24.08.2009.

Samoborski eko maraton – prvenstvo Hrvatske u planinarskom trčanju

U nedjelju trkom u brege

U Samoboru će se u nedjelju, 30. kolovoza, u organizaciji Atletskog kluba Jastreb 99, održati Samoborski eko maraton - prvenstvo Hrvatske u planinarskom trčanju. Start i cilj su na Vugrinščaku, početak u 9 sati, a prijave će se primati do 8.30 sati u Bistrou Vugrinščak. Kotizacija je 80 kuna. Trajanje maratona je 3 do 4 sata po obilježenoj stazi dužine 24 kilometra, a obilaze se najljepši samoborski vrhovi (Plešivica, Okić, Oštrc, Veliki dol...). Okrjepa je svakih 6 kilometara (voda i banane).

I.H.

 
24.08.2009.

RUKOMET - Turnir u povodu 50. godina RK Rudar iz Ruda

Dolaze prvoligaši

U povodu obilježavanja 50. obljetnice osnutka, rukometni klub Rudar iz Ruda organizira prigodni turnir na kojem će, uz domaćine, nastupiti i prvoligaške ekipe Siscie iz Siska, Medveščaka i Karlovca. Turnir će biti održan 29. kolovoza s početkom u 12 sati i 30 minuta, a sve utakmice igrat će se u novoj Sportskoj dvorani Samobor.

Raspored:

12:30 / RK Rudar – RK Siscia

14:00 / RK Medveščak KM – HRK Karlovac

15:45 / Utakmica za 3. mjesto

17:15 / Utakmica za 1. mjesto

18:45 / Proglašenje pobjednika i najboljih pojedinaca turnira

M.Š.

 
24.08.2009.

NOGOMET - 4.HNL središte - skupina B - 1. kolo

Dvije različite "šestice"

Potpuno različite ulaske u novu sezonu 4. lige - središte, skupina B imali su nogometaši NK Samobora i strmečke NK Save. Dok su Samoborci na gostovanju kod Laduča slavili sa 6:2, Sava je kod Stupnika inkasirala 6 golova, a zabila niti jedan.

Za Samobor je Horvat zabio tri gola, Grgečić je pridodao dva, a s jednim zgoditkom se među strijelce upisao i Puškarić. Strmčani su pak imali nesreću - do poluvremena su se držali na samo gol zaostatka da bi "procurilo" nakon Stričevićevog drugog žutog u 58. minuti što je iniciralo golijadu u Stupniku.

U drugom kolu NK Samobor dočekuje Dugo Selo u subotu, 29. kolovoza, a dan kasnije u Strmcu NK Sava dočekuje NK Strmec iz Bedenice.

K.S.

 
24.08.2009.

RUKOMET - Rudari počeli s pripremama za novu sezonu

Cilj je sredina ljestvice

Rukometaši Rudara započeli su s pripremama za novu natjecateljsku sezonu u 2. HRL - zapad. Trener momčadi Krunoslav Hofer na raspolaganju ima 20 igrača, a u odnosu na proteklu sezonu ekipa je tek neznatno izmijenjena. U prijelaznom roku redove Rudara napustio je vratar Ante Tutavac koji je prešao u Dugo Selo, dok je dugogodišnji prvotimac Goran Prosoli zbog poslovnih obveza najavio prestanak aktivnog igranja. U narednoj sezoni dres Rudara ponovo će nositi vratar Petar Fresl, a novi član momčadi iz Ruda postao je mladi i perspektivni lijevi vanjski Nikola Holetić. U novoj natjecateljskoj sezoni cilj je osigurati plasman u sredini prvenstvene ljestvice te nekolicinu perspektivnih kadeta promovirati kao standardne prvotimce kluba.

Na pripreme je trener Krunoslav Hofer tako krenuo sa sljedećim igračkim kadrom: vratari - Petar Fresl, Matija Kuhar, Matej Ašanin i Antonio Guliš, lijeva krila - Vanja Kušička, Juraj Kerepčić i Dominik Trčak, desna krila - Domagoj Jagodić, Sandro Šujster i Filip Kumerle, pivoti - Vladimir Skendrović, Josip Cvetković i Saša Štajnkler, vanjski - Hrvoje Štibohar, Zoran Fabeković, Josip Štajnkler, Erik Fresl, Petar Fresl, Matej Štajnkler i Nikola Holetić.

Cjelokupni pripremni ciklus Rudari će odraditi u Samoboru, a do početka prvenstva odigrat će i veći broj prijateljskih utakmica. U sklopu priprema za narednu natjecateljsku sezonu RK Rudar organizira turnir na kojem će, uz njih, nastupiti ekipe prvoligaša Siscie, Medveščaka KM i Karlovca.

I.H.

 
24.08.2009.

KYOKUSHINKAI KARATE - ljetni IBK seminar u Zwartermeeru

Nenad Šančić promaknut u 4. dan

KYOKUSHINKAI KARATE - ljetni IBK seminar u Zwartermeeru

U nizozemskom gradu Zwartermeeru od 4. do 10. kolovoza održan je ljetni IBK Kyokushinkai seminar. Među karatekama iz Poljske, Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske, Belgije i Nizozemske bili su i predstavnici Hrvatskog Kyokushinkai saveza Mladen Šančić 7.dan koji je bio jedan od voditelja seminara i ispitivač prilikom polaganja za crne pojaseve te Nenad Šančić i Mirjana Noršić.

Treniralo se tri puta dnevno po dva sata kroz koja se isprobalo i upoznalo s mnogo različitih primjena borbenih tehnika i načina treniranja od raznih stranih voditelja predvođenih Kaichom Jon Blumingom 10. dan i Kancho Henk Kuipersom 8. dan. Ovaj ljetni seminar je poslužio kao odličan dio priprema za borce koji će nastupiti na nadolazećem svjetskom prvenstu u listopadu na kojem će nastupiti i naš jedini predstavnik Nenad Šančić.

Zadnjeg dana seminara Nenad Šančić je za svoje zasluge u Kyokushinkai karateu, te za iznimno uspješnu natjecateljsku godinu, promoviran u nositelja crnog pojasa 4. dan što ga čini jednim od najmlađih nosioca crnog pojasa tog ranaga u cjelokupnoj povjesti Kyokushinkai karatea!

Povratkom u Hrvatsku nastavlja se sa pripremama za svjetsko prvenstvo na kojem se nadamo odličnom rezultatu i nastavku uspješne kyokushinkai karijere.

B.V.

FOTO: Nenad i Mladen Šančić

 

Samoborski eko maraton – prvenstvo Hrvatske u planinarskom trčanju

RUKOMET - Turnir u povodu 50. godina RK Rudar iz Ruda

NOGOMET - 4.HNL središte - skupina B - 1. kolo

RUKOMET - Rudari počeli s pripremama za novu sezonu

KYOKUSHINKAI KARATE - ljetni IBK seminar u Zwartermeeru

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002