13.02.2009.

RUKOMET - Približava se nastavak natjecanja u 2. HRL – zapad za rukometaše

Pripreme Rudara prema planu

U dosadašnjem tijeku priprema Rukometni klub Rudar odigrao je tri utakmice te ostvario dvije pobjede, poraz i neodlučen rezultat. Do početka prvenstva 21. veljače u planu je odigravanje prijateljske utakmice s RK Maksimir, članom 2. HRL zapad. Do sada odrađene pripreme prošle su bez ikakvih problema i, što je najvažnije, svi su igrači zdravi. Prinova u redovima Rudara, vratar Ante Tutavac, pokazao je da će problem vratara, nastao prestankom igranja Krunoslava Gaće, biti uspješno prebrođen. Uz standardne prvotimce Hrvoja Štibohara, Zorana Fabekovića, Josipa Štajnklera, Vanju Kušičku, Sandra Šujstera, Josipa Cvetkovića, Vladimira Skendrovića, Gorana Prosolija, za status prvotimca kod trenerskog dvojca Hofer – Šujster ravnopravno konkuriraju Saša Štajnkler, Vjeran Brezak, Juraj Kerepčić, Domagoj Jagodić, Matej Štajnkler, Dominik Trčak, Filip Kumrle, Matej Ašanin i Antonio Guliš.

Prvu utakmicu, kao domaćini, u nastavku natjecanja 2.HRL Zapad, Rudari igraju 27. veljače s početkom u 19 i 30 protiv ekipe Petrinje.

M.Š.

 
13.02.2009.

PARAGLAJDING - LK Parafreek organizira tečaj za početnike

Tečaj počinje 20. veljače

Obučni centar LK Parafreek organizira tečaj paraglidinga za početnike. Uvodni, neobavezni sat, na kojem možete saznati sve o tečaju, bit će održan 20. veljače u 20 sati u prostorijama kluba u Španskom, Špansko 29a (odmah uz nogometne i teniske terene). Obuka se provodi po verificiranom planu i programu, a pod vodstvom licenciranih učitelja s dugogodišnjim iskustvom.

Cijena tečaja je 3.500 kuna, a uključuje početni stupanj upravljanja parajedrilicom, napredni stupanj, korištenje klupske opreme u trajanju tečaja, članarina u LK ParaFreek i osiguranje. Sva dodatna pitanja mogu se uputiti na e-mail adresu info@parafreek.hr ili nazvati 098/906-9051.

I.H.

 
13.02.2009.

Dodijeljene nagrade najboljim samoborskim sportašima i sportskim kolektivima u 2008. godini

Nagrade za Šančića, Janković i KK Samobor Anindol

Dodijeljene nagrade najboljim samoborskim sportašima i sportskim kolektivima u 2008. godini

Najbolje od samoborskog sporta okupilo se u ponedjeljak, 9. veljače, u novoj sportskoj dvorani, kako bi proslavili još jednu godinu u kojoj je samoborski sport postao bogatiji za neke nove talente, u kojoj su neki talenti svoj potencijal iskazali prvim većim rezultatima, a oni etablirani nastavili promicati ime Samobora na sportskim borilištima diljem Hrvatske i svijeta. Ugodnu zadaću procijeniti čiji rezultati ipak odskaču od konkurencije imao je Samoborski športski savez, a svoje odluke o najboljim samoborskim sportašima predstavili su na već tradicionalnoj prigodnoj svečanosti.

S neskrivenim zadovoljstvom okupljene je na početku svečanosti pozdravio predsjednik Samoborskog športskog saveza Boris Makarun, izrazivši zadovoljstvo rezultatima nikad veće obitelji samoborskog sporta.

- Da bi se postigli ovakvi rezultati potreban je velik angažman djelatnika klubova, mnogobrojnih trenera u klubovima i dragovoljaca u sportu koji su svojim mentalnim, tjelesnim, materijalnim i ostalim resursima aktivirali svoju okolinu i animirali je na bavljenje sportom – rekao je Makarun i zahvalio na potpori Gradu, Županiji, Hrvatskom olimpijskom odboru i Zajednici sportskih zajednica i udruga Zagrebačke županije, te, naravno, čestitao svim sportašima.

A najviše čestitaka i ove godine otišlo je na adresu Karate kluba Samobor-Anindol. Njihova ženska i muška ekipa te Maja Janković pojedinačno uzeli su nagrade za najsportaše, odnosno sportske kolektive Samobora. U muškoj konkurenciji pak, za najsportaša izabran je samoborski tenisač Antonio Šančić. Dodijeljene su i godišnje nagrade mladim sportskim nadama Samobora. Kod djevojaka to su Martina Brdarić (MK Samobor), Dijana Ćosić (KK Bregana), Lucija Kirschenheuter (GK Samobor), Lucija Tomić (ŽRK Samobor Triglav osiguranje), Sara Sirovica (KK Samobor-Anindol), Valentina Jadi (ŠPK Samobor) i Katarina Vuković (JK Samobor). U kategoriji dječaka dodijeljeno je također sedam nagrada: Filip Vrančić (NK Samobor), Marko Tokić (KK Samobor), Lovro Gaća (RK Rudar), Leon Kovačić (KK Samobor-Anindol), Mark Petrić (ŠPK Samobor), Luka Krsmanović (SK Samobor) i Lovro Lacković (JK Samobor).

Proglašenje najboljih bilo je prigoda i za dodjelu priznanja Samoborskog športskog saveza. Riječ je o priznanjima koja se dodjeljuju kao nagrada pojedincima koji su postigli značajna ostvarenja u različitim područjima sporta, a da bi postao dobitnikom kandidat treba iza sebe imati najmanje 10 godina aktivnog rada u sportu, značajna ostvarenja na području znanstvenog, stručnog i pedagoškog rada u sportu, značajne rezultate kao aktivni sportaš ili je aktivno utjecao na razvoj sporta. Udruga koja je kandidat mora djelovati najmanje 10 godina i to na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno sportsko-rekreacijskim aktivnostima, ili je ostvarila izniman sportski rezultat, odnosno dala značajan doprinos razvoju pojedinog sporta ili sporta u cjelini.

Ove godine ta su priznanja otišla u ruke predsjedniku NK Bregane Goranu Grdiniću, predsjedniku STK Samobor Krunoslavu Zniki, treneru KK Samobor-Anindol i jednom od najvećih samoborskih karataša Vjekoslavu Škrebu te "dobrom duhu samoborskog tenisa" Želimiru Vargoviću. Priznanje Samoborskog športskog saveza za kolektiv pripalo je Rukometnom klubu Rudar, drugoligašu koji je u proteklih 50 godina svojega djelovanja bio, a to je i danas, okupljalište djece i mladeži koja se kroz bavljenje rukometom odgajaju u duhu sporta i olimpijskih načela.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Antonio Šančić, da bi potom svoje čestitke i najavu daljnje potpore sportašima, sportskim djelatnicima i kolektivima uputili u kratkim govorima ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Milan Kolman te samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec. Svojim nastupima su program, kojeg je vodio Mislav Maroević, obogatile gošće Baletnog studija Centra za kulturu Jastrebarsko te plesni par ŠPK Samobor Valentina Jedi i Mark Petrić.

Kruno Solenički

Čime su zaslužili nagrade

Antonio Šančić je 2008. godine osvojio 2 ITF futures turnira u pojedinačnoj konkurenciji, odigrao 2 polufinala i dva četvrtfinala, te u parovima pobijedio na 5 turnira za ATP bodove. Napravio je skok na ATP ranglisti od 800 mjesta te je na kraju godine zauzeo 479. mjesto u pojedinačnoj i 576. u parovima, a dvoranski je seniorski viceprvak Hrvatske.

U nizu sjajnih prošlogodišnjih rezultata Maje Janković izdvaja se 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u apsolutnoj kategoriji, 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji preko 60 kg te 7. mjesto na Europskom prvenstvu u Tallinu u kategoriji preko 60 kg.

Ekipni slavodobitnici proglašenja, Karate klub Samobor-Anindol, u 2008. bilježi seniorski naslov prvaka Hrvatske, zlato u katama učenika te juniorsku broncu, dok su djevojke slavile u seniorskoj konkurenciji u Hrvatskoj, a juniorke i kadetkinje osvojile su srebra na državnom prvenstvu.

Barjak za neke nove sokole

Posebno svečani trenutak ovogodišnjeg proglašenja najboljih sportaša Samobora bio je vezan uz barjak Samoborskog sokola. Naime, replika zastave pod kojom su prije više od stoljeća sport u Samoboru promicali tadašnji sportski entuzijasti okupljeni u Samoborskom sokolu svečano je predana u ruke ravnatelju ustanove Sportski objekti Samobor Vladimiru Čerkezu. S bogatom povijesti Samoborskog sokola i njihovog barjaka okupljene je upoznao Adolf Paar, a kao pravni sljednik "sokolaša", u ime društva Šport za sve, zastavu je Čerkezu predao Ivica Bezjak. Tako će ubuduće barjak Samoborskog sokola krasiti predvorje nove sportske dvorane kako bi i sadašnje generacije sportaša znale da su korijeni sporta u Samoboru izuzetno duboki.

 

RUKOMET - Približava se nastavak natjecanja u 2. HRL – zapad za rukometaše

PARAGLAJDING - LK Parafreek organizira tečaj za početnike

Dodijeljene nagrade najboljim samoborskim sportašima i sportskim kolektivima u 2008. godini

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002