06.03.2009.

AUTOMOBILIZAM - Prijem u gradskoj vijećnici za Antuna Laušina, dobitnika Dijamantnog volana

Uspjeh pretočen u dijamante

AUTOMOBILIZAM - Prijem u gradskoj vijećnici za Antuna Laušina, dobitnika Dijamantnog volana

Dok je hrvatska javnost bila zaokupljena suđenjem na kojem se utvrđivalo porijeklo nekih drugih dijamanata, u Samobor su također stigli dijamanti, ali oni čije vlasništvo nitko ne može osporiti. Kao što se već zna, nakon što je deveti put zaredom osvojio naslov državnog prvaka u ocjenskom auto rallyju, što mu je donijelo i treći Zlatni volan, Antun Laušin postao je prvi vlasnik Dijamantnog volana – najprestižnije nagrade u automobilizmu.

Osim Dijamantnog i Zlatnog volana, s kćerkom Lanom u 2008. godini postao je i prvak Zagrebačke županije i prvak Hrvatske u klasi i u ukupnom poretku.

Kao članu Samoborskog auto kluba i čovjeku koji ime svog grada pronosi diljem zemlje, samoborska gradska uprava upriličila je prijem na kojem su im uručeni prigodni darovi. Oni su bili namijenjeni i kćeri Lani Laušin Špiranec, bez čije pomoći, kako sam priznaje, Antun teško može zamisliti nastupe na utrkama, organizaciju putovanja i brigu o bodovima. Upravo mu je Lana daljnji motiv u borbi za naslov državnog prvaka, jer joj nedostaju dva naslova da i ona postane vlasnica Dijamantnog volana.

U Gradskoj vijećnici Antuna Laušina i tajnika Samoborskog športskog saveza Juru Horvata ugostili su gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, njegovi zamjenici Marica Jelenić i Tomislav Masten, pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek i voditeljica Ureda gradonačelnika Daniela Kalafatić, čestitavši im na uspjesima. Sa zanimanjem su poslušali na koje sve probleme nailaze u utrkama otac i kćer Laušin, kojima su utrke način života. Tu sada spadaju već i zahtjevi za češćim liječničkim pregledima, svakodnevna briga o automobilu za natjecanje, nabavljanju dijelova, ali i druženja vikendima tijekom sezone koja počinje u ožujku. Neizbježno je bilo i pitanje financija kada je Antun Laušin rekao da zagrebački vozači dobivaju novčanu potporu, ali zbog ljubavi prema Samoboru on nikad nije htio prijeći u neki drugi klub. Razgovor u samoborskoj gradskoj vijećnici trebao bi dijelom riješiti i taj problem pa je predložena i donacija goriva kako bi se na taj način pomoglo posadi Laušin u napornoj natjecateljskoj sezoni. Neizostavna je bila i zahvala obitelji bez čije podrške ovi uspjesi gotovo da ne bi bili mogući.

M.Š.

 
06.03.2009.

KARATE - Tuzla Open 2009 - Tuzla, 28. veljače

Dariu i Dijani bronca

KARATE - Tuzla Open 2009 - Tuzla, 28. veljače

Krajem veljače održan je 10. po redu karate turnir Tuzla Open, koji je okupio natjecatelje iz 80 klubova i reprezentacije iz 8 zemalja.

U subotu, prvog dana natjecanja, nastupili su seniori i seniorke, a u nedjelju mlađi uzrasti. Turnir je, prema viđenom, sa sportske razine bio izuzetno kvalitetan, ali s organizacijske još nije postigao razinu koju bi trebao.

Na natjecanju je nastupila i proširena vrsta reprezentacije Hrvatske, a u sklopu priprema za nadolazeće Prvenstvo Europe koje će se održati u Zagrebu, u svibnju 2009.

Od samoborskih karatista najbolji su bili Dijana Saleš i Dario Svetić, koji su osvojili treća mjesta.

Ostali samoborski karatisti prikazali su također dobar karate i dobru razinu forme, ali to ovaj put nije bilo dovoljno za osvajanje odličja.

Za žaliti je što je Nenad Vukobrat pretrpio nokaut, te će mu to biti otežavajuća okolnost u pripremama za Prvenstvo Hrvatske, a i nadalje, za prvenstvo Europe.

Maji Janković, Tomislavu Stolaru, Nikoli Šoiću, Davoru Mrzaku, Nenadu Vukobratu i Tomislavu Rašidagiću ostala još dva tjedna za usavršavanje forme pred Prvenstvo Hrvatske, koje će se 14. ožujka održati na Rabu.

S.S.

FOTO: Dijana Saleš

 
06.03.2009.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori – A2 liga – 19. kolo

Zrinjevac – Samobor

U petak, 6. ožujka, u 19:30

SD Trešnjevka u Zagrebu

Juniori – II. HRL – 6. kolo

Samobor – Das Basket

U subotu, 7. ožujka, u 14:20

SD Samobor u Samoboru

Mlađi kadeti – I. HRL – 6. kolo

Samobor - Petrinja

U nedjelju, 8. ožujka, u 14:20

SD Samobor u Samoboru

 

AUTOMOBILIZAM - Prijem u gradskoj vijećnici za Antuna Laušina, dobitnika Dijamantnog volana

KARATE - Tuzla Open 2009 - Tuzla, 28. veljače

KOŠARKA - NAJAVE

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002