19.06.2008.

NOGOMET - Pioniri Samobora ipak nisu uspjeli

Bez Vrankovića i Štrkalja stali na korak do 1. HNL

Nakon velikog uspjeha mlađih i starijih pionira NK Samobora u prvenstvu, na kišnu subotu naši su dečki pokisnuli dvostruko.

U kvalifikacijama za 1. HNL stariji su pioniri izgubili od Trešnjevke 1:2, odlučujućim golom iz penala, 5 minuta prije kraja utakmice. Samoborci su u posljednjim trenucima utakmice promašili čistog "zicera" i tako se oprostili od 1. HNL.

Ni mlađi pioniri ovaj put nisu imali sreće. Dva udarna navalna igrača, Vranković i Štrkalj nisu nastupila zbog ozljeda. Iako je srednji red funkcionirao dobro i koliko - toliko održavao ravnotežu protiv, za nijansu boljih, Trešnjevčana, navalni red nije stvorio gotovo nijednu šansu.

Poraz od 0:2 i nije katastrofalan kada se uzme u obzir pretjerani respekt koji su Samoborci pokazivali spram protivnika i nedostatak ključnih napadača.

Iako su ranije pobjeđivali Trešnjevku, sada, kada je to bilo presudno, Trešnjevčani su ipak bili bolji.

Drago Plečko

 
19.06.2008.

RUKOMET - Održan 8. Međunarodni rukometni turnir Samobor Mercator Cup 2008.

Naslov ide u deželu

RUKOMET - Održan 8. Međunarodni rukometni turnir Samobor Mercator Cup 2008.

Kadetska reprezentacija Slovenije u zanimljivom i uzbudljivom finalu pobijedila je vršnjakinje iz Hrvatske 22:19 i osvojila pobjednički pehar na osmom izdanju Međunarodnog rukometnog turnira Samobor Mercator Cup, održanog proteklog vikenda u novoj sportskoj dvorani u Samoboru. Treće mjesto pripalo je kadetkinjama Grada Zagreba koje su u borbi za treće mjesto pobijedile kadetsku reprezentaciju Crne Gore 20:19. Zanimljivo je da je prije toga u natjecanju u grupama bio drugačiji omjer - Hrvatska je pobijedila sve reprezentacije, pa i Sloveniju, a Crna Gora je u grupi bila bolja od Zagreba. I to govori o izjednačenosti sastava, kojima je ovaj turnir u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza i ŽRK Samobor bio odlična priprema za daljnja natjecanja.

Ovom prigodom svakako treba istaknuti da su u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske bile trenerica vratarki Dubravka Tunjić te Anamarija Fofonjka, obje iz ŽRK Samobor.

Izbornici i treneri reprezentacija izabrali su na kraju turnira najbolju golmanicu i igračicu turnira. Prema njihovom izboru na vratima je najbolja bila Marija Zeljko iz Hrvatske, dok je najbolja igračica Urška Vidic iz Slovenije. Najbolji strijelac turnira bila je Marija Milić iz reprezentacije Grada Zagreba s 21 postignutim golom. Nagrade ekipama i igračicama uručili su Snježana Mataušić u ime pokrovitelja Mercatora Hrvatska te Juro Horvat, tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije koja je također bila pokrovitelj turnira, uz Grad Samobor. Organizacija je i ovaj put bila je visokom nivou pa se već s nestrpljenjem čeka deveto izdanje sljedeće godine.

M.Š.

 

NOGOMET - Pioniri Samobora ipak nisu uspjeli

RUKOMET - Održan 8. Međunarodni rukometni turnir Samobor Mercator Cup 2008.

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002