18.02.2009.

Primanje u gradskoj vijećnici za članove Karate kluba Samobor-Anindol

Već se planiraju i nove medalje

Primanje u gradskoj vijećnici za članove Karate kluba Samobor-Anindol

Matej Tomazin, osvajač brončane medalje na nedavno održanom Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe kadete u Parizu i njegov klupski kolega iz Karate kluba Samobor-Anindol, koji je na istom prvenstvu osvojio četvrto mjesto, ugošćeni su u Gradu Samoboru. U gradskoj vijećnici primio ih je gradonačelnik Antun Dubravko Filipec sa suradnicima. Tom im je prigodom čestitao i rekao da su primjer svim mladima ovoga grada kako se upornim radom može doći do uspjeha i kako se može pridonijeti promociji Samobora u svijetu. No, čestitao je i sponzoru Anindolu koji i u ovim teškim vremenima pripomaže da klub bude uspješan. Na uspjehu su mladim karatistima čestitali i zamjenici gradonačelnika Marica Jelenić i Tomislav Masten te predsjednik i tajnik Samoborskog športskog saveza Boris Makarun i Juro Horvat, a primanju su nazočili i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek te stručni savjetnik u istom odjelu Marijan Kižlin.

Darko Šimunec je u ime kluba Samobor-Anindol rekao da je svaka medalja osvojena na velikim natjecanjima značajna za karate i državu, a u Parizu je Hrvatska bila treća po broju osvojenih medalja, što predstavlja veliku obvezu i u budućnosti. Toj niski hrvatskih karate medalja svoj obol uvijek daju i članovi Karate kluba Samobor-Anindol, kao što je i ovaj put bio slučaj s Matejom Tomazinom, dok je Nikola Šoić samo zbog sudačke krađe ostao na stubi do osvajača medalja, na četvrtom mjestu. Šimunec je vodstvu grada rekao i da dolaze nove mlade generacije koje garantiraju da će se taj niz nastaviti. Tome će sigurno pripomoći i činjenica da u klubu radi mladi i fakultetski školovani stručni kadar.

Matej Tomazin i Nikola Šoić zahvalili su na prijemu svojim trenerima koji su im pomogli da postignu ovaj veliki uspjeh te rekli da će i dalje nastojati biti što bolji i osvajati nove medalje.

No, za članove Karate kluba Samobor-Anindol nema mjesta odmoru ni prepuštanja slavlju, jer se moraju pripremiti za sljedeća velika natjecanja koja ih očekuju, a to su Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore u studenome u Maroku i Europsko prvenstvo za seniore od 8. do 10. svibnja u Zagrebu. Naravno, tijekom priprema najvažnije će im biti ne zaraditi ili obnoviti ozlijedu koja bi ih udaljila s natjecanja. Matej Tomazin, primjerice, vuče ozljedu križnog ligamenta.

Kao pravi sportaši, na prijemu kod gradonačelnika karatisti su rekli da su se kao savez i klub priključili akciji prikupljanja pomoći za ozlijeđenu stolnotenisačicu Sandru Paović pa im je rečeno da će se, u okviru svojih mogućnosti, toj akciji priključiti i Grad Samobor. A Grad Samobor financijski nastoji aktivno pratiti uspjehe svojih sportaša i stvoriti im što bolje uvjete, ne samo kroz osiguranje financijskih sredstava za rad klubova i Samoborskog športskog saveza, već i uređenjem objekata za rad, osobito za mlađe kategorije. Tako je gradonačelnik Filipec rekao da je, nakon otvorenja nove Sportske dvorane Samobor, sve spremno za gradnju sportske dvorane pri Osnovnoj školi Rude.

Na kraju druženja u samoborskoj gradskoj vijećnici Mateju Tomazinu, Nikoli Šoiću i Darku Šimuncu uručeni su i prigodni darovi.

Mato Šipuš

 
18.02.2009.

AUTOMOBILIZAM - Večer prvaka Hrvatske prošla u znaku Samoboraca

Laušin dobio Dijamantni volan!

AUTOMOBILIZAM - Večer prvaka Hrvatske prošla u znaku Samoboraca

Večer prvaka Hrvatske u "oktanskim sportovima" ove je godine održana u Puli, u hotelu Histria. Kako su proglašenja po disciplinama već održana i na njima su dodijeljena priznanja drugo i trećeplasiranima, u Pulu su pozvani samo oni najbolji, odnosno prvaci i oni koji dobivaju posebne nagrade.

Kad se o prvacima radi, među njima je redovito, već punih 12 godina, i samoborska posada Antun i Lana Laušin. Ono po čemu će posebno pamtiti 2008. godinu je ostvarenje dugogodišnjeg sna Tone Laušina. Osvajanjem trećeg Zlatnog volana, odnosno već petog u obitelji Laušin, na ovom proglašenju Toni Laušinu dodijeljen je Dijamantni volan.

Dijamantni volan je najveće dostignuće i najcjenjenija nagrada koja se može osvojiti u automobilizmu, a dobiva se za 9 uzastopnih naslova prvaka Hrvatske, odnosno za 3 osvojena Zlatna volana.

Osim Dijamantnog i Zlatnog volana, Tona i Lana Laušin su u 2008. godini prvaci Zagrebačke županije i prvaci Hrvatske i u klasi i u ukupnom poretku.

Nakon osvajanja ovakvih nagrada mnogi nagađaju da će se Tona povući iz športa. No, takvo nešto nije najavio, jer čini se da sada kreću prema drugom cilju. Naime, sad je Lana na najboljem putu da i ona osvoji Dijamantni volan, pa se čini da sve kreće u tom smjeru.

S izjavama i planovima bili su suzdržani, a Tona je istakao činjenicu da se Lana udala i da će od sada morati pitati zeta za "posudbu" kćeri za nastavak zajedničke automobilističke karijere.

U obitelji Laušin još uvijek vlada euforično raspoloženje, sprema se velika fešta u čast osvojenih priznanja, a nakon slavlja bit će vremena za planiranje naredne sezone koja je već pred vratima.

Ivica Horvat

 
18.02.2009.

Proglašeni sportaši godine Svete Nedelje

Godina svjetskog prvaka

Proglašeni sportaši godine Svete Nedelje

Dvorana Društvenog doma u Strmcu još se jedanput, 13. veljače, pokazala malom za sve one koji žele biti blizu onih koji su ime mjesta na području Svete Nedelje pronijeli ne samo diljem Hrvatske, već i Europe i svijeta. Zaista, 2008. godina ostat će kao jedna od najuspješnijih po sportskim dostignućima, koja je dala i svjetskog prvaka s ovih prostora. To je mladi sportski ribolovac, član ŠRD-a Rak iz Rakitja, Marko Šafranec. Marko je kao član naše kadetske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Belgiji pokazao svoje mogućnosti i okitio se naslovom prvaka svijeta te svojim rezultatima pomogao i momčadi da se domogne naslova svjetskog viceprvaka. Nagrada Marku Šafrancu za najboljeg mladog sportaša Grada Svete Nedelje pripala je posve zasluženo i bez komentara. Za najbolju mladu sportašicu Grada Svete Nedelje u 2008. godini proglašena je Petra Lovrić, članica ŽRK Sloga-Sveta Nedelja.

Priznanje za najbolju mladu ekipu za prošlu 2008. godinu pripalo je momčadi dječaka rođenih 1994. godine MRK Sloga iz Svete Nedelje. Odlukom ocjenjivačkog suda za najbolju žensku postavu u 2008. godini proglašena je seniorska postava STK Sveta Nedelja-Novaki, član 2. HSTL-zapad, dok je nagrada za najbolju momčad u 2008. godini pripala nogometašima seniorske momčadi TOP-a iz Kerestinca. Najbolja sportašica Grada Svete Nedelje u 2008. godini bila je Katarina Novoselec, članica Kyokushin karate kluba MAS.OYAMA iz Strmca, dok je najbolji sportaš Svete Nedelje u 2008. godini, prema ocjenjivačkom sudu, bio stolnotenisač STK Sveta Nedelja-Novaki, Luka Kantoci.

Bez sportskih, puno puta samozatajnih radnika, teško da bi se ostvarili značajniji rezultati. I njima se organizator ove svečanosti, Športski savez Grada Svete Nedelje, odužio priznanjima i nagradama. Za dugogodišnji rad u športu nagrađeni su Marijan Jurić i Vjekoslav Maceković, dok su priznanja za zaslužne sportske djelatnike u 2008. godini primili Darko Povrženić (NK Sava-Strmec), Irena Lenard (ŽRK Sloga-Sveta Nedelja), Renato Mamić (STK Sveta Nedelja-Novaki), Vlado Pšeničnjak (ŠRD Rak-Rakitje) i Ivan Novoselec (KKK MAS.OYAMA-Strmec).

Lijepo druženje uz predstavnike Grada te mnogobrojnih sportskih institucija Grada i Županije i ostalih gostiju, svojim su nastupom pred oko stotinu sudionika oplemenili i članovi KUD-a Kerestinec. Još jedan praznik sporta Svete Nedelje u potpunosti je uspio.

www.radiosvn.com

 
18.02.2009.

KARATE - 4. Pokal Nestl Žgank - Velenje, 14. veljače

Uspješan povratak Ane Lenard

KARATE - 4. Pokal Nestl Žgank - Velenje, 14. veljače

Protekle je subote u slovenskom Velenju održan prvi u nizu kontrolnih turnira koji očekuju reprezentaciju Hrvatske u karateu pred predstojeće EP u Zagrebu.

Na turniru je nastupio 441 natjecatelj iz 4 države (Slovenija, Italija, Češka i Hrvatska).

U sklopu hrvatske karate selekcije na turniru je nastupilo i 7 natjecatelja KK Samobor-Anindol.

Najuspješnija je bila Maja Janković u kategoriji +60 kg. Ona je nakon uvodna dva kola, u polufinalu i finalu, uvjerljivo pobijedila Azru Saleš i Petru Volf, dvije izravne konkurentice za mjesto u reprezentaciji. Tim pobjedama je odmah na početku stekla psihološku prednost pred svojim suparnicama.

Nakon preboljene mononukleoze, natjecanju se, i to vrlo uspješno, vratila Ana Lenard. Ana je u kategoriji -60 kg osvojila 2. mjesto, izgubivši tek u finalu od Petre Naranđe.

Tomislav Rašidagić je u teškoj kategoriji također osvojio 2. mjesto nakon solidnih borbi, ali ostaje dojam da bi Tomislavu bolje odgovarala kategorija do 84 kg u kojoj je do sada nastupao.

U kategoriji -75 kg 3. mjesto je osvojio Nenad Vukobrat.

Ovaj put su bez odličja ostali Dijana Saleš, Dario Svetić i Davor Mrzak, koji su poraženi u borbama za medalju.

Nakon svega prikazanog, čini se da su natjecatelji KK Samobor-Anindol i ove sezone na pravom putu, tj. da ćemo se ponovno često veseliti njihovim odličnim nastupima na predstojećim natjecanjima.

S.S.

 
18.02.2009.

KYKISHINKAI KARATE - Dutch Open 2009 - Sliedrecht, 14. veljače

Šančić udarcima u jetru i "mawashi gerijem" osvojio Dutch Open!

KYKISHINKAI KARATE - Dutch Open 2009 - Sliedrecht, 14. veljače

U nizozemskom gradu Sliedrechtu je 14. veljače održan Dutch Open 2009, kyokushinkai natjecanje za juniore i seniore. Samo natjecanje je specifično po tome što je otvoreno za sve borce, bez obzira kojoj državi i organizaciji pripadali.

Nastupili su borci iz cijele Europe, iz svih renomiranih organizacija kao što su IKO, ASHIHARA, IBK, SHINKYOKUSHIN itd. Hrvatski Kyokushinkai Savez predstavljali su voditelj reprezentacije Shihan Mladen Šančić 7. Dan, borci u juniorskoj konkurenciji Lobel Rapp i Ivan Žuti te Nenad Šančić u seniorskoj konkurenciji, koji su ostvarili do sada najbolji rezultat na tom svjetski renomiranom natjecanju. U odličnim borbama oba borca u juniorskoj konkurenciji stigla su do finala. Lobel Rapp je nakon produžetaka u finalnoj borbi tijesno izgubio od domaćeg borca Tima Hoskensa i osvojio 2. mjesto u kategoriji do 65 kg. Da ne ostane samo na tome pobrinuo se Ivan Žuti, koji je osvojio 1. mjesto u apsolutnoj kategoriji juniora, pobjedivši u finalu Nizozemca Hary van Hojddinka.

U senirskoj konkurenciji nastupilo je 60 natjecatelja, a u kategoriji do 80 kg Nenad Šančić je "pomeo" konkurenciju pred sobom i osvojio 1. mjesto. Redom su padali: 1. kolo - Jon van Hoek(NL) predaja, četvrtfinale - Sven Laskowski(POL) TKO 1 min i 33 sek, polufinale - Edwin van Zetten (NL) TKO 2 min i 45 sek. i finale Alain Moggi (BEL) KO 37. sekunda.

Finale prije finala bila je polufinalna borba protiv predstavnika Shinkyokushin organizacije Edwin van Zettena, koji je pružao otpor do polovice prve runde kada ga je Šančić uspio prvi puta srušiti odličnim udarcem u jetru. Samo 30 sekundi kasnije uslijedio je novi udarac na isto mjesto i borba je bila okončana. Finale je pak iznenađujuće kratko trajalo. Šančić je nakon pola minute borbe plasirao odličan "mawashi geri", udarac nogom u glavu protivnika i borba je okončana nokautom.

Nakon što je osvojio German Open 2008, Šančić je tako osvojio i Dutch Open 2009, a nadamo se da će niz biti nastavljen na skorašnjim K-1 turnirima u Slovačkoj i Poljskoj u ožujku i travnju.

Pokazalo se da su pripreme u Daruvarskim toplicama uspješno odrađene, jer sav trud i proliveni znoj vratio se odličnim rezultatima.

Ovim putem cijeli tim zahvaljuje firmi BIUK HPC, koja je natjecateljima omogućila odlazak na pripreme i samo natjecanje.

Ivica Horvat

 
18.02.2009.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori – A2 liga – 17. kolo

Gorica – Samobor

U nedjelju, 22. veljače, u 15:00

SD Gorica u Velikoj Gorici

Seniori – C1 liga – 15.kolo

Samobor II – Novska

U nedjelju, 22. veljače, u 12:20

SD Samobor u Samoboru

Juniori – II. HRL – 4. kolo

Samobor – Medveščak

U subotu, 21. veljače, u 14:20

SD Samobor u Samoboru

 

Primanje u gradskoj vijećnici za članove Karate kluba Samobor-Anindol

AUTOMOBILIZAM - Večer prvaka Hrvatske prošla u znaku Samoboraca

Proglašeni sportaši godine Svete Nedelje

KARATE - 4. Pokal Nestl Žgank - Velenje, 14. veljače

KYKISHINKAI KARATE - Dutch Open 2009 - Sliedrecht, 14. veljače

KOŠARKA - NAJAVE

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002