15.12.2008.

BALOVANJE - Prvi sportski bal Grada Samobora

Sportaši za socijalno ugrožene obitelji

U Hotelu Lavica u petak, 19. prosinca, bit će održan prvi sportski bal Grada Samobora. Njegava namjena je humanitarnog karaktera, jer će prihod od prodaje ulaznica i donacija sponzora ići za socijalno ugrožene obitelji našega grada. Time i sportaši žele pokazati da imaju osjećaj za potrebe socijalno ugroženih sugrađana. Sportski bal organizira šest klubova – Karate klub Samobor Anindol, Košarkaški klub Samobor, Nogometni klub Samobor, Rukometni klub Rudar, Ženski rukometni klub Samobor Triglav osiguranje i Taekwondo klub Samobor. Cijena ulaznica je 200 kuna, a u tu cijenu ulaze večera i piće. Grad Samobor pokriva troškove najma dvorane. Tijekom večeri za pjesmu i zabavu bit će zadužen Jole.

M.Š.

 
15.12.2008.

KYOKUSHIN KARATE - U Budimpešti održano natjecanje za seniore C i B kategorije

Početnik Terihaj zlatni!

KYOKUSHIN KARATE - U Budimpešti održano natjecanje za seniore C i B kategorije

U Budimpešti je 13. prosinca održano natjecanje za seniore C i B kategorije, u organizaciji Tigris Dojo-a, pod vodstvom senseija Frisa Ferenca.

Fris Ferenc bio je jedan od najistaknutijih mađarskih boraca devedesetih godina te pobjednik prvog Memorijala Branka Bošnjaka, na kojem je i nakon toga nekoliko puta pobjeđivao.

Stotinjak natjecatelja iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske bilo je podijeljeno u težinske kategorije, a Hrvatski kyokushin karate savez predstavljala su trojica Mladostaša.

U B kategoriji početnika nastupili su Marko Matijaščić (-70 kg) i Božidar Šeperić (-80 kg). Šeperić se okitio medaljom brončanog sjaja, a Matijaščić je nakon plasmana u polufinale izgubio borbu za treće mjesto.

U C kategoriji za početnike predstavljao nas je Kruno Terihaj (-90 kg). Terihaj je osvojio zlatnu medalju te tako nastavio svoj niz nepobjedivosti, kako na domaćim, tako i na inozemnim borilištima.

Dok su se trojica Mladostaša borila u Budimpešti, stotinu kilometara dalje njihovi kolege iz kluba su od 11. do 14. prosinca sudjelovali na "fight campu" u Tapioszmartonu, gradiću nedaleko od Szolnoka. U društvu karateka iz mađarske juniorske i seniorske reprezentacije našla se i trojica članova samoborske Mladosti: Tihomir Garašić, Damir Hodak i Krunoslav Zlodi.

Treniralo se dva puta dnevno, a treninge su vodili treneri mađarske reprezentacije, te aktualna svjetska prvakinja Veronika Szovetes. Kao što je dobro poznato, mađarska je trenutno jedna od najjačih i najboljih zemalja u kyokushin svijetu te sama činjenica da su na posljednjem europskom prvenstvu odnijeli najveći broj medalja govori o kvaliteti njihovih reprezentativaca i treninga.

Glavni naglasak ovog fight campa bio je na unapređenju borbene tehnike te mnogo sparinga koji su bili pravi pogodak za naše reprezentativce.

T.G.

 
15.12.2008.

KOŠARKA - Seniori – C1 liga – 8. kolo Šanac II – Samobor II 87:75 (49:27)

Koštao ih loš start

SAMOBOR II: Gionechetti 22, Kudrna, Peris, Geiger 7, Pavšek 3, Levanić 21, Kleščić 2, Japunčić, Marković 2, Hrkalović 18. Trener: Josip Vlah

ŠANAC II:. Belačić 22, Marjanović 15, Knežević, Schmitzl 2, Krčevski, Lipovac 16, Mirčić 6, Cinac 26, Manjerović, Vuković. Trener: Milan Badrić

Samoborci su u utakmicu ušli preopušteno, izgubivši u prvom poluvremenu čak 12 od ukupno 16 izgubljenih lopti, a uz to s izrazito lošim šutom i obranom. Drugo poluvrijeme Samoborci su zaigrali puno bolje u obrani, a popravila se i učinkovitost, naročito kod Gionechettija koji je ubacio 20 koševa zaredom za dvice, sa stopostotnom realizacijom, za razliku od prvog poluvremena kad je promašio svih 6 pokušaja za dvicu. Uz njega vrlo učinkovito je odigrao i Levanić, tako da su se 2 minute prije kraja utakmice Samoborci primaknuli na svega 5 koševa minusa. Ipak nisu smogli snage za preokret i pobjedu. Kod Samoboraca istakli su se igrom Gionechetti s 22, Levanić s 21 i Hrkalović s 18 koševa. Kod domaćina najzaslužniji za pobjedu bili su Cinac s 26 i Belačić s 22 koša.

T.I.

 
15.12.2008.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. županijska liga – 6. kolo Gorica – Samobor 81:56 (37:23)

Kad se suci prime režije

SAMOBOR: Belamarić 3, Rendulić, Mandalinić 14, Dragozet 4, Imbert 7, Levanić 8, Džimbeg, Vranić, Šuvaković I. 10, Šuvaković K. 10. Trener: Robert Levanić

GORICA: Šoić, Ehman 9, Miškulić 6, Sindičić, Benko, Tomšić, Dabčević 14, Grbavac 2, Mateković 9, Kušević 16, Mišerić 10, Bojić 15. Trener: F. Žugić

Što reći nego da se u Gorici, dok god sude domaći suci, niti može igrati niti dobiti utakmica. Odmah na početku suci su opteretili glavne igrače Samobora s prekršajima, a s druge strane domaći igrači su se po trojica vješali po njima bez ikakvog prekršaja. Tako da domaćini na poluvremenu imaju velikih 14 koševa prednosti.

Drugo poluvrijeme Samoborci u najjačem sastavu odlično igraju, smanjuju rezultat na svega nekoliko koševa razlike, ali tada ponovo suci režiraju i do početka zadnje četvrtine isključuju čak četiri Samoborca iz prve petorke iz igre zbog pet prekršaja. U zadnjoj četvrtini protiv druge postave Samoboraca domaćini ostvaruju laganu pobjedu. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Mandalinić sa 14 i braća Šuvaković svaki s po 10 koševa. Kod domaćina istakli su se Kušević s 16, Bojić s 15 i Dabčević s 14 koševa.

T.I.

 
15.12.2008.

KOŠARKA - Sportske škole '96 – 1. HRL – 6. kolo Maksimir – Samobor 61:64

Kontrolirano do trijumfa

SAMOBOR: Belamarić 7, Čižmešija 2, Mandalinić 23, Šuvaković 14, Džimbeg 9, Rendulić, Srabotnak, Levanić 9, Vrdoljak, Sladić.

Trener: R. Levanić

MAKSIMIR: Hršak, Anić 2, Marić 18, Šiško 6, Gunjača 8, Goršić 20, Ahmetović, Meštrović 7, Džapo, Mišura, Pušić.

Trener: M. Gojčeta

Odlično su odigrali Samoborci prvo poluvrijeme i ostvarili visokih 16 koševa prednosti. Drugo poluvrijeme počeli su s rezervama, što koriste domaćini i za samo nekoliko minuta sustižu Samoborce. Zadnju četvrtinu prva postava Samoboraca održava malu prednost i ne dopušta nikakvo iznenađenje, ostvarivši na kraju zasluženu pobjedu.

Kod Samoboraca istakli su se Mandalinić s 23, Šuvaković s 14, te Džimbeg i Levanić oba s po 9 koševa. Kod Maksimira odlično su odigrali Goršić s 20 i Marić s 18 koševa.

T.I.

 
15.12.2008.

KOŠARKA - Sportske škole '97 – 1. HRL – 5. kolo Zagreb II – Samobor 59:29 (15:32)

Nikako da ih krene

SAMOBOR: Belamarić 7, Čižmešija, Guberina 2, Korade, Skok 2, Crnica, Džimbeg 6, Rendulić 5, Srabotnak 1, Borić 6.

Trener: R. Levanić

ZAGREB II: Jelovčić 12, Mikulić 8, Matanović 4, Mandić 10, Bašić 2, Smolić, Ceraj, Ogrizović 9, Špiček 7, Čubrilo 5, Bilić 2.

Trener: K. Bilić

Najmlađu ekipu Samoboraca nikako da krene. Ponovo su se namjerili na trkački, ali i tehnički mnogo spremniju ekipu. Na kraju visoka i zaslužena pobjeda Zagrebaša. Kod Samoboraca istakli su se igrom Belamarić sa 7 te Borić i Džimbeg s po 6 koševa. Kod Zagreba istakli su se Jelovčić s 12, Mandić s 10 i Ogrizović s 9 koševa.

T.I.

 
15.12.2008.

GIMNASTIKA - Održan 12. božićni gimnastički spektakl

Najbolje su bile juniorke

GIMNASTIKA - Održan 12. božićni gimnastički spektakl

Na već tradicionalnom, 12. Božićnom turniru u organizaciji Gimnastičkog kluba Samobor, održanom 13. prosinca u gimnastičkoj dvorani pri OŠ Bogumila Tonija, nastupilo je više od 130 gimnastičarki iz cijele Hrvatske: Vukovara, Belog Manastira, Slavonskog Broda, Šibenika, Solina, Splita, Duge Rese, Karlovca, Ogulina, Rijeke, Zagreba i Samobora te pokazale samoborskoj publici svoje umijeće u sportskoj gimnastici na četiri sprave - preskoku, ručama, gredi i tlu, pojedinačno i ekipno.

Samoborke su nastupile u kategoriji kadetkinja i juniorki u C programu i jedna kadetkinja u B programu. Najbolji rezultat, 1. mjesto, postigla je ekipa juniorki u sastavu Anamarija Kovačić, Helena Kovačić, Tara Glaser, Elena Tančak i Lucija Kosaber. Pojedinačno, među 25 juniorki najbolje se, zauzevši 3. mjesto, plasirala Anamarija Kovačić. Odmah iza nje, 4. mj. zauzela je njezina sestra Helena Kovačić, a 5. Lucija Kosaber. Elena Tančak je osvojila 9., a Tara Glaser 10. mjesto.

Ekipa kadetkinja: Lucija Kirschenheuter, Nina Fresl, Dora Živković, Lucija Nemanić, Karla Kovačić i Iva Barišić osvojile su 2. mjesto. Bolje od njih bile su Splićanke. Pojedinačno, najbolja je bila Lucija Kirschenheuter s osvojenim 2. mjestom. Malo se opustila i prvo je mjesto velikodušno prepustila svojoj rivalki, u subotu zaista više nego izvrsnoj Ani Filaković iz Novog Zagreba. Lucija je bila bolja u vježbi na ručama i gredi, a Ana je bolje odradila preskok, dok je u vježbi na tlu dobila 15.90 od maksimalnih 16 bodova. Koliko je njezina vježba na tlu bila upečatljiva, govore riječi državne prvakinje Lucije Kirschenheuter: "Ja bih joj dala čistu šesnaesticu"!

Lucija Nemanić je osvojila 6. mj., Nina Fresl 7., Dora Živković je bila 12., Karla Kovačić 16., a Iva Barišić, najmlađa po natjecateljskom stažu, 20. od ukupno 48 kadetkinja.

Naša jedina natjecateljica u B programu, kadetkinja Lara Šelj, osvojila je 14. mjesto u konkurenciji 28 vježbačica.

Zadovoljstvo rezultatima samoborskih gimnastičarki i njihovih trenerica Nives Krošnjar, Martine Bublić i Aide Badić nije krila ni predsjednica GK Samobor Kristina Kirschenheuter, voditeljica ove manifestacije, koja je na kraju čestitala natjecateljicama i njehovim trenerima te svima koji su doprinijeli uspjehu ove priredbe.

I.H.

 
15.12.2008.

KARATE - Karlovac Open, 13. prosinca

Zlato za Gabrijelu i Stefani

KARATE - Karlovac Open, 13. prosinca

U organizaciji Karate kluba Kaplast održan je 5. Karlovac Open na kojem je nastupilo tristotinjak natjecatelja iz pedesetak klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Zbog prvenstva Zagrebačke županije koje se održava u nedjelju, na turniru je iz KK Bregana nastupilo samo četvero natjecatelja. I ovom prilikom su nastavili uspješan niz dobrih rezultata.

Stefani Filipić osvojila je zlato u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma, a Gabrijela Tušinec je bila prva u kategoriji juniorki do 53 kilograma.

Ivan Bilić osvojio je srebro u kategoriji juniora do 55 kilograma i broncu u kategoriji kadeta do 57 kilograma.

Unatoč solidnom nastupu, bez medalje je ostao Mihael Matijaščić.

S.S.

FOTO: Stefani Filipić, Ivan Bilić i Gabrijela Tušinec

 
15.12.2008.

KARATE - Prvenstvo Zagrebačke županije, Velika Gorica, 14. prosinca

Karatašima Bregane 40 medalja

KARATE - Prvenstvo Zagrebačke županije, Velika Gorica, 14. prosinca

U odličnoj organizaciji Karate kluba Velika Gorica održano je županijsko prvenstvo za uzrast od mlađih učenika do juniora, na kojem je nastupilo preko 200 natjecatelja. Ovo je bila prilika da treneri Karate kluba Bregana, Goran Romić i Dejan Ćosić, povedu i mlade sportaše koji do sada nisu imali službene nastupe na turnirima. Mlade nade su zajedno sa starijim i iskusnijim natjecateljima ostvarili odlične rezultate.

Osvojeno je 40 medalja, od čega je 7 zlatnih, 14 srebrnih i 19 brončanih. Po broju medalja karataši Bregane su odmah iza odličnih Samoboraca, koji su imali desetak medalja više.

Kod najmlađih predstavnika Bregane odličan nastup u katama imala je Iva Pejić, koja se u jakoj konkurenciji probila do trećeg mjesta u kategoriji mlađih učenica.

Kod boraca je vrlo dobar nastup imao Ivor Dejanović, koji je nakon četiri pobjede posustao u finalu kategorije učenika preko 42 kg.

Prva mjesta u svojim kategorijama osvojili su Paula Andričević, Mihael Matijaščić, Mateja Lučić, Marina Bratanić, Marko Matijaščić i Ivan Bilić.

Svakako treba spomenuti borbeni nastup Marka Matijaščića koji je skupio čak 10 borbi pojedinačno i ekipno.

Prvo mjesto pripalo je i ekipi juniorki u sastavu Gabrijela Tušinec, Josipa Bilić i Dijana Ćosić, koje su prikazale odlične borbe.

I.H.

FOTO: Dio natjecatelja karate kluba Bregana

Rezultati KK Bregana

1. mjesto - borbe

• Paula Andričević

• Mihael Matijaščić

• Mateja Lučić – borbe mlađe kadetkinje

• Marina Bratanić

• Marko Matijaščić

• Ivan Bilić

• Juniorke - borbe ekipno (Tušinec, Bilić, D. Ćosić)

2. mjesto

• kate ekipno mlađi učenici (Žabčić, Odeljan, Ivir)

• kate ekipno mlađe učenice (Pejić, Vinčić, Bratanić)

• kate ekipno učenice (Pejić, Tomašinec, Ana Vukovinski)

• kadeti - borbe ekipno (Bilić, Matijaščić, Mataušić)

• juniori - borbe ekipno (Bilić, Pejić, Kovačić)

Borbe pojedinačno

• Ivor Dejanović

• Tarja Horvat

• Vedran Horvat

• Ivona Tomašinec

• Ana Marija Despot

• Ana Matijaščić

• Ivan Bilić – kadeti

• Dominik Kovačić

• Gabrijela Tušinec

3. mjesto

• kate ekipno - mlađi učenici (Imširović, Žokalj, Sokolović)

• kate ekipno - mlađe učenice (Sokolović, Petra i Jurja Vukovinski)

• kate ekipno - mlađe učenice (Cesnik, Hamerlitz, Komočar)

• kate ekipno - mlađe kadetkinje (Andričević, Maijaščić, Bratanić)

• kate ekipno - kadetkinje (Lučić, Ćosić, Tančak)

• kadetkinje - borbe ekipno (Ćosić, Filipić, Tančak)

• Iva Pejić – kate pojedinačno

Borbe pojedinačno

• Filip Mršić

• Patrik Fotak

• Nera Horvat

• Ana Vukovinski

• Dario Horvat

• Matija Mataušić

• Mateja Lučić – borbe kadetkinje

• Dijana Ćosić

• Marina Tančak

• Stefani Filipić

• Karlo Pejić

• Josipa Bilić

 
15.12.2008.

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 10. kolo Fortuna – Samobor 67:65 (24:40)

Tko će kome...

SAMOBOR: Samardžić 7, Močan 2, Pavlin, Hrvoj 10, Fatorini 3, Vlajčić 18, Nakić 5, Gašparac 8, Begić 2, Bačić, Ćorić 10. Trener: Milan Ličina

FORTUNA:. Mijalić, Radosavljević 5, Maras 14, Jurišić 6, Oršanić, Salopek 8, Samac, Gudelj 22, Cvitanović 12, Štefanac, Prskalo. Trener: D. Vučković

Odlično su odigrali Samoborci prvo poluvrijeme ostvarivši visokih 16 koševa prednosti. Naročito dobro je u obrani odigrala početna petorka u sastavu Samardžić, Močan, Hrvoj, Vlajčić i Ćorić, te u napadu preko raspoloženog centra Vlajčića ostvarila već u prvoj četvrtini desetak koševa prednosti.

U trećoj četvrtini domaćini igraju maksimalno agresivno u obrani, postižu nekoliko laganih koševa, sustižu Samoborce na svega minus dva koša i vraćaju se u igru. U zadnjoj četvrtini Samoborci uglavnom u minimalnoj prednosti, a minutu i dvadeset sekundi prije kraja utakmice i četiri koša prednosti, umjesto da stanu na loptu, nepotrebno nepreciznim dodavanjem u kontranapad preko cijelog igrališta gube loptu. Domaćini u sljedeća dva napada izjednačuju rezultat dok Samoborci i treći napad zaredom ne postižu pogodak tako da domaćini zadnjih deset sekundi imaju zadnji napad koji promašuje dvije sekunde prije kraja dotad njihov najbolji igrač Gudelj. Međutim, Samoborci loše zagrađuju njihovog najvišeg centra, inače Samoborca Cvitanovića, koji u zadnjoj sekudi iz odbojke pogađa koš za prvo vodstvo i pobjedu ekipi Fortune, a na veliko razočaranje Samoboraca.

Valja spomenuti i vrlo pristrano suđenje, naročito u zadnjoj četrvrtini, suca Mudrinića koji je razigravaču Samobora Samardžiću pod košem Fortune dosudio čak četiri puta korake, dok s druge strane pod košem Samobora drugi sudac Perlić puno očitije korake Fortuninih igrača nisje sudio. Dok je Fortuna ovom iščupanom pobjedom zadržala drugo mjesto, Samoborci su pali na 5. mjesto, a u nedjelju u 17 sati u Samoboru u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva ugošćuju prvoplasiranu ekipu Šanca iz Karlovca.

Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Vlajčić s 18 koševa. Kod Fortune odlično je odigrao Gudelj s 22 koša, ali svakako valja spomenuti i njihovog Samoborca Cvitanovića s 12 koševa od čega zadnja 4 odlučujuća u posljednjim sekundama utakmice.

T.I.

 

BALOVANJE - Prvi sportski bal Grada Samobora

KYOKUSHIN KARATE - U Budimpešti održano natjecanje za seniore C i B kategorije

KOŠARKA - Seniori – C1 liga – 8. kolo Šanac II – Samobor II 87:75 (49:27)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 1. županijska liga – 6. kolo Gorica – Samobor 81:56 (37:23)

KOŠARKA - Sportske škole '96 – 1. HRL – 6. kolo Maksimir – Samobor 61:64

KOŠARKA - Sportske škole '97 – 1. HRL – 5. kolo Zagreb II – Samobor 59:29 (15:32)

GIMNASTIKA - Održan 12. božićni gimnastički spektakl

KARATE - Karlovac Open, 13. prosinca

KARATE - Prvenstvo Zagrebačke županije, Velika Gorica, 14. prosinca

KOŠARKA - Seniori – A2 liga – 10. kolo Fortuna – Samobor 67:65 (24:40)

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002