16.01.2009.

RUKOMET - Skupština Ženskog rukometnog kluba Samobor Triglav osiguranje

Antun Oklopčić novi predsjednik kluba

RUKOMET - Skupština Ženskog rukometnog kluba Samobor Triglav osiguranje

Redovna izborna skupština ŽRK Samobor Triglav osiguranje, održana 14. siječnja, donijela je promjenu na čelu kluba. Nakon Miroslava Ivića, skupština je jednoglasno za novog predsjednika izabrala Antuna Oklopčića, direktora samoborskog Energo metana. Zamjenica predsjednika bit će u sljedećem četverogodišnjem razdoblju Ana Kovačić, potpredsjednica Sandra Novak, uz njih članovi uprave bit će Miroslav Ivić, Katarina Čop, Dubravka Tunjić i Dragutin Modrić, dok su u Nadzorni odbor izabrani Boris Makarun, Jelena Mandić i Marijana Radek.

Članovi skupštine odradili su redovne točke dnevnog reda, kao što su izvješće o radu i financijsko izvješće. Ovo potonje pokazalo je da su prihodi kluba u 2008. iznosili 495.000, a izdaci 489.170 kuna. U četverogodišnjem mandatu dosadašnje uprave financijska sredstva su znatno povećana, osobito iz Samoborskog športskog saveza koji je direktno uplaćivao 132.000 kuna za najam dvorana, a 128.000 kuna osigurao za rad kluba. Ostali dio sredstava namaknut je od sponzora, istaknuo je Ivić u izvješću. U natjecateljskom dijelu postignuti su vrlo dobri rezultati u svim kategorijama, o čemu smo redovito pisali. Osobito zadovoljstvo iskazano je prošlom polusezonom, kada je osvojeno drugo mjesto, za što je iskazana zahvala svih igračica i šefici stručnog stožeta Dubravki Tunjić.

Za 2009. godinu planirano je prihodovati 600.000 kuna, a velik dio planiran iz proračuna sportskog saveza otpast će za najam dvorana, budući da je povećan broj termina za treninge, osobito mlađih kategorija.

Dotadašnji predsjednik Ivić na kraju je uputio zahvalu Borisu Makarunu, predsjedniku Nadzornog odbora, Juri Horvatu, tajniku Samoborskog športskog saveza, te gradskom pročelniku za financije Rolandu Gajšaku. Zahvalio je na suradnji i svim članovima uprave i nadzornog odbora, napominjući da je dosad u klubu proveo 9 godina, ali da će ostati i dalje kao član uprave, jer mu poslovne obveze na dopuštaju veći aganžman. Zahvalio je trenerici Dubravki Tunjić, kao i igračicama koje svojim iskustvom pomažu mlađima da stasaju. Prisjetio se da je 2000. godine, kada je došao u klub, u njemu bilo svega 13 igračica, a dug je iznosio 36.000 kuna (od sportskog saveza tada se dobivalo 54.000 kuna). Naglasio je kako je najvažnije zadržati homogenost koja sada vlada u klubu te zahvalio i Anti Soldiću koji je 11 godina bio član uprave.

Novi predsjednik Antun Oklopčić rekao je da je Ivić postavio visoke standarde, te naglasio da će u svom programu rada nastojati ne miješati se u rad struke, već joj omogućiti da što bolje radi svoj posao.

Članove skupštine pozdravio je i tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat, koji je također zahvalio Miroslavu Iviću što je stabilizirao klub nakon pada koji je nastupio odlaskom tadašnjih sponzora i uprave, a novom predsjedniku zaželio uspjeh u radu.

M.Š.

 
16.01.2009.

STOLNI TENIS - Liga veterana - 109. jesensko prvenstvo SOKAZ-a

Igralo se solidno

Krajem godine završilo je 109. jesensko prvenstvo SOKAZ-a, stolnoteniska liga za veterane. Ekipa Samobor 1 (Šarić, Marić i Kuhar) u 3. ligi su zauzeli 8. mjesto sa 14 bodova, a najbolje plasirani igrač je bio Marijan Šarić sa skorom 20:10.

U 4. ligi ekipa Gabreka 1929 (Librić, Znika, Medved i Brlez) zauzela je 10. mjesto s 11. bodova, dok je Dražen Librić najbolje plasirani domaći igrač na 14. mjestu sa skorom 17:10.

U 6. ligi ekipa Samobor Helena (Glasnović, Čaleta, Petrić i Mihalić) zauzela je 5. mjesto s 20 bodova i prvim igračem lige Hrvojem Mihalićem koji ima skor 29:4. U istoj ligi ekipa Samobor Kuno (Lehpamer, Pavlin, Šoštarić) zauzima 10. mjesto s 11. bodova, a najbolje plasirani igrač je Dražen Pavlin na 17. mjestu sa skorom 17:16.

Od 12. siječnja se igra i Zimski kup SOKAZ-a, od domaćih se jedino prijavila ekipa Gabreka 1929, koja je na početku slavila u Remetama kod istoimene ekipe s 5:2.

K.Z.

 
16.01.2009.

KOŠARKA - NAJAVE

SENIORI – A2 LIGA – 12. kolo

Samobor - Maksimir

Subota, 17. siječnja, u 18,30

U SD "Samobor" u Samoboru

SENIORI – C1 LIGA – 10. kolo

Auto lim lak - Samobor

Subota, 17. siječnja, u 14,00

U SD “ MLADOST ” U KARLOVCU

KADETI – II. HRL – 12. kolo

Fortuna - Samobor

Ponedjeljak, 19. siječnja, u 19,30

U SD Martinovka u Zagrebu

MLAĐI KADETI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 8. kolo

Dugo Selo - Samobor

Subota, 17. siječnja, u 14,00

U SD "Dugo Selo" u Dugom Selu

PRVENSTVO SPORTSKIH ŠKOLA LIGA 1996. – 1. HRL – 7. kolo

Gorica - Samobor

Nedjelja, 18. siječnja, u 9,20

U SD Dubrava u Zagrebu

 
16.01.2009.

MALI NOGOMET - U Bregani održan malonogometni turnir Tri kornera elver

Hoffenheim u Bregani kao u Bundesligi

Tradicionalni malonogometni turnir Tri kornera elver i ove je godine okupio brojne zaljubljenike u hakl, kako na terenu tako i oko njega. Najviše razloga za slavlje nakon višednevnog odmjeravanja snaga u Bregani imali su malonogometaši Hoffenheima, koji su zaslužili naslov prvaka u seniorskoj konkurenciji. Kao i njihovi bundesligaški imenjaci, tako je i domaći Hoffenheim uspješno prošao ligaški dio natjecanja, da bi potom u četvrtfinalu nadvisili DIV, u polufinalu Go-Go, a u završnici turnira slavili protiv momčadi OFF-a. U susretu za treće mjesto seniorske konkurencije Optika Gita bila je bolja od momčadi Go-Go. Pojedinačne nagrade otišle su u ruke Marka Brajkovića, koji je s 22 gola najbolji strijelac seniorskog dijela turira, dok je za najboljeg igrača proglašen Ramiz Šaldić.

Jednako kvalitetan mali nogomet viđen je i u ostalim kategorijama. Tako je kod juniora naslov prvaka pripao Celinama, ispred Litre i Vode i Grafike Tančak. Dario Salopek i Ivan Blažević ponijeli su titule naj strijelca, odnosno MVP igrača juniorskog turnira.

Kod kadeta prvo mjesto zauzeo je Termomont Samobor, druga je Limarija Bašić, a treći Zrinski Tehnovent. Najefikasniji igrač bio je Filip Škvorc, a najbolji Tibor Benković.

U konkurenciji pionira najviše je pokazao Samobor 1925. ispred Modrih dečki i Bregane. U tom dijelu turnira najbolji strijelac bio je Matej Župančić, dok je titula najboljeg igrača pripala Marku Širanoviću.

Turnir mlađih pionira osvojio je Fenci Shmensi ispred Duplića i Usorića, dok su pojedinačni trofeji pripali Antoniju Regoviću i Karlu Vapnaru.

Klokočevec je osvojio turnir limača, druga je bila momčad Bestovja 1, dok je treće mjesto pripalo Škorpionima. Ivan Kos bio je tu najefikasniji, a Kristijan Regović ukupno najbolji.

Kod "prstića" slavilo je Bestovje 1 ispred Bestovja 2 i Nordića 1, dok je Josip Čičak kao najefikasniji igrač ujedno proglašen i najboljim.

U konkurenciji veterana naslov je pripao Radio Samoboru, dok su drugu i treću poziciju zauzeli Usora Trans i Hvidra. Naj strijeac ovog dijela turnira bio je Dražen Ivančević, a najbolji Dragan Mršić.

I.H.

 

RUKOMET - Skupština Ženskog rukometnog kluba Samobor Triglav osiguranje

STOLNI TENIS - Liga veterana - 109. jesensko prvenstvo SOKAZ-a

KOŠARKA - NAJAVE

MALI NOGOMET - U Bregani održan malonogometni turnir Tri kornera elver

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002