31.05.2008.

GIMNASTIKA - Djevojčice Gimnastičkog kluba Samobor pokazale Gimnastičku abecedu

I na friškom zraku pokazale što znaju

GIMNASTIKA - Djevojčice Gimnastičkog kluba Samobor pokazale Gimnastičku abecedu

Svojim prvim nastupom izvan dvorane u kojoj redovito treniraju djevojčice Gimnastičkog kluba Samobor oduševile su samoborsku publiku svojim nastupom nazvanim Gimnastička abeceda. Na Trgu Matice hrvatske, gostujući na Danu dječjih vrtića, Ema Kopun, Ema Herger, Ema Mihelić, Josipa Koletić, Dunja Šagud, Nina Jurković i Nika Barišić pokazale su osnovne gimnastičke elemente poput dječjih skokova, stoja, koluta, mosta..., vježbice koje intenzivno već godinu dana rade sa svojim trenericama Andrejom Popović i Andrejom Ivić i pripremaju se za natjecanja u C kategoriji ujesen.

Njihove starije kolegice, s kojima rade trenerice Nives Krošnjar, Martina Bublić i novopridruženi Tomislav Kolenić, juniorke i kadetkinje: sestre Kovačić – Anamarija, Helena i Karla, zatim Lucija Nemanić i Lucija Kirschenheuter te Nina Fresl, Lara Šelj i Iva Barišić pokazale su do čega se dolazi višegodišnjim marljivim treniranjem. Njihova koreografija na pjesmu Svijet voli pobjednike pokazala je razgibavanje i zagrijavanje, zatim osnove niske akrobatike: kolut, stoj-kolut, zvijezdu, most i skokove: pruženi skok, grčeni skok, raznožni skok, a osobito su bila atraktvina salta - zgrčeni, sklonjeni i s pola okreta.

Iako su mnogi za samoborske gimnastičarke i njihove rezultate doznali preko internetskih starnica Glasnika Samobora i Svete Nedelje, te iz samoga Glasnika, a u posljednjie vrijeme i iz drugih medija, tek su na nastupu uživo vidjeli što sve one doista mogu i znaju.

Već sljedeću priliku za to imaju na Proljetnom prvenstvu Kluba koje će se održati 14. lipnja u Dvorani borilačkih športova OŠ Bogumila Tonija.

K.K.

 
31.05.2008.

ATLETIKA - Održana 47. Noćna trka Grada Samobora

Slavko Petrović najbolji na kišnoj stazi

ATLETIKA - Održana 47. Noćna trka Grada Samobora

Po 47. put atletičarke i atletičari iz osnovnih i srednjih škola te profesionalci otrčali su noćnu trku Grada Samobora. Trčalo se ponovno u centru Grada, što znači da je start i cilj bio na Trgu kralja Tomislava. Kao uvod u ovu tradicionalnu manifestaciju vidjeli smo zabavni program u kojem su nastupili dječji zborovi Samoborček i Smješak, Samoborske i Svetonedeljske mažoretkinje i plesači Športskog plesnog kluba Samobor.

Pokrovitelji utrke održane 30. svibnja bili su Poglavarstvo Grada Samobora i Samoborski športski savez, a organizator Školski športski savez Samobora i Svete Nedelje. Utrku je otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten, zaželjevši svim natjecateljima puno uspjeha i rekavši kako je uvijek lijepo vidjeti toliku mladost, koja se bavi sportom, na okupu.

Ovom prigodom izdvojit ćemo samo pobjednike utrka.

U kategoriji petih razreda pobijedila je Rebeka Meglić kod djevojčica i Luka Lindić kod dječaka (oboje iz OŠ Bogumila Tonija). Kod šestih razreda pobijedili su Lucija Kosaber (OŠ Bogumila Tonija) i Toni Trupec (OŠ Sveta Nedelja), kod sedmih razreda Leonarda Halilović i Filip Čučić (oboje iz OŠ Bogumila Tonija), a kod osmih Ana Turk (OŠ Samobor) i Sebastijan Čuk (OŠ B. Toni). U kategoriji srednjoškolaca i srednjoškolki najbrži su bili Ida Dančulović (ETUŠ) i Filip Turk (SSŠ).

Što se tiče kategorije registriranih atletičara, kod žena pojavila se na startu samo Branka Lozić iz AK Žumberak, koja je otrčala 3.000 metara, dok su atletičari trčali 4000 metara a najbrži je bio Slavko Petrović iz AK Zagreb Ulix, ispred Zorana Žilića, Siniše Goričanca i Dražena Dinjara.

Kiša, koja je cijelo vrijeme prijetila, nije poremetila program niti izazvala veće poteškoće, osim što je zbog nje staza bila skliska, pa je došlo i do nekoliko padova, srećom bez težih posljedica.

M.Š.

 
31.05.2008.

SKIJANJE - Ski klub Samobor održao godišnju skupštinu

Rezultati unatoč kompromisima

SKIJANJE - Ski klub Samobor održao godišnju skupštinu

Ski klub Samobor svoju 40. godinu djelovanja obilježio je još jednom rezultatski i organizacijski izuzetno uspješnom sezonom. Ne čudi s toga što upravi kluba i skupštinarima Ski kluba Samobor, okupljenima na sjednici u Samoborskoj pivnici u srijedu, 29. svibnja, osmijesi uglavnom nisu silazili s lica. Tako je, za početak, predsjednik Stjepan Bašić Tuta skupštinare podsjetio na najznačajnije aktivnosti Ski kluba Samobor, koje obuhvaćaju rad na organizaciji jednodnevnih izleta, obiteljskog skijanja, pomoć u organizaciji Svjetskog kupa na Sljemenu i ostalih skijaških natjecanja u režiji ovog samoborskog klupskog 40-godišnjaka.

O sportskom aspektu skijaške sezone govorio je pak sportski direktor Ski kluba Samobor Roman Olivari. Kako je istaknuo, u nikad jačoj konkurenciji klubova i natjecatelja rezultati su za svaku pohvalu. Ekipno gledano Ski klub Samobor je zauzeo 8. mjesto u poretku klubova za Gorenje Croski Cup te 4. mjesto u FIS Croski kupu. Sveukupno gledajući Ski klub Samobor je sezonu okončao na visokom 6. mjestu od ukupno 25 klubova!

Rezultat je tim vredniji ako se zna da je cijeli pripremni period odrađen sa samo jednim trenerom. Razlog tome je odlazak Dubravka Lalića u ekipu Ivice Kostelića i manjak financijskih sredstava u prvom dijelu sezone za provedbu zamišljenog plana i programa te financiranja drugog trenera. Ipak, planirani broj skijaških dana je realiziran, ali uz brojne kompromise za koje je izražena nada da se neće ponoviti u novoj sezoni.

Samoborske skijaše pozdravili su ovom prigodom tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat, koji je podsjetio na povijest skijanja u Samoboru, samoborski skijaški reprezentativni kadar te čestitao klubu 40. godišnjicu djelovanja. Predsjednik Zajednice sportskih udruga i zajednica Zagrebačke županije Marijan Jurić pridružio se čestitkama te najavio daljnju potporu klubu. U čestitarskom raspoloženju došlo se i do kraja skupštine, uz podjelu pehara natjecateljima Ski kluba Samobor te prigodnu zakusku.

Kruno Solenički

 

GIMNASTIKA - Djevojčice Gimnastičkog kluba Samobor pokazale Gimnastičku abecedu

ATLETIKA - Održana 47. Noćna trka Grada Samobora

SKIJANJE - Ski klub Samobor održao godišnju skupštinu

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002