14.09.2009.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 4. kolo

Klokočevac – Dinamo Hidrel 1:0 (1:0)

Celizić dotukao Dinamo

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 50

Sudac: Škrlin (Bistra)

Pomoćnici: Radišić (Zaprešić) i Župan (Jakovlje)

Strijelci: 1:0 Dam. Celizić(20)

KLOKOČEVAC: Čalić, Petrić (od 80. Kušter), Dan. Celizić, Sokolović, Janžić, Janjić, Dam. Celizić, Kos, Ćosić, Brajković (od 85. Šeperić), Beloša (od 60. Bošnjak)

Trener: Franjo Šeperić

DINAMO HIDREL: Škrablin, Klasnić, Sudar, Lovrić (od 25. Šogorić), Slinak, Kelava, Kulić, Plepelić (od 46. Barjaktarević), Rožić, Varivoda, Bejić

Trener: Mario Stipetić

Igrač utakmice: Dragutin Janžić (Klokočevac)

Trenutak ispiracije Damira Celizića koji je s ruba 16 – erca neobanjivo pogodio mrežu Škrablina bio je dovoljan za drugu pobjedu Klokočevca na svojem terenu u ovogodišnjem prvenstvu. Gosti su u drugom poluvremenu imali nekoliko dobrih prigoda za poravnanje rezultata, ali je Čalić uspio svoju mrežu ostaviti netaknutom.

M.M.

Savski Marof – Zrinski Tehnovent 4:2 (1:2)

Preokret u drugom poluvremenu

SAVSKI MAROF – Igralište Savskog Marofa

Gledatelja 100

Sudac: Ptičar (Kloštar Ivanić)

Pomoćnici: Šimunović (Lomnica) i Školjak (Beter)

Strijelci: 0:1 Matijaščić(8), 1:1 Mujkić(25), 1:2 Matijaščić(45), 2:2 Sušak(48), 3:2 Sušak(56), 4:2 Valenčak(80)

SAVSKI MAROF: Belko, Lepesić (od 77. Štrbac), Mejdančić, Brkljača, Sušak, Đeno, Kus, Žerjavić (od 70. Lučić), Mujčin, Valenčak, Gondžić

Trener: Davor Debogović

ZRINSKI TEHNOVENT: Herceg, Lehpamer (od 80. Radek), Novoselec, Šicl (od 83. Vrančić), M. Jagodić (od 77. Radovanić), Blažević, Žganjer, D. Jagodić (od 84. Bekiri), Draclin (od 80. Hržić), Mataušić, Matijaščić

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Zdravko Sušec (Savski Marof)

Predvođeni veteranom Mujčinom domaćini su u nastavku slomili otpor čvrstih Farkaševčana koji su na odmor otišli s prednoščću od 1:2, a oba dva puta precizan za goste je bio Matijaščić. No, već u 56. minuti prednost je na strani domaćina nakon što Sušak postiže svoj drugi gol. Pobjedu igrača Marofa je u 80. minuti potvrdio Valenčak.

M.M.

Vrh – TOP 1:1 (0:1)

Penal odnio dva boda

KRALJEV VRH – Igralište Šumice

Gledatelja 100

Sudac: Prepolec (Pokasin)

Pomoćnici: Pankretić (Lovrečka Velika) i Đuravec (Vrbovec)

Strijelci: 0:1 Žlender(1), 1:1 D. Šimunić(62 – 11m)

VRH: Cingulin, T. Šimunić, Šturlan, Premerić (od 45. Dašić), Tomić, Lacković (od 60. Strugar), Grgec, Franjo, Knjaz, Ječmenjak, D. Šimunić

Trener: Damir Dittrich

TOP: Husak, I. Meglajec, Puntarec, G. Meglajec (od 70. Antunović), Vranešić, Žižić (od 80. Dakić), Jakopec (od 63. Vratarić), Hodak (od 55. Klingor), Žlender, Vidmar (od 65. Gašpert), Jordan

Trener: Milan Končarević

Igrač utakmice: Dalibor Žlender (TOP)

Već u prvoj minuti Žižić pronalazi Žlendera, a on dovodi goste u rano vodstvo. Domaćini postavljaju konačni rezultat u 62. minuti s bijele točke (strijelac Šimunić) nakon što je u svom šesnaestercu rukom igrao Vranešić.

M.M.

Nakon četvrtog kola vodi Rugvica s 10 bodova, druga je Mladost (O) sa 7 koliko ima i treći TOP, dok su Zrinski Tehnovent na sedmom i Klokočevac na desetom mjestu sa po 6 bodova.

 
14.09.2009.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 5. kolo

Libertas - Samobor 1:1 (0:0)

Spas u zadnji čas

NOVSKA – Gradski stadion

Gledatelja 200

Sudac: Petir (Kašina)

Pomoćnici: Planinić (Nova Kapela) i Nežić (Vrbovec)

Strijelci: 1:0 Rajs(52), 1:1 Horvat(87)

LIBERTAS: Šimulija, Rupčić, Melnik, Štimac, Culić, Topalov (od 87. Sertić), Atlija, Ljubičić (od 82. Alijagić), Rajs, Frkat, Šimunović

Trener: Đuro Petrinec

SAMOBOR: Štefković, Zeman, Hainešek, Novak (od 68. Hržić), Pavlović, Frajt, Puškarić, Horvat, Kasalo, Grgečić, Mišura (od 78. Kumerički)

Trener: Zdenko Jedvaj

Igrač utakmice: Renato Rajs (Libertas)

Iz Novske se Samoborci vraćaju s jednim bodom koji je donio Horvat pred kraj susreta. U prvom dijelu s prigodama n aobje strane, ali mreže miruju. Odmah na početku nastavka domaćini preko Rajsa stižu do vodstva, ali potpuno zadovoljstvo im je pomutio Horvat u 87. minuti.

M.M.

Jelačić - Sava 2:2 (1:1)

Prekratko se veselili

VUKOVINA – Igralište Jelačića

Gledatelja 200

Sudac: Tisovec (Budaševo)

Pomoćnici: Rukšač (Jakovlje) i Špoljar (Bistra)

Strijelci: 0:1 Kočnar(4), 1:1 Milanščak(11), 1:2 Stričević(70), 2:2 Kovačević(71)

JELAČIĆ: Grahovac, Sever, Kovačević, Grubeša (od 74. Mirenić), Musa, Bukov, Celčić (od 71. Maksimović), Stipaničev, Konjević, Budimir, Milanščak

Trener: Vlado Horvat

SAVA: Mohler, Golemović, Rogić, Softić (od 26. Rasi), Kočnar (od 46. Ovčariček), Matošević (od 46. Šimecki), Stričević, Gavran

Trener: Siniša Krajač

Crveni karton: Gavran(44), Buzov(87)

Igrač utakmice: Boris Stričević (Sava)

Već u 4. minuti gosti su u prednosti kada Kočnar koristi nepažnju domaće obrane. No, Milanščak već u 11. poravnava stanje na semaforu na 1:1. taj rezultat je vrijedio sve do 70. minute kada nepotrebno istrčavanje Grahovca koristi Stričević za ponovno vodstvo Save. I ta je prednost kratko trejala, samo minutu, kada Kovačević pogađa za konačnih 2:2.

M.M.

Nakon petog kola vodi Stupnik s 13 bodova, druga je Mladost (P) s 12, Sava je na šestom mjestu s 10, dok je Samobor na sedmom mjestu s 8 bodova.

 
14.09.2009.

AUTOMOBILIZAM - Tona i Lana sve bliže prvom mjestu

Dolaze i mladi lavovi

AUTOMOBILIZAM - Tona i Lana sve bliže prvom mjestu

Već petnaest godina zaredom AMK SKOK Racing organizira natjecanje u ocjenskom auto rallyju. Prvo je to natjecanje koje se održava nakon ljetne stanke. Ove godine do dan prije natjecanja nije bilo sigurno hoće li se natjecanje uopće održati zbog financijskih problema, ali su u zadnji tren podmireni svi troškovi koje organizator snosi i natjecanja je bilo. Prijavljeno je 28 posada, što je dobra brojka s obzirom na recesiju koja je svakim danom sve prisutnija i u svakodnevnom životu, a posebno u automobilizmu, jer sponzora skoro pa da nitko više ni nema.

Tona Laušin i Lana Špiranec su do ovog natjecanja bili na 4. mjestu, ali su u Brtoniglu došli spremni i s ciljem da osvoje što više bodova. Odlično su krenuli, ali jedan srušeni čunj donio im je 3 kaznene sekunde i izgledalo je kako više nema mogućnosti da uopće uđu među prvih deset natjecatelja. To ih nije pokolebalo, već su hladne glave i koncentrirano svaku iduću vožnju odvezli najbolje vrijeme, bez ijedne greške, gotovo savršeno, na granici nemogućeg. Sa svakom novom vožnjom uspinjali su se sve više. Kako su oni sve više stiskali, tako je konkurencija sve više griješila i na kraju su završili na drugom mjestu, a da je bila još jedna vožnja, bili bi prvi. Ipak, bili su i više nego zadovoljni, jer su uvjeti, zbog temperature od gotovo 40 stupnjeva, bili izuzetno teški.

Iduće natjecanje je u Zagrebu za mjesec dana. Kraj sezone bit će zanimljiv i napet, jer će se 5 posada boriti za prvo mjesto i svi imaju jednake šanse.

Druga disciplina koju voze članovi samoborskog kluba SAK Samobor je autoslalom. Ovdje se također uspješno sakupljaju bodovi i "love" postolja za kraj godine. Tona Laušin trenutno ima isti broj bodova kao i drugoplasirani Kocijančić, Goran Laušin je na šestom mjestu, a Ivan Majić na sedmom. Fran Jure Vrbančić ima cilj odvesti što više utrka, pa što bude...

Tona Laušin će sigurno pokušati bili prvi ili drugi, a nove nade - mlađi Laušin i Majić - za svaku utrku sve bolje pripremaju automobil i unijeli su pravu pomutnju među stare majstore. Čini se da je stvarno točna ona da jabuka ne pada daleko od stabla, a dečki pokazuju da na mladima svijet ostaje i da ćemo imati zanimljivu jesen.

Još su četiri natjecanja autoslaloma. Zadnje je u Mokošici pokraj Dubrovnika i ono je odlučujuće, pa je još rano za prognoze.

Ivica Horvat

 
14.09.2009.

Sportskim susretom Samobora i Brežica obilježen u Samoboru Hrvatski olimpijski dan

Samobor i Brežice miroljubivo

Sportskim susretom Samobora i Brežica obilježen u Samoboru Hrvatski olimpijski dan

Samoborski športski savez proveo je Hrvatski olimpijski dan kroz mnogobrojne sportske sadržaje u novom datumu 10. rujna, datumu kada je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor prije 18 godina. Osnivanje nacionalnog olimpijskog odbora ne samo da je jedan od najvažnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti, nego je idealan povod za promidžbu sporta i olimpizma.

Sportaši su se ogledali u tenisu, malom nogometu, košarci i ženskom rukometu. Putem medija i svi građani bili su pozvani da se 10. rujna bave sportskim aktivnostima po vlastitom izboru, primjereno dobi, tjelesnoj kondiciji i zdravstvenom stanju. Poveznica među svim sudionicima Hrvatskog olimpijskog dana bila je majica bijele boje, kao simbol mira, sporta i prijateljstva te fair-playa, a koju je dobio na dar svaki sudionik.

Što se tiče sportskih susreta dva grada bilo je neodlučeno 2:2. U tenisu je odigrano 8 susreta na terenima TK Samobor 1890., a ukupno je bilo 5:3 za Samobor. Za Samobor su pobjede ostvarili Marko Komljenović protiv Mihe Lapuha, Emanuel Moćan protiv Davida de Coste, Andrija Vukadin protiv Martina Detičeka, Antun Vidmar protiv Slavka Merislavića te Ninoslav Samac protiv Zlatka Ladovića. Za Brežice su pobjede ostvarili David Detiček protiv Davora Vukadina, Milan Kandič protiv Andreja Oršanića i Tibir Palfy protiv Mire Paulića.

U malom nogometu sastali su se MNK Sokoli i MNK Brežice, a gosti iz dežele bili su bolji rezultatom 4:3. I u košarci je KK Grad Brežice slavio protiv KK Grad Samobor rezultatom 48:78 (21:35) U pobjedi Brežičana istakli su se učinkovitošću bekovi Krošelj s 19 i Marčetić sa 17 te centar Vego sa 16 koševa. Kod Samoboraca jedini dvoznamenkasti bio je bek Belamarić s 11 koševa, a centar Antolović dao je 9 koševa.

Izjednačenje su donijele rukometašice Samobora koje su ŽRK Brežice pobijedile 37:20, jer su od početka utakmice domaće igračice nametnule čvrstu obranu, brze kontre i polukontre, koje prvoligašice iz Brežica nisu mogle pratiti. Uzvratni susret održat će se 22. listopada na Dan općine Brežice.

I.H.

 
14.09.2009.

KOŠARKA - Prijateljska utakmica Samobor - Bosco 103:59 (42:35)

Deklasirali i drugoplasiranoga

SAMOBOR: Perović 2, Močan 6, Gionechetti 7, Šilobod 17, Hrvoj 10, Mofardin 7, Vlajčić 17, Nakić 10, Gašparac 13, Begić 12, Matić, Grgečić 2

Trener: Milan Ličina

BOSCO:. Varošić, Janović, Čar, Kumić, Mioč, Lazić, Vlaho, Rivčić, Crnjac

Trener:Mršić

Košakaši Samobora nakon prošlotjedne pobjede nad prošlogodišnjim prvakom A-2 lige Šancem iz Karlovca danas su u prijateljskoj utakmici uvjerljivo svladali drugoplasiranu ekipu A-2 lige Bosco iz Zagreba. Gostujuća ekipa probala je vrlo agresivnom igrom "čovjeka" nadoknaditi manjak u visini te su održavali rezultat u egalu do kraja prve četvrtine. Do kraja prvog poluvremena još nekako drže priključak, ali već se nazire pad u igri uzrokovan prevelikom potrošnjom energije u obrani.

Drugo su poluvrijeme svježi Samoborci, predvođeni razigranim krilom Šilobodom i centrom Vlajčićem, jednostavno deklasirali goste iz Zagreba i uvjerljivo pobijedili sa 44 koša ralike.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Šilobod i Vlajčić sa po 17 koševa svaki. Uz njih su dobro odigrali s double učinkom Begić s 12 koševa i 12 skokova, te Nakić s 10 koševa i isto toliko skokova.

T.I.

 
14.09.2009.

STOLNI TENIS - Počinje Škola stolnog tenisa

Pingač za najmlađe

Stolnoteniski klub Samobor prima polaznike u Školu stolnog tenisa za uzrast od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Školu će voditi trenerica kluba Ivana Medvedović u novoj sportskoj dvorani Samobor, Hebrangova 26 a.

Treninzi su srijedom od 19,30 – 20,15 sati i četvrtkom od 18,45 - 19,30 sati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 092/1191-451 ili na internet stranicama kluba www.stksamobor.hr.

 
14.09.2009.

KARATE - Dođite na karate u Breganu

KARATE - Dođite na karate u Breganu

KARATE KLUB BREGANA od 7. rujna 2009. upisuje nove članove.

Upisi i treninzi se održavaju svaki dan od 19 do 22 sata u Ulici Miroslava Krleže 19 u Bregani.

Treneri su Goran Romić, prof. i Dejan Ćosić.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na 091/5023-422 ili na internet stranicama kluba www.karate-bregana.hr.

 
14.09.2009.

RUKOMET - Poziv u školu rukometa RK Rudar

Dječaci, javite se!

Rukometni klub Rudar poziva sve zainteresirane dječake koji žele trenirati i igrati rukomet, rođene 1998., 1999., 2000. i 2001. godine, da se jave u Školu rukometa. Škola započinje s radom u utorak, 8. rujna, a treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 18 sati u sportskoj dvorani srednjih škola (nova dvorana) te petkom od 18 sati u dvorani OŠ Bogumila Tonija. Više informacija o radu škole može se dobiti kod trenera Krune Hofera (098/184-6693) i Vanje Kušičke (091/798-9188) ili na internet stranicama kluba - www.rk-rudar.hr

D.G.

 
14.09.2009.

RAZGIBAVANJE - Breganska edukativno kulturna scena BEKS organizira sportsko natjecanje

Vratolomije i glazba

Članovi Breganske edukativno kulturne scene (BEKS) svoje aktivnosti ponovno šire i na sportske poligone. Nakon uspješne svibanjske organizacije natjecanja bajkera i skejtera, isto su odlučili ponoviti i u rujnu.

Sportsko natjecanje mladih u kategorijama bicikli (u parku), skateboard i bicikli (na zemljanim skakaonicama) bit će održano u subotu, 19. rujna, pod nazivom Bike/Sk8 – Dirt Jump + Park. Okupljeni tog dana na SRC Bregana, osim u bajkerskim i skejterskim vještinama, moći će uživati i u koncertu mladih DJ-a, koji bi se održao nakon sportskog dijela programa.

K.S.

 
14.09.2009.

KARATE - Upišite se u najbolju karate školu

KARATE - Upišite se u najbolju karate školu

KARATE KLUB SAMOBOR-ANINDOL od 08. rujna - svakog utorka i četvrtka od 19 sati upisuje nove članove u karate školu.

Upisi i treninzi će se održavati u dvorani za borilačke sportove OŠ Bogumil Toni.

Započinju i upisi u KARATE VRTIĆ za djecu uzrasta 5 i 6 godina.

Treninzi i upisi u KARATE VRTIĆ su svakog utorka od 18,30 i četvrtka od 18 sati, u FITNESS CENTRU, ul. Matije Gupca 7, (bivša kuglana).

Treneri Davor Mrzak i Vjekoslav Škreb vas očekuju.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 3365 888.

 

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 4. kolo

NOGOMET - 4. HNL središte B – 5. kolo

AUTOMOBILIZAM - Tona i Lana sve bliže prvom mjestu

Sportskim susretom Samobora i Brežica obilježen u Samoboru Hrvatski olimpijski dan

KOŠARKA - Prijateljska utakmica Samobor - Bosco 103:59 (42:35)

STOLNI TENIS - Počinje Škola stolnog tenisa

KARATE - Dođite na karate u Breganu

RUKOMET - Poziv u školu rukometa RK Rudar

RAZGIBAVANJE - Breganska edukativno kulturna scena BEKS organizira sportsko natjecanje

KARATE - Upišite se u najbolju karate školu

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002