03.06.2008.

KOŠARKA - Kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 65:76 (39:38)

Dominantni Anzulović

SAMOBOR: Martinović, Bencek 4, Dašić, Kučko 12, Kalafatić, Geiger 18, Anzulović 25, Račić, Omerović 5, Musović 2, Pintar 3, Tokić 2, Muslić, Nađ, Džimbeg 5. Trener: Zdravko Džimbeg

SZENTENDREI KSE: Bodrogi 12, Stomfai, Zsigo, Perjesi, Egei 2, Nemeth 11, Molnar 8, Darazs 14, Kovacs 18. Trener: Bogdan Karaičić

Kako je u zadnji čas od turnira odustala jedna ekipa iz Srbije tako su kadeti Samobora odigrali protiv domaćina dvije utakmice, isto tako i mlađi kadeti, dok su veterani odigrali samo jednu utakmicu. Utakmice su se igrale u lijepom gradiću uz rijeku Dunav, Szentendrei, udaljenom dvadesetak kilometara sjeverno od Budimpešte.

U prvoj utakmici, u subotu, nakon izjednačene igre domaćini su riješili prvo poluvrijeme s minimalnom prednošću u svoju korist. Kadeti Samobora bodreni svojim navijačima igraju drugo poluvrijeme puno čvršće u obrani te preko pucački raspoloženih Anzulovića, Geigera i Kučka postepeno stvaraju prednost od desetak razlike što uspješno čuvaju za zasluženu pobjedu. Za pobjedu kadeta Samobora svakako je najzaslužniji centar Anzulović koji je dominirao pod oba koša s ukupno 22 skoka i 25 koševa. Dobro su mu asistirali Geiger s 18 i Kučko s 12 koševa. Kod domaćina istakli su se igrom Kovacs s 18 i Darazs sa 14 koševa.

T.I.

 
03.06.2008.

KOŠARKA - Kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 104:61 (39:34)

Umor učinio svoje

SAMOBOR: Martinović, Bencek 5, Dašić, Kučko 16, Kalafatić, Geiger 6, Anzulović 14, Račić, Omerović, Musović, Pintar 3, Tokić 14, Muslić, Nađ, Džimbeg 3. Trener: Zdravko Džimbeg

SZENTENDREI KSE: Bodrogi, Stomfai, Zsigo, Perjesi, Egei 6, Nemeth 19, Molnar 31, Darazs 20, Kovacs 28. Trener: Bogdan Karaičić

Drugi dan, u nedjelju, u revanšu kadeti Samobora odigrali su gotovo cijelo prvo poluvrijeme u egalu. Nakon poluvremena osjetio se nagli pad u igri Samoboraca, vjerojatno zbog umora, a naročito u zadnjih 5 minuta kada je izgledalo kao da igra samo jedna ekipa domaćina. Na kraju visoka i zaslužena pobjeda domaćih kadeta. Kod Samoboraca učinkoviti su bili Kučko sa 16, Tokić sa 14 i Anzulović sa 14 koševa, kojeg su u ovoj utakmici po trojica igrača udvajala, a često i s prekršajima koji nisu suđeni, ali i uz sve to uspio je skupiti 28 skokova. Kod domaćina odlično su odigrali Molnar s 31 i Kovacs s 28 koševa.

T.I.

 
03.06.2008.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 62:69 (36:27)

Preokret u završnici

SAMOBOR: Guberina, Belamarić 10, Rendulić 2, Mandalinić 8, Imbert 12, Levanić 7, Šuvaković I. 8, Džimbeg, Šuvaković K. 22. Trener: Robert Levanić

SZENTENDREI KSE: Toldi, Vamo, Bodrogi 30, Stamfai 4, Molnar, Zsigo 7, Perjesi 19, Uzseka 1, Kaszai, Baras, Turka 1, Kanas. Trener: Bogdan Karaičić

U drugoj subotnjoj utakmici mlađi kadeti Samobora igrali su protiv mlađih kadeta kluba Szentendrei KSE. Prvo poluvrijeme Samoborci izgledaju nekako umorno, dok domaćini preko bekova Bodrogia i Perjesia brzim driblinzima lako poentiraju na zicerima te na poluvrijeme odlaze s desetak poena razlike. U trećoj četvrtini Samoborci uspostavljaju ravnotežu na terenu, a u zadnjoj, predvođeni Karlom Šuvakovićem, potpuno zatvaraju svoj reket i iz brzih kontranapada vrlo brzo iz minus 10 odlaze na plus 10 koševa te na kraju u velikom preokretu zasluženo pobjeđuju. U pobjedi Samoboraca uz Karla Šuvakovića s 22 koša treba pohvaliti i Imberta s 12 te Belamarića s 10 koševa. Kod domaćina istakli su se učinkovitošću Bodrogi s 30 i Perjesi s 19 koševa.

T.I.

 
03.06.2008.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 64:49 (27:24)

Epidemija umora u Mađarskoj

SAMOBOR: Guberina, Belamarić 4, Rendulić 1, Mandalinić 20, Imbert 1, Levanić 7, Šuvaković I. 2, Džimbeg 7, Šuvaković K. 7. Trener: Robert Levanić

SZENTENDREI KSE: Vamo, Bodrogi 17, Stamfai 2, Molnar 12, Zsigo 10, Perjesi 19, Uzseka, Turka 4, Kaszai. Trener: Bogdan Karaičić

Kao u slačuja kadeta, isto se ponovilo i s mlađim kadetima Samobora. Nakon podjednake igre u prvom poluvremenu, osjetio se umor kod Samoboraca, tako da domaćini postepeno do kraja utakmice povećavaju svoju prednost. Na kraju zaslužena pobjeda domaćih košarkaša. Ovaj put kod Samoboraca najučinkovitiji je bio Mandalinić s 20 te Levanić, Džimbeg i Šuvaković Karlo s po 7 koševa svaki. Kod domaćina ponovo se igrom istakao dvojac Perjesi s 19 i Bodrogi s 17 koševa.

T.I.

 
03.06.2008.

KOŠARKA - Veterani – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 79:66 (34:36)

Revijalno i atraktivno

SAMOBOR: Pavlin 4, Belamarić 31, Kelečić 12, Mandalinić 7, Pintar 2, Hulina, Džimbeg D. 2, Dubravčić 7, Džimbeg Z. 1. Trener: Robert Levanić

SZENTENDREI KSE: Daniel 6, Dominkos 14, Levente 11, Tamas 10, Karaičić 12, Mauk, Kristof, Sandor, Gergo 1, Roland 23, Andrei 2. Trener: Bogdan Karaičić

Veterani košarkaškog kluba Samobor i košarkaškog kluba Szentendrei KSE u revijalnoj, ali vrlo borbenoj i kvalitetnoj utakmici, pružili su publici odličnim akcijama priliku da im zaplješću u više navrata. Nakon prve četvrtine i minusa od desetak razlike, Samoborci odlično igraju u obrani i preko brzih kontranapada rješavaju poluvrijeme s prednošću od dva koša u svoju korist. Cijelo drugo poluvrijeme do pred sam kraj igralo se u egalu, da bi tada u svega dvije minute ipak nešto mlađi i svježiji domaći veterani napravili nedostižni niz od 12:0. Na kraju zaslužena pobjeda domaćih veterana kod kojih se učinkovitošću istakao Roland s 23 koša. Kod Samoboraca glavni pokretač igre je bio Belamarić s 31 košem. Uz njega odlično je odigrao pod koševima centar Kelečić s 12 koševa.

T.I.

 
03.06.2008.

KARATE - Roda Cup - Beograd, 1. lipnja

Ana Lenard šampionski

KARATE - Roda Cup - Beograd, 1. lipnja

Šestero nada KK Samobor-Anindol nastupilo je na 10. međunarodnom karate turniru Roda Cup koji se održao 1. lipnja u zemunskoj sportskoj dvorani Pinki.

Na navedenom turniru sudjelovalo je oko 1200 natjecatelja iz Mađarske, Bjelorusije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Velika vrućina u dvorani nije osigurala normalne uvjete natjecanja, tako da u konačnici mladi natjecatelji nisu mogli pokazati svoju kvalitetu, već je puno toga ovisilo o sreći, ali i domaćim sucima koji se nisu baš proslavili.

U svemu tome su se najbolje snašle samurajke iz sportske obitelji Lenard – Ana i Maja koje su jedine od Samoboraca osvojile medalje.

Ana je dominanatno pobijedila u konkurenciji juniorki preko 55 kg, dok je njena sestra Maja ostala na brončanom odličju u istoj kategoriji.

Matej Tomazin i Nikola Šoić imali su dobar nastup, ali i ništa više od toga, obzirom da djelitelji pravde nisu bili blagonakloni prema predstavnicima Hrvatske.

Haris Kovačević i Renato Brković su podbacili te zasluženo ispali već u 1. kolu.

U svakom slučaju, ovo natjecanje treba shvatiti kao jedno iskustvo više u natjecateljskoj karijeri, a sve ostalo treba što prije zaboraviti.

S.S.

FOTO: Ana Lenard

 
03.06.2008.

KARATE - 8. međunarodni karate turnir Opatija kup - Opatija, 1. lipnja

Našima ukupno 6 medalja

KARATE - 8. međunarodni karate turnir Opatija kup - Opatija, 1. lipnja

Na turniru su uspješan nastup imali članovi Karate kluba Bregana, koji su osvojili jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce.

Zlatna medalja pripala je Gabrijeli Tušinec u kategoriji juniorki do 53 kg. Gabrijela je uvjerljivo osvojila prvo mjesto bez izgubljenog boda.

Stefani Filipić je osvojila dvije medalje, srebro u kategoriji kadetkinja do 47 kg i broncu u kategoriji mlađih kadetkinja do 45 kg.

Mihael Matijaščić je odličnim nastupom osvojio treće mjesto u kategoriji učenika do 34 kg. Bez medalje je ostao Marko Matijaščić.

U Opatiji je s mladim sportašima iz Bregane bio trener Goran Romić, od kojeg smo saznali da će do kraja proljetnog dijela sezone natjecatelji KK Bregana nastupiti na turniru u Sisku i Europskom kupu za mlade u Bratislavi.

U Opatiji je nastupilo i četvero natjecatelja KK Samobor-Anindol.

Zlato je osvojila sve bolja Sara Sirovica, a brončano odličje Andreas Sirovica.

Magdalena Kralj i Ivana Karamatić su imale svoj debi u borbama te nisu uspjele ostvariti zapaženiji nastup.

S.S.

FOTO: Gabrijela Tušinec, Stefani Filipić i trener Goran Romić iz Karate kluba Bregana

 
03.06.2008.

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 12. kolo Ogulin – Samobor 65:82 (32:36)

Triple double Levanića i double double Hrkalovića

SAMOBOR: Gionechetti 10, Poljak, Geiger 9, Levanić 29, Koščak, Kleščić 8, Marković 11, Hrkalović 19. Trener: Vlah Josip.

OGULIN: Marković 2, Zima, Magdić 8, Salopek, Kurtović 10, Rupčić 7, Palalić 8, Francetić 16, Špehar 11, Puljko, Zrnić 3. Trener: Vorkapić M.

U izjednačenoj igri s dosta grešaka na obje strane Samoborci ipak uspijevaju riješiti poluvrijeme u svoju korist.

U drugom poluvremenu mnogo bolja igra Samoboraca u napadu, s brzim protokom lopte i odličnim proigravanjima Gionechettija, Levanića i Geigera na zicere. S druge strane, domaćini protiv vrlo pokretljive zonske obrane Samoboraca teško nalaze put do koša. Na kraju Samoborci zasluženo i uvjerljivo dobivaju utakmicu, uzvrativši Ogulincima za poraz u Samoboru.

Kod Samoboraca možda i najbolju partiju u karijeri pružio je Levanić s 29 koševa, 20 skokova, 10 ukradenih lopti i čak 11 iznuđenih prekršaja. Uz njega, odlično je odigrao i centar Hrkalović s 19 koševa i 14 skokova.

Kod domaćina istakao se Francetić s 16 koševa.

T.I.

 
03.06.2008.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 34. kolo

Pirin ušao i tri puta pogodio

Zelina – Sava 5:1 (0:0)

SVETI IVAN ZELINA – Igralište SRC

Gledatelja 150

Sudac: Munić (Bregana)

Pomoćnici: Gašpar (Peskovec) i Nežić (Vrbovec)

Strijelci: 1:0 Oroz(47), 2:0 Tomašić(56), 3:0 Pirin(60), 4:0 Pirin(70), 4:1 Karamarko(80), 5:1 Pirin(90)

ZELINA: Križanac, Erdeli (od 60. Stipanović), Miličević, Antolković, Tomašić, Gotal, Bliznec, Loborinec (od 58. Brnjak), Oroz (od 58. Pirin), Mesec, Filipović

Trener: Željko Radišić

SAVA: Mohler, Boras, Čakanić, Franjković, Drenški, Milečki, Karamarko, Dujmović, Beloša, Pečarić, Dodig (od 20. Jolić)

Trener: -

Igrač utakmice: Matija Pirin (Zelina)

U posljednjem kolu Strmčani su išli na teško gostovanje kod trećeplasirane Zeline. Prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka da bi se domaćinima u drugom dijelu sve otvorilo: ključan je bio ulazak rezerve Pirina koji je u pola sata provedenog na terenu uspio čak tri puta matirati Mohlera. Počasni pogodak za goste postigao je Karamarko. Sava je natjecanje završila na 14. mjestu, 2 lošije nego na polusezoni.

M.M.

Nakon posljednjeg, 34. kola, vodi Samobor sa 75 bodova, drugi je Metalac sa 74 (- 1 utakmica), dok je Sava na četrnaestom mjestu s 38 bodova.

 
03.06.2008.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 34. kolo

S pet komada u viši rang!

NOGOMET - 4. HNL središte B – 34. kolo

Samobor - Frankopan 5:0 (3:0)

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 600

Sudac: Petrac (Velika Buna)

Pomoćnici: Budić (Vrbovec) i Čunović (Zdenčina)

Strijelci: 1:0 Ašanin(17), 2:0 Bencalić(38), 3:0 Bencalić (43), 4:0 Bencalić(46), 5:0 Brujić(52)

SAMOBOR: F. Štefković, Lisec, Novak, Čakanić, Jordan (od 70. Hržić), Kovačić, Horvat (od 60. Kovačević), Brujić, Ašanin, Bencalić (od 58. I. Štefković), Puškarić

Trener: Albert Pobor

FRANKOPAN: Trepša, Sklezur, Kuzmić (od 70. Doroslić), Lalić, Crnobrnja, Pejak, Rebić (od 70. Somić), Golić, Turkman, Kireta, Kutleša

Trener: Ivica Vidović

Igrač utakmice: Miljenko Bencalić (Samobor)

Pred lijepo ispunjenim tribinama domaćini su očekivano potvrdili naslov prkava protiv gostiju koji su znali da u ovoj utakmici nemaju što tražiti.

Od samog starta utakmica je išla u jednom smjeru (k gostujućim vratima) i prva prava prilika Samobora je završila golom. Kovačić je s desne strane nabacio, a Ašanin laganim dodirom glavom promijenio smjer lopte za 1:0. Gosti nakon primljenog gola prijete, ali udarac Kutleše odsjeda na prečki. Do poluvremena se probudio i brzonogi Bencalić i s dvije uspješne realizacije uz dva prodora povisio na sigurnih 3:0.

U prvoj minuti nastavka Bencalić postiže hat – trick, a u 52. Brujić postavlja konačnih 5:0, za veliko slavlje koje je potrajalo dugo u noć.

Matija Milić

Zadržati Ašanina, Kovačića i Bencalića

Prvog stratega Samoboraca Alberta Pobora pitali smo je li vjerovao da se može dostići (i prestići) Metalac, koji je 9 kola prije kraja imao 12 bodova prednosti.

- Nismo se obazirali na njihovu prednost, išli smo od utakmice do utakmice. Cilj nam je bio pošteno odigrati svaku, pa što bude. Tako smo odigrali i protiv njih (pobjeda 3:0, op. a.), a i sve ostale utakmice. Druga je stvar što se pred takvu mladu momčad kakva je naša i ne mogu se stavljati neki preveliki pritisci ili nekakav imperativ jer to onda i ne može završiti dobro.

Pobor se dotaknuo i slijedeće sezone.

- Želio bih ostati i najvjerojatnije će, nakon razgovora s ljudima iz kluba, to tako i biti. Vidljiv je veliki angažman rukovodstva kluba oko uvjeta za rad i osiguravanja neophodne infrastrukture koji omogućuju dobar i kvalitetan posao.

Što se tiče igračkih tema i dolazaka i odlazaka, iako je još rano, trener Samobora je i to prokomentirao.

- Sigurno je da će trebati dovesti nekoliko novih igrača, iako imamo dobru bazu koju ćemo samo proširivati. U igračkoj kvaliteti nije prevelika razlika između treće i četvrte lige tako da, ponavljam, glavninu igrača već imamo i samo nam slijedi nadogradnja. Naravno, bilo bi sjajno kad bi ostali Kovačić i Ašanin. Oni nam, sa svojim znanjem i iskustvom na terenu, puno znače – završio je Pobor.

Dopredsjednik prvaka 4. lige središte B Velimir Deak nakon utakmice bio je vidno izmoren, iako nije igrao. Mučili su ga neki drugi problemi.

- Nadam se da će se onaj propust s utakmice Sava – Metalac okarakterizirati kao slučajan i da ćemo nakon prvog mjesta na zelenom terenu biti prvi i za zelenim stolom.

O igračkom kadru za slijedeću sezonu, pa i pa tako i s Kovačiću i Ašaninu nije želio puno govoriti.

- Naš cilj je da ostanu s nama i slijedeće sezone – bio je kratak Deak.

Dvojica ponajboljih Samoboraca na utakmici, dvostruki strijelac Miljenko Bencalić i kapetan Slađan Ašanin u gužvi nakon utakmice kratko su izjavili da ne znaju gdje će slijedeće sezone igrati. Za prvog su se pojavila nagađanja o prelasku u momčad iz višeg ranga natjecanja, a drugi dvoji o igri za seniore ili za veterane.

M.M.

FOTO: Miljenko Bencalić i rezervni vratar Marko Duspara

 

KOŠARKA - Kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 65:76 (39:38)

KOŠARKA - Kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 104:61 (39:34)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 62:69 (36:27)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 64:49 (27:24)

KOŠARKA - Veterani – Međunarodna utakmica Szentendrei KSE – Samobor 79:66 (34:36)

KARATE - Roda Cup - Beograd, 1. lipnja

KARATE - 8. međunarodni karate turnir Opatija kup - Opatija, 1. lipnja

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 12. kolo Ogulin – Samobor 65:82 (32:36)

NOGOMET - 4. HNL središte B – 34. kolo

NOGOMET - 4. HNL središte B – 34. kolo

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002