31.05.2009.

KARATE - Europsko prvenstvo regija - Španjolska - Madrid, 30. svibnja

Samoborske samurajke u Madridu

KARATE - Europsko prvenstvo regija - Španjolska - Madrid, 30. svibnja

28. lipnja u Madrid lete najbolje samoborske sportašice Ana i Maja Lenard, Maja Janković i Ana Marija Čelan, koje će u Madridu braniti osvojenu broncu s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva regija.

S ekipom putuju i treneri Davor Cipek i Darko Šimunec, a natjecanje će se održati u sportskoj dvorani Palacio De Los Deportes, koja prima 15000 gledatelja.

Kako je karate u Španjolskoj izuzetno popularan sport, očekuju se prepune tribine, što će biti dodatni poticaj ekipama da prikažu dobar karate.

Prema formi prikazanoj na turniru u Novom Sadu mogu se očekivati dobre vijesti iz Madrida.

S.S.

FOTO: Ana Lenard, Maja Janković, Maja Lenard

 
31.05.2009.

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije, Osijek, 23. svibnja

Rebecca Smolčić prvakinja Hrvatske

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije,  Osijek, 23. svibnja

U subotu, 23. svibnja, u osječkoj dvorani Zrinjevac održano je prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste. Karate klub Samobor-Anindol nastupio je s ukupno devet natjecatelja i osvojio 4 odličja u konkurenciji 300 najboljih hrvatskih mladih kataša.

Najveći uspjeh ostvarila je Rebecca Smolčić u konkurenciji učenica okitivši se zlatnom medaljom i time obranila naslov prvakinje Hrvatske osvojen prethodne godine. Rebecca je redom nanizala 5 protivnica, svaku pobijedivši s uvjerljivih 3:0.

Dvije bronce osvojio je samoborski kata tim u sastavu Toni Vuković, Luka Meštrović, Luka Komes, i to u kategorijama učenika i u starijoj kategoriji ml. kadeta.

Srebrna medalja pripala je i ženskoj ekipi mlađih kadetkinja u sastavu Rebecca Smolčić, Mirna Imprić, Lucija Razum.

Samoborski kataši su u svim kategorijama bili solidni, a najzapaženije nastupe imali su Luka Meštrović, Toni Vuković i Lana Kovačić, koji su nakon 4 pobjede pokleknuli tek u odlučujućim ogledima za medalju te tako osvojili 4. mjesto.

Osim navedenih nastupili su i Tara Perović i Nika Medved.

S.S.

FOTO: Rebeka Smolčić

 
31.05.2009.

STOLNI TENIS - Završilo 110. proljetno prvenstvo SOKAZ-a

Veterani odigrali veteranski

STOLNI TENIS - Završilo 110. proljetno prvenstvo SOKAZ-a

Sredinom svibnja završilo je 110. proljetno prvenstvo SOKAZ-a, stolnoteniske lige za veterane. Ekipa Samobor 1 (M. Šarić, D. Marić i Š. Kuhar) u 3. ligi su zauzeli 11. mjesto s 9 bodova, a najbolje plasirani igrač je bio Marijan Šarić sa skorom 20:10.

U 5. ligi ekipa Gabreka 1929 (D. Librić, K. Znika, T. Medved i S. Eskolić) je zauzela 3. mjesto s 28. bodova. Stanko Eskolić je prvi igrač lige sa skorom 32:1.

U 6. ligi ekipa Samobor Helena (F. Glasnović, M. Čaleta, B. Petrić i H. Mihalić) zauzela je 10. mjesto s 11 bodova, a četvrti igrač lige je Hrvoje Mihalić sa skorom 24:3.

U 7. ligi ekipa Samobor Podomont (M. Lehpamer, D. Pavlin i S. Šoštarić) zauzela je posljednje, 12. mjesto s 3 boda, a najbolje plasirani igrač je Dražen Pavlin na 19. mjestu, sa skorom 16:17.

K.Z.

FOTO: Stanko Eskolić, Tomislav Medved, Dražen Librić i Krunoslav Znika (proljeće 2009.)

 
31.05.2009.

BODI - BUILDING - U Novom Sadu održano Europsko prvenstvo u body buildingu

Antonio Furić brončani!

BODI - BUILDING - U Novom Sadu održano Europsko prvenstvo u body buildingu

U subotu i nedjelju, 23. i 24. svibnja, u Novom Sadu je održano Europsko prvenstvo u body buildingu, na kojem su nastupili i samoborski predstavnici.

Među njima je bio i samoborski trener Antonio Furić, zaposlen u City wellness centru Out Fit, koji je, u kategoriji do 90 kilograma osvojio odlično 3. mjesto. Potvrda je to kvalitete treninga koje Antonio provodi u ovoj renomiranoj samoborskoj sportskoj instituciji.

T.T.

 
31.05.2009.

KOŠARKA - JUNIORI – II. HRL – 16. kolo Samobor - Cedevita II 84:89 (39:45)

Nije pomogao ni Levanić

SAMOBOR: Gionechetti, Vlašić A., Tokić, Kocijan 13, Kučko, Geiger 9, Levanić 39, Muslić, Kleščić 17, Jozić, Vlašić F., Šuvaković 6. Trener: Josip Vlah

CEDEVITA II: Mustapić, Krčelić 2, Lebo 23, Hrkač 2, Bahun 10, Sremić, Herendić 11, Perić, Košutić 6, Vrli 16, Stublić 6, Bundović 13. Trener: D. Jovović

U vrlo interesantnoj i napetoj utakmici, do zadnje minute ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. Samoborci zadnja tri napada previše kombiniraju i gube lopte, dok su gosti bili spretniji i sretniji i pogađali odlučujuće šuteve za vrijednu pobjedu.

Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Levanić s 39 koševa.

Kod gostiju najzaslužniji za pobjedu je bio Lebo s 23 postignuta koša.

T.I.

 
31.05.2009.

HOKEJ NA TRAVI - Samobor ima tri reprezentativke

Bez terena do repke

Vrijedan uspjeh bilježi samoborski klub hokeja na travi. Iako su uvjeti za rad daleko od idealnih (zbog nedostatka terena trenutno se trenira na atletskoj stazi kod nove dvorane), tri su njihove članice dobile reprezentativni poziv. Tako će Anja Glavaš, Marija Kaić i Lucija Mataušić imati prilike svojim kolegicama u kockastim dresovima pokazati kako se i bez adekvatnog terena u Samoboru (još uvijek se čeka pozitivna odluka Grada koja bi klubu omogućila još kvalitetniji rad i daljnji razvoj) može doći do najviše razine.

Inače, samoborski klub hokeja na travi broji 23 člana u pionirskoj i kadetskoj kategoriji koji treniraju pod paskom trenera Ljubomira Bonačića, a prošle godine je poziv u kadetsku reprezentaciju do 16 godina dobio i Vedran Kapac.

K.S.

 
31.05.2009.

JUDO - Prvenstvo Hrvatske u judu – Vinkovci, 9. svibnja

Dva prvaka i vicepravak iz Samobora!

U Vinkovcima je u subotu, 9. svibnja, održano Prvenstvo Hrvatske u judu za dječake i djevojčice godišta '97., '98. i '99. U konkurenciji preko 240 judašica i judaša iz cijele Hrvatske, koji su se za pravo nastupa izborili na regionalnim natjecanjima, Samoborci su postigli velik uspjeh. Judo klub Samobor ima dvije prvakinje i jednog viceprvaka Hrvatske!

Prve su na borilište izašle najlakše i najmlađe Samoborke, sestre Dora i Marta Bortas. Budući da su već dulje vrijeme neprikosnovene u svojoj težinskoj kategoriji na svim turnirima gdje se pojave, od njih se očekivao dobar rezultat. Iako im je ovo bilo prvo ovako veliko natjecanje, nisu razočarale. Dora Bortas je prvu borbu, impresionirana atmosferom, nes(p)retno izgubila, ali je u repasažu došla do brončane medalje. Marta Bortas, poučena sestrinom pogreškom, nije ništa prepuštala slučaju. Dominirajući kroz tri borbe došla je do zlata i postala prvakinja Hrvatske.

Sljedeću medalju je osvojila Dora Bogović. Nakon pobjede u prvoj borbi, u drugoj gubi od buduće prvakinje, pritom se ozlijedivši. U stanci između borbi, saniravši ozljedu, hrabro se odlučuje na daljnje nastupe i u dvije sljedeće borbe pobjeđuje i osvaja brončanu medalju.

Katarina Lucija Vuković, od strane Samoborskog športskog saveza proglašena za mladu nadu samoborskog sporta za 2008. godinu, nastupom u Vinkovcima to priznanje je i opravdala. Ona je već i u starijoj kategoriji imala zapažene rezultate pa se i očekivala medalja. U tri borbe naredala je tri ipona i dominantno postala prvakinja Hrvatske.

Najviše borbi imao je Josip Garašić. Kod njega je u posljednje vrijeme zamijećen velik napredak u pristupu borbama, što se nastavilo i u Vinkovcima. Prikazujući širok raspon različitih tehnika, zbog trenutka nepažnje pokleknuo je tek u finalu.

Imali su Samoborci prilike za još medalja. Roko Adamec je izgubio borbu za treće mjesto, a u borbi za treće mjesto David Jurković je 8 sekundi prije kraja borbe bio u vodstvu, kada je sa svojim protivnikom završio na tlu. Pregledavajući video zapis borbe, suci su odlučili da David gubi borbu. Također tijesno, preglasavanjem sudaca, izgubili su Lovro Lacković i Ante Vukres. Prema riječima trenera Josipa Šančića, svoj trenutni maksimum je pokazala i Lucija Ivošević osvojivši 7. mjesto.

Osim pojedinačne konkurencije, vodilo se natjecanje i u konkurenciji klubova. Sa samo deset natjecatelja Judo klub Samobor je osvojio treće mjesto, iza Judo kluba Mladost iz Osijeka i domaćina Judo kluba Auto Čuljak. Ovi rezultati pokazuju da Judo klub Samobor ima dobar mladi naraštaj pa se i u budućnosti očekuju dobri rezultati.

I.H.

 

KARATE - Europsko prvenstvo regija - Španjolska - Madrid, 30. svibnja

KARATE - Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije, Osijek, 23. svibnja

STOLNI TENIS - Završilo 110. proljetno prvenstvo SOKAZ-a

BODI - BUILDING - U Novom Sadu održano Europsko prvenstvo u body buildingu

KOŠARKA - JUNIORI – II. HRL – 16. kolo Samobor - Cedevita II 84:89 (39:45)

HOKEJ NA TRAVI - Samobor ima tri reprezentativke

JUDO - Prvenstvo Hrvatske u judu – Vinkovci, 9. svibnja

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002