05.09.2008.

TENIS – Antonio Šančić u finalu Medo Open-a

Još meč za naslov

Pobjedom nad Mislavom Hižekom u polufinalu futuresa Medo Open, turnira vrijednog 10.000 dolara, Samoborac Antonio Šančić plasirao se u finale koje se igra u nedjelju, 7. rujna od 17 sati na TC Maksimir.

JH

 
05.09.2008.

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 3. kolo

Bregana – Novaki 3:0 (1:0)

Posao završili kontrama

BREGANA – Igralište Bregane

Gledatelja 50

Sudac: Kelečić (Repišće)

Pomoćnici: Kramarić i Krcivoj (oba iz Jastrebarskog)

Strijelci: 1:0 Vlašić(11), 2:0 Vlašić(66), 2:1 Kasalo(67)

BREGANA: Vitko, Babojelić, Nider (od 65. Matijaščić), A. Andabak (od 80. Radovanić), Dumić, I. Andabak, Kasalo, Vlašić (od 77. Tucman), Župančić, Komerički (od 55. Jurković), Dolić (od 68. Sokolović)

Trener: Marko Vlašić

NOVAKI: Jelić, Vrkić (od 46. Čuljak), Genus, P. Bungić, Đumlija, Podnar, M. Marković, A. Batarilo – Čerdić, I. Batarilo – Čerdić (od 61. I. Marković), T. Bungić, I. Bungić (od 46. Pokrajčić)

Trener: Ivica Kuzmić

Igrač utakmice: Marko Vlašić (Bregana)

Domaćini su u prednosti od 11. minute kada Vlašić najbolje reagira na centaršut Župančića. Gosti do poluvremena imaju 2 lijepe prilike, ali Vitko onemogućuje preokret rezultata. U drugih 45 minuta Bregančani se orijentiraju na kontre iz kojih Vlašić i Kasalo kažnjavaju sporost gostiju za krajnjih 3:0.

M.M.

Vatrogasac (Z) – Bestovje 3:1 (2:0)

Eurogol Sremića

ZDENCI – Igralište Vatrogasca

Gledatelja 100

Sudac: Lafter (Novo Selo Okićko)

Pomoćnici: Školjak (Beter) i Rukšač (Jakovlje)

Strijelci: 1:0 Pažin(4), 2:0 Sremić(14), 2:1 M. Gašpert(61), 3:1 Samardžija (72)

VATROGASAC: Šarić, Tolić, D. Pranjić, Žulj, Kataušić (od 70. I. Prskalo), Čujko, Valek, B. Pranjić (od 81. Sušec), Sremić, N. Prskalo, Pažin

Trener: Dean Vugrin

BESTOVJE: Antolić, Makek, N. Gašpert, Đaković, Barun, Pavlović, Kurtušić (od 50. Bećirović), Sastić, Avsec (od 54. Šarić), Srebašić, T. Gašpert

Trener: -

Crveni karton: Pavlović(86)

Igrač utakmice: Danijel Sremić (Vatrogasac)

Gosti su već nakon 14. minuta u zaostatku od 2 pogotka, posebno je bio efektan gol Sremića postignut škaricama. Gašpert je u 61. vratio nadu u povoljan ishod Bestovjanima koju je desetak minuta kasnije ugasio Samardžija na dodavanje igrača utakmice Sremića.

M.M.

Rakitje – Mladost (L) 2:1 (2:1)

Vratili se na pobjednički kolosijek

RAKITJE – Igralište u Rakitje

Gledatelja 100

Sudac: Šimrak (Bistra)

Pomoćnici: Grgorić (Brdovec) i Knez (Zaprešić)

Strijelci: 0:1 M. Horvat(8), 1:1 Petković(17), 2:1 Boras(30)

RAKITJE: Divković, Boras, G. Horvat (od 81. Čakanić), Hlevnjak, Nuić, Martinović, Petković, Pavić, Pirih (od 56. Graf), Dorotić (od 77. Brnić), D. Martinčević

Trener: Zvonko Rudelić

MLADOST LUKA: A. Franjo, Masnjak, Kahlina, D. Horvat, Sabljić, Lojen, Berc (od od 85. Pirički), Pavliša, Kajfeš, Cvok (od 54. Kompresak), M. Horvat

Trener: Stjepan Horvat

Igrač utakmice: Damjan Martinčević (Rakitje)

U i trećem nastupu igrači Rakitja su zabilježili pobjedu s kojom dijele prvo mjesto na tablici. Nakon Bestovja i Igrišća ni Mladostaši nisu bili na dovoljnoj razini za osvajanje bodova, iako su od 7. minute bili u vodstvu (pogodak Horvata). No domaćini su se već do poluvremena vratili na pobjednički kolosijek, golovima Petkovića i Borasa preokrenuli rezultat u svoju korist, a na njihovu radost rezultat od 2:1 su zadržali do kraja susreta.

M.M.

Nakon trećeg kola vode Vrh, Vatrogasac i Rakitje s 9 bodova, Bregana je na četvrtom mjestu sa 7, Novaki na šestom sa 6, dok je Bestovje na devetom mjestu s 3 boda.

 
05.09.2008.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 3. kolo

TOP - BSK Brdovec 3:2 (1:2)

Na kraju zadovoljni

KERESTINEC – Igralište TOP – a

Gledatelja 100

Sudac: Rožić (Buševec)

Pomoćnici: Petrac (Buna) i Robuk (Buševec)

Strijelci: 1:0 Vratarić(23), 1:1 Barukčić(37), 1:2 Brico(40), 2:2 Klingor(55), 3:2 Salopek(64)

TOP: Husak, Skukan (od 58. I. Meglajec), Puntarec, Klingor (od 58. Žižić), Vranešić, G. Meglajec, Salopek, Jordan, Rašić (od 46. Biškupić), Jakopec (od 46. Divjak, od 85. Matus), Vratarić

Trener: Darko Bogadi

BSK: Galić, Đurinski, Bršlec (od 71. Mihalinec), Pavić, Brico, Hunjak, Gorjan, Ambroš (od 71. Dujaković), Pezić, Duro, Barukčić

Trener: Josip Galić

Igrač utakmice: Marijan Jordan (TOP)

U derbiju trećeg kola (obje momčadi 100% - tne) domaćini su nastavili niz pobjeda. Prednost se 3 puta „selila“ od jednih do druge momčadi i na kraju Kerestinčani imaju više razloga za zadovoljstvo. Za domaćine su precizni bili Vratarić, Klingor, Salopek, a kod gostiju su poentirali Barukčić i Brico.

M.M.

Zrinski Tehnovent – Jaska 6:5 (5:2)

Igrali bez obrana

FARKAŠEVAC – Igralište Široki grm

Gledatelja 50

Sudac: Škrlin (Bistra)

Pomoćnici: Marčetić (Zagreb) i Cerovski (Hrašće)

Strijelci: 1:0 Jagodić(3), 1:1 Mesic(6), 2:1 Blažević(8), 3:1 Jagodić(9), 3:2 Novosel(19), 4:2 Horvat(41), 5:2 Krstanović(45), 5:3 Vlašić(61), 5:4 Novosel(64), 6:4 K. Ačkar(80), 6:5 Mačešić(88)

ZRINSKI TEHNOVENT: Kožarerc, Radek, Hainešek, Lehpamer, Šicl, Blažević, Krstanović, K. Ačkar (od 89. Radovanić), Mataušić, Jagodić (od 64. Čurić), Horvat

Trener: Damir Dragozet

JASKA: Sablić, Pinturić (od 46. Tomašević), Mačešić, Svoboda, Falca, Tokmadžić, Vlašić, Vulje (od 57. Grbinić), Novosel, Tomašević,m Mesic (od 54. Kanazir)

Trener: Drago Vabec

Igrač utakmice: Danijel Horvat (Zrinski Tehnovent)

Samo pedesetak ljudi nazočilo je utakmici u kojoj su obje momčadi više mislile na napad nego na obranu što zorno pokazuje jedanaest postignutih golova. Domaćini su nakon 9 minuta imali već 3:1, a na poluvremenu čak 5:2. U drugom dijelu „samo“ 4 pogotka za konačnih 6:5. za Farkaševčane.

M.M.

Vatrogasac (K) - Klokočevac 1:1 (1:0)

Još uvijek bez pobjede

KOBILIĆ – Igralište Vatrogasca

Gledatelja 50

Sudac: Batušđić (Cvetković)

Pomoćnici: Bencetić (Zdenčina) i Borković (Domagović)

Strijelci: 1:0 H. Komadina(38), 1:1 Brajković(53)

VATROGASAC: Klarić, Masnec, Tepšić, Ćavar, Orešković, Dukarić (od 76. N. Tepšić), H. Komadina, Grilec (od 74. Tagić), Grabović, T. Komadina), Tkalec

Trener: Romano Župetić

KLOKOČEVAC: Poljak, Petrić (od 68. Kušter), Dam. Celizić, Makarun, Janžić, Janjičć, Dan. Celizić, Ivančić, Matijaščić, Brajković (od 78. Šeperić), Sokolović (od 59. Gestić)

Crveni karton: Tkalec(45)

Trener: Franjo Šeperić

Igrač utakmice: Hrvoje Komadina (Vatrogasac)

I nakon trećeg kola momčad Klokočevca je još bez pobjede. Domaćini kroz bolju igru tijekom prvih 45 minuta dolaze do prednosti, no nespretnost Tkaleca u posljednjim trenucima (drugi žuti) prvog dijela je u drugom dijelu olakšao put gostima da dođu (barem) do boda. Brajković je u 53. izjednačio na 1:1, ali Bijeli golubovi do kraja susreta ni s igračem više nisu uspjeli doći do troboda.

M.M.

Nakon trećeg kola vode Sloga (K) i TOP s 9 bodova, Zrinski Tehnovent je na petom mjestu sa 6 bodova, dok je Klokočevac na dvanaestom mjestu s 2 boda.

 
05.09.2008.

RUKOMET - Rukometašice Samobora odrađuju pripreme za novu sezonu u kojoj su ambicije plasman od 4. do 6. mjesta

Ekipa je ostala na okupu

Druga polovica rujna već tradicionalno znači početak sezone u 2. rukometnoj ligi zapad za žene. Ove godine sezona za rukometašice Samobora počinje 20. rujna gostovanjem kod riječkog Orijenta. Dobra je vijest da su sve igračice ostale na okupu, a s pripremama su počele 11. kolovoza. Uvodni dio obavljen je u Samoboru, ali već dva tjedna prije djevojke su morale krenuti s predpripremnim zadacima, koje su dobile na kraju prošle sezone. Glavni dio odrađen je od 22. do 28. kolovoza u Daruvarskim toplicama, gdje je obavljen velik broj treninga (dva do tri puta dnevno) i odigrano nekoliko pripremnih utakmica. Do početka prvenstva samoborske će rukometašice odraditi završni dio i odigrati još nekoliko pripremnih utakmica, kako bi što spremnije dočekale početak prvenstva. Potpredsjednica kluba Sandra Novak sa zadovoljstvom ističe da je ekipa ostala na okupu i da kod njih postoji velik entuzijazam i želja da naprave novi iskorak.

- Pojačan je kvantitet treninga, što znači da su oni sada organizirani ujutro i navečer, a dolazak će, naravno, ovisiti o školskim i radnim obvezama igračica. Malo će se pojačati i rad u teretani prve ekipe, budući da su dosad ekipu činile kadetkinje koje su još bile u razvoju, a sada su već uglavnom napunile 18 godina i mogu raditi u teretani. Naravno, ne želimo da postanu bodybuilderice, već da malo ojačaju mišićnu masu, što će im u igri dobro doći. Uprava kluba, u dogovoru sa stručnim stožerom i šeficom tog stožera Dubravkom Tunjić, odlučila je da se ne dovode igračice sa strane, već da se ukaže povjerenje i da šansa djevojkama koje su na svojim leđima iznijele najveći teret proteklih sezona. Tada se prije svega nastojalo ostati u drugoj ligi, nakon smjene generacija i nove politike kluba da se orijentira na vlastiti igrački kadar. To razdoblje smo uspješno i bezbolno prebrodili, jer nam se nije dogodio pad u treću ligu, već smo s curama, koje smo praktički odgajali od 2001. godine, zadržali drugoligaški status – ističe potpredsjednica kluba Sandra Novak i dodaje:

- Prema našoj procjeni, one imaju još prostora za napredak i svi vjerujemo da će to i dokazati. Već na pripremama su pokazale veliku želju, htijenje i volju da naprave iskorak kako se više ne bi govorilo o ostanku u ligi, već borbi za sredinu tablice. Prošle godine smo završile sedme pa se nadam da bi ove godine mogle biti između četvrtog i šestog mjesta, što bi nas itekako zadovoljilo. Moram reći da su nam se nudile igračice koje su htjele doći u našu sredinu, ali smo procijenili da u ovom trenutku nema potrebe za dovođenjem igračica sa strane, već ćemo ostaviti prostor za naše kadetkinje. Struka će procijeniti kada i na kojim mjestima će možda trebati nekoga dovesti. Uvjereni smo da naših 18 djevojaka može napraviti rezultat koji od njih očekujemo. One su svojim radom to i zaslužile, debelo su se namučile, zajedno s trenericom Dubravkom Tunjić, da igraju i opstanu u 2. ligi, kada su igrale protiv znantno iskusnijih ekipa. I sada opet možemo reći da ćemo biti među najmlađim ekipama. Kontinuitet je uspostavljen i sada ga samo treba održavati. Mi se zalažemo za politiku korak po korak i ako se danas sutra sve poklopi pa dođe do mogućnosti ulaska u viši rang, naravno da nitko neće biti protiv toga. Već sada nastojimo klub što bolje organizirati, a u skoroj budućnosti planiramo ga ojačati i korporiranjem novih ljudi u upravu – zaključuje Sandra Novak.

Inače, i niže uzrasne kategorije nastavljaju raditi po zacrtanim programima. Kadetkinje '90. godište sada su kompletno u prvoj ekipi, a na njihovo mjesto dolaze kadetkinje '94. godište, koje će igrati u 1. državnoj i županijskoj ligi, kadetkinje '96. godište također će nastupati u državnoj i županijskoj ligi, kadetkinje '98. godište u županijskoj, a škola rukometa i mini rukomet će se natjecati sa svojim godištima. Kadetkinje '94. godište također su krenule s pripremama (18. kolovoza) i to po malo jačem programu priprema, jer su već i one 2 - 3 godine u pogonu i među njima ima velikih potencijala. Sandra Novak kaže kako u klubu vjeruju da će se na 7 – 8 djevojaka moći ozbiljno računati u budućnosti, a i na ostale koje su još u razvoju. Mlađim su kategorijama pripreme počele 1. rujna. Upravu i stručni stožer najviše veseli činjenica da je na prozivku došlo više cura nego prethodne, što znači da su se odazvale sve koje su prošle školu rukometa i još su dovele svoje prijateljice.

- Taj povećani broj djevojčica sada nam stvara slatke brige, jer bez obzira na dvije dvorane u Samoboru i uvjete koji su dobri, uvijek postoji potreba za višim pa smo u situaciji da nam fale termini. No, snaći ćemo se, trenirat će dvije selekcije u jednom terminu. Ovo ne znači da nema mjesta u školi rukometa. Svako dijete koje dođe je dobro došlo, jer nikada ne znate tko je od njih talent i tko će jednog dana postati dobra igračica. Za termine ćemo se snaći. Roditelji se mogu javiti u klub, a termin za upis je ponedjeljkom u 18 sati u novoj dvorani – kaže potpredsjednica kluba Sandra Novak.

M. Šipuš

 
05.09.2008.

RUKOMET - RK Sveti Martin slavi 50 godina postojanja

Dolaze Balić i ekipa

Rukometni klub Sveti Martin spreman je za veliku proslavu. U prostorijama Osnovne škole Mihaela Šiloboda tamošnji će rukometni klub proslaviti svojih 50 godina postojanja. Velika obljetnica obilježit će se 21. rujna u svečarsko-sportsko-zabavnom tonu.

Prvi dio predviđen je s početkom u 15 sati, kada će biti održana svečana sjednica Rukometnog kluba Sveti Martin. Osim dodjele priznanja zaslužnima, predviđena je i promocija klupske zastave, himne (Podokićka športska himna, autora Jože Prudeusa i Miroslava Hriberskog) te prigodne knjige o povijesti kluba - slavljenika.

Najviše zanimanja svakako privlači prijateljska rukometna utakmica koju će u 16:30 sati na školskom igralištu odigrati domaćin protiv jednog od najvećih europskih rukometnih klubova, jedinog prvaka Hrvatske od osamostaljenja - RK Zagreb Croatia Osiguranja.

Prema najavama, "Zagrebaši" bi trebali doći u najjačem sastavu – s Balićem, Džombom, Vorijem, Valčićima..., predvođeni osebujnim Linom Červarom.

Zabavni dio proslave predviđen je pak od 18:30 sati. Velika pučka zabava i ovaj će put biti upotpunjena glazbenim ritmovima za koje će brinuti grupa Balance, dok će se utakmica prepričavati uz kotlovinu i domaće vino.

Rukometni klub Sveti Martin, inače, danas je član Županijske lige. Osnivač kluba je Slavko Rudolf, koji je svetomartinske rukometaše okupio u jesen 1958. godine. Do danas je najveći uspjeh kluba ulazak u Međuopćinsku ligu 1979. godine, a u sezoni 2006./07. bili su prvaci Županijske lige, ali je ulazak u viši rang zaustavljen u kvalifikacijama. Klub okuplja 60-ak članova, a zapažene rezultate ostvaruju kadeti (2002. na međunarodnom Božićnom turniru u Varaždinu bili 8. među 78 momčadi) te ženska ekipa koja se također natječe u Županijskoj ligi.

K.S.

 
05.09.2008.

NOGOMET - 3. HNL zapad – 1. kolo – zaostala utakmica Jadran – Samobor 4:1 (3:0)

Ne paše im morski zrak

POREČ - Stadion Veli Jože

Gledatelja 150

Sudac: Knežević

Pomoćnici: Jović i Long (svi iz Zagreba)

Strijelci: Ziković(25 – 11m), 2:0 Biondić(34), 3:0 Grgurić(34), 4:0 Ziković(48), 4:1 Kovačević(81)

JADRAN: A. Gržentić, Šuran (od 62. Jugovac), Grgurić, Udovičić, Bertoša (od 71. I. Gržentić), Bonaca, Čuturilo, Ereiz, Simonović, Ziković, Biondić

Trener: Edgardo Baldo

SAMOBOR: Duspara, Lisec, Hasnek, Batur (od 60. Kovačević), Hudišić, Čakanić, Horvat, Puškarić, Brujić (od 68. Novak), Belak (od 46. Mišura), Štefković

Trener: Albert Pobor

Crveni karton: Hudišić (24)

Igrač utakmice: Igor Ziković (Jadran)

Sve je za Samoborce bilo dobro do 24. minute, ali onda Hudišić dobiva crveni karton, a domaćini priliku za vodstvo koju Ziković s 11 metara koristi za 1:0. Do kraja poluvremena Porečani su još dva puta precizni i pobjednik je bio poznat. Kovačević, koji je ušao u igru u drugom dijelu postiže počasni pogodak za goste u 81. minuti za konačnih 4:1.

M.M.

 

TENIS – Antonio Šančić u finalu Medo Open-a

NOGOMET - 1. županijska liga zapad – 3. kolo

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 3. kolo

RUKOMET - Rukometašice Samobora odrađuju pripreme za novu sezonu u kojoj su ambicije plasman od 4. do 6. mjesta

RUKOMET - RK Sveti Martin slavi 50 godina postojanja

NOGOMET - 3. HNL zapad – 1. kolo – zaostala utakmica Jadran – Samobor 4:1 (3:0)

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002