25.08.2008.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 1. kolo Mraclin – Sava 4:0 (2:0)

Stigla ih kazna za promašaje

MRACLIN – Igralište Nova graba

Gledatelja 200

Sudac: Perković

Pomoćnici: Bontempo i Kodečka (svi iz Siska)

Strijelci: 1:0 Brebrić(25), 2:0 Vojnović(33), 3:0 Furić(57), 4:0 Brebrić(65)

MRACLIN: Jančić, T. Lučić, Z. Lučić, Marković (od 51. Bandić), Celić (od 30. Furić), Budimir, Rožić, Popović, Vojnović (od 58. Balinčić), Krpačić, Brebrić

Trener: Damir Cvetko

SAVA: Pintar, Gavran, Drenški, Vulelija, Čakanić (od 46. Majković), Sastić, Franjković (od 29. Karamarko), Matošević, Ovčariček (od 46. Relić), Rasi, Ročić

Trener: Željko Lisičak

Igrač utakmice: Vedran Brebić (Mraclin)

Na otvaranju sezone gosti iz Strmca nisu se proslavili te su se iz Mraclina vratili s visokim porazom od 0:4. Tijek utakmice bi bio sigurno drukčiji da su napadači gostiju Sastić (dva puta) i Franjković (jednom) bolje reagirali, no kada se promaše čiste prilike onda dolazi kazna. Ona je ovog puta je ona bila u obliku Brebrića koji je postigao 2 gola, a za uvjerljiv start Mraclina u prvenstvo još su se pobrinuli Vojnović (lijepim lobom) i Furić.

M.M.

 
25.08.2008.

NOGOMET - Majstorica nije odigrana

Sisčani nisu došli

Trakavica se nastavlja, i dalje se ne zna tko će u treću ligu zapad nakon što u ponedjeljak, 25. kolovoza, u Siget na majstoricu nije došao sisački Metalac. Sisčani se nisu pojavili u zakazanom terminu pravdajući se da nisu na vrijeme dobili obavijest. Zanimljivo, Samobor, suci i delegat obavijest su primili na vrijeme. Komisija HNS prihvatila je opravdanje kluba iz Siska i zakazala, na opće čuđenje, novu utakmicu - vjerojatno u četvrtak ili čak u nedjelju. U međuvremenu će se u četvrtoj ligi odigrati još dva redovna kola prvenstva. Direktor NK samobora Roland Gajšak kaže da će samoborski klub poštivati sve odluke HNS, ali i da su razočarani načinom na koji je majstorica otkazana, tražeći da se utakmica registrira u korist Samobora. No, u HNS očito nisu sposobni riješiti ovaj slučaj, iako su pred njima jasni pravilnici i propisi. Trebali su ih se samo držati prije tri mjeseca i reći konačni sud u utakmici Sava Strmec – Metalac pa do ove nove lakrdije ne bi ni došlo. Ovako ćemo vjerojatno dočekati ponavljanje majstorice.

M.Š.

 
25.08.2008.

RUKOMET - Rukometaši Rudara odrađuju pripreme

Pojačanja za stabilnu drugoligašku sezonu

Nakon uvjerljivog prošlosezonskog osvajanja prvog mjesta u 3. HRL središte i zasluženog ljetnog odmora, novi članovi 2. HRL – Zapad, rukometaši Rudara, počeli su s pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Uvodni dio obavljen je na vanjskim terenima u Rudama i Samoboru, a potom su igrači i stručni stožer odradili šestodnevne pripreme u Daruvarskim Toplicama. U nastavku priprema za novu sezonu, koja počinje 20. rujna, planirano je 20-ak treninga i 6 do 7 prijateljskih utakmica, što bi trebalo biti dovoljno da ekipa spremna uđe u natjecanje.

U prijelaznom roku RK Rudar se pojačao. Pristupili su mu Hrvoje Štibohar, koji je prethodne tri sezone s uspjehom nastupao za prvoligaša Dubravu, kao i Tomislav Kurilić, koji je bio nositelj igre Zaprešića. U klubu naglašavaju da se njihovim dolaskom dobiva na širini igračkog kadra te se otvaraju nove opcije u igri - kako u obrani, tako i u napadu. Nakon polugodišnje stanke u klub se je vratio i pivot Saša Štajnkler, a pravo nastupa stekao je i ljevoruki vanjski igrač Vjeran Brezak (1989). Pripreme s ekipom Rudara proći će mladi i perspektivni lijevi vanjski Nikola Razum (1991). Ukoliko zadovolji zahtjeve struke, u dogovoru s njegovim matičnim klubom Svetim Martinom pod Okićem, bit će registriran za RK Rudar.

Konkretno, to znači da u novu sezonu Rudar kreće s vratarima Krunoslavom Gaćom i Matijom Kuharom. Lijeva krila su Goran Prosoli i Juraj Kerepčić, a desna Sandro Šujster i Petar Fresl. Vanjski igrači su Zoran Fabeković, Goran Višić, Hrvoje Štibohar, Josip Štajnkler, Stjepan Crnolatac, Ivan Prosoli, Tomislav Kurilić, Vjeran Brezak, a pivoti Vladimir Skendrović, Josip Cvetković i Saša Štajnkler. S ovim igračkim kadrom Rudari se nadaju dobrom plasmanu, tj. sigurnom zadržavanju statusa drugoligaša.

M.Š.

 

NOGOMET - 4. HNL središte B – 1. kolo Mraclin – Sava 4:0 (2:0)

NOGOMET - Majstorica nije odigrana

RUKOMET - Rukometaši Rudara odrađuju pripreme

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002