12.09.2008.

RUKOMET - Rukometni turnir Jaskanske vinske svečanosti – 13. rujna, Jastrebarsko

Sloga osvojila turnir i priznanja

Rukometaši Sloge iz Svete Nedelje osvojili su 2. rukometni turnir Jaskanske vinske svečanosti 2008. Mlađi Slogin muški katedski uzrast 1994./1995. prvo je bio bolji od RŠK Jastrebarsko 30:7, a potom je slavio i protiv RK Dubovca 27:20. Slogi su pripala i dva pojedinčana priznanja - najboljim vratarom proglašen je Petar Vlašić, a nagradu za najboljeg igrača turnira dobio je Tomislav Mavračić.

Organizator turinira održanog 13. rujna u dvorani OŠ Ljubo Babić bila je Rukometna škola Jastrebarsko, pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog. Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa u dvije kategirije, a osim spomenutih mlađih kadeta tu su bile i kadetkinje Karlovca, Sloge i Jastrebarskog. Nakon turnira druženje je nastavljeno u šatoru, u kojem su se održavale Jaskanske vinske svečanosti.

I.H.

 
12.09.2008.

SKIJANJE - Nika Fleiss operirana u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Krapinskim Toplicama

Sređena hrskavica i meniskus

SKIJANJE - Nika Fleiss operirana u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Krapinskim Toplicama

Hrvatska skijaška reprezentativka Nika Fleiss, koja se zbog bolova u koljenu lijeve noge vratila dva dana ranije s priprema u Argentini, unatoč mirovanju od 10 dana ipak je podvrgnuta operaciji. 12. rujna ju je u Specijalnoj bolnici za ortopediju Akromion u Krapinskim Toplicama operirao dr. Hašpl.

Niki su uspješno zaglađena dva manja oštećenja na hrskavici i manje puknuće meniskusa. Samoborska se skijašica osjeća dobro i ubrzo će se uputiti na oporavak u Terme Selce kod dr. Brozičević.

Nakon kondicijskih priprema u listopadu se očekuje Nikin povratak na snijeg, u punom naporu i bez bolova.

S.S.

 
12.09.2008.

KYOKUSHINKAI KARATE - Osnovan Hrvatski kyokushinkai savez

Ujedinjenjem do priznanja

KYOKUSHINKAI KARATE - Osnovan Hrvatski kyokushinkai savez

U Samoboru je 11.9. osnovan Hrvatski kyokushinkai savez koji objedinjava 14 klubova tog stila, s time da je na osnivačku skupštinu za sada vjerodajnice donijelo 12 klubova. Ambicija je ovog saveza, ugrađena u vrlo otvoreni i demokratski statut, zajednička liga i takmičenja, kao i priznavanje ove škole, proširene nekim novim elementima, kao sporta.

Na skupštini je predloženo da se detalji programa rada još dorađuju u hodu, jer se čulo raznih prijedloga, a izabrana su i tijela saveza na čelu kojeg je Upravni odbor (Drago Plečko, Sašo Smiljanić, Mladen Šančić, Zvonko Samaržija, Vladimir Sekelj, Marko Šintić i Matija Dujnić). Sa zadovoljstvom je pozdravljen Nikola Banjeglav, član KK Dugo Selo i Hrvatskog kyokushin karate saveza, koji je novonastaloj asocijaciji poželio uspjeh u radu i izrazio nadu nalaženja zajedničkih interesa u budućnosti. Istakao je i da je "njihov savez već prošao faze u kojima se sada nalazi ovaj novonastali".

Za predsjednika saveza jednoglasno je izabran Drago Plečko, dopredsjednik je Saša Smiljanić, a tajnik Neno Šančić.

Drago Plečko pojasnio je namjere novog saveza:

- Ja sam samo privremeni predsjednik ovog saveza, kao osoba koja je prva prije 35 godina medijski popratila rađanje kyokushinkai karatea u bivšoj Jugoslaviji, kada su Samoborci imali apsolutni primat. Generacija koju je predvodio trener Branko Vašinko imala je ono što zovu "kokoro" (duh, ispravna namjera i akcija, op.a.), a među njima su se isticali začetnici te škole poput Milana Garašića, Saše Smiljanića, Mladena Šančića, Zvonka Samaržije, Vlade Šintića, Ivice Bezjaka, Toše Fabekovca, Vladimira Sekelja i drugih. U međuvremenu je došlo do razlika koje su rezultirale u nastajanju odvojenih udruga, što samo po sebi nije ništa loše. No, vrijeme je da se ovaj stil vrati svojim korijenima, da se svi vrhunski znalci ove vještine ponovno ujedine, prije svega zbog mladih generacija koje dolaze. I ovaj će savez pokušati pronaći svoje mjesto pod suncem kao sport. Jer, ako je "nogometni tenis" sport, da ne spominjem neke druge discipline koje u biti sa sportom nemaju veze, nema razloga da se jedna nova grupacija među brojnim karate udrugama, koje već imaju status sporta, ne prihvati kao takva. Dakako, da li je ta naša ambicija realna i u suglasnosti sa zakonom odlučit će nadležni organi resornog ministarstva koji ovakove zahtjeve rješavaju. No, papirologija nije suština i prava vrijednost kyokushina. To je zajedništvo i duh harmonije koje ova praksa donosi. Meni osobno takvo formalno priznavanje nečega ne igra nikakvu ulogu, no to je jedinstveni zahtjev skupštine ovog saveza.

Ivica Horvat

 
12.09.2008.

SPORTSKI SUSRETI - Održani još jedni sportski susreti Samobora i Brežica i obilježen Hrvatski olimpijski dan

Miroljubivo i prijateljski

SPORTSKI SUSRETI - Održani još jedni sportski susreti Samobora i Brežica i obilježen Hrvatski olimpijski dan

Održani još jedni sportski susreti Samobora i Brežica i obilježen Hrvatski olimpijski dan

Miroljubivo i prijateljski

U sklopu sportskih susreta gradova Samobora i Brežica te obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana održana su u Samoboru brojna natjecanja i promocija novog sporta - speed badmintona. Igrao se tenis, mali nogomet, košarka i ženski rukomet, a novim programom HOO-a svi su građani bili pozvani da se 10. rujna bave sportskim aktivnostima po vlastitom izboru, primjerenim dobi, tjelesnoj kondiciji i zdravstvenom stanju. Poveznica među svim sudionicima Hrvatskog olimpijskog dana bila je majica bijele boje kao simbol mira, sporta i prijateljstva te fair-playa, koju je dobio na dar svaki sudionik iz Samoborskog sporta.

Što se rezultata već tradicionalnih samoborsko-brežičkih susreta tiče, završilo je na miroljubivih i prijateljskih 2:2. Slovenci su odnijeli pobjede u malom nogometu i košarci, a Samoborci u tenisu i rukometu.

Na terenima Teniskog kluba Samobor 1890 održani su teniski mečevi na 8 terena, a s ukupnih 7:4 prvi bod za domaćine donio je Tenis klub Samobor. Pobjede su upisali Davor Vukadin (do 12 god.), Patrik Gulija (do 14 god.), Pavel Pražić i Marko Komljenović (do 18 god.). Nastupili su još Melita Ferjanić, Emanuel Močan i Domagoj Skok. U paru su slavili Gulija i Vukadin te Skok i Vukadin, dok su Močan i Pražić poraženi.

U sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija odigrana je malonogometna utakmica u kojoj su nogometaši MNK Sokola predstavljali Samobor protiv momčadi MNK Brežice. U vrlo dobroj utakmici, gosti iz Brežica pobijedili su s rezultatom 6:4. Golove za domaćina su postigli Krešimir Barun (3) i Marko Lenard, a za goste Gregor Mirt i Jože Golubović te po dva gola Sandi Rašović i Sandi Barković.

Košarkaši Samobora poraženi su od Brežica 47:53, a u rukometnom susretu je ŽRK Samobor nadvisio ŽRK Europrodukt Brežice s 29:23 (15:10). Samoborke su nastupile u sastavu: Gorenc, Skendrović, Mesic, Fofonjka (6), Uzelac (3), Štrkalj (3), Ljubičić (3), Plazina (1), Balaško (4), Šilobod (1), Kuzmić (4), Kozlovec, Mandić (3) i Tomašković (1).

Uzvratni sportski susret Samobora i Brežica održat će se sa slovenske strane 22. listopada, povodom dana Općine Brežice.

I.H.

 
12.09.2008.

KOŠARKA - Prijateljska utakmica Grad Samobor – Grad Brežice 47:53 (24:24)

"Prohodali" pa izgubili

GRAD SAMOBOR: Župančić 4, Pavlin, Antolović 2, Pavšek 8, Japunčić 2, Dubravčić, Belamarić 14, Kelečić 2, Žitković 2, Klupač 4, Močan 9. Trener: Mirko Mandalinić

GRAD BREŽICE: Marčetić 20, Vego 8, Krivokapić 6, Krošelj 15, Rostohar, Nikezić 4, Muha. Trener: Muha

Igrale su se čvrste i vrlo kvalitetne obrane na obje strane, tako da su vrlo teško postizani koševi unutar reketa obiju ekipa. Samoborci dobivaju prvu četvrtinu s minimalnom razlikom od dva koša, a poluvrijeme završava u egalu.

Krajem treće četvrtine Samoborci ponovno dobrom igrom ostvaruju prednost od dva koša, no početkom zadnje četvrtine razigrao se najbolji igrač susreta, Slovenac Marčetić, pogodivši 4 trice zaredom od ukupno svojih 6 te preokrenuvši rezultat u korist svoje ekipe od deset koševa razlike. Samoborci tada presingom po cijelom terenu serijom Pavšeka i Močana na minutu i pol prije kraja utakmice smanjuju na samo koš razlike i u sljedećem napadu imaju priliku za potpuni preokret, ali nespretno rade korake. To kažnjavaju Slovenci s dva uzastopna pogotka i na kraju ipak zasluženo rješavaju utakmicu u svoju korist.

Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Belamarić sa 14, Močan s 9 i Pavšek s 8 koševa. Kod pobjedničke ekipe iz Brežica daleko najbolji je bio precizni dalekometni bek Marčetić s 20 koševa, od čega 6 trica uz samo jedan promašaj iz igre, te vrlo dobri centar Krošelj s 15 koševa.

T.I.

 
12.09.2008.

KOŠARKA - NAJAVE

Kadeti – prijateljska međunarodna

Samobor – Szentendrei KSE

U subotu, 13. rujna, u 13:20

ŠD Samobor u Samoboru

Mlađi kadeti - prijateljska međunarodna

Samobor – Szentendrei KSE

U subotu, 13. rujna, u 15:20

ŠD Samobor u Samoboru

Seniori – prijateljska

Samobor – Škrljevo

U subotu, 13. rujna, u 17:20

ŠD Samobor u Samoboru

Sportska škola – prijateljska

Samobor – Vučići

U nedjelju, 14. rujna, u 10:20

ŠD Samobor u Samoboru

 
12.09.2008.

BICIKLIZAM - Humanitarna utrka u organizaciji Brdsko – biciklističkog kluba Šišmiš

Akcija za malu Anamariju

BICIKLIZAM - Humanitarna utrka u organizaciji Brdsko – biciklističkog kluba Šišmiš

U Samoboru će, u organizaciji Brdsko – biciklističkog kluba Šišmiš, 14. rujna biti organizirana Downhill utrka. Karakter utrke je isključivo humanitarni, stoga će nagrade biti simbolične, a sav prikupljeni novac i donacije bit će dodijeljene peteročlanoj obitelji iz Samobora za liječenje teško oboljele najmlađe kćeri Anamarije, kojoj je zbog prirode njene bolesti potrebna stalna skrb roditelja. Anamarija se teško razboljela početkom veljače ove godine i liječi se na Odjelu onkologije i hematologije u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Otac Željko zaposlen je u Komunalcu, a majka je domaćica. Obitelj mjesečno prima dječji doplatak u iznosu od 1.100 kuna. Imaju petero djece, od kojih su troje školarci, jedno je predškolskog uzrasta, a najstarije dijete starosti 20 godina je zaposleno. Obitelj živi u kući koja nije u njihovom vlasništvu, u vrlo teškim uvjetima - nemaju novaca za ogrjev i hranu.

Zbog ovih teških uvjeta i okolnosti članovi BBK Šišmiš odlučili su pomoći organizacijom humanitarne utrke i to gotovo u samom centru grada. Utrka će biti održana na području Park šume Tepec. Staza je dugačka oko 1300 metara, a visinska razlika je 220 metara. Start utrke bit će kod vidikovca Tepec na 385 metara nadmorske visine, a staza prolazi kraj crkve svetog Jurja, kapele svete Ane, pored paviljona do parka Vugrinščak na 165 metara nadmorske visine, gdje će se nalaziti cilj, sa svim popratnim sadržajima. Iz kluba poručuju da je utrka prijavljena Hrvatskom biciklističkom savezu (ne boduje se za kup) te će na njoj moći nastupiti i licencirani vozači. Startnina iznosi simboličnih 100 kuna. Šišmiši očekuju pomoć donatora i sponzora kako bi se prikupilo što više sredstava.

Downhill utrke su, zbog same specifičnosti ovog ekstremnog sporta, privlačne mnogim gledateljima i svim vrstama medija. Razlog tomu je što se biciklisti kroz vrlo zahtjevan teren probijaju do cilja vozeći pritom brzinom većom i od 50 km/h. Na samoj stazi se nalazi nekoliko gledateljima zanimljivih skokova i naglih skretanja te ostalih prepreka. Odaziv biciklista je velik te ih se očekuje preko 150, iz cijele Hrvatske i Slovenije. Uz humanitarni, cilj ove utrke je i promicanje ovakvog oblika sporta i stavljanje Samobora na veliku međunarodnu biciklističku kartu.

Inače, Brdsko - biciklistički klub Šišmiš iz Samobora osnovala je nekolicina entuzijasta 1994. godine, a sve te godine rade i pomažu široj zajednici u svakoj prilici kroz raznorazne akcije, zahvaljujući velikom entuzijazmu članova, dobrovoljnom radu te velikodušnoj pomoći dobrih ljudi.

M.Š.

 
12.09.2008.

SPORT ZA NAJMLAĐE - Na području Samobora uspješno djeluje dječja sportska škola

"Športići" nastavljaju istim tempom

SPORT ZA NAJMLAĐE - Na području Samobora uspješno djeluje dječja sportska škola

Društvo sportske rekreacije "Športići", koje djeluje kao dječja sportska škola pod stručnim vodstvom Arijane Maslo i Roberta Bujanića iz Samobora, oboje kineziologa, drugu godinu za redom kreće sa svojim aktivnostima.

Nakon ljetnog odmora, ponovno okupljaju djecu predškolskog uzrasta, bez obzira na spol, od 4 godine pa do polaska u školu. Nakon osam godina rada u dječjim sportskim programima prošle su školske godine i u Samoboru pokazali kako izgleda sportski program u kojem djeca kroz igru i maštu prolaze sve sportove, bez prevelikih očekivanja. Važno im je da kroz ovakav sportski program djeca dobiju što bolji uvid u važnost bavljenja sportom i tjelesnim aktivnostima koje utječu na razvoj intelektualnih i fizičkih sposobnosti putem igre, druženja i uz pomoć mašte.

- Naravno, da bi kroz igru i raznolike sadržaje (petnaestak sportova te mnoštvo igara povezanih sa sportom) utjecali na pravilan rast i razvoj, aktivnosti i rekviziti prilagođeni su mogućnostima i dobi djece. A kroz raznovrsne sportske aktivnosti sustavno se utječe i na motoričke sposobnosti (koordinaciju, ravnotežu, gibljivost, preciznost, brzinu) - ističe Arijana Maslo.

- Može se reći da nam naše iskustvo u radu pomaže u prepoznavanju potreba predškolske djece, što se sportskih programa tiče, te smo zadobili povjerenje roditelja i djece. Ono što čini ovaj program drugačijim je raznovrsnost i stalno osmišljavanje aktivnosti, kako bi djeci bilo što zanimljivije vježbati - kazao je Robert Bujanić.

- Imamo svoju filozofiju rada, gdje do izražaja dolazi kreativnost i razvoj programa. Ako stalno nešto ne mijenjaš, klinci gube pažnju i motivaciju. Dvorana u kojoj vježbamo je prostrana i zadovoljava potrebe djece. Ona za sada vježbaju u dvije grupe, starijoj i mlađoj. Ove godine program planiramo razvijati kako bi postao još kvalitetniji. Novitet u novoj školskoj godini bit će i organizacija škole skijanja i još neka iznenađenja - tvrdi Bujanić.

Tijekom pohađanja dječje sportske škole "Športići" djeca su se upoznavala s elementima košarke, rukometa, gimnastike, odbojke, tenisa, hokeja, nogometa, kuglanja, boćanja, atletike, orijentacijskog trčanja i drugim aktivnostima. Po završetku prošle školske godine mali sportaši imali su ogledni sat na kojem su roditeljima pokazali što su naučili tijekom godine, a njihov trud je bio nagrađen i od strane trenera.

Upisi u "Športiće" još su uvijek u tijeku, a voditelje možete potražiti i u poslijepodnevnim satima u maloj dvorani OŠ Bogumila Tonija, od 15. rujna, kada počinju s aktivnostima. Možete nazvati i na brojeve telefona 091/51 56 024 ili 098/93 88 055.

Stjepan Stanić

 
12.09.2008.

SPORT ZA SVE - Predsjednik Karate kluba Samobor Anindol Darko Šimunec o novim klupskim prostorima i najnovijoj teretani u gradu

Vlastita dvorana za sjajniju budućnost

SPORT ZA SVE - Predsjednik Karate kluba Samobor Anindol Darko Šimunec o novim klupskim prostorima i najnovijoj teretani u gradu

Vijest o novoj teretani na području Samobora brzo se u ljetnim mjesecima proširila, kako među fit populacijom kojoj je vježbanje stil života, tako i među onima koje je Olimpijada u Pekingu natjerala da kritički sagledaju estetsku i inu vrijednost čudom izraslog trbuščića. I stvarno, u Ulici Matije Gupca broj 7 (bivša Kuglana), svoj novi dom našli su članovi Karate kluba Samobor-Anindol uredivši teretanu i dvoranu za borilačke sportove, uz nužne popratne prostorije. Predsjednik kluba, Darko Šimunec, kaže kako je nakon iseljenja iz prostorija u Langovoj uređenje novih prostora bila praktički jedina mogućnost koja ambicioznom klubu kakav je KK Samobor-Anindol omogućuje rad na dosadašnjoj razini, pa čak i daljnje podizanje kvalitativne ljestvice.

- Za početak, kratko predstavljanje novih prostora Karate kluba Samobor-Anindol?

- Prostori u Ulici Matije Gupca službeno su otvoreni 10. srpnja. U dvorani za borilačke sportove se svakodnevno trenira, tu smo imali i dio ljetnih priprema, a dio za fitnes i teretana su također otvoreni za članove kluba i građanstvo. Radi se o prostoru od nekih 450 kvadrata, dvorana za borilačke ima 100, teretana 180 kvadrata, a ostalo su popratne prostorije, svlačionice, prostorija za druženje, trofejna soba. Možemo reći da u ovom trenutku imamo uvjete da možemo raditi kako treba, odnosno da imamo uvjete na europskoj razini.

- Jesu li te prostorije u vlasništvu kluba?

- Prostor je vlasništvo gospodina Beljaka, s kojim smo dogovorili ugovor o donaciji prema kojem smo unutra 20 godina. U tih 20 godina vjerujemo da će se vidjeti rezultati. Sada smo stvorili optimalne uvjete za sport kojim se bavimo, tako da mogu reći da nas čeka sjajna budućnost.

- Sada, znači, karatisti neće više imati brige s terminima treninga?

- Imamo termine, ali bi nam za masovnije grupe dobro došao još pokoji u dvorani za borilačke sportove u Osnovnoj školi Bogumila Tonija, obzirom da dijelimo tu dvoranu s gimnastikom i judom, a puno je djece. Termina nikad dosta.

- Kako to da ste odlučili ući u financijski izuzetno zahtjevan projekt opremanja vlastitih prostorija? Nije li jednostavnije koristiti postojeće kapacitete u Samoboru?

- Svaki ozbiljan sportaš koji misli postizati vrhunske rezultate ne može ni zamisliti trening bez teretane. Nažalost, još je uvijek nekakvo uvriježeno mišljenje da rad u teretani usporava reakcije sportaša, ali to su floskule neupućenih ljudi i trenera koji nisu dovoljno educirani da bi mogli osposobiti vrhunskog sportaša. Sigurno je da se bez teretane i organiziranog treninga u njoj ne može postići rezultat na europskom ili svjetskom nivou. To je i bio osnovni razlog da smo ušli u taj projekt. Bez toga ne možemo, a ako bi koristili usluge drugih teretana to bi nas dosta koštalo i u konačnici se pokazalo neisplativim. Obzirom da su kod nas u ozbiljnom treningu, znači dva puta na dan, oko 20 sportaša iz mlađih i seniorskih kategorija, pokazalo se da je isplativije i kvalitetnije imati vlastitu teretanu.

- Kako je koncipiran rad u dvorani za borilačke sportove? Je li ona namijenjena isključivo članovima kluba?

- U njoj će se odvijati rad grupa. Početkom rujna upisujemo nove grupe od 5 i 6 godina u karate vrtić. To je jedna od grupa koje djeluje u okviru kluba, od kojih 20-ak klinaca, i sada imaju stvarno idealne uvjete za sportske osnove, razne vježbice, prve karate korake... Nabavili smo im i rekvizite, tako da i ovi najmlađi, koji se u stvari još niti ne mogu ozbiljno baviti pravim sportom, mogu raditi i uživati. Također, dvoranu koriste i ostale grupe.

- Što je s građanstvom?

- Njima je na raspolaganju čitav niz modernih sprava. Radno vrijeme je od 9 do 22 sata, subotom od 9 do 12 i od 16 do 20. Profesor Haramina je zadužen za rad s građanstvom. Njemu je to struka, jer je na Kineziologiji završio smjer fitnesa i teretane pa možemo reći da imamo itekako stručne ljude. Pomoćnik mu je Davor Mrzak, profesor s Kineziološkog fakulteta, a tu je i naš proslavljeni reprezentativac Dario Svetić koji je uključen u dio rada s građanstvom, uz rad u klubu na podizanju motoričkih sposobnosti naših karataša.

- Uložilo se i u opremu?

- Jako puno smo uložili. Najviše u samo uređenje prostora, jer se radilo o prostoru koji nije bio u funkciji, tako da je najveći dio troškova otišao na uređenje interijera, krova... Većinu sprava smo imali, ali smo i dosta opreme kupili. Htio bih ovim putem zahvaliti Gradu Samoboru, koji je na poticaj Samoborskog športskog saveza odobrio pomoć za kupnju potrebnih rekvizita i sredstava za investicije u sportske objekte te Hrvatskom olimpijskom odboru koji je također popratio projekt uređenja ovih prostora.

- Jesu li određene cijene korištenja fitnesa i teretane za građanstvo?

- Za građanstvo je cijena mjesečne članarine 250 kuna, što je na razini najjeftinijih fitnes centara. Međutim, mi takvom cijenom želimo dati mogućnost ljudima koji su željni vježbati da si to mogu priuštiti. A sama kvaliteta prostora koji imamo, sprava i stručnog kadra garantiraju da će dobiti visoku razinu usluge, daleko višu od cijene koju smo postavili. Osim toga, ovo je prilika da ovdje dođu i članovi klubova s područja Samobora, koji su učlanjeni u Samoborski športski savez i koji imaju rezultatskih ambicija te da se posavjetuju s našim stručnim kadrom kako bi im se odredio program koji će kod njih dovesti do najboljeg efekta.

Kruno Solenički

 
12.09.2008.

TENIS - Tenis klub u Perkovčevoj ulici nudi brojne teniske programe za djecu i odrasle, a od rujna i nogomet na travi

Tenis klub Bojan - mjesto za cijelu obitelj

TENIS - Tenis klub u Perkovčevoj ulici nudi brojne teniske programe za djecu i odrasle, a od rujna i nogomet na travi

Odmah iza Osnovne škole Bogumila Tonija smjestio se Tenis klub Bojan, već neko vrijeme idealno mjesto za rekreaciju kojom se mogu baviti i mladi i stari. Klub koji je nastao 2000. godine, zahvaljujući svojoj kvaliteti, u rekordnom je roku narastao na cca 250 članova, što djece, što odraslih, a posebnost ovog kluba su njegovi programi.

Uvijek susretljivi "gazda Bojan" (Bojan Dvoršek) objašnjava kako je posebno ponosan na Minitenis - program koji je verificiran od strane MZOŠ, a osmišljen u svrhu upoznavanja predškolske djece s tenisom, te je podijeljen u tri razine ovisno o sposobnostima. U klubu trenutno ima 46 djece predškolske dobi koja kroz razine i selekcije igraju minitenis u klubu pod Dvoršekovim vodstvom te djeca koja treniraju u vrtićima, gdje se provode programi pod vodstvom Ive Prskalo u trajanju od 45 minuta.

Tenis klub Bojan nudi program i za nešto starije. Riječ je o Školi tenisa namijenjenoj školskoj djeci, ali i odraslima, kroz koju se djeca usmjeravaju ili prema rekreaciji ili prema natjecateljskom tenisu, a za što brinu stručni treneri – Iva Lulić, Kristijan Subić i Bojan Dvoršek.

Tu su i Obiteljski trening, idealna aktivnost u trajanju blok sata, koji se odvija na tri terena pa, uz školu tenisa za dijete, roditelji imaju svaki na svojem terenu i svojeg osobnog trenera s kojim treniraju. Postoji i program naziva Privatni trening, u trajanju od 60 minuta i prema vlastitoj dinamici, te Cardio tenis, trening za poboljšanje kardiovaskularnog sustava organizma.

Također, osmišljena je i Rekreativna liga za one koji se žele natjecati unutar kluba, što je dovelo i do toga da igrači prve rekreativne lige unutar kluba od sezone proljeće/ljeto igraju i treću hrvatsku ligu.

Za opuštanje nakon treninga ili igre tenisa u klubu je otvoren i klupski caffe bar, a za zaljubljenike u nogomet spremni su i novootvoreni tereni za nogomet na travi. Dva terena, koja će od ove zime biti pod balonima, otvaraju se u rujnu.

Više informacija može se pronaći na internet adresi www.tenis-bojan.com ili dobiti na 091/5606-700, a najbolje je doći u klub u Perkovčevoj 90 (iza Osnovne škole Bogumila Tonija) te se osobno uvjeriti u to da je Tenis klub Bojan idealno mjesto za rekreaciju cijele obitelji.

K.S.

 

RUKOMET - Rukometni turnir Jaskanske vinske svečanosti – 13. rujna, Jastrebarsko

SKIJANJE - Nika Fleiss operirana u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Krapinskim Toplicama

KYOKUSHINKAI KARATE - Osnovan Hrvatski kyokushinkai savez

SPORTSKI SUSRETI - Održani još jedni sportski susreti Samobora i Brežica i obilježen Hrvatski olimpijski dan

KOŠARKA - Prijateljska utakmica Grad Samobor – Grad Brežice 47:53 (24:24)

KOŠARKA - NAJAVE

BICIKLIZAM - Humanitarna utrka u organizaciji Brdsko – biciklističkog kluba Šišmiš

SPORT ZA NAJMLAĐE - Na području Samobora uspješno djeluje dječja sportska škola

SPORT ZA SVE - Predsjednik Karate kluba Samobor Anindol Darko Šimunec o novim klupskim prostorima i najnovijoj teretani u gradu

TENIS - Tenis klub u Perkovčevoj ulici nudi brojne teniske programe za djecu i odrasle, a od rujna i nogomet na travi

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002