12.07.2009.

BRIDŽ - Uspješno održan 1. Samobor Open bridž turnir

Uživalo se u bridžu i domaćim oblizekima

BRIDŽ - Uspješno održan 1. Samobor Open bridž turnir

Prvo izdanje Samobor Opena, bridž turnira parova održan je 12. srpnja u Hotelu Lavica. Sudjelovalo je 38 parova iz Hrvatske, 2 para iz Engleske i 1 iz Slovenije. Turnir je organizirao Sportski bridž klub Samobor, a najviše su se angažirali Melita Gregurić, Dunja Šver i Davor Antonić. Svoj su doprinos dali i Samoborski športski savez doniravši plakate, Turistička zajednica promotivnim materijalima i medijskom podrškom te Grad Samobor koji je obećao podmiriti troškove dvorane.

Sam turnir trajao je od 16 do 20 sati, nakon čega je uslijedila podjela nagrada i mala zakuska. Među javnosti poznatim osobama bili su dr. Slobodan Lang i kompozitor i pjevač Drago Diklić, a sudionike je prije početka turnira pozdravio dogradonačelnik Hrvoje Frankić te predsjednica Bridž kluba Samobor Melita Gregurić.

Samo natjecanje po rezultatima će posebno pamtiti oni ponajbolji: prvo mjesto pripalo je domaćem paru Ivan Gluščić - Branko Šredl, drugo mjesto osvojio je par Davor Jadrijević - Branko Šterk iz Zagreba, a treće mjesto njihovi sugrađani Dino Rašić - Brane Ananijev. Za najbolji samoborski par nagrada je pripala Dariju Bebanu i Toniju Marušiću, najbolji mješoviti par bili su Nikica Šver i Tomislav Šćepanović, a najbolji inozemni par su Sandra Probst i Richard Probst.

Ostali će pak 1. Samobor Open pamtiti i po domaćim specijalitetima koji su se nudili nakon turnira: vinski štapići i Samoborski kušlec uz bermet, greblica i samoborske kremšnite, što je velikim dijelom donacija Trešnje okićke, obitelji Filipec i Kavane Livadić. Donatori su pomogli i da sve predmetne nagrade budu samoborski suveniri kao, primjerice, Samoborska salama (IGO-MAT d.o.o.) i Samoborski kristal (SAKI d.o.o.).

S koliko se entuzijazma organizirao ovaj turnir govori i podatak da je Oliva Dulčić, inače 95-godišnja vitalna baka naše reprezentativke Nikice Šver, i sama doprinjela turniru pa je umijesila domaće puter-roščiće i napunila ih nadjevom (80 komada)! Svi su specijaliteti u trenu nestali, a sudionici 1. Samobor Bridge Opena su se zadovoljni razišli, uz najavu organizatora da će se truditi turnir postane tradicionalan, još veći i još bolji.

I.H.

 

BRIDŽ - Uspješno održan 1. Samobor Open bridž turnir

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002