16.05.2008.

SPORT NAJMLAĐIH - Svečano otvorena i održana 7. Olimpijada dječjih vrtića na stadionu NK Samobora

Pobijedila je radost

SPORT NAJMLAĐIH - Svečano otvorena i održana 7. Olimpijada dječjih vrtića na stadionu NK Samobora

Sedmo izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića Zagrebačke županije i ove je godine okupilo najmlađe olimpijce na stadionu NK Samobora. U petak, 16. svibnja, pod već poznatim geslom "Što se nauči u djetinjstvu nikad se ne zaboravlja", na travnjak su stupile nožice dječaka i djevojčica iz dječjih vrtića Slavuj, Osmijeh, Izvor, Potočić, Grigor Vitez, Ivanić Grad i zaprešićkog Maslačka.

Nakon odslušane himne olimpijsku baklju na stadion je donio karataš Matej Tomazin, a nakon kratkih govora županijskog pročelnika za kulturu i sport Miroslava Burića, tajnika Samoborskog športskog saveza Jure Horvata i zamjenice gradonačelnika Samobora Marice Jelenić, Malu olimpijadu službeno je otvorio izaslanik Hrvatskog olimpijskog odbora Milan Kolman.

Maleni natjecatelji, bodreni od svojih roditelja s tribina, natjecali su se u pet olimpijskih disciplina: trčanju na 50 m, štafeti 4 x 25 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj i malom nogometu. Najuspješnijima su pripali pehari i medalje, a tko su oni objavit ćemo čim stignu rezultati. S druge strane pak, rezultati su u ovom slučaju ionako u drugom planu, jer, kako je rečeno, na ovoj Olimpijadi svi su pobjednici, a važniji od rezultata su radost i smijeh malih olimpijaca.

K.S.

Tko je bio naj

U ukupnom poretku najviše bodova skupili su olimpijci Dječjeg vrtića Ivanić Grad, ispred zaprešićkog Maslačka i Dječjeg vrtića Slavuj iz Svete Nedelje. Grigor Vitez, Izvor te Potočić i Osmijeh osvojili su pozicije od 4. do 6. mjesta.

U malom nogometu za dječake prva tri mjesta pripala su Grigoru Vitezu, Maslačku i Izvoru, a kod djevojčica Maslačku, Ivanić Gradu i Grigoru Vitezu. Kod trkača na 50 metara najbrži je bio Ivo Gašić (DV Grigor Vitez) ispred dvojca iz Izvora, Karla Mehmetovića i Matea Vrbančića. Kod djevojčica najbrža je bila Jana Rafaela Šimić (Maslačak), ispred Lucije Krištofić (DV Ivanić Grad) i Sare Crneković (Maslačak).

Skok u dalj osvojio je Vedran Domitrović (Maslačak) ispred Mirana Ljubića (Slavuj) i Patrika Horvata (Maslačak), kod djevojčica Stella Škrinjar (DV Ivanić Grad) bila je bolja od Veronike Blažević (Osmijeh) i Stele Jerej (DV Ivanić Grad). Tenisku lopticu najdalje je pak bacio David Ćuni (DV Ivanić Grad), ispred Stipe Krstanovića (Slavuj) i Marka Čavara (DV Ivanić Grad) te kod djevojčica Andrea Banek (Sjavuj) ispred Mie Horvatić (Maslačak) i Dore Mataušić (Maslačak).

Štafeta 4x25 metara pripala je dječacima iz Slavuja koji su bili brži od Grigora Viteza i Maslačka, dok je kod djevojčica najbrža štafeta bila ona Grigora Viteza ispred DV Ivanić Grad i Slavuj.

 
16.05.2008.

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 10. kolo Cedevita – Samobor 95:76 (34:34)

Nije išlo protiv "vitamina"

SAMOBOR: Gionechetti 15, Pintar, Poljak 7, Geiger 3, Levanić 30, Koščak, Kleščić 4, Marković 4, Hrkalović 13. Trener: Josip Vlah

CEDEVITA: Rustemi 2, Goleš 5, Rogić 28, Stublić, Sesar, Tolić 14, Sabljić 2, Benković 12, Zajec 14, Vukašin, Buva 18. Trener: D. Jovović

Samoborci su u prvoj četvrtini vrlo pokretljivom zonom u obrani limitirali domaćine na svega 6 koševa, a u napadu igraju strpljivo i učinkovito za visoko vodstvo od 17 razlike. U drugoj četvrtini Samoborcima popušta koncentracija i šutira se neuspješno u prvim sekundama napada tako da domaćini iz brzih kontranapada do poluvremena poravnavaju rezultat. Do polovice treće četvrtine igra se u egalu, a do kraja četvrtine razigrani bekovi Cedevite Rogić i Zajec vrlo precizno pogađaju 6 trica zaredom za vodstvo svoje ekipe od deset koševa. Početkom zadnje četvrtine juniori Samobora još pokušavaju preokrenuti rezultat, ali izlaskom centra Hrkalovića iz igre zbog ozljede jednostavno nemaju snage te na kraju Cedevita zasluženo pobjeđuje. Kod Samoboraca istakao se učinkovitošću Levanić s 30 koševa. Kod Cedevite odlično je odigrao Rogić s 28 koševa.

T.I.

 
16.05.2008.

TENIS - U Samoboru održano Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina

Veger i Pera najbolji

TENIS - U Samoboru održano Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina

Od 10. do 15. svibnja na terenima TK Samobor 1890 održano je Prvenstvo Hrvatske u tenisu za djevojčice i dječake do 14 godina starosti.

Prvakinja Hrvatske je Bernarda Pera iz Teniskog kluba Zadar, koja je u finalu bila bolja od Ivane Ljubić iz TK Split s rezultatom 4:6 6:4 6:2.

Prvak Hrvatske je Filip Veger iz TK Đakovo, koji je u finalu bio bolji od Matea Fabera iz TK Podsused.

Prvakinje u igri parova su Sabina Jerešić (TK Didon) i Ivana Ljubić (TK Split), koje su u finalu pobijedile Bernardu Peru i Marijanu Vlahinić (TK Dubrovnik).

Prvaci u igri parova su Tomislav Draganja (TK Split) i Marko Goleš Babić (TK Medveščak), koji su u finalu pobijedili Nikolu Čubeka (TK Hrvoje) i Kristijana Ivanjeka (TK Ponikve).

U konkurenciji parova treće mjesto osvojili su Filip Horvat i Patrik Gulia iz TK Samobor, koji su izgubili u prvom kolu glavnog turnira od bolje rangiranih igrača.

U kvalifikacijama je nastupila i Lea Hlebec, članica TK Samobor.

Ninoslav Samac

FOTO: Filip Veger i Matea Faber

 
16.05.2008.

PLANINARENJE - Planinarski pohod povodom 85. godišnjice djelovanja PD Japetić

Preko Cerinskog vira do Šojke

U cilju promoviranja planinarstva i Samoborskog gorja Hrvatsko planinarsko društvo "Japetić" iz Samobora i ove godine organizira pohod. Ovo je treći po redu, i kao što pravila kazuju, ima novu trasu. Naime, svake godine je pohod posvećen preminulom, zaslužnom članu ili članovima Japetića i ima drugu trasu. Kako ove godine Društvo slavi i 85. godišnjicu djelovanja, objedinjeni su Pohod i proslava godišnjice na način da je Pohod posvećen osnivačima Društva kojih ima 9, i u skladu s tim nosi naziv "Tragom osnivača". Trasa puta zbog toga prolazi kroz Gradišće. Želja planinara Japetića je da se što manje hoda markiranim stazama i već uobičajenim putovima kroz Samoborsko gorje, pa se stoga zadovoljavajući predhodni uvjet trasa samog pohoda uobličila.

Okupljanje je u nedjelju, 18.05.08 ispred prostorija Društva, od kuda se u 9 sati kreće prema Vrhovčaku i lokaciji Medjama. Tamo će, uz kratko zadržavanje, biti predavanje o nastanku geomorfološkog fenomena Medjama. U nastavku puta dolazi se u Gradišće u klet obitelji Belak, na mjesto gdje se 1923. godine začela ideja o osnutku Društva. Ovdje će VA Samoborke otpjevati par prigodnih pjesama, a planinari "Japetića" će položiti vijenac na spomen ploču. Obzirom da hoda još ima dosta, zadržavanje je kratko i put dalje vodi do EKO centra Slani Dol, Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Tu je još jedno mjesto gdje će se zastati kako bi pohodnicima pokazali povijest nastanka Samoborskog gorja i Žumberka, te se malo odmorili. Kako ne bi ostali uskraćeni za još jedan pravi biser na ovom Pohodu, obići će se i Cerinski vir, največi slap u Samoborskom gorju. Prije toga proći će se kraj kuće Sv. Partika, koja je u izgradnji, i tu je jedna od kontrolnih točaka trase. Pohod završava u Šoićevoj kući gdje će biti najveselije i gdje je zabava uz živu muziku.

Iz programa se vidi da je Pohod edukativan i pravi planinarski. Ukupno ima 6 sati hoda i vodi davno zaboravljenim stazama. Ni ovaj Pohod ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći GSS stanice Samobor, koja će bdjeti nad sigurnošću sudionika pohoda.

Darko Dömötörffy

 

SPORT NAJMLAĐIH - Svečano otvorena i održana 7. Olimpijada dječjih vrtića na stadionu NK Samobora

KOŠARKA - Juniori – II. HRL – 10. kolo Cedevita – Samobor 95:76 (34:34)

TENIS - U Samoboru održano Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina

PLANINARENJE - Planinarski pohod povodom 85. godišnjice djelovanja PD Japetić

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002