24.07.2008.

Završena ljetna škola Duga Uvala 2008

Trening i ljetovanje

Završena ljetna škola Duga Uvala 2008

Kyokushin karate klubovi Bregana DIV i Fortis iz Samobora i Domenica iz Svete Nedelje, ljetnom su školom u Dugoj Uvali, održanoj od 8. do 15. srpnja ove godine, na najbolji način završili sezonu 2007/2008.

Odabirom aktivnosti i trenažnih sadržaja te samog ambijenta, ovaj se osmodnevni boravak u odmaralištu Cvrčak za 45 sudionika pretvorio u istinsko ljetovanje.

Treninzi su se održavali u tri grupe, sukladno uzrastu polaznika koji su bili u dobi od 8 do 18 godina. Kondicijski dio odrađen je uz more na hridima, po šumskim stazama te u parku i na sportskim igralištima, a tehnički dio proveden je u dva natkrivena prostora za borilačke sportove na otvorenom.

Pred polaznike postavljen je zadatak usvojiti novu katu (zadanu formu) sukladno njihovom stupnju u karateu, a uspješnost su prikazali demonstracijom pretposljednjeg dana. Održan je i ispit za viši pojas, gdje su klubovi nakon ove ljetne škole bogatiji za 15 položenih viših pojaseva.

Osim treninga karatea, nogometa, košarke i odbojke na pijesku te kupanja na različitim plažama, vožnje na pedalinama i raznih natjecateljskih igara u moru, kao što je guranje balvana, sudionici su mogli uživati i u kreativnom dijelu programa. Radionice nakon ručka bile su likovnog, informativnog, novinarskog ili zabavnog karaktera, a večernje aktivnosti sadržavale su: ples, natjecanje u izradi ludih frizura, karaoke, maskenbal, "igre bez granica" i druge, kroz što su se mladi karateke družili s ostalim sportašima koji su tamo boravili u isto vrijeme. Najveće su zanimanje pobudili na Talent showu, kada su demonstrirali lomljenje kamenja bridom dlana, tim više što im je to bio prvi javni tameshivari.

Ljetna škola je u cijelosti imala edukativni i odgojni karakter te su se mladi karateke s ostalim sportašima u odmaralištu borili za najuređeniju sobu i u oštroj konkurenciji soba karatašica podijelila je prvo mjesto s judašima i osvojile su sladoled kao nagradu.

Umorni, ali puni pozitivnih dojmova, polaznici su se sretno vratili kućama s diplomama sudjelovanja na kreativnim radionicama i ogrlicama od kamenja te figuricama od školjaka koje su samostalno izradili.

S.S.

Raspored treninga tijekom ljeta

Ponedjeljkom i četvrtkom od 18 sati u Bregani, a ponedjeljkom i petkom od 19 sati u Domaslovcu za djecu te utorkom i četvrtkom od 19 i subotom od 18 sati za odrasle.

Treninzi u Svetoj Nedelji i Rakitju, kao i u Svetom Martinu pod Okićem i Pavučnjaku, otpočet će 1. rujna s početkom nove sezone 2008/2009.

 
24.07.2008.

Članovi Brdsko - biciklističkog kluba Šišmiš uspješni na državnom MTB prvenstvu

Šišmišima drugo i treće mjesto

Članovi Brdsko - biciklističkog kluba Šišmiš uspješni na državnom MTB prvenstvu

U Zagrebu je 20. srpnja održano državno MTB prvenstvo u organizaciji BK Ciklus. U sjajnoj utrci drugo mjesto osvojio je samoborski junior Filip Turk, iza pobjednika Marka Bulića iz BBK Istra bike. U kategoriji seniora također odlična vijest. Nakon duže stanke bez osvojene medalje, Davor Svečnjak vratio se u formu i odličnom vožnjom osvojio treće mjesto. Kod seniora pobijedio je Pavao Roset iz BK Kalorije, dok je drugi bio Ivo Rubinić iz BBK Marun iz Lovrana.

U kategoriji Sport 1 i 2, koja se ne boduje kao državno prvenstvo, pobjedu je odnio Šišmiš Marko Trnar. Pohvaliti svakako treba i četvrto mjesto Krunoslava Huste, kojeg je samo nekoliko sekundi dijelilo od postolja. Solidan nastup imali su Luka Martić i Jan Novosel koji su osvojili sedmo i osmo mjesto. Zvonimir Knežević je nakon naporne vožnje Samobor - Ilok ipak bio preumoran i nije ostvario rezultat kakav se od njega očekivao.

Luka Čanak, BBK Šišmiš

 

Završena ljetna škola Duga Uvala 2008

Članovi Brdsko - biciklističkog kluba Šišmiš uspješni na državnom MTB prvenstvu

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002