12.04.2008.

TENIS - Otvoreno prvenstvo Samobora u tenisu za djevojčice i dječake do 12 godina starosti

Pobjednici Domagoj i Jana

TENIS - Otvoreno prvenstvo Samobora u tenisu za djevojčice i dječake do 12 godina starosti

Od 4. do 8. travnja održano je Otvoreno prvenstvo Samobora u tenisu za djevojčice i dječake do 12 godina starosti. Na ovom turniru drugog ranga (prvi rang turnira je državno prvenstvo), nastupilo je 29 djevojčica i 63 dječaka iz cijele Hrvatske. Nakon igranja kvalifikacijskih susreta po skupinama (16 skupina po 4 igrača), u nedjelju, 6. travnja, počeo je glavni turnir dječaka na 32 mjesta i djevojčica na 16 mjesta. Od domaćih tenisača nastupili su u kvalifikacijama Lea Hlebec i Davor Vukadin.

Pobjednik turnira kod dječaka je na kraju Domagoj Bilješko (TK Hrvoje), koji je u finalu bio bolji od Josipa Lovakovića (TK Ponikve) rezultatom 6:4, 6:3. Kod djevojčica Jana Fett (TK Zagi) pobijedila je svoju suparnicu Josipu Šakić (TK Split) rezultatom 6:0, 6:3.

U igri parova kod dječaka pobjednici su Tomislav Antoljak (TK Brcko) i Fran Zvonimir Zgombić. U igri parova kod djevojčica pobjednice su bile Barbara Rajić i Iva Radman (TK Brcko).

Sljedeći turniri u organizaciji TK Samobor 1890 su Otvoreno prvenstvo Samobora do 18 godina (12.-14. travnja) i Otvoreno prvenstvo Samobora do 14 godina (2.-5. svibnja) te Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina od 10. do 15. svibnja.

S.S.

FOTO: Josipa Šakić, Jana Fett i Domagoj Bilješko, Josip Lovaković

 
12.04.2008.

KARATE - Najmlađi članovi KK Samobor – Anindol položili za viša učenička zvanja

63 polaznika položila za nove pojaseve

Karate klub Samobor - Anindol održao je 10. travnja za svoje članove polaganje za učenička zvanja – KYU pojaseve. Polaganju su pristupili najmlađi članovi kluba starosne dobi od 7 do 13 godina, a odvijalo se prema pravilima Komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza.

Ispitnu komisiju činili su majstori karatea, ujedno i treneri u klubu - Darko Šimunec (6. dan - licencni ispitivač Hrvatskog karate saveza), Davor Mrzak (2. dan), Vjekoslav Škreb (2. dan) i Davor Cipek (2.dan).

Obzirom na zahtjeve komisije, mladim kandidatima koji su pristupili polaganju za 8 KYU žuti pojas, 7 KYU narančasti pojas i 6 KYU crveni pojas nije bilo lako. Izvođenje zadane tehnike koje su naučili u karate školi te učeničke kate po izboru komisije morali su izvesti bez greške. Upornost redovnog dolaska na svakodnevne treninge te stečena znanja u dvorani ispitna komisija ocijenila je pozitivno te su svi kandidati položili za više zvanje. Na opće oduševljenje najmlađih članova te do posljednjeg mjesta isupnjenog gledališta, njihovih roditelja i najbližih članova obitelji, Karate klub Samobor - Anindol u svojim redovima ima novih 32 karateka 8 KYU žuti pojas, 20 karateka 7 KYU naranđasti pojas, 11 karateka 6 KYU crveni pojas.

Osim malih karateka zadovoljstvo su pokazali i njihovi treneri koji su činili komisiju, jer pokazanim znanjem najmlađih članova samoborski karate klub ne treba brinuti za budućnost i vrhunske sportske rezultate nekih novih klinaca.

Ovo polaganje bilo je tek uvod za sve prisutne simpatizere karate kluba u Samoboru, budući da 15. travnja pred ispitnu komisiju izlazi 50-tak kandidata koji će pokazati svoje znanje i pokušati položiti za 5 KYU zeleni pojas, 4 KYU plavi pojas, 3 KYU ljubičasti pojas i 2 KYU smeđi pojas. Obzirom na visoke kriterije koje kandidati moraju pokazati pred komisijom, polaganje će biti ujedno i prava demonstracija karate vještine u samoborskom klubu.

S.S.

 
12.04.2008.

NOGOMET - 2. županijska liga zapad – 5. kolo

Sloga Orešje – Pribić 3:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Reškovac(42), 1:1 Seljan(56), 1:2 Kularić(82), 2:2 Kokot(86), 3:2 Seljan(90)

Bestovje – Rakov Potok 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Slamar(61), 0:2 Kulušić(63)

Sloga Brezje - Kupinec 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Palačković (11 – 11m), 2:0 Palačković(39), 2:1 Moretić(57)

Sveta Jana – Galgovo 3:2 (1:1)

Strijelci: 0:1 Lisec(4), 1:1 Ivčec(10), 1:2 Sirovica(47), 2:2 Jagunić(63), 3:2 Ivčec(71)

Nakon četrnaestog kola vodi Sloga Brezje s 34 boda, drugo je Bestovje s 30, Rakov Potok je na četvrtom mjestu s 26 bodova, peta je Sloga Orešje s 23, dok je Galgovo na devetom mjestu s 14 bodova.

 
12.04.2008.

KYOKUSHIN KARATE - U Mađarskoj održan međunarodni turnir u kyokushin karateu Hungarian Open 2008

Krunoslav Zlodi viceprvak

KYOKUSHIN KARATE - U Mađarskoj održan međunarodni turnir u kyokushin karateu Hungarian Open 2008

Ovogodišnji međunarodni turnir u kyokushin karateu Hungarian Open održan je 5. travnja u mađarskom gradu Szolnoku. Na tom, uz Europsko prvenstvo i Memorijal Branka Bošnjaka, najjačem europskom kyokushin karate turniru za seniore nastupilo je 116 natjecatelja iz devet europskih i jedne azijske zemlje. Uz domaćine Mađare, na turniru su sudjelovali i borci iz Češke, Francuske, Grčke, Kazahstana, Litve, Rumunjske, Rusije, Švedske te šestoro natjecatelja iz Hrvatske.

Dokaz kvalitete tog natjecanja su i vrhunski borci koji su na njemu sudjelovali, među kojima su i aktualni prvaci Europe te viceprvaci u pojedinim kategorijama. Posebno treba istaknuti da su nastupili neki od najbolje plasiranih s posljednjeg Svjetskog prvenstva, poput viceprvaka Alexeya Leonova (Kazahstan) i četvrtoplasiranog Romana Nestarenka (Rusija) te također izvrsnog Zsolta Balogha (Mađarska).

Pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kyokushin karate saveza Milana Garašića i člana HKKS-a Vladimira Šintića, Hrvatsku su predstavljali Kristina Kojundžić (+65 kg) iz Karate kluba Moslavina te Damir Hodak i Dejan Obranić (-70 kg), Dario Šančić i Krunoslav Zlodi (-90 kg), kao i Tihomir Garašić (+90 kg), svi članovi Karate kluba Mladost iz Samobora.

Najbolji rezultat ostvarili su Kristina Kojundžić, koja je osvojila treće mjesto, i Krunoslav Zlodi, drugoplasirani u svojoj kategoriji. Oboje su se "krvavo" borili na putu do medalje te su, iako najmlađi natjecatelji na turniru, ostvarili izvrstan rezultat, a Zlodi je imao i najniži pojas. Na putu prema vrhu ipak ih je zaustavio nedostatak iskustva. No, dali su svoj maksimum, izgubivši od starijih i iskusnijih natjecatelja. Valja napomenuti da je Zlodi u finalu izgubio od Zsolta Balogha, šesnaestog kyokushin borca na svijetu, pokazavši još jednom nepokolebljivost duha i ustrajnost u borbi. Ostali Mladostaši također su se izvrsno borili, no i ovaj put neke su zaustavile ozljede. Hodak je izgubio od mađarskog borca, Obranić od predstavnika Rumunjske, a Šančić i Garašić morali su završiti natjecanje zbog ozljeda koljena.

Nakon dodjele medalja, predsjedniku HKKS-a Milanu Garašiću na ostvarenom rezultatu u ime organizatora čestitao je čelnik mađarske krovne kyokushin organizacije Furko Kalman, kao i predstavnici ostalih zemalja. Da je ovo uistinu hvalevrijedan uspjeh govori i činjenica da su Kristina Kojundžić i Krunoslav Zlodi do prošle godine oboje bili juniori te im je, nakon prošlogodišnjeg Memorijala Branka Bošnjaka, ovo drugo veliko natjecanje pa stoga možemo očekivati da ćemo ih još mnogo puta vidjeti na pobjedničkom postolju.

Sihan Furko Kalman - 7. DAN u kyokushinu

Prilikom otvorenja natjecanja dopredsjednik Svjetske kyokushin karate organizacije (WKO) shihan Atila Mesarosz objavio je da je shihan Furko Kalman 6. DAN odlukom predsjedništva WKO-a promaknut u nositelja majstorskog zvanja 7. DAN. Promakut je zbog svog nesebičnog doprinosa i požrtvovnosti te zbog promocije kyokushin karatea u Europi i svijetu. Shihan Kalman poznat je u cijelom svijetu kao vrhunski karatist i učitelj, a svoju nasebičnost u prenošenju znanja pokazao je i u Hrvatskoj, gdje svake godine vodi ljetnu školu kyokushina te razne seminare.

Također je promaknuta i Veronika Szovetes 2. DAN iz Mađarske kyokushin karate organizacije za svoja dostignuća na natjecanjima kyokushina. Višestruka je osvajačica europskih prvenstava i svjetskih kupova, a na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, prvi put održanom i za žene, osvojila je prvo mjesto i tako postala prva svjetka prvakinja. Zbog svojih borilačkih dostignuća promaknuta je u nositeljicu crnog pojasa 3. DAN. U njezinom su društvu mnogo puta trenirali i Mladostaši braća Kruno i Tihomir Garašić te za nju imaju samo riječi hvale.

Dođite i postanite član samoborskog Kyokushin karate kluba Mladost. Sve informacije na www.kyokushin-mladost.hr.

 
12.04.2008.

ŠKOLSKI SPORT - ATLETIKA - Natjecanje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola ZŽ

Samoborci pokazali potencijal

ŠKOLSKI SPORT - ATLETIKA - Natjecanje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola ZŽ

U organizaciji Školskog športskog saveza Zagrebačke županije i uz pomoć Atletskog kluba Mladost iz Zagreba održano je županijsko atletsko natjecanje za osnovne i srednje škole Zagrebačke županije. Na natjecanju je sudjelovalo oko 200 odabranih učenika iz svih osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije, od kojih je nekoliko postiglo vrlo zapažene rezultate.

Posebno treba istaknuti Idu Dančulović s rezultatom od 13,3 sekunde na l00 metara, iz OŠ Mihaela Šiloboda Kristijana Tomaškovića s rezultatom od 12,53 sekundi na l00 metara, Karla Fresla iz OŠ Bogumila Tonija na 300 metara s rezultatom 41,72 sekundi, Matiju Živkovića iz OŠ Sveta Nedelja s rezultatom 12,42 metra u bacanju kugle, Anu Turk iz OŠ Samobor na 300 metara s rezultatom 43,78 sekundi i Marka Šiloboda iz ETUŠ-a Samobor sa 175 centimetara u skoku u vis.

Tako je još jednom pokazano da Samobor ima učeničkog potencijala za atletiku, no potrebno ga je organizirati, okupiti i kvalitetno trenirati. Čitavu organizaciju natjecanja na zavidnoj visini odradili su i profesori OŠ Bogumila Tonija Rajčević Zoran, Petra Barišić, Ismeta Čerkez, Andrea Popović, Vlado Čerkez i Krsto Mesić.

I.H.

FOTO: Karlo Fresl

 

TENIS - Otvoreno prvenstvo Samobora u tenisu za djevojčice i dječake do 12 godina starosti

KARATE - Najmlađi članovi KK Samobor – Anindol položili za viša učenička zvanja

NOGOMET - 2. županijska liga zapad – 5. kolo

KYOKUSHIN KARATE - U Mađarskoj održan međunarodni turnir u kyokushin karateu Hungarian Open 2008

ŠKOLSKI SPORT - ATLETIKA - Natjecanje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola ZŽ

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002