09.09.2009.

ATLETIKA -14. Žumberačka utrka

Atletski klub Žumberak momčadski prvi

ATLETIKA -14. Žumberačka utrka

U subotu, 5. rujna, održana je u Sošicama međunarodna atletska utrka koja se trčala od sela Radatovići do Sošica, na valovitoj stazi od 15,5 km. Okupila je najbolje hrvatske dugoprugaše i atletičare iz nama susjednih zemalja. Ovo je bila ujedno i 6. od ukupno 10 cestovnih utrka koje se boduju za Hrvatsku cestovnu ligu.

Lijepo vrijeme, pejzaž kroz koji se trči, pa i trud organizatora, učinili su ovu trku jednom od atraktivnijih u ovom dijelu Hrvatske. Nastupilo je 134 atletičara te gotovo 80-ero djece koja su sudjelovala na popratnim dječjim utrkama.

Pobjedu su, kao i već niz godina prije, odnijeli mađarski atletičari. Prvo mjesto pripalo je mladom 21-godišnjem atletičaru Olahu Tamaiu, slijedio ga je njegov iskusniji klupski kolega Bela Horvath, dok je treći u cilj utrčao legendarni hrvatski trkač i nositelj hrvatskog rekorda u maratonu i polumaratonu Drago Paripović, koji sa svojih 50 godina još uvijek predstavlja najelitniji dio hrvatskih trkača na duge pruge i koji je nakon ove pobjede dospio na 1. mjesto Hrvatskog cestovnog kupa.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Mađarica Reka Batai, a slijedile su je domaća atletičarka Marija Vrajić i Slovenka Jana Strahinić.

Ekipnu pobjedu u muškoj kategoriji odnio je AK Žumberak, iza kojega su slijedili AK Veteran i MK Kutina. U ženskoj kategoriji najuspješniji je bio AK Veteran, ispred Žumberka i Velike Gorice.

Sve atraktivnija je u posljednje vrijeme i dječja utrka, koju je organizator prije nekoliko godina uveo kao propratno natjecanje, uglavnom za malobrojnu djecu žumberačkog kraja, ali koja dobiva sve širi karakter. Ova je godina bila jedna od masovnijih u kategoriji dječaka i djevojčica do 14 godina. Na natjecanju su, osim pojedinačih nastupa djece iz Žumberka, Zagreba i drugih većih mjesata, značajan doprinos sudjelovanju dali i mladi atletičari atletskih klubova Vrbovec i Velika Gorica.

Uz potporu Općine Žumberak, Sportskog saveza Zagrebačke Županije, Grada Samobora, New Balanca, Hypo Banke, Pionira, Betona Lučko, E.T.T.-a Karlovac, organizirana je još jedna uspješna sportska priredba.

Nadamo se, sljedeće godine još veća i masovnija.

Boris Smičiklas

 
09.09.2009.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 3. kolo

Vatrogasac - Rakitje 2:0 (0:0)

Dvla lakša šprica dovoljna

ZDENCI – Igralište Vatrogasca

Gledatelja 150

Sudac: Grdaković (Zdenčina)

Strijelci: 1:0 Krznarić(79 – 11m), 2:0 Tolić(87)

VATROGASAC: Šarić, Mark. Pažin, Samardžija, Skender, Krznarić, Žulj, Prskalo (od 88. Pranjić), Valek, Mart. Pažin (od 86. Tolić), Merkl, Barukčić

Trener: Damir Šintić

RAKITJE: Divković, Vrdoljak, Brekalo, D. Martinčević, Nuić, Biškupić (od 29. Pavić), Horvat, D. Martinčević (od 89. Iviček), Balaško, Dorotić, Hlevnjak

Trener: Tomislav Kakuk

Crveni karton: Skender(72), Horvat(72), Brekalo(83), Dorotić(83)

Igrač utakmice: Branimir Krznarić (Vatrogasac)

Čak 4 isključenja obilježila su utakmicu Vatrogasca i Rakitja na koncu koje domaćini zasluženo osvajaju 3 boda. Do 79. minute mreže miruju da bio onda lopta pogodila gostujućeg igrača u ruku te Krznarić sigurno realizira jedanaesterac za 1:0. Do kraja susreta istaknuo se sudac Grdaković koji je morao bježati po terenu od nezadovoljnih gostujućih igrača (i pritom im pokazao 2 crvena), a u 87. pobjedu Vatrogasca potvrđuje Tolić.

M.M.

Bregana – Dinamo (J) 5:0 (1:0)

Dinamo opet nemoćan

BREGANA – Igralište Bregane

Gledatelja 60

Sudac: Boras (Rakitje)

Strijelci: 1:0 Dolić(24), 2:0 Ovčarić(51), 3:0 Vlašić(56), 4:0 Vlašić(58), 5:0 Ivančić(66)

BREGANA: Vitko, Dolić (od 74. Nider), A. Andabak (od 70. Radovanić), I. Andabak, Dumić, Ivančić (od 74. Jurković), Ovčarić, Vlašić, Sokolović, Župančić (od 66. Grdanjski), Maršanić (od 58. Šaldić)

Trener: Damir Kovačić

DINAMO JAKOVLJE: D. Grgec, Jozak, Kukec, Papa, Pucko, Malić (od 30. Borovec), Solenički, M. Grgec, Knjaz, Hanzec, Nuić

Trener: Davor Turković

Igrač utakmice: Marko Vlašić (Bregana)

Lagana pobjeda Bregane kojoj se tek u prvom dijelu suprotstavio slab gost iz Jakovlja koji je u minusu od jednog gola završio u 24. minuti nakon gola Dolića. U nastavku su se gosti potpuno raspali, a efikasni domaćini su to iskoristili jer su u razdolju od 51. do 66. minute čak 4 puta matirali nemoćnog Grgeca za drugu uzastopnu pobjedu.

M.M.

Novaki – Krašić 1:0 (1:0)

Žumberčani čvrsti, ali...

NOVAKI – Igralište Novaka

Gledatelja 80

Sudac: Novak (Pušća)

Strijelci: 1:0 T. Bungić(37)

NOVAKI: Đurin, Vrkić (od 52. A. Batarilo), Đumlija, Jurić, Podnar, B. Bungić (od 66. Filipović), Bajan (od 80. Popović), Petković, T. Bungić, Nemet (od 68. Psarić), Genus

Trener: Kristijan Cesarec

KRAŠIĆ: Šimatić, Vrbetić (od 75. Ćuk), K. Penić (od 27. Tukić), Perenčić, Hrestak, Mar. Penić, Cerjak (od 68. Mat. Penić), Petković, Novosel, Prstac, Tuček

Trener: Damir Katovčić

Igrač utakmice: Tomislav Bungić (Novaki)

Pogodak Bungića iz 37. minute bio je dovoljan Novakima za sva tri boda protiv čvrstih gostiju iz Krašića. U prvom dijelu domaćini stvraju nekoliko dobrih prigoda, ali je samo jedna odsjela iza Šimatićevih leđa. U nastavku igre se uglavnom na sredini terena te Novaki bez većih problema zadržavaju pobjedu.

M.M.

Bestovje – Mladost (KS) 1:0 (0:0)

Može i s "kreča"

BESTOVJE – Igralište Bestovja

Gledatelja 100

Sudac: Jeleč

Pomoćnici: Knez (oba iz Zaprešića) i Rukšač (Jakovlje)

Strijelci: 1:0 Selimović(90 – 11m)

BESTOVJE: Antolić, Sastić, Srebačić, (od 66. Šarić), Pavlović, Baksa, Kurtušić, Mikek (od 76. Lukač), Selimović, Avsec (od 76. Borić), Bećirović (od 62. Makek), Softić (od 72. Matijević)

Trener: Vlado Gržan

MLADOST KLINČA SELA: Bilobrk, Palčić, Matulin, Sirovica, Budinščak, Stunja, Z. Botički, I. Botički, Hodak (od 82. Palčić), B. Botički (od 76. Carin)

Trener: Nenad Budiščak

Igrač utakmice: Selimović (Bestovje)

Minimalnom pobjedom koja je stigla tek u 90. minuti s bijele točke (strijelac Selimović) domaćini su se izdvojili na prvom mjestu lige kao jedini momčad koja je u tri utakmice upisala isto toliko pobjeda.

M.M.

Nakon trećeg kola vodi Bestovje s 9 bodova, drugo je Galgovo sa 7, Bregana je peta sa 6, koliko imaju i sedmi Novaki, dok je Rakitje na desetom mjestu s 3 boda.

 
09.09.2009.

NOGOMET - - Jedinstvena županijska liga – 3. kolo

TOP – Klokočevac 6:0 (2:0)

Kad je krenulo...

KERESTINEC – Igralište TOP - a

Gledatelja 80

Sudac: Šimunović (Lomnica)

Strijelci: 1:0 Žižić(40), 2:0 Žlender(44), 3:0 Žlender(49), 4:0 Rašić(76), 5:0 Dakić(79), 6:0 Rašić(90)

TOP: Žilić, I. Meglajec (od 57. Skukan), Puntarec, G. Meglajec, (od 69. Antunović), Vranešić, Žižić (od 67. Rašić), Jakopec (od 61. Hodak), Vratarić, Žlender, Vidmar (od 57. Dakić), Jordan

Trener: Milan Končarević

KLOKOČEVAC: Čalić (od 58. Poljak), Petrić (od 69. Runac), Dan. Celizić, Sokolović, Janžić, Janjić, Dam. Celizić, Kos, Ćosić (od 53. Beloša), Brajković (od 46. K. Bošnjak), M. Bošnjak

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Dalibor Žlender

Uvjerljiva pobjeda domaćina, iako je prvi pogodak završio iza leđa Čalića tek nakon 40 minute igre. Do poluvremena je Žlender povisio na 2:0, a isti igrač je otvorio golijadu i nastavku. Asistirali su mu još i zamjena Rašić koji je u samo dvadesetak minuta provedenih na terenu dva puta matirao gostujućeg golmana, a jednom je bio precizan i Dakić.

M.M.

Zrinski Tehnovent - Jaska 3:1 (1:1)

Dobra berba

FARKAŠEVAC – Igralište Široki grm

Gledatelja 50

Sutkinja: Fiskuš (Potočec)

Strijelci: 1:0 Radovanić(27 – 11m), 1:1 Novosel(43), 2:1 Radek(90), 3:1 Žganjer(90)

ZRINSKI TEHNOVENT: Herceg, Lehpamer, Novoselec, Šicl (0d 84. Vrančić), Žganjer, Blažević, radovanić (od 46. M. Jagodić), Hržić, Matijaščić (od 66. Radek), D. Jagodić, Mataušić (od 44. Draclin)

Trener: Damir Dragozet

JASKA: Podgorščak, K. Tandarić, Celizić, Hasanović, Štulec, M. Ladika, Jukić, Šmiciklas, T. Tandarić, Novosel, S. Ladika

Trener: -

Crveni karton: Podgorščak(27), S. Ladika(78)

Igrač utakmice: Mario Celić (Jaska)

Herojski nastup (juniora) Jaske koji su bili na milimetar od boda kojeg su izgubili tek u sudačkoj nadoknadi. Gosti su stigli s 11 igrača, a prve nevolje su počele u 27. minuti kada ostaju s igračem manje, a Radovanić s bijele točke pogađa za 1:0. Jaskanci su do odmora uspjeli izjednačiti, a u 78. nakon drugog žutog kartona ostaju s 9 igrača. Debakl domaćina su u zadnjim trenucima spriječili Radek i Žganjer za pobjedu od 3:1.

M.M.

Nakon trećeg kola vode Rugvica i Klas sa po 7 bodova, četvrti je TOP sa 6, koliko ima i sedmi Zrinski Tehnovent, dok je Klokočevac na četrnaestom mjestu s 3 boda.

 
09.09.2009.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 4. kolo

Samobor - Mraclin 4:0 (4:0)

Izludio ih Puškarić

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Sudac: Radišić (Zaprešić)

Pomoćnici: Špoljar (Bistra) i Marčetić (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Kasalo(5), 2:0 Puškarić(7), 3:0 Grgečić(40), 4:0 Puškarić(45)

SAMOBOR: Štefković, Zeman, Hainešek, Novak, Raić, Frajt, Puškarić (od 80. Kumerički), Horvat (od 85. Hržić), Mišura, Grgečić, Kasalo (od 75. Kožul)

Trener: Zdenko Jedvaj

MRACLIN: Hadžiselimović, Rožić, Budimir, Popović, Mandić, Dandić, Šimun, Cetić, Krpačić, Brebić, Rak (od 50. Škrinjarić)

Trener: Nedjeljko Pavlica

Igrač utakmice: Ivan Puškarić (Samobor)

Angažirani domaćini su već do poluvremena četiri puta matirali nemoćnog Hadžiselimovića. Posebno je bio raspoložen Puškarić koji je do 7. minute već upisao gol i asistenciju te je izluđivao lijevu stranu gostujuće obrane. Pred kraj poluvremena još su se u listu strijelaca upisali Grgečić i ponovno Puškarić za visokih 4:0. U nastavku su samoborci usporili tempo pa su gosti iz Mraclina došli do prilika za počasni gol, ali se mreža iza Štefkovića nije tresla.

M.M.

Sava - Frankopan 3:0 (0:0)

U nastavku ih ipak slomili

STRMEC – SC Lazina

Gledatelja 300

Sudac: Iličić (Brckovljani)

Pomoćnici: Špoljar (Bistra) i Marčetić (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Stričević(50), 2:0 Blažević(81), 3:0 Stipić(90)

SAVA: Duspara, Drenški, Golemović, Rogić, Ladan (od 46. Rasi), Blažević, Čakanić, Stipić, Kočnar, Stričević (od 69. Šikić), Gavran (od 79. Ovčariček)

Trener: Siniša Krajač

FRANKOPAN: Trepša, Somić, Doršulić, Pejak (od 84. Rebić), Sklezur, Bekava, Pavković, Radošević, Malarić, Kireta, Zniković (od 79. Raskovski)

Trener: Marijan Dužić

Crveni karton: Kireta (73)

Igrač utakmice: Ante Stipić (Sava)

Tek u nastavku utakmice su igrači Save slomili čvrst otpor momčadi Frankopana. Stričević je u 50. pogodio za minimalno vodstvo domaćih, a pobjeda je potvrđena tek u zadnjih 10 minuta kada golove postižu Blažević i Stipić.

M.M.

Nakon četvrtog kola vodi Stupnik s 12 bodova, drugo je Dugo Selo s 10, Sava je na šestom mjestu s 9, dok je Samobor na sedmom mjestu sa 7 bodova.

 
09.09.2009.

KARATE - Prvenstvo Mediterana za kadete, juniore i mlađe seniore, Podgorica, 5. i 6. rujna

Nikoli Šoiću bronca

KARATE - Prvenstvo Mediterana za kadete, juniore i mlađe seniore, Podgorica, 5. i  6. rujna

Prošli vikend se u Podgorici održalo Prvenstvo Mediterana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Hrvatki karate u Podgorici su predstavljali šestero natjecatelja u konkurenciji mlađih seniora (uzrasna kategorija do 21 godine starosti) – 3 mlađe seniorke i 3 mlađa seniora.

Među šestorkom se našlo i dvoje samoborskih karateka: Ana Lenard i Nikola Šoić. Trebao je u Podgoricu otputovati i Matej Tomazin, ali je zbog dogovorene terapije (problem s leđima) ostao u Samoboru.

Prvog dana, u subotu, nastupili su mlađi seniori. Od troje predstavnika Hrvatske jedini se dočepao medalje Samoborac Nikola Šoić u kategoriji do 68 kg. Nikola je nakon dvije sigurne pobjede u eliminacijama izgubio polufinalni meč u produžecima, a u repasažnoj borbi za treće mjesto borbenim nastupom je deklasirao predstavnika Alžira te tako osvojio brončano odličje. Ova medalja je, nakon petog mjesta s Prvenstva Europe u Parizu u veljači ove godine, dokaz da Karate klub Samobor-Anindol u Šoiću ima još jednog mladog vrhunskog sportaša pred kojim je svijetla budućnost.

U nedjelju je na tatami izašla Ana Lenard, koja je nastupila u konkurenciji mlađih seniorki do 61 kg. Ždrijeb joj je namijenio predstavnicu Srbije, a na kraju borbe rezultat je bio neriješen. Prema pravilima, suci su morali jednoj od natjecateljica dodijeliti pobjedu, a to je ovog puta bila Srpkinja, pa se Ana, nažalost, morala oprostiti od daljnjeg natjecanja.

I.H.

FOTO: Nikola Šoić

 
09.09.2009.

KARATE - Međimurje Open, Čakovec

Haris na korak do dvostrukog naslova

KARATE - Međimurje Open, Čakovec

Nakon dugotrajnih i napornih ljetnih priprema započela su i prva natjecanja na kojima se nije moglo bez natjecatelja Karate kluba Samobor-Anindol, koji su svojim kvalitetnim nastupom najavili još jednu uspješnu natjecateljsku sezonu.

U Čakovcu se protekli vikend u sportskoj dvorani Graditeljske srednje škole održao 13. po redu međunarodni turnir Međimurje Open. Na ovaj prvi turnir u novoj sezoni odazvalo se 450 sportaša iz 6 zemalja - Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Italije i Mađarske.

Turnir je posebno jak bio u konkurenciji kadeta i juniora, s obzirom da se nalazi u programu nastupa mlađih selekcija Hrvatskog karate saveza, a u sklopu priprema pred svjetsko prvenstvo koje će se u početkom studenog održati u Maroku.

Samoborci su sudjelovali s dvanaest natjecatelja, a njih šestero je ostvarilo plasman među prva tri, dok je troje izgubilo susret nadomak medalji. Posebno se istaknuo Haris Kovačević, koji je suvereno pobijedio u juniorskoj konkurenciji, a za dlaku je ostao bez zlata i u seniorskoj kategoriji.

Ako se po jutru dan poznaje onda se može očekivati vrlo uspješna sezona Karate kluba Samobor-Anindol, a, nadamo se, i s ponekom medaljom svjetskog sjaja.

I.H.

FOTO: Haris Kovačević

Rezultati:

1. mjesto - Maja Lenard, seniorke -61 kg

2. mjesto - Haris Kovačević, seniori –67 kg

1. mjesto - Haris Kovačević, juniori –68 kg

2. mjesto - Antonio Tančak, juniori –61 kg

2. mjesto - Renato Brković, juniori +76 kg

3. mjesto - Sara Sirovica, juniorke +59 kg

 
09.09.2009.

SPORTSKI SUSRETI - Tradicionalni susreti sportaša Grada Samobora i Općine Brežice i program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana

Bijele majice kao simbol mira

SPORTSKI SUSRETI - Tradicionalni susreti sportaša Grada Samobora i Općine Brežice i program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana

Sportski susreti Samobora i Brežica u našem gradu realiziraju se u sklopu sportske manifestacije pod nazivom Hrvatski olimpijski dan. Cilj programa je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih. Poveznica među svim sudionicima Hrvatskog olimpijskog dana je majica bijele boje kao simbol mira, sporta i prijateljstva te "fair playa".

I ove godine akciju će poduprijeti samoborski sportaši u tradicionalnim susretima s kolegama iz Brežica, a znanje i umijeće odmjerit će u tenisu, košarci, malom nogometu i ženskom rukometu. Susreti će biti održani 10. rujna.

Raspored natjecanja:

četvrtak, 10. rujna

16:00 – tenis, Samobor – Brežice

- (8 mečeva u različitim kategorijama)

- tereni TK Samobor 1890, Josipa Jelačića 30

18:00 – mali nogomet, Samobor – Brežice

- (ekipe 4+1)

- sportska dvorana OŠ B. Tonija Samobor, Perkovčeva 90

17:00 – košarka, Samobor – Brežice

- Sportska dvorana Samobor, Andrije Hebranga 26 a

18:15 – rukomet (žene), Samobor - Brežice

- Sportska dvorana Samobor – Samobor, Andrije Hebranga 26 a

I.H

 

ATLETIKA -14. Žumberačka utrka

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 3. kolo

NOGOMET - - Jedinstvena županijska liga – 3. kolo

NOGOMET - 4. HNL središte B – 4. kolo

KARATE - Prvenstvo Mediterana za kadete, juniore i mlađe seniore, Podgorica, 5. i 6. rujna

KARATE - Međimurje Open, Čakovec

SPORTSKI SUSRETI - Tradicionalni susreti sportaša Grada Samobora i Općine Brežice i program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002