02.04.2008.

Zbog proceduralne greške kod sazivanja odgođena izvanredna izborna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Nasljednik Darka Šimunca bira se u svibnju

Iznenadna i neočekivana ostavka predsjednika Samoborskog športskog saveza Darka Šimunca svoj je epilog trebala imati na izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine sazvanoj za petak, 4. travnja. Međutim, okupljanje članova Skupštine koji su se trebali odrediti prema ostavci i izabrati novog čelnog čovjeka Saveza, doživjela je odgodu.

Naime, kako smo službeno obaviješteni, zbog uočene proceduralne pogreške kod sazivanja izvanredne Skupštine, ona se, temeljem odluke Izvršnog odbora, odgađa i saziva za utorak, 6. svibnja.

U skladu sa Statutom Samoborskog športskog saveza, svim članovima Skupštine će u propisanom roku biti dostavljeni materijali za Skupštinu, a članovi Skupštine i Nadzornog odbora su obaviješteni da kandidate za novog predsjednika mogu istaknuti svi klubovi koji imaju svog predstavnika u Skupštini, koji su uključeni u program javnih potreba Grada Samobora, te da se prijedlog liste kandidata zajedno s dokazima o ispunjavanju uvjeta i kriterija dostavljaju tajništvu Samoborskog športskog saveza do 21. travnja.

Ostali detalji stoje u Statutu SŠS-a koji se može naći na stranicama www.samoborski-sport.hr, a dodatne informacije o svemu mogu se dobiti u tajništvu SŠS-a, stoji u obavijesti predsjednika u ostavci Darka Šimunca, koji će to ostati još mjesec dana.

K.S.

 
02.04.2008.

NOGOMET - Voditelj omladinske škole NK Samobora Dražen Ivančević o rezultatima mlađih uzrasnih kategorija

Seniori će se popunjavati vlastitim kadrom

NOGOMET - Voditelj omladinske škole NK Samobora Dražen Ivančević o rezultatima mlađih uzrasnih kategorija

Nakon posljednjih odličnih rezultata koje su postigle mlađe uzrasne kategorije NK Samobora, a posebno juniori, koji u velikom broju participiraju i pružaju dobre igre i u seniorskoj momčadi, razgovarali smo s friško izabranim voditeljem omladinske škole NK Samobora Draženom Ivančevićem.

- Naši kadeti i juniori jedine su starosne kategorije, uz seniore naravno, koje su registrirane u Hrvatskom nogometnom savezu te se natječu u 2. HNL – središte i na taj podatak smo veoma ponosni. Vrlo dobre rezultate postižu juniori koji su na trećem mjestu, tj. na drugom ako ne računamo drugu momčad Dinama čiji se rezultati u konačnom zbiru ne računaju – pohvalio se Ivančević. No, puno bitnije od aktualne pozicije na ljestvici je činjenica da se juniori pripremaju za to da u budućnosti budu temelj prve momčadi.

- Mnogi juniori su priključeni prvom, seniorskom sastavu pa su tako u posljednjoj utakmici seniora (pobjeda 4:2 protiv Graničara) čak trojica bila u početnom sastavu, a još dvojica su čekala prigodu s klupe. Još ljepše zvuči podatak da su dvojica od njih pet postigli pogotke, što pokazuje da se njihova igra ne svodi samo na nastupanje i popunjavanje kvote (po pravilima 4. HNL tri igrača mlađa od 21,5 godine moraju biti u prvih jedanaest) – kaže Ivančević i dodaje da je u spomenutoj utakmici od 17 prijavljenih igrača, uz 5 juniora, još 6 igrača bilo mlađe od 23 godine!

- Od 35 igrača koji se nalaze u kadru juniora i seniora, njih 34 su iz Samobora (samo je rezervni vratar Obradović iz Zagreba, op. a.). Oni su ponikli u našoj omladinskoj školi te su, naravno, u određenoj nogometnoj fazi igrali u drugim klubovima, ali su se kasnije vratili tamo gdje su počeli. To su, dakle, pravi domaći igrači. Nažalost, to ljudi još ne prepoznaju – konstatira trener i voditelj omladinske škole, aludirajući pri tome na često mizernu popunjenost tribina. No, budućnost bi mogla biti puno svjetlija.

- Već sljedeće sezone u prvoj momčadi mogu se očekivati novi dečki, oni koji su godište 1989./90., kao npr. Sopić, koji je prvi strijelac u svojoj kategoriji, pa zatim Ćosić, Kumerički, Katanica... Dakle, više nećemo uzimati igrače sa strane nego smo isključivo orijentirani na vlastiti kadar – zaključuje Dražen Ivančević priču o momcima koji bi mogli možda ponovno stvoriti samoborsko nogometno čudo.

Matija Milić

I mlađe kategorije sjajne

Osim kadeta i juniora, u klubu postoje još 4 kategorije koje svojim rezultatima opravdavaju vrijeme i trud koji se u njih ulažu.

- Naši najmlađi igrači natječu se u dvije kategorije - početnici i limači. Početnike vodi bivši igrač Samobora Velimir Deak, i to vrlo uspješno, jer su prvi na tablici, a limači, koje trenira Mladen Ibrahimović, u svojoj ligi isto su na vrlo dobrom trećem mjestu. Mlađi pioniri, koje vodi Danijel Erbežnik, i stariji, pod paskom Željka Šoića, su vezani (igraju protiv istih momčadi) te se njihovi bodovi zbrajaju i onda daju konačni poredak. Trenutno stanje na tablici je takvo da zajedno imaju 2 boda prednosti pred Vinogradarom i njihovi međusobni susreti početkom svibnja će najvjerojatnije odlučiti o prvaku koji će onda sljedeće sezone igrati u 1. HNL za pionire, u konkurenciji respektabilnih momčadi kao što su Dinamo, Hrvatski dragovoljac ili Inter – rezimirao je Dražen Ivančević.

 
02.04.2008.

Ostavka Darka Šimunca u upravnom vijeću Ustanove za upravljanje sportskim objektima

Umjesto Šimunca - Makarun

Ostavka Darka Šimunca u upravnom vijeću Ustanove za upravljanje sportskim objektima

Dugogodišnji predsjednik Samoborskog športskog saveza Darko Šimunec dao je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Samoborskog športskog saveza i to, kako nam je rekao, iz osobnih razloga. Također, dao je neopozivu ostavku i kao predstavnik sportskog saveza u upravnom vijeću Ustanove za upravljanje sportskim objektima Sportski objekti Samobor (SOS).

Njegovu je ostavku prihvatio izvršni odbor Samoborskog športskog saveza i kao svog predstavnika u upravnom vijeću Ustanove SOS predložio Borisa Makaruna. Ostavku je u upravnom vijeću dao i Roland Gajšak, a umjesto njega u ime osnivača u upravnom vijeću Ustanove SOS imenovana je gradska vijećnica Katarina Čop.

Nakon prihvaćanja ostavke Darka Šimunca već je sazvana i izvanredna izborna skupština Samoborskog športskog saveza na kojoj bi se trebao izabrati novi predsjednik.

M.Š.

 
02.04.2008.

NOGOMET - Odgovor tajnika NK Zrinski Tehnovent Mladena Vlahovića na anonimne optužbe

Ne može se dopustiti masovni odlazak igrača

Nakon objave i velike reakcije naših čitatelja na pismo kojim se kritizira rad uprave i trenera NK Zrinski Tehnovent i njihove politike u omladinskoj školi upitali smo o svemu tome odgovornog (i prozvanog) tajnika Mladena Vlahovića.

- Ne bih htio da se ovo shvati kao nekakav demantij, prije svega zato što se ta osoba nije ni udostojila potpisati na ono što je izrečeno.

Za razumijevanje daljnje teme potrebno je vratiti se u prošlost.

- U jednom trenutku bez ikakve najave i dogovora između uprave NK Samobora i nas, nego na osobni nagovor nekih trenera iz NK Samobora, na treningu NK Samobora se pojavljuje 10 naših igrača. To je isto kao da se igrači Dinama bez ikakvog obrazloženja pojave na treningu Hajduka – slikovito objašnjava Vlahović te u jednom dahu nastavlja.

- Mi smo već na početku sezone pustili naša tri najbolja igrača (Vrančić, Brdarić i Sauer), iako nismo trebali. Naš klub također ima omladinske kategorije kadeta i juniora, koje su trenutačno u svojim ligama na prvim mjestima, i sad zamislite što bi nama značio odlazak tako velikog broja igrača. I to pogotovo kad se zna da je naša baza "nabave" igrača mala, tek nekoliko okolnih sela. Tko to nama može zabraniti našu želju za napredovanjem i igranjem u višem rangu? Uostalom, sumnjam da bi svi igrači koji bi otišli od nas igrali u prvoj momčadi Samobora, ponajprije zbog toga što su, na primjer, naši pioniri od Samobora izgubili 1:9 – govori Vlahović, usput ističući da sada nije ni prijelazni rok nego je on tek u ljetnim mjesecima i onda su mogući odlasci.

Tajnik Zrinskog također nije htio komentirati ni tko je autor pisma: "Ne zanima me je li to netko iznutra ili izvana. Već će se to otkriti". Ali je rekao nešto o budućnosti.

- Nama je jasno da mora postojati piramida, dakle, da slabiji klubovi moraju davati najbolje igrače za klubove koji su u višoj i jačoj ligi i na tom tragu je postignut dogovor između nas i NK Samobora o tzv. prepuštanju igrača, ali ne na način da to bude masovan odlazak i zbog toga smo te odlaske morali stopirati.

Tajnik se dotaknuo dijela pisma koji govori o stručnosti njihovih trenera.

- Svi naši treneri imaju UEFA–ine licence i o njima govore njihovi rezultati koje postižu – završio je Vlahović.

Matija Milić

 
02.04.2008.

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 22. kolo

Klokočevac – Zrinski Tehnovent 1:0 (1:0)

Odluka već na početku

KLOKOČEVAC – Igralište Stjepan Celizić Bajdo

Gledatelja 150

Sudac: Kakuk (Rakitje)

Pomoćnici: Fresl (Samobor) i Jankavić (Jagnjić Dol)

Strijelci: 1:0 Matijaščić(6)

KLOKOČEVAC: Poljak, Dolić (od 46. Gestić), Celizić, Sokolović, Janžić, Janjić, Bošnjak, Kos, Matijaščić, Šeperić, Kopitović

Trener: Franjo Šeperić

ZRINSKI TEHNOVENT: Kožarec, Bekiri (od 46. Lehpamer), Novoselec, Šicl, Vrančić (od 46. M. Jagodić), Žganjer (od 80. Binički), Krstanović, Radek, Župančić, Horvat, D. Jagodić (od 46. Draclin)

Trener: Damir Dragozet

Igrač utakmice: Franjo Šeperić (Klokočevac)

Susret između susjedskih klubova bio je odlučen već u 6. minuti kada Matijaščić pogađa za 1:0 vodstvo domaćina. U prvom dijelu gosti su najbliži izjednačenju u 25. minuti, ali sjajan udarac Horvata završava na prečki. U drugom dijelu još poneka prilika za obje momčadi, ali rezultat se ne mijenja.

M.M.

TOP – Lomnica 1:0 (0:0)

Probudio ih Brico

KERESTINEC – Igralište TOP – a

Gledatelja 50

Sudac: Koprić (Potočec)

Pomoćnici: Kašnar (Paukovec) i Borković (Domagović)

Strijelci: 1:0 Brico(48)

TOP: Husak (od 55. Babić), Šimag, Brico, Mateković, Jakopec (od 90. Popović), Stunja, Vukas (od 79. Dujmović), Galić, Ilikić (od 89. Kalman), Kasalo (od 69. Skukan), Bencetić

Trener: Josip Galić

LOMNICA: Stepanić, Radočaj (od 76. Jeđud), Ćurić, Barbarić, S. Šoštarec, Turkalj, Ivanković (od 66. Stepanić), K. Šoštarec, Ačkar, Zv.Ačkar (od 71. Pečniković), Jurić

Trener: Krunoslav Češković

Igrač utakmice: Ivica Brico (TOP)

U prvom dijelu mreže u Kerestincu miruju, a početkom drugog domaće navijače razbuđuje Brico golom za 1:0. Iako su do kraja utakmice domaćini imali inicijativu i više prilika za povećanje prednosti utakmica završava minimalnom pobjedom TOP – a.

M.M.

Vatrogasac (K) – Bregana 2:1 (1:0)

Gosti nisu izdržali

KOBILIĆ – Igralište Vatrogasca

Gledatelja 100

Sudac: Marčetić (Zagreb)

Pomoćnici: Gvozdanović (Jaska) i Rožić (Buševec)

Strijelci: 1:0 Dukarić(7), 1:1 Berisha(75), 2:1 B. Tepšić(84)

VATROGASAC: Klarić, Boban, Šavar, Tagić, Orešković, B. Tepšić (od 88. Jug), Perić, Grilec (od 85. N. Tepšić), Dukarić, Markelić (od 59. Skrbin), Abaz (od 80. Paradžik)

Trener: Goran Plank

BREGANA: Herceg, Babojelić, Grubač, A. Andabak, Nider, I. Andabak, Ivančić (od 28. Otmačić), Sokolović (od 55. Kulašević), Mršić, Berisha, Šaldić

Trener: Dražen Vegel

Igrač utakmice: Bojan Tepšić (Vatrogasac)

U utakmici momčadi koje se nalaze u donjem dijelu tablice Vatrogasci su ostvarili važnu pobjedu, dok se Bregana nije uspjela još više približiti momčadima koji će ostati u ligi. Dukarić je već u 7. minuti doveo prednost u noge domćih i taj rezultat je ostao do 75. minute kada najbolji strijelac Bregane Berisha vraća utakmicu na početak. Ipak, gosti nisu izdržali do kraja, u 84. Tepšić donosi veliku radost u Kobilić.

M.M.

Nakon dvadeset i drugog kola vodi Sloga (B) s 56 bodova (- 1 utakmica), drugi je Jelačić s 39, Top je na četvrtom mjestu s 36 (-1), Klokočevac na šestom s 33 boda (-1), koliko ima i osmi Zrinski Tehnovent (-1), dok je Bregana na sedamnaestom mjestu s 15 bodova.

 
02.04.2008.

KOŠARKA - Košarkaši Samobora igraju u subotu, 5. travnja, derbi protiv momčadi Duge Rese

Još 40 minuta do A-2 lige

KOŠARKA - Košarkaši Samobora igraju u subotu, 5. travnja, derbi protiv momčadi Duge Rese

Kada je krajem rujna 2007. predsjednik Košarkaškog kluba Samobor Goran Dubravčić u razgovoru za naše stranice najavio borbu za ulazak u viši rang, u A-2 ligu, bilo je to vrlo optimistično, osobito stoga što su samoborski košarkaši u sezonu ušli bez pravih priprema, jer se tek dovršavala nova sportska dvorana. Ipak, plan koje je novo vodstvo postavilo prije tri godine u potpunosti se ispunjava. Seniori imaju prigodu u tom kratkom razdoblju iz C doći do A-2 lige. U proteklih 18 kola B-1 lige samoborski su košarkaši zabilježili 17 pobjeda i samo jedan poraz, još u trećem kolu na gostovanju kod Moslavine u Kutini. Sve ostale utakmice su riješili u svoju korist, postigavši pri tome najviše koševa u ligi (1599), a primivši najmanje (1220). Uz to, trener Milan Ličina ima samoborski kostur ekipe i sve se više uključuju mladi igrači u rad prve momčadi.

Posljednje tri utakmice samoborski su košarkaši dobili s po 40 koševa razlike, no tada je uslijedila blagdanska stanka. Predsjednik kluba Goran Dubravčić kaže da se ne boji pada forme, jer je i posljednja provjera protiv Podsuseda otišla uvjerljivo na stranu njegovog kluba. Ističe da i igrači jedva čekaju službeni nastavak prvenstva, jer bi pobjedom protiv drugoplasiranih Dugorešana i teoretski osigurali naslov. Iako nitko ni ne pomišlja na to, Samoborci si čak mogu dopustiti i luksuz poraza, jer bi pobjedama u zadnja tri kola opet bili prvi. Treba reći da je Samobor pobijedio Dugu Resu na njenom terenu 73:70 u vrlo zanimljivoj utakmici. To je i najbolja pozivnica za ovu utakmicu koja na nekim način označava i krunu odlične sezone. Derbi se igra u novoj sportskoj dvorani 5. travnja, a utakmica počinje u 17 sati i 20 minuta pa se pozivaju i navijači da glasnim bodrenjem podrže domaće košarkaše.

M.Š.

FOTO: Trener samoborskih košarkaša Milan Ličina

 
02.04.2008.

NOGOMET - 4. HNL središte B – 22. kolo Sava – Samobor 0:0

Lokalni derbi bez pobjednika

NOGOMET - 4. HNL središte B – 22. kolo
Sava – Samobor 0:0

FARKAŠEVAC – Igralište Široki grm

Gledatelja 400

Sudac: Bizjak

Pomoćnici: Bogović i Bontempo (svi iz Siska)

SAVA: Pintar, Gavran, Drenški, Čakanić, Milečki (od 69. Boras), Karamarko (od 90. Kočnar), Golemović, Jolić, Pečarić, Dodig, Petravić (od 64. Bajan)

Trener: Zoran Smiljanec

SAMOBOR: Obradović, Pavlović, Čakanić, Ivanišević (od 52. Puškarić), Jordan, Kovačić, Horvat, Brujić, Bencalić (od 76. Štefković), Grgečić, Novak

Trener: Albert Pobor

Igrač utakmice: Tihomir Čakanić (Samobor)

Četiristotinjak gledatelja može biti nezadovoljno prikazanom igrom (i bez postignutih pogodaka) obiju momčadi koje su uglavnom tražile priliku za gol dugim loptama prema napadačima (Sava) i s nešto više pokušaja dodavanjima po zemlji (Samobor). Prvi dio bio je puno bolji, barem što se tiče prigoda. Prve dvije bile su gostujuće: prvo je Horvat u 14. minuti s 25 metara sjajno pucao, ali je njegov udarac uz mali dodir domaćeg vratara Gavrana odsjeo na prečki, a 5 minuta kasnije Bencalićev 1 na 1 s Gavranom završava lošim udarcem preko gola. Najbolju domaću priliku za domaćina bilježimo u 21. minuti kada slobodan udarac Drenškog s 30 metara Obradović brani a lopta odlazi u korner.

U prvih 20 – tak minuta drugog dijela još jedna prigoda za Savu kada Jolić izlazi sam na gostujućeg vratara, ali on dolazi prije do lopte te otklanja opasnost. Do kraja utakmice šanse se stvaraju samo iz kornera ili slobodnih udaraca, ali nijedna opasna za gol te na kraju domaćini ipak mogu biti sretniji s bodom.

M.M.

Nakon 22. kola vodi Metalac s 54 boda, druga je Iskra Zelina sa 46, Samobor je na trećem mjestu sa 42 boda, dok je Sava na jedanaestom mjestu s 28 bodova.

 
02.04.2008.

KOŠARKA - NAJAVE

Seniori - B1 liga – 19. kolo

Samobor – Duga Resa

U subotu, 5. travnja, u 17:20

U SD Samobor u Samoboru

Juniori – 2. HRL – 8. kolo

Samobor – Cedevita

U nedjelju, 6. travnja, u 13:20

U SD Samobor u Samoboru

 

Zbog proceduralne greške kod sazivanja odgođena izvanredna izborna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

NOGOMET - Voditelj omladinske škole NK Samobora Dražen Ivančević o rezultatima mlađih uzrasnih kategorija

Ostavka Darka Šimunca u upravnom vijeću Ustanove za upravljanje sportskim objektima

NOGOMET - Odgovor tajnika NK Zrinski Tehnovent Mladena Vlahovića na anonimne optužbe

NOGOMET - Jedinstvena županijska liga – 22. kolo

KOŠARKA - Košarkaši Samobora igraju u subotu, 5. travnja, derbi protiv momčadi Duge Rese

NOGOMET - 4. HNL središte B – 22. kolo Sava – Samobor 0:0

KOŠARKA - NAJAVE

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002