16.06.2008.

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 14. kolo Samobor – Bosco 60:99 (30:36)

Presudila dulja klupa

SAMOBOR: Gionechetti 14, Pintar, Stupar, Poljak 6, Geiger 2, Levanić 15, Anzulović, Kleščić 13, Hrkalović 10

Trener: Josip Vlah

BOSCO: Mustapić 7, Biškup 12, Vrdoljak 3, Mioć, Lupinski 4, Janović 9, Galović 2, Varoščić 2, Ribičić 23, Bubalo, Pehar 10, Primorac 27. Trener: G. Perić

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme Samoborci su protiv vodeće ekipe lige uspijevali igrati u egalu. Ali, dok su gosti rotirali desetak igrača podjednake kvalitete, Samoborci igraju gotovo cijelo poluvrijeme s istom petorkom.

Početkom drugog poluvremena odmorniji gosti protiv već umorne petorke Samoboraca odigravaju odlični zonski presing po cijelom terenu i vrlo brzo odlaze na plus dvadeset. U tom razdoblju Samoborci gube čak 20 lopti i vrlo neprecizno šutiraju trice. Ulaskom zamjena Samoborci se predaju, a gosti na kraju visokom razlikom zasluženo dobivaju ovaj susret, a i prvenstvo.

Kod Samoboraca najbolje su odigrali Levanić s 15, Gionechetti sa 14 i Kleščić s 13 koševa. Kod gostiju nezadrživ je bio 208 centimetara visoki centar Primorac s 27 koševa te vrlo prodorni bek Ribičić s 23 koševa gađajući iz svih pozicija gotovo bez promašaja. Samoborci unatoč porazu ostaju na solidnom 4. mjestu od deset ekipa u prvoj sezoni vrlo kvalitetne II. lige juniora.

T.I.

 
16.06.2008.

KOŠARKA - Kadeti – 1. Županijska liga – 10. kolo Samobor – Petar Zrinski 2:0

Ni boja, nit mača

SAMOBOR: Kalafatić, Bencek, Musović, Šmit, Tokić, Šuvaković, Nađ, Pintar, Anzulović, Kučko, Račić, Muslić, Omerović. Trener: Zdravko Džimbeg

Kadeti KK Petra Zrinskog iz Vrbovca nisu pristupili odigravanju utakmice tako da Samoborci osvajaju bodove bez borbe.

 
16.06.2008.

BADMINTON - Samobor dobio prvi badmintonski klub na svom području, Badmintonski klub Samobor

Klub imamo, čekaju se polja za igru

BADMINTON - Samobor dobio prvi badmintonski klub na svom području, Badmintonski klub Samobor

Samoborska sportska obitelj bogatija je za još jednog člana – u svibnju je osnovan Badmintonski klub Samobor. Osnovala ga je grupa zaljubljenika u badminton koja se tim sportom već dulje vrijeme rekreativno bavi, a to su Ivan Šepl (predsjednik), Nada Kupres (tajnica), Zdenko Franceković, Zdenko Kolman, Antun Pavlin i Mario Vlahović.

Budući da je to prvi badmintonski klub na području Samobora, u gradu za sada ne postoje uvjeti za organizirano bavljenje tim sportom. Naime, badminton je dvoranski sport, a u postojećim sportskim dvoranama igrališta nisu iscrtana. Stoga osnivačima predstoji težak zadatak izboriti se za ostvarivanje uvjeta za razvoj badmintonskog sporta u Samoboru. U nastojanjima će im svakako pomoć i podršku pružiti Samoborski športski savez, zajedno s gradskim Upravnim odjelom za društvene djelatnosti i brigu za mladež. Mjerodavne organizacije su najavile da bi se nedostatak označenih polja za igru u postojećim sportskim objektima mogao riješiti već početkom iduće školske godine.

U međuvremenu, uprava novoosnovanog Badmintonskog kluba Samobor će obaviti poslove učlanjenja u Hrvatski badmintonski savez i Samoborski športski savez. U planu je i ostvarivanje kontakata s badmintonskim sportskim stručnjacima, kako bi klub u jesen mogao angažirati trenersko osoblje i započeti s organiziranim radom, odnosno pokrenuti treninge za djecu i odrasle. Ovisno o financijskim mogućnostima i osiguranim dvoranskim kapacitetima, u planu je i program za rekreativno igranje badmintona.

I.H.

 
16.06.2008.

KARATE - Europsko prvenstvo regija - Maribor, 14. lipnja

Samoborke brončane

KARATE - Europsko prvenstvo regija - Maribor, 14. lipnja

U subotu, 14. lipnja održano, je u Mariboru 6. europsko prvenstvu regija u karateu. To natjecanje je u neku ruku sljednik europskog klupskog prvenstva, a uvedeno je kao službeno prvenstvo Europske karate federacije, obzirom na opredjeljenja Europske unije te tendencije podjele starog kontinenta na regije.

Prema takvim novim pravilima EKF-a naša zemlja ima pravo sudjelovanja s dvije ekipe pa je tako u Mariboru, pored predstavnica Primorsko-goranske županije, nastupila i ekipa Zagrebačke županije, koju je predstavljao Karate klub Samobor-Anindol (Maja Janković i Dijana Saleš) pojačan s dvije djevojke iz Zagreba (Ana Marija Čelan i Maša Martinović).

Za razliku od Riječanki koje su izgubile u prvom kolu, naše cure su otišle do same završnice i osvojile fenomenalno treće mjesto u konkurenciji 31 ekipe iz 20 europskih zemalja.

U prvom kolu su deklasirane prestavnice istočne Srbije rezultatom 2:0. Drugo kolo bilo je samo potvrda uspješnog dana, a nastradale su djevojke iz španjolske Valencije. Opet je bilo 2:0

U četvrtfinalu se ispriječila ekipa Tuzle iz BiH, koja u svojim redovima ima djevojke aktualne viceprvakinje Europe iz Tallina. Uz tendenciozno suđenje, favoritkinje iz BiH bile su prevelika prepreka na putu za pobjedu. Konačni rezultat bio je 1:1, ali su Bosanke imale jedan bod više te su u konačnici proglašene pobjednicama.

Nakon očekivanog ulaska u finale Bosanke su dale priliku našim curama da kroz repasaž osiguraju brončano odličje. Na tom putu prvo je trebalo pobijediti tursku ekipu Ege, koja u svojim redovima ima legendu ženskog karatea Aras, višestruku prvakinju svijeta i Europe, ali i odličnu reprezentativku Celik, koja medalje osvaja na gotovo svim prvenstvima Europe. Naše cure nisu ni pomišljale na poraz već su silno željele osvojiti medalju.

U konačnici rezultat je bio neriješen (1:1) pa se moralo ići u borbu kapetana.

Protiv Aras trener Šimunec postavlja Maju Janković, što se pokazalo najboljim rješenjem, a Maja sigurnom pobjedom odvodi ekipu u borbu za medalju, dok Turkinje sa suznim očima šalje na tribine.

Za treće mjesto opet Turkinje, ekipa pokrajine Marmara.

Veliko samopouzdanje iz prethodnog meča bio je dodatni poticaj da se Turkinjama "počisti tatami". Protiv Hrvatica Turkinje nisu imale nikakve šanse i meč je odlučen u prva dva susreta, tako da posljednja u našoj ekipi nije ni morala izlaziti u meč.

Ovom sigurnom pobjedom osvojena je bronca, ali i ostvaren veliki uspjeh hrvatskog i samoborskog karatea.

Imena Maje Janković, Dijane Saleš, Ane Marije Čelan i Maše Martinović ostat će zapisana u statistici najvećih uspjeha hrvatskog ženskog karatea.

S.S.

FOTO: Saleš, Čelan, trener Šimunec, Janković i Martinović

 
16.06.2008.

U tijeku su prijave za 12. Sportske igre mladih čija se završnica i ove godine održava u Splitu

Prijavi se i igraj!

Dvanaeste Sportske igre mladih 2008. će od lipnja do sredine rujna okupiti do sada rekordan broj od 35.000 djece i mladih, koji će se družiti kroz natjecanja u deset sportova. Osnovci i srednjoškolci mogu sudjelovati u svim aktivnostima i sami formirati svoje ekipe ili se natjecati u pojedinačnim sportovima, bez obzira jesu li ili nisu članovi nekog sportskog ili školskog kluba. Natjecateljski sportovi su mali nogomet, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, badminton i graničar.

Standardno, natjecanje počinje na županijskoj razini, da bi se preko regionalnih završnica stiglo do finala u Splitu koje će se održati u četiri smjene tijekom kolovoza i početkom rujna. Na završnom natjecanju u Splitu sudjelovat će oko 1800 djece i mladih iz cijele Hrvatske.

Prijave za zainteresirane natjecatelje traju do 20. lipnja putem prijavnica, web stranice www.igremladih.org ili telefonom u direkciji Igara 021/541-454, 541-455, 541-448. Dodatne informacije mogu se dobiti u osnovnim i srednjim školama, a detalji se mogu saznati i kod koordinatora za Zagrebačku županiju Krste Mesića 098/278-757.

K.S.

 

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 14. kolo Samobor – Bosco 60:99 (30:36)

KOŠARKA - Kadeti – 1. Županijska liga – 10. kolo Samobor – Petar Zrinski 2:0

BADMINTON - Samobor dobio prvi badmintonski klub na svom području, Badmintonski klub Samobor

KARATE - Europsko prvenstvo regija - Maribor, 14. lipnja

U tijeku su prijave za 12. Sportske igre mladih čija se završnica i ove godine održava u Splitu

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002