04.08.2008.

NOGOMET - Sava Strmec - Rakitje 5:1 (5:1)

Sava dominirala bez problema

SAVA STRMEC – RAKITJE 5:1 (5:1)

STRMEC – ŠC Lazina. Gledatelja 100. Sudac: Željko Zrinjan (Medsave).

STRIJELCI: 1:0 – Maljković, 2:0 – Drenški, 3:0 – Ročić, 4:0 – Maljković, 5:0 – Relić, 5:1 – Graf.

SAVA STRMEC: Pintar, Relić, Gavran, Rasi, Drenški, Čakanić, Bajan, Ovčariček, Maljković, Ročić, Vulelija (još su igrali: Šoštarić, Kočnar, Murić). TRENER: Željko Lisičak.

RAKITJE: Duvnjak, Brekalo, Horvat, Nujić I., Iviček, Hlevnjak, Balaško, Nujić K., Pavić, Boras, Martinčević (još su igrali: Divković, Martinović, Pozderec, Graf, Mikulin, Dorotić, Brnić, Jozić). TRENER: Zvonko Rudelić.

Protiv nižerangirane momčadi Rakitja Sava je dominirala gotovo cijelom utakmicom, kao što rezultat to i govori.

Ivan Vlašić

 
04.08.2008.

KARATE - Ljetni kamp Crikvenica

Kate, karate i plivanje

KARATE - Ljetni kamp Crikvenica

Nekoliko dana kasnije od uobičajenog termina, karatisti karate kluba Samobor-Anindola krenuli su s ljetnim pripremama za novu natjecateljsku sezonu. Razlog ovom kašnjenju je preseljenje kluba iz Langove ulice na novu lokaciju u ulici Matije Gupca 7.

Nakon uvodna četiri dana u Samoboru, jedan dio natjecateljskog pogona, ali i onih najmlađih članova, je od 24. do 31. srpnja preseljen u odmaralište Stoimena u Crikvenicu. Treninzi su se provodili dva puta dnevno u homogeniziranim grupama – prvi trening već u 7 sati ujutro dok se je večernji trening započinjao u 19 sati. Za najmlađe članove je organizirana i škola plivanja te različite sportske igre što je doprinjelo izvršavanju sportskih obaveza s puno veselja i radosti.

U ponedjeljak, 28. srpnja organiziran je poludnevni izlet katamaranom na otok Krk što je za neke mlade sportaše bio poseban i do tada nedoživljeni doživljaj.

Poslije sedam dana napornih treninga, ali i zabave i druženja, samoborska karate delegacija od 60 članova vratila se u Samobor puna dojmova te je najavila povratak u Crikvenicu i naredne godine.

I.H.

 
04.08.2008.

NOGOMET - pripreme Save Strmec

Stvaranje ekipe je u tijeku

Već gotovo dva tjedna igrači četvrtoligaša Save iz Strmca Samoborskog bruse formu za predstojeće prvenstvo u 4. HNL – središte B. Ponukani činjenicom da protekla sezona i nije bila jedna od onih koje će se pamtiti (Sava je zauzela tek 14. mjesto u prvenstvu) Uprava kluba daje sve od sebe kako bi se što bolje pripremili za nove uzlete. Kao prvo, u klub je doveden novi trener Željko Lisičak. Iskusni trener koji je trenirao mnoge zagrebačke klubove – Ponikve, Vrapče, Trešnjevku, Dubravu, Maksimir, doveden je kako bi pokušao izgraditi što bolju ekipu za budućnost Save. Nakon totalne rekonstrukcije momčadi koja se dogodila pred prošlu sezonu, kako odlaskom dvanaest igrača u druge klubove, tako i dolaskom devetorice novih isfiltrirala se većina nove ekipe, a u novoj sezoni se uz nekolicinu dovedenih igrača planira ostvariti puno bolji rezultat nego li je to bio u prošloj sezoni. Trener Lisičak sigurno neće imati lagan posao, no uz odličnu suradnju kako sa igračima, tako sa Upravom kluba svi preduvjeti za tako nešto biti će mu omogućeni.

- Svakodnevne pripreme odvijaju se na ŠC Lazina u Strmcu, već su odigrane i dvije prijateljske utakmice: remi s Kustošijom (2:2) i poraz od Trnja (0:3), a čeka nas još nekoliko prijateljskih utakmica (Zagorec, Dubrava, Rakitje, Stubica, Rudeš), a generalnu robu imat ćemo 17. kolovoza u Jastrebarskom, gdje protiv domaćina Jaske igramo 1.kolo Kupa NSZŽ. Pripreme teku dobro, još uvijek čekamo da se pojedini igrači vrate s godišnjeg odmora te uz još pokoje pojačanje smatram da ćemo imati, odnosno da ćemo stvoriti vrlo dobru ekipu - rekao nam je trener Željko Lisičak.

Treneru Lisičaku na raspolaganju su od starih, odnosno igrača koji su odradili prošlogodišnju sezonu Željko Pintar, Ivan Mohler, Luka Gavran, Vedran Čakanić, David Drenški, Ivan Golemović, Bernardo Kočnar, Dejan Murić, Goran Pečarić, Marko Franjković, Damir Dujmović, Marko Milečki, Mićo Bajan, Josip Karamarko. Nekoliko igrača napustilo je klub, a to su: Matija Boras (Rakitje), Davor Dodig (Klokočevac), Danijel Letinčić, Mihael Ladan (Mladost Zabok), Zdeslav Jolić (?), Mario Šurbek i Filip Petravić (prekinuli aktivno igranje nogometa). Znači uz četrnaest prošlogodišnjih igrača u klub su za sada dovedena i sedmorica novih igrača: Sanjin Maljković (Omladinac), Goran i Marko Ovčariček te Mario Matošević (svi Mladost Zabok), Dejan Relić (Ivanja Reka), Vjekoslav Katanica (Samobor), Alen Vulelija (Sava Zagreb). Pripremama je uz već spomenute igrače priklučen i nadareni junior Ivan Šoštarić.

Predsjednik kluba Darko Povrženić kaže da je klub u ovome trenutku zadovoljan postignutim u prijelaznome roku, no u pregovorima su s još tri, četiri kvalitetna igrača, tako da se može očekivati i još pokoje pojačanje za predstojeću sezonu.

- Svjesni smo činjenice da nam u pripremama probleme stvara tzv. danak amaterizma, odnosno neplanirani odlasci na more i slične stvari, ali nastojat ćemo se odhrvati tim dječjim bolestima na što bezbolniji način. U sljedećoj sezoni nadamo se puno boljem rezultatu nego li je to bilo u protekloj sezoni, a želja nam je i ponovno osvajanje, odnosno obrana naslova pobjednika Kupa NSS-a, kao i što bolje predstavljanje u Kupu NSZŽ - zaključio je Povrženić.

Ivan Vlašić

 
04.08.2008.

NOGOMET, Sava Strmec – Dubrava 3:4

Preokret u završnici

NOGOMET, Sava Strmec – Dubrava 3:4

Strmec – ŠC Lazina. Gledatelja 150. Sudac: Ratešić (Samobor).

Strijelci: 1:0 Gavran (4), 2:0 Gavran (41), 2:1 Veseli (53), 3:1 Sastić (57), 3:2 Šahinović (70), 3:3 Matišić (77), 3:4 Džajić (86)

SAVA STRMEC: Pintar, Relić, Drenški, Čakanić, Vulelija, Gavran, Bajan, Karamarko,Ročić, Maljković, Milečki (još su igrali: Ovčariček, Kočnar, Golemović, Šoštarić, Sastić). TRENER: Željko Lisičak.

DUBRAVA: Dimov, Glasnović, Kolar, Krajnović, Kolak, Palić, Rašpica, Maloča, Čibarić, Dodik, Jakelelić (još su igrali: Tilošanec, Trampus, Ivančević, Veseli, Matišić, Đurić, Šahinović, Džajić). TRENER: Krešimir Sunara.

Interesantna utakmica koja je obilovala pogocima završila je pobjedom Dubrave nakon odličnog preokreta u posljednjem periodu igre. U prvome poluvremenu Sava je bila bolja momčad na terenu te je bolju igru okrunila sa dva pogotka Gavrana iz daljine. U drugome poluvremenu oba trenera rade promjene u momčadima. Veseli u 53. minuti smanjuje rezultat, da bi Sastić nakon odličnog prodora poentirao za ponovno vodstvo Save od dva pogotka. U zadnjem periodu utakmice nogometaši Dubrave zahvaljujući u ovome trenutku priprema boljoj fizičkoj spremi uspjevaju preuzeti totalnu dominaciju na terenu te napraviti veliki preokret i stići do pobjede. Obojica trenera mogu biti zadovoljni ovom utakmicom i prikazanim od njihovih igrača.

Ivan Vlašić

Foto: Luka Gavran (NK Sava Strmec)

 

NOGOMET - Sava Strmec - Rakitje 5:1 (5:1)

KARATE - Ljetni kamp Crikvenica

NOGOMET - pripreme Save Strmec

NOGOMET, Sava Strmec – Dubrava 3:4

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002