08.01.2009.

KARATE - Samobor će biti domaćin 18. karate turnira Grad Prix Croatia

Dolaze karatisti iz 19 zemalja

Naš grad je 10. i 11. siječnja domaćin 18. po redu tradicionalnog karate turnira Grand Prix Croatia. Tehničku organizaciju i ove godine provodi Karate klub Samobor – Anindol, a suorganizator je Hrvatski karate savez. Pokrovitelj turnira su Grad Samobor, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Turistička zajednica Grada Samobora.

Želja i cilj organizatora ovog turnira je da okupi najbolje karatiste ove regije, ali i šire, te da to istima bude posljednja provjera pred Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se ove godine održava u Parizu od 30. siječnja do 1. veljače.

Na 18. Grad Prix Croatia sudjelovat će klubovi i nacionalne selekcije iz do sada najavljenih i prijavljenih 19 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Austrije, Makedonije, Francuske, Češke, Belgije, Latvije, Turske, Švedske, Grčke i Danske.

Organizatori očekuju oko 1000 natjecatelja svih uzrasnih kategorija, nešto manji broj nego prije, što je bilo i očekivano obzirom na školske praznike koji su u tijeku te pomicanja termina turnira tjedan dana ranije u odnosu na prošle godine. Prošle godine na 17. Grand Prix Croatia je sudjelovalo točno 1314 sportaša iz 15 zemalja. Dakle, ove godine je broj zemalja veći u odnosu na prijašnje godine. Među prijavljenima za turnir je i velik broj osvajača europskih i svjetskih seniorskih, juniorskih i kadetskih medalja, što je garancija pravom sportskom karate spektaklu.

Čelni ljudi Karate kluba Samobor – Anindol ističu samo neke od njih, a to su hrvatski reprezentativci Mirna Šenjug (europska seniorska prvakinja), Neven Martić (brončani s posljednjeg EP), Slovakinja Kristina Grmanova (europska doprvakinja), Turkinja Serap Ozcelik (europska bronca), Turčin Musrum Batruk (svjetski viceprvak), Nizozemac Ericc Small (europski doprvak) i drugi.

Prvog dana turnira, u subotu 10. siječnja, s početkom u 9 sati, na tatami nove samoborske dvorane izaći će juniori od 16 do 18 godina starosti, mlađi seniori od 18 do 21 godine i seniori, dok je drugi dan (nedjelja) predviđen za mlađe uzrasne kategorije od 7 do 16 godina starosti.

Unatoč izuzetnoj kvaliteti ovog velebnog natjecanja, organizatori očekuju dobar nastup predstavnika hrvatskog karate sporta, koji bi u konačnom zbiru kolajni trebali zauzeti vodeću poziciju.

Ove godine, susretljivošću sponzora i donatora, osigurane su vrijedne nagrade za najbolje pa će tako netko od sportaša kući odvesti rabljeni automobil, bogate novčane nagrade, a neki od sportaša će u ljetnim mjesecima uživati na Šolti ili na Hvaru.

U sklopu ovog turnira održat će se i međunarodni sudački seminar, kojim će rukovoditi Tommy Morris, predsjednik Sudačke komisije svjetske karate federacije (WKF), a samim time osigurana je i sudačka elita koja će suditi na natjecanju.

Na kraju se može istaknuti podatak da će, nakon svečanog otvorenja 18. Grand Prix Croatia kojem će u subotu 10. siječnja u 19 sati u novoj sportskoj dvorani nazočiti i samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec sa suradnicima, u finalnom dijelu turnira nastupiti demo tim naše specijalne policije.

Točan raspored nastupa po kategorijama može se naći na www.kksa.hr. Medijski pokrovitelj je i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

M.Š.

 

KARATE - Samobor će biti domaćin 18. karate turnira Grad Prix Croatia

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002