19.06.2009.

MALI NOGOMET - 3. Međunarodni malonogometni turnir juniora Samobor 2009

Uspinjača se uspela na tron

MALI NOGOMET - 3. Međunarodni malonogometni turnir juniora Samobor 2009

U novoj sportskoj dvorani u Samoboru od 12. do 14. lipnja odigran je 3. Međunarodni malonogometni turnir juniora u organizaciji Kujtima Morine i Matije Đulvata, a nositelj projekta bio je Malonogometni klub Nacional iz Zagreba. Na turniru su nastupile tri momčadi iz Hrvatske (Nacional, Uspinjača i samoborski Sokoli) te tri inozemne momčadi (Arzignano Grifo Treviso iz Italije, Ekonomac Kragujevac iz Srbije i reprezentacija Makedonije).

Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine. U skupini A reprezentacija Makedonije pobijedila je Arzignano 8:0, a Nacional 3:0, dok je Nacional pobijedio Arzignano 7:1 (strijelci za Nacional bili su Šestić 3, Ugarković 2, Horvath i Salija).

U skupini B Uspinjača je pobijedila Ekonomac 3:2, a Sokole 4:0. Sokoli su pak pobijedili Ekonomac 5:3 (strijelci za samoborsku momčad bili su Belak 2, Bešlić 2, Brdarić).

Drugog dana turnira igrane su utakmice za poredak. U utakmici za peto mjesto Ekonomac iz Kragujevca pobijedio je Arzignano grifo 5:1. Nacional je osvojio treće mjesto nakon što je u malom finalu pobijedio Sokole 4:1 (Šestić 2, Ugarković, Salija za Nacional, Koletić za Sokole). U finalu zagrebačka Uspinjača bila je uspješnija od reprezentacije Makedonije A1 Hedis 2:1 (Grbeša 2 za Uspinjaču, Davčevski za Makedoniju).

Pobjednička momčad nastupila je na turniru u sastavu: Modrušan, Šahinpašić, Matošević, Stojković, Murković, Markulin, Vidaković, Murtić, Grbeša, Petrović. Trener je bio Matija Đulvat. Pobjednički pehar i zlatne medalje uručio im je predsjednik Samoborskog športskog saveza Boris Makarun, a ostale nagrade uručivali su Ivan Grdinić, Antonio Krehula, Dean Djedović, Matija Đulvat i Krešo Martinović.

Na turniru je nastupila i plesna skupina Bailatino koja je izvela tri plesne točke na zadovoljstvo svih gledatelja. Medijski pokrovitelji turnira, uz Glasnik Samobora i Svete Nedelje, bili su Sportske novosti, Hrvatski radio, Radio Samobor, Crofutsal, Futsal Planet, Sportnet i Nogometni magazin.

I.H

 
19.06.2009.

SPORTSKI SUSRETI - Održani 11. sportski susreti darivatelja krvi Zagrebačke županije

Samoborci tri puta na postolju

Darivatelji krvi, njih više od 350 iz osam gradskih organizacija, sudjelovalo je 6. lipnja na 11. sportskim susretima koje je Županijsko društvo Crvenoga križa organiziralo u Sportskom centru Mladina kod Jastrebarskog.

- Tradicionalno, ovim se susretom promovira dobrovoljno darivanje krvi. U županiji se godišnje prikupi oko 9000 doza krvi, što je dosta, ali moglo bi i više. Trenutačno imamo 3,5 darivanja na 100 stanovnika, što je iznad hrvatskoga prosjeka, no naš je cilj dostići europski prosjek od pet darivanja na sto stanovnika - rekla je Štefica Kamenarić - Filipović, predsjednica Županijskog društva Crvenoga križa.

Sudionici susreta okušali su se u malom nogometu, šahu, belotu, potezanju konopa, te nošenju jaja u žlici. Samoborska ekipa tri puta je bila na pobjedničkom postolju. Žene su u potezanju konopa osvojile drugo mjesto, muški su u belotu također bili drugi, dok su u šahu osvojili treće mjesto.

M.B.

 
19.06.2009.

FRIZBI - Na terenima Športskog centra Lazina održan Međunarodni ultimate frizbi turnir

Wild Wild West u Svetoj Nedelji

FRIZBI - Na terenima Športskog centra Lazina održan Međunarodni ultimate frizbi turnir

13. i 14. lipnja odigrao se na terenima Športskog centra Lazina u Svetoj Nedelji Međunarodni ultimate frizbi turnir - Wild Wild West.

Drugo izdanje jedinog takvog turnira u Hrvatskoj proteklo je u odličnoj atmosferi, a završilo je napetom finalnom utakmicom između slovenskog kluba Frizmi i Flying disk kluba Zagreb. Frizmijevci su se pobjedom 6:5 osvetili za prošlogodišnji poraz u finalu, dok su fair-play nagradu Spirit of the Game osvojili njihovi sunarodnjaci iz Nove Gorice - Vertigo.

Ultimate frizbi je brz i atraktivan momčadski sport, baziran na fair-playu, kojeg zajedno igraju muškarci i žene. Na terenu, podijeljenom na 3 dijela (dvije gol zone i središnji dio), igraju dvije momčadi, a cilj igre je zabiti što više golova, tj. uhvatiti disk u protivničkoj gol zoni.

Nakon uspješne organizacije turnira, FDK Zagreb nastavlja s redovitim treninzima koji su uvijek otvoreni za nove članove. Termini treninga i dodatne informacije mogu se pronaći na stranici kluba www.frizbi.hr

Ivan Vlašić

 

MALI NOGOMET - 3. Međunarodni malonogometni turnir juniora Samobor 2009

SPORTSKI SUSRETI - Održani 11. sportski susreti darivatelja krvi Zagrebačke županije

FRIZBI - Na terenima Športskog centra Lazina održan Međunarodni ultimate frizbi turnir

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002