23.06.2008.

PLES - Samobor domaćin Europskog prvenstva u stepu i Svjetskog kupa u show danceu

Dolaze europski i svjetski prvaci

Prvenstvo Europe u stepu i Svjetski kup u show danceu za 2008. godinu. održava se od 27. do 29. lipnja u Samoboru. Natjecanje se održava u novoj sportskoj dvorani, a okuplja oko 800 najboljih plesača iz cijele Europe i svijeta.

Natjecanje se održava u 3 dobne skupine: djeca (do 11 godina), juniori (od 12 do 15 godina) i seniori (od 16 godina), te u plesnim disciplinama step i show dance. Tako će se u Samobor predstaviti pojedinci, parovi, tria, male grupe i formacije.

Na natjecanju nastupiti će i natjecatelji koji su europski i svjetski prvaci u svojim disciplinama što je još jedna garancija kvalitete i atraktivnosti samog programa u novoj sportskoj dvorani u Samoboru.

I.H.

 
23.06.2008.

KOŠARKA - Otvoreno prvenstvo Hrvatske za dječake godišta 1996. Samobor – Vučići 27:66 (6:38) Podravski list – Samobor 83:28 (42:10) Samobor – ABC Zadar 59:41 (21:32)

Ukupno zauzeli 17. mjesto

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za dječake godišta '96., a nakon odustajanja ekipe Dražen Petrović iz Šibenika i ekipe Dražen Petrović iz Vodica, sudjelovale su 23 momčadi iz Hrvatske, podijeljene u 8 grupa. Sve utakmice igrane su od 21. do 24. lipnja u Zagrebu u SD Dubrava i SD Mato Lovrak.

Ekipa KK Samobor (Juraj, Srabotnak, Belamarić, Mandalinić, Sladić, Guberina, Levanić, Jurlin, Džimbeg, Čižmešija, Rendulić, Šuvaković, trener Robert Levanić) odigrala je u subotu kvalifikacijske utakmice u možda najjačoj grupi s Podravskim listom iz Koprivnice i Vučićima iz Zagreba. Nakon što je ekipa Samoboraca uvjerljivo izgubila obje utakmice, u nedjelju je odigrala utješnu utakmicu protiv ABC Zadra koju je pak uvjerljivo dobila te tako zauzela 17. mjesto na prvenstvu Hrvatske za dječake godišta 1996.

T.I.

 
23.06.2008.

KARATE - 12. Europski karate kup za mlade - Bratislava, 21. lipnja

Karataši Bregane osvojili šest medalja u Slovačkoj!

KARATE - 12. Europski karate kup za mlade - Bratislava, 21. lipnja

Na 12. Europskom karate kupu za mlade (10 do 17 godina) u Bratislavi, na kojem je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 9 zemalja, članovi Karate kluba Bregana osvojili su jedno zlato, tri srebra i dvije bronce u borbama.

Odličnim nastupom mladi sportaši iz Bregane ostvarili su sjajne rezultate i bili među najuspješnijim hrvatskim predstavnicima u Slovačkoj.

Zlatnom medaljom okitila se iskusna Gabrijela Tušinec u kategoriji juniorki do 48 kg.

Srebrnu medalju osvojio je Matija Mataušić u kategoriji mlađih kadeta iznad 50 kg. Matija se borio vrlo srčano i potvrdio da posjeduje velik potencijal.

Marina Tančak je kvalitetnim borbama osvojila drugo mjesto u kategoriji kadetkinja do 47 kg. U finalu je izgubila od vrlo dobre Slovakinje.

Karlo Pejić je nakon tri pobjede u kategoriji juniora do 61 kg poražen u finalu od iskusnog Slovaka i morao se zadovoljiti drugim mjestom.

Paula Andričević je odličnim borbama u kategoriji učenica do 40 kg osvojila brončanu medalju. Paula se borila taktički zrelo i koncentrirano poput seniorke, iako ima samo 10 godina.

Brončanom medaljom okitila se i Dijana Ćosić u kategoriji kadetkinja do 47 kg.

Bez medalje su ostali Dominik Kovačić (izgubio meč za treće mjesto) te Marko i Mihael Matijaščić.

U Bratislavi je s karatašima Bregane bio trener Goran Romić, koji je izuzetno zadovoljan nastupom i napretkom svojih učenika. Pošle godine su Bregančani na ovom natjecanju osvojili samo jednu medalju, a ove godine čak šest. Ovim velikim uspjehom je na najljepši način završen prvi dio natjecateljske sezone. Nakon ljetnih praznika počinje jesenski dio sezone u kojem će najvažnija natjecanja biti kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske.

T.I.

FOTO: Osvajači medalja iz Bratislave - Tušinec, Ćosić, Andričević, Mataušić, Tančak i Pejić

 
23.06.2008.

STOLNI TENIS - Završio ekipni dio županijskog natjecanja Lige nada

Samoborske nade druge

STOLNI TENIS - Završio ekipni dio županijskog natjecanja Lige nada

Završio je ekipni dio županijskog natjecanja Lige nada kod djevojaka.

Ekipa STK Samobora, koja je igrala u sastavu Tea Hamerlitz, Barabara Andričević, Valentina Terihaj, Iva Horvat, Jelena Duvnjak i Katarina Žitković, pod vodstvom trenerice Ivane Medvedović, zauzela je 3. mjesto, iza djevojaka iz Svete Nedelje i Dugog Sela.

Krunoslav Znika

 
23.06.2008.

GIMNASTIKA - 12. proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

Gombanja k'o u priči

GIMNASTIKA - 12. proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

Na 12. proljetnom prvenstvu Gimnastičkog kluba Samobor, održanom 14. lipnja u gimnastičkoj dvorani OŠ B. Tonija, nastupilo je 75 gimnastičarki i 5 gimnastičara, raspodijeljenih u 10 skupina, u 3 turnusa. Svi su oni pokazali što su sve svladali i naučili u proteklih pola godine, odnosno od prošlog klupskog prvenstva. I dok je za kadetkinje i juniorke to natjecanje bilo ležerno, više poput treninga, djevojčice koje se polako spremaju za "natejcateljski pogon" bile su uzbuđene.

U prvom turnusu nastupile su rekreativke: Perunike, Zvjezdice, Limači i Limačice. Među Perunikama prva tri mjesta izborile su Laura Delgalo, Dora Šagud i Lorena Daničić. Najupješnije Zvjezdice su bile Ema Biber, Korina Žaja i Mirjam Vuksanić. Dječaka je zasad malo, ali njihovom većem broju u klubu se nadaju ujesen. Na ovom natjecanju najbolji su bili Jan Plevko, Vedran Komerički i Kruno Fadljević. Za najbolje među Limačicama izborile su se Lana Žitković, Jelena Lesjak i Lea Perković.

U drugom turnusu, u kategoriji juniorki u C programu, prvo i drugo mjesto izborile su Anamarija Kovačić i Helena Kovačić, a treće je osvojila Lucija Kosaber. Među kadetkinjama u C programu od prvog do trećeg mjesta poredale su se Lucija Kirschenheuter, Lucija Nemanić i Dora Živković. Jedina kadetkinja u B programu Lara Šelj, zasad će u klubu ostati bez konkurencije. Među djevojčicama u C kategoriji za prvo se mjesto izborila Nika Barišić, druga je bila Ema Kopun, a treće su mjesto podijelile Dunja Šagud i Ema Mihelić.

Nakon natjecateljica ponovno su, u trećem turnusu, nastupile rekreativke. U skupini Misica najbolja je bila Lucija Barišić, drugo su mjesto podijelile Laura Nenadić i Jelena Brkić, a treće mjesto podijelile su Doris Kižlin i Lara Vukić. Među Čarobnicama za prva tri mjesta izborile su se Marija-Sara Mihelić, Rebeka Nedved i Ana Herger, a u skupini Tratinčica Mia Vuksanić, Bruna Mahović i Martina Gelo.

Pred rekreativkama i njihovim trenericama Ivom Lulić, Sonjom Jandrečić, Sandrom Jurković, Ivanom Mardešićem i Tomislavom Kolenićem je ljetni odmor, dok će natjecateljice i njihove trenerice Nives Krošnjar, Martina Bublić, Andreja Popović i Andreja Ivić, uz još dva nastupa, nastaviti trenirati nešto smanjenim tempom do odlaska na ljetne pripreme na Silbu.

K.K.

 
23.06.2008.

RUKOMET - U RK Rudar proslavljena uspješna sezona

Pune ruke medalja

RUKOMET - U RK Rudar proslavljena uspješna sezona

Sezona za pamćenje – to je najkraći sažetak svih uspjeha koji su postigli rukometaši, ali i rukometašice Rudara. Naime, sve selekcije rudarskog rukometnog kluba odlično su igrale i bilježile odlične rezultate. Naravno, u prvom planu su bili seniori koji su osvajanjem prvog mjesta osigurali nastup u 2. ligi zapad. No, i mlađi kadeti su osigurali nastup u 1. državnoj mlađoj kadetskoj ligi, a prije nekoliko dana i djevojčice (98. godište) su osvojile prvo mjesto u županijskoj ligi pod vodstvom trenera Josipa Štajnklera. Pobijedile su sve svoje protivnice pa su im u klubu osigurali medalje i prigodni pehar, budući da se u vodstvu natjecanja to nisu sjetili učiniti.

Sve je to skupa bio odličan povod za druženje svih dobnih skupina Rukometnog kluba Rudar, od onih koji su prije nekoliko desetljeća i godina igrali u klubu pa do onih koji i dalje uče rukometne korake. Ni kiša nije pokvarila to druženje koje je s rukometnog igrališta premješteno u školu.

Na uspjesima svim selekcijama čestitali su predsjednica kluba Tanja Milek i šef stručnog stožera Darijo Gaća. Članovi kluba sami su se pobrinuli da sve skuhaju i pripreme, a da fino jelo bude još i finije pobrinulo se tamburaško pojačanje iz KUD-a Oštrc.

M.Š.

 

PLES - Samobor domaćin Europskog prvenstva u stepu i Svjetskog kupa u show danceu

KOŠARKA - Otvoreno prvenstvo Hrvatske za dječake godišta 1996. Samobor – Vučići 27:66 (6:38) Podravski list – Samobor 83:28 (42:10) Samobor – ABC Zadar 59:41 (21:32)

KARATE - 12. Europski karate kup za mlade - Bratislava, 21. lipnja

STOLNI TENIS - Završio ekipni dio županijskog natjecanja Lige nada

GIMNASTIKA - 12. proljetno prvenstvo Gimnastičkog kluba Samobor

RUKOMET - U RK Rudar proslavljena uspješna sezona

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002