S) - Sava 4:2 (1:1)

Zaslužili više

SISAK – Stadion Metalca

Gledatelja 100

Sudac: Petrac (Velika Buna)

Pomoćnici: Anić (Ivanić Grad) i Nežić (Vrbovec)

Strijelci: 1:0 Rogić (6 – ag), 1:1 Blažević(19), 1:2 Stričević(59), 2:2 Milunić(64), 3:2 Balen(71), 4:2 Milnović(83 – 11m)

METALAC: Gavrić, Likarević, Brodarac (od 46. Dedić), Mlinarić, Ivanković, Kresojević (od 48. Dobrić), Jurković, Toljan, Hesely (od 46. Milnović), Milunić, Balen

Trener: Dean Medarević

SAVA: Mohler, Drenški, Golemović, Rogić (od 48. Gavran), Blažević (od 52. Rasi), Ovčariček, Stipić, Kočnar, Šimecki, Šikić (od 82. Kukolja), Stričević

Trener: Siniša Krajač

Igrač utakmice: Goran Milnović (Metalac)

S teškog gostovanja u Sisku Strmčani se vraćaju bez bodova, iako su igrom dobrim dijelom utakmice bili i više nego ravnopravni suparnik. Već u 6. minuti lopta se nesretno od Rogića odbija te završava iza Mohlera. No, gosti ubrzo preko Blaževića izjednačuju rezultat, a Stričević nakon sat vremena dovodi goste u prednost. U zadnjih pola sata domaćini se bude, preuzimaju igru (najzaslužniji rezervist Milnović) te golovima Milunića, Balena i Milnovića ostavljaju sve bodove u Sisku.

M.M.

Nakon 13. kola vodi Libertas s 31 bodom, drugo je Dugo Selo s 25, Samobor je peti s 23, dok je Sava na trinaestom mjestu sa 16 bodova.

 
26.10.2009.

KYOKUSHIN KARATE - Cup Varaždinske Toplice 2009, 24. listopada

Vratili se s naramkom medalja

KYOKUSHIN KARATE - Cup Varaždinske Toplice 2009, 24. listopada

Prvo ovosezonsko domaće natjecanje u organizaciji Hrvatskog kyokushin karate saveza za mlađe uzraste održano je u Varaždinskim Toplicama 24. listopada. Natjecanje se održalo u organizaciji KK Antun i Ivan Kukuljević, koji djeluje pod vodstvom Saše Josipa Mileca, a mladi karateke natjecali su se u katama i borbama.

Karate klub Mladost nastupio je sa 14 natjecatelja u borbama i 4 natjecatelja u katama, a u Samobor su se vratili s 18 osvojenih odličja i time ponovno postali klub s najvećim brojem osvojenih medalja.

Još jedan u nizu velikih uspjeha za karateke Mladosti i novi poticaj za nastavak kvalitetnog rada.

Više detalja o natjecanju i radu kluba možete saznati na klupskoj web stranici www.kyokushin-mladost.hr.

T.G.

 
26.10.2009.

ŠKOLSKI SPORT - RUKOMET - Gradsko natjecanje za učenice osnovnih škola

Treća sreća za Rudarice

ŠKOLSKI SPORT - RUKOMET - Gradsko natjecanje za učenice osnovnih škola

U subotu, 24. listopada, u dvorani OŠ Bogumila Tonija održano je gradsko natjecanje u rukometu za učenice osnovnih škola. Na natjecanju su boje svojih škola predstavljale učenice svih šest osnovnih škola Samobora i Svete Nedelje. Nakon uzbudljivih susreta u grupama ulazak u finale izborile su ekipe OŠ Rude i OŠ Sveta Nedelja.

Prvo mjesto nadmoćno i s lakoćom, s rezultatom 17:3, osvojila je ekipa OŠ Rude. U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe OŠ Bogumila Tonija i OŠ Milana Langa, a bolje su bile učenice OŠ Bogumila Tonija s rezultatom 11:7.

U utakmici za peto mjesto igrale su ekipe OŠ Samobor i OŠ Mihaela Šiloboda. Bolje su bile učenice OŠ Samobor s rezultatom 10:6.

Na županijskom natjecanju po prvi će nas puta predstavljati vrlo dobra ekipa OŠ Rude.

Z.F.

FOTO: ŠŠD Rovi, OŠ Rude - Elizabeta Seničar, Mateja Runtas, Marijana Jagodić, Dora Fresl, Magdalena Kumerle, Lucija Tomašković, Franka Štengl, Antonija Fulir, Patricija Grgečki, Mirela Ban, Karla Hofer i Paula Inkret

Voditelj ekipe: Milan Jelenić

 

TENIS - TK Bojan ostvaruje odlične rezultate i kreće u humanitarne angažmane

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 11. kolo

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 11. kolo

KOŠARKA - KADETI – I. HRL – 2. kolo Zabok - Samobor 69:76 (32:34)

KARATE - Zlatna Liga - Austria Open - Salzburg, 24. - 25. listopada

KYOKUSHINKAI KARATE - Kup grada Zaprešića 2009, 18. listopada

BICIKLIZAM - BBK Šišmiš organizirao 3. Downhill utrku

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 3. kolo Samobor – Rudeš 54:73 (23:33)

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola '97 – 1. HRL – 4. kolo Rudeš – Samobor 31:22 (12:12)

KOŠARKA - NAJAVE

NOGOMET - 4. HNL središte B – 13. kolo

KYOKUSHIN KARATE - Cup Varaždinske Toplice 2009, 24. listopada

ŠKOLSKI SPORT - RUKOMET - Gradsko natjecanje za učenice osnovnih škola

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002