08.07.2009.

ATLETIKA - 4. kolo Hrvatske atletske lige sjever u Varaždinu

Samoborci solidni

1. srpnja u Varaždinu je održano 4. kolo HALS-a.

AK Samobor 2007 nastupio je i ponovno osvojio bodove u konkurenciji 13 klubova: AK Međimurje, Nedelišće, Varaždin, Jasenovac, Karlovac, Bjelovar, Vrbovec, Nova Gradiška, Podravka list - Koprivnica, Velika Gorica, Križevci i Mursko Središće.

Limačice AK Samobor 2007 u ekipnom su poretku osvojile 5. mjesto. Dolores Ćosić u vortexu je osvojila 2. mjesto, Ana Fresl na 60 m 6. mjesto, Dora Španović na 60 m 18. mjesto, Emanuela Mažar na 200 m 10. mjesto, a u štafeti 4x100 Samoborke su osvojile 5. mjesto.

Među limačima su nastupili Kruno Fadljević na 60 m - 14. mjesto, Antonio Jumić na 200 m - 9. mjesto, Lovro Kufrin na 200 m - 10. mjesto, Filip Kufrin - vortex - 8. mjesto, a u ekipnom poretku limači su zauzeli 9. mjesto.

Stariji kadet Lovro Librić na 60 m osvojio je 11. mjesto, a Filip Koražija nastupio je u dvije discipline - na 60 m i na 300 m osvojio je 5. mjesto.

U ukupnom ekipnom poretku stariji kadeti zauzeli su 7. mjesto.

G.K. Jumić

 
08.07.2009.

RUKOMET - Na turniru u Italiji RK Rudar osvojio tri prva i jedno drugo mjesto te Kup nacija

Rudari uvjerljivo najbolji

Mlade rukometašice i rukometaši Rudara sudjelovali su prvog srpanjskog vikenda na 24. međunarodnom rukometnom turniru koji se održava u mjestu Sand in Taufers u Italiji, na kojem su ostvarili izvrsne rezultate osvojivši tri prva mjesta te po jedno drugo i četvrto mjesto. Na turniru je u različitim uzrasnim kategorijama nastupilo čak 79 ekipa iz Njemačke, Austrije, Italije, a boje Hrvatske izuzetno uspješno branile su mlade nade Rukometnog kluba Rudar iz Ruda.

U kategoriji dječaka do 12 godina starosti Rudari su nastupili s A i B ekipom, koje su osvojile 1. i 4. mjesto. Do pobjedničkog postolja ekipa Rudara A ostvarila je sedam pobjeda, a najdramatičnija utakmica bila je finalna koju su dobili tek nakon boljeg izvođenja sedmeraca rezultatom 14:12. I ekipa Rudara B imala je priliku popeti se na pobjedničko postolje, ali je u borbi za treće mjesto poražena rezultatom 8:4. No, i osvajanje 4. mjesta predstavlja lijep uspjeh, budući da se radi o dječacima koji rukomet treniraju manje od godinu dana.

Pod vodstvom trenera Hrvoja Štibohara i Zorana Fabekovića ekipe su nastupile u slijedećim sastavima:

Rudar A: Dominik Fulir, Antonio Otmačić, Ivan Frketić, Domagoj Seničar, Lovro Gaća, Filip Čretnik, Ante Barišić, Rudolf Oslaković, Mihovil Arh, Igor Katanec-Beketić.

Rudar B: Marko Seba, Josip Seničar, Dominik Banjedvorac, Kristijan Tanković, Jakov Samarđija, Matej Fresl, Karlo Skendrović, Tin Oršić, Karlo Guliš, Filip Rođak.

U kategoriji djevojčica do 14 godina starosti djevojčice Rudara uvjerljivo su osvojile prvo mjesto ostvarivši šest sigurnih pobjeda. Tijekom cijelog turnira male Rudarice bile su superiorne u odnosu na svoje protivnice pa osvajanje 1. mjesta niti jednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Pod vodstvom trenera Josipa Štajnklera ekipa Rudara nastupila je u sljedećem sastavu: Elizabeta Seničar, Sara Drešar, Magdalena Kumrle, Antonija Fulir, Marijana Jagodić, Dora Fresl, Sarah Grgečić, Karla Hofer, Mirela Ban, Patricija Grgečić, Ana Biondić, Roberta Hofer.

U kategoriji dječaka do 14 godina starosti Rudari su također nastupili s A i B ekipom te u konkurenciji 17 momčadi osvojili 1. i 2. mjesto. Do osvajanja 1. mjesta ekipa Rudara A ostvarila je sedam pobjeda, a najveće protivnike su imali u svojim klupskim kolegama koje su svladali rezultatom 10:7. Ekipa Rudara B svakako je najugodnije iznenađenje, jer se od njih nije ništa očekivalo i ovaj turnir im je trebao poslužiti kao prilika da što više igraju. Pruženu prigodu mladi rukometaši su iskoristili i ostvarili šest tijesnih, ali zasluženih pobjeda te u ukupnom poretku zauzeli odlično 2. mjesto.

Pod vodstvom trenera Darija Gaće ekipe su nastupile u sljedećim sastavima:

Rudar A: Filip Cvetković, Marko Koščica, Andrej Skendrović, Andrej Trčak, Tin Fabeković, Filip Skendrović, Vinko Kelečić, Ivan Ledinski, Tomislav Štajnkler.

Rudar B: Dominik Tušinec, David Tušinec, Antonio Skendrović, Domagoj Erbežnik, Renato Kišiček, Luka Plevko, Antonio Tomašinec, Petar Černauš, Marko Petrić, Ivan Katanica.

U sklopu turnira kao posebna atrakcija igra se turnir trenera te Kup nacija, u kojem nastupaju najbolji igrači iz ekipa sudionika turnira, čineći tako nacionalnu reprezentaciju. Naravno da je i to moralo pripasti Rudarima i to na vrlo dojmljiv način. Reprezentacija trenera koju su činili Darijo Gaća, Krunoslav Hofer, Josip Štajnkler, Zoran Fabeković, Hrvoje Štibohar, Zlatko Štimac - Joe i Srećko Skendrović u polufinalu je pobijedila svoje kolege iz Italije rezultatom 8:4, da bi u finalu bili bolji od ekipe Njemačke rezultatom 9:5. Ako se za trenere očekivalo da budu prvi, pravi mali podvig napravili su kadeti Rudara koji su pojačani tek nešto starijim Josipom Štajnklerom, osvojili 1. mjesto na Kupu nacija uvjerljivo svladavši reprezentacije Italije i Njemačke.

Odličnim nastupom na 24. turniru mladeži u Sand in Taufersu zaključena je izuzetno uspješna sezona za sve selekcije Rukometnog kluba Rudar. Uprava RK Rudar zahvaljuje roditeljima svih naših igrača na pruženoj pomoći tijekom cijele natjecateljske sezone, sa željom da se uspostavljena suradnja i međusobno povjerenje nastavi i u budućem radu kluba na dobrobit naših najmlađih.

Darijo Gaća

 

ATLETIKA - 4. kolo Hrvatske atletske lige sjever u Varaždinu

RUKOMET - Na turniru u Italiji RK Rudar osvojio tri prva i jedno drugo mjesto te Kup nacija

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002