10.08.2009.

NOGOMET - Pripreme NK Save Strmec

Očekuje se odličan nogomet u Strmcu

NOGOMET - Pripreme NK Save Strmec

Ostalo je svega desetak dana do početka prvenstva u 4. HNL – središte B, a momčad Save iz Strmca u završnom je dijelu priprema. Odigrane su četiri prijateljske utakmice: Tekstilac Ravnice (1:1), Ponikve (2:3), Zet (1:3), Horvati (7:4), Sloga Gredelj (0:0). Treneru Sinišu Krajaču koji je ove godine preuzeo prvu momčad na raspolaganju je sveukupno bilo tridesetak igrača, od kojih se nakraju iskristalizirala brojka od 22 igrača, a to su: Marko Duspara, Ivan Mohler, Silvijo Kukolja, Luka Filipović, David Drenški, Ivan Golemović, Vedran Čakanić, Tomislav Sastić, Mihael Ladan, Renato Blažević, Tihomir Čakanić, Ivan Šoštarić, Goran Ovčariček, Robert Rasi, Josip Matošević, Ante Stipić, Bernardo Kočnar, Mario Matošević, Branimir Šimecki, Hrvoje Šikić, Boris Stričević i Luka Gavran.

Među ovim igračima nalazi se sedam novih igrača koji bi trebali doprinjeti kvaliteti i boljim rezultatima četvrtoligašu iz Strmca. Novopridošli su: Branimir Šimecki (Dubrava), Ante Stipić (Maksimir), Renato Blažević (Zrinski Tehnovent), Tihomir Čakanić (Samobor), Boris Stričević (Sloga Gredelj), Hrvoje Šikić (Dinamo Zagreb) i Mihael Ladan (Mladost Zabok). Uz činjenicu da se nakon tri godine nogomet vraća u Strmec (Športski centar Lazina napokon će zadovoljavati uvjete 4. HNL), uz pretpostavku da se od ove momčadi može očekivati mnogo više nego u protekle dvije sezone, za vjerovati je da će se momčad Save ove sezone nalaziti u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice.

Prvenstvo počinje 23. Kolovoza kada Sava gostuje u susjednom Stupniku, kod odlične momčadi istoimenog domaćina. Tjedan dana kasnije, Sava će nakon gotovo 1000 dana izbivanja iz Strmca odigrati prvu službenu prvenstvenu utakmicu u 4. HNL – središte B protiv momčadi Strmca iz Bedenice.

I.V.

FOTO: Pridošlica u redove Save iz Dinama Hrvoje Šikić

 
10.08.2009.

NOGOMET - Turnir seniora i veterana Zrinski Tehnovent 2009.

Loptanje na Gospu

Nogometni klub Zrinski Tehnovent i ove je godine organizator turnira koji će na terenu u Farkaševcu okupiti seniorske i veteranske momčadi samoborskog i svetonedeljskog područja.

Utakmice se igraju 15. i 16. kolovoza, a natjecat će se Bestovje, Bregana, Sloga i Zrinski Tehnovent u seniorskoj konkurenciji te NK Samoborski Otok, ŠSD Kladje i momčad domaćina u veteranskoj konkurenciji.

Prvog dana turnira seniori igraju svoje susrete u 15:30 i 18:30, a između ta dva termina utakmicu će odigrati i veterani Otoka i Zrinskog.

U nedjelju program počinje u 14 sati utakmicom Otoka i Kladja, u 15:30 predviđena je utakmica za 3. mjesto senorskog turnira, u 17:00 snage će odmjeriti veterani Zrinskog i Kladja, a finale turnira odigrat će se u 18 sati i 30 minuta.

K.S.

 
10.08.2009.

GIMNASTIKA - Gimnastičarke GK Samobor na ljetnim pripremama

Zlato i srebro za Samoborke na Silbi

GIMNASTIKA - Gimnastičarke GK Samobor na ljetnim pripremama

GK Samobor je i ove godine od 17. do 27. srpnja organizirao ljetne pripreme na otoku Silbi. Petnaest djevojčica, među kojima 3 natjecateljice i 1 dječak, 10 su dana trčanjem u 7 sati započinjali dan. Poslije doručka nastavili su s vježbanjem snage, a tek nakon toga rekreirali se kupanjem, plivanjem, skakanjem... Njihove trenerice Martina Bublić i Aida Badić pomno su razradile plan aktivnosti da ih ne bi previše izmorile i zamorile, pa su se u stankama za odmor (po najvećem suncu) u hladovini bavili izradom origamija ili čitali, poslijepodne odradili još jedan trening, išli u školu plivanja, a navečer učili plesati... Gimnastičarke su sudjelovale i u Silbanskoj trci, ove godine održane po prvi put, a u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije i Društva sportske rekreacije Silba. U skupini 3. i 4. razreda Lucija Nemanić osvojila je prvo mjesto. Među petašima i šestašima Lucija Kirschenheuter je bila druga, a Dora Živković četvrta, ali zato je osvojila pizzu, koju je podijelila sa svojim prijateljima, kao i piće, jer je na tomboli izvučen njezin trkački listić.

K.K.

 
10.08.2009.

NOGOMET - Novi predsjednik NK Samobor Sveto Milovanović i trener Zdenko Jedvaj govore o radu kluba

Najvažniji je rad s mladima

NOGOMET - Novi predsjednik NK Samobor Sveto Milovanović i trener Zdenko Jedvaj govore o radu kluba

Krajem lipnja, Sveto Milovanović sjeo je u fotelju prvog čovjeka, od ove sezone ponovno četvrtoligaša, NK Samobora. Iako po struci pravnik, ima vrlo širok sportski background. Trener je nogometa, a u karijeri je vodio igrače Samobora (dok je još igralište bilo na mjestu današnje Čaraparne) i Metalca iz Zagreba, čiji je i današnji član u momčadi veterana. Također, član je skupštine HOO–a i izbornik za nogometnu momčad specijalne olimpijade Hrvatske.

Na skupštini je Milovanović dobio stopostotnu potporu za vođenje kluba, a tamo je iznio i svoje viđenje funkcioniranja kluba u narednom razdoblju.

- Oko 60% moga programa bazirano je na radu s mladima, to jest na omladinsku školu, a to je i jedina moguća perspektiva, jer smo prolazili kroz razne faze, od prve do četvrte lige, od toga da su tu igrali razni "dotepenci" umjesto naših igrača i taj se model pokazao neuspješnim. Moja je želja da se od mladih igrača napravi okosnica koja će činiti pionire, kadete, juniore, a onda kasnije i seniore koji će nastupati za ovaj klub.

Također se planira popraviti kvaliteta rada trenera (raspisan je natječaj) tako da se više ne bi događalo da igrači koji ne znaju osnove dođu do prve momčadi i da tamo onda nisu konkurentni. Ubrzo će biti napisan i kodeks ponašanja koji će vrijediti za igrače, trenere, ali i za roditelje, a u skladu s financijskim mogućnostima kluba igrači će biti nagrađeni i za bodovni uspjeh te će im se nadoknađivati određeni troškovi, kao npr. trošak prijevoza - naglasio je Milovanović.

Financijsko stanje kluba uvijek je pobuđivalo interes javnosti.

- Kod preuzimanja dužnosti moj predhodnik, gospodin Gašjak, rekao je da će saldo biti "nula". Međutim, to je samo djelomično tako. Ima još nekih dvojbi za riješiti, ali minus neće biti strašan. Napravljen je i financijski plan do 31.12. ove godine i kad sve prihode i rashode uzmemo u obzir nadam se da ćemo se pokriti.

Prvi čovjek kluba će tražiti potpunu transparentnost, a sve primjedbe će biti proslijeđene na Izvršni odbor koji broji 11 članova.

Cilj će također biti i popunjenje slobodnog vremena djece tako da će se organizirati radionice gdje će se poboljšavati znanje stranog jezika ili školskog programa. Novinu će predstavljati i osnivanje ženske momčadi.

- To je intencija i FIFA–e i UEFA–e već duže vrijeme. Plan je zaposliti trenera, po mogućnosti žensku osobu s odgovarajućom diplomom koja bi napravila selekciju, a onda bi se nakon određenog vremena kao klub uključili u natjecanje.

Milovanović je naglasio da je potrebna bolja suradnja između NK Samobora i klubova iz okolnih mjesta i to u pogledu razmjene igrača, a u smislu da najtalentiraniji igrači idu u klub koji je u najvišem rangu, a u suprotnom smjeru oni koji se ne mogu probiti do prvih 11, tako da igraju umjesto da sjede na klupi - istaknuo je novi čelni čovjek kluba.

Predsjednik nije želio pretjerano komentirati izglede Samoboraca u ovoj sezoni, barem ne do kraja polusezone, kada će se vidjeti stanje na ljestvici i sazvati Skupština, pa, ako postoji mogućnost povratka u viši rang, to i učiniti.

Matija Milić

FOTO: Sveto Milovanović (gore) i trener Zdenko Jedvaj (dolje)

Novi trener Zdenko Jedvaj kreće ispočetka

Pripreme igrača Samobora počele su 22. srpnja prozivkom na kojoj su se pojavila 23 igrača. Na prozivci se ujedno predstavio i novi trener Zdenko Jedvaj. Nasljedniku Stjepana Čordaša na klupi Samobora, koji je tijekom karijere nastupao za Zagreb, Segestu i Rijeku, a svlačionicu dijelio s klasnim igračima kao što su Blaž Slišković, Semir Tuce ili Goran Jurić, neće biti lako. Gotovo svi važniji igrači iz prošlosezonske momčadi su napustili Hebrangovu (Kovačić, Brujić, Miljković...) dok je ostanak Ašanina, Čakanića i Belaka upitan, tako da će Jedvaj momčad morati slagati iz početka.

Prema riječima trenera Jedvaja trenutno je najdeficitarnije mjesto napadača, a dobro bi došlo i koje osvježenje u veznom redu. Na sreću, još ima dovoljno vremena za pojačavanje momčadi, jer natjecanje u 4. ligi počinje 22. kolovoza, a igrači Samobora će već prvog dana kolovoza krenuti u brušenje forme odigravanjem prijateljskih susreta.

 

NOGOMET - Pripreme NK Save Strmec

NOGOMET - Turnir seniora i veterana Zrinski Tehnovent 2009.

GIMNASTIKA - Gimnastičarke GK Samobor na ljetnim pripremama

NOGOMET - Novi predsjednik NK Samobor Sveto Milovanović i trener Zdenko Jedvaj govore o radu kluba

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002