03.03.2008.

SKIJANJE - Poziv na proljetnu skijaču

Vidimo se u Innerkremsu!

SKIJANJE - Poziv na proljetnu skijaču

Od 27. do 30. ožujka 2008. Ski klub Samobor organizira proljetno skijanje u Innerkremsu, poznatom centru hrvatske skijaške reprezentacije. Smještaj na bazi polupansiona osiguran je u neposrednoj blizini skijaških staza.

Ukoliko želite iskoristiti još jedan ugodan zimski vikend javite nam se u prostorije kluba u Zagrebačkoj 16.

 
03.03.2008.

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola – 2. HRL – 9. kolo Univers – Samobor 12:35 (5:13)

Ušli u seriju

SAMOBOR: Belamarić 2, Rendulić, Mandalinić 7, Dragozet 13, Imbert 2, Levanić 5, Džimbeg 2, Šuvaković I. 4, Šuvaković K. Trener: Robert Levanić

UNIVERS: Sarić, Periš 1, Podvinski, Halužan, Grbovac, Radanović 3, Vidović 2, Vuger 1, Kocijan 2, Sokolić, Ljubičić, Kostić 3. Trener: Bošnjak

Samoborci u natjecanju sportskih škola igraju sve bolje i sada već možemo reći da su ušli u niz pobjeda. Ovaj put visokom pobjedom porazili su ekipu Universa iz Zagreba. Kod Samoboraca najraspoloženiji za igru bio je Dragozet s ukupno 13 koševa. Kod Universa Radanović i Kostić tek s po 3 koša bili su najprecizniji protivnici.

T.I.

 
03.03.2008.

Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2008. godini

Karatašice i Melita Ferjanić među najboljima

Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2008. godini

I na proglašenju najboljih sportaša Zagrebačke županije u 2007. godini priznanja su dobili samoborski predstavnici. Tako su za najbolju žensku ekipu u županiji proglašene karatistice Samobor-Anindola, a najboljom mladom sportašicom tenisačica Melita Ferjanić iz TK Samobor 1890. Priznanja su uručena i sportskim djelatnicima koji su tijekom proteklih deset godina postigli naročite uspjehe u stručnom i pedagoškom radu, a među njima i Sandri Brglez, tajnici Stolnoteniskog kluba Sveta Nedelja. Za unapređenje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži te sportsko-rekreacijskih aktivnosti nagrađeni su Nogometni klub Novaki i Rukometni klub Rudar.

Na svečanosti u Zaprešiću najboljom sportašicom proglašena je Branka Pereglin iz Streljačkog društva Dubrava 1094, dok je Daniel Funda iz Kuglačkog kluba Zaprešić najbolji sportaš Zagrebačke županije za 2007. godinu. Momčadski je to priznanje pripalo Nogometnom klubu Inter iz Zaprešića, dok je titulu najboljeg mladog sportaša ponio rukometaš Ante Kaleb, član Rukometnog kluba Dugo Selo.

Sportaše su ovom prigodom pozdravili župan Stjepan Kožić i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Marijan Jurić, koji su istaknuli nužnost ulaganja u sport i izgradnju sportske infrastrukture, te pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Željko Klarić i Josip Čop, glavni tajnik HOO.

K.S.

 
03.03.2008.

Održana godišnja skupština RK Rudar Rude

Ususret 50. obljetnici

Održana godišnja skupština RK Rudar Rude

Organizirano igranje klupskog rukometa u Rudama počelo je prije 49 godina i od tada živi i legenda o rudarskim rukometašima. Za mjesto sa svega 1150 stanovnika i 360 domaćinstava, možemo reći da je pravo malo čudo kontinuirano djelovanje kluba koji u svim sekcijama okuplja više od osamdeset igrača i igračica, tim više zbog nepostojanja osnovnih uvjeta za rad (vlastita dvorana). Da nisu u pitanju Rude i Rudari upitno je bi li klub opstao i k tome imao tako velik omladinski pogon. Ono što je dobra vijest za sve ljude u klubu, navijače i poklonike je gradnja sportske dvorane uz školu ove godine. Stoga je na skupštini Rukometnog kluba Rudar 1. ožujka dvorana bila često spominjana tema te je i skupština zaključena željom da se sljedeća održi u novoj dvorani. O tome će u sljedećim mjesecima najviše brinuti predsjednica kluba Tanja Milek, ujedno i ravnateljica škole, sa suradnicima.

Na sportskom polju o rezultatima će brinuti stručni stožer predvođen Darijom Gaćom. On je u izvješću o radu obuhvatio svih 6 selekcija kluba, koje postižu vrlo dobre rezultate. Prije svega se to odnosi na seniorsku ekipu koja vodi na ljestvici, unatoč problemima s ozljedama od početka sezone. Zbog reorganizacije lige prvak ove godine direktno ide u drugu ligu zapad, a drugi u kvalifikacije te je stoga jasno da ova generacija ima izuzetnu prigodu vratiti se u drugoligaške vode. Trener Gaća istaknuo je da je odaziv igrača na treninge i njihovo zalaganje tijekom priprema bilo na zavidnoj razini pa se nada osvajanju prvog mjesta, što bi igračima bila i najveća nagrada, budući da za svoje igranje ne dobivaju nikakve novčane stimulacije već to rade isključivo iz ljubavi prema rukometu i Rudama.

Opširno je pobrojana situacija u svim selekcijama koje vode Vladimir Šujster (druga ekipa i mlađi kadeti 92. godište), Krunoslav Hofer (dječaci 94. godište), Zoran Fabeković (dječaci 97/98. godište) te Ivan Prosoli (djevojčice). Istaknuto je da su mlađi kadeti ostvarili plasman u 1. HKRL koja se igra na području cijele Hrvatske, a i dječaci sljedeće sezone prelaze u kategoriju više, dok je Domagoj Jagodić dobio poziv u kadetsku reprezentaciju.

Orijentacija na igrače iz vlastite škole je najveće bogatstvo za svaki klub, a vrlo značajan uspjeh u radu predstavlja činjenica da više od polovinu ekipe čine dječaci koji su stanovnici Samobora i drugih mjesta, čime smo dobili na proširenju baze, naglasio je Darijo Gaća i dodao da se sustavno radi na izobrazbi i školovanju vlastitog trenerskog kadra.

Na skupštini je prihvaćen i plan za naredno razdoblje u kojem će centralno mjesto zauzeti proslava 50. godišnjice kluba, što znači i prikupljanje i objedinjavanje arhivske građe za izdavanje monografije. Inače, ovoj je skupštini nazočio i gradonačelnik Grada Samobora Antun Dubravko Filipec.

M.Š.

 
03.03.2008.

KARATE - Tuzla Open 2008 - Tuzla, 01. ožujka

Dobra forma pred Prvenstvo hrvatske

KARATE - Tuzla Open 2008 - Tuzla, 01. ožujka

Karate savez BiH i karate klub Tuzla-Sinbra bili su organizatori i domaćini tradicionalnog 9. po redu međunarodnog turnira pod nazivom Tuzla open 2008.

Turnir se odvijao u sportskoj dvorani „Mejdan“ a okupio je reprezentativce 7 zemalja - B i H, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Kuvajta i Hrvatske.

Hrvatska je na turnir poslala seniorsku proširenu nacionalnu selekciju kojoj je ovo bio jedan od niza provjernih turnira pred europsko prvenstvo koje će se održati u svibnju u Tallinu (Estonija), ali i izbornicima prilika za uvid u trenutnu formu reprezentativaca.

Samoborci su imali predstavnike u reprezentativcima Dariu Svetiću, Nenadu Vukobratu, Davoru Mrzaku, Maji Janković i Diani Saleš te u mladim novim snagama Mateju Tomazinu, Nikoli Šoiću i Tomislavu Stolaru.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, te je svaki od sudionika morao proći najmanje četiri borbe da bi se umiješao u raspodjelu medalja.

Najbolji u Tuzli bio je Dario Svetić koji se popeo na pobjedničko postolje u kategoriji do 65kg. Nakon dugog razdoblja Dario je pokazao vrhunski karate te najavio svoj pohod na europsku medalju.

Odličan je bio i Nenad Vukobrat koji je izgubio u polufinalu od bivšeg svjetskog prvaka Cakića, ali je pobijedio u ostala četiri meča te na kraju osvojio broncu.

Maja Janković se polako ali sigurno vraća u vrh nakon bolesti i povreda. Osvojila je brončano odličje u svojoj težinskoj kategoriji, ali i u apsolutnoj te dala doprinos i ženskoj ekipi Hrvatske koja je na kraju osvojila srebro.

Medaljaš i pravi prezentator samoborske škole karatea bio je i mlađahni (16-godišnjak) Tomislav Stolar koji je po prvi puta nastupio u seniorskoj konkurenciji te odmah uspio ući u finale. Tu je za dlaku izgubio od reprezentativca Srbije, starijeg i naoko čvršćeg suparnika. Ovaj seniorski debi za Tomija je bio itekako uspješan, a pokazao je i najavio da ga čeka velika seniorska karijera.

Ovog puta jako dobra je bila i Dijana Saleš koja je izgubila susret za medalju u svojoj težinskoj kategoriji nesretno izgubivši u polufinalu od aktualne viceprvakinje Europe, bosanske reprezentativke Arnele Odžaković. Dijana je dala veliki doprinos ekipnom zlatu Hrvatske 2 reprezentacije koja je pobijedila Srbiju i BiH.

Dobar nastup imali su i 17 godišnji Nikola Šoić i Matej Tomazin koji su izgubili svoje mečeve tek u produžecima, ali pokazali da će nakon odlične kadetske karijere dugo biti prisutni u vrhu seniorske karate scene.

Ovo je bila i odlična najava za seniorsko prvenstvo Hrvatske koje će se održati za dva tjedna u Virovitici.

Treba spomenuti da je Hrvatskoj pripalo posebno priznanje organizatora turnira kao najuspješnijoj reprezentaciji koja je nastupila na turniru.

S.S.

 
03.03.2008.

KYOKUSHIN KARATE - U organizaciji KK Mladost održan Cup Samobora 2008.

Anamarija Gvozdanović najbolja tehničarka

Prvo ovogodišnje natjecanje Hrvatskog kyokushin karate saveza (HKKS) održano je 23. veljače pod nazivom Cup Samobora 2008. Natjecanje je održano u maloj dvorani OŠ Bogumila Tonija u organizaciji samoborskog KK Mladost, a uz domaćine na tom karate turniru sudjelovali su borci iz sedam klubova koji djeluju u sklopu HKKS-a i Hrvatskog karate saveza.

Cjelodnevni turnir na kojemu je sudjelovalo stotinjak karatista održan je u dvije faze te je u prijepodnevnim satima održano natjecanje u katama, a popodne u borbama. U ime domaćina i organizatora natjecanje je otvorio predsjednik HKKS-a i trener Mladosti Milan Garašić, koji je na kraju izrazio zadovoljstvo kvalitetom boraca, a gosti su pohvalili domaćine za dobru organizaciju turnira.

Samoborski su Mladostaši sudjelovali s najvećim brojem natjecatelja, njih četrdesetak, i postigli golem uspjeh osvojivši ukupno 32 medalje, a Anamarija Gvozdanović, također iz Mladosti, proglašena je najboljom tehničarkom turnira. Nakon službenog dijela natjecanja i proglašenja najboljih, druženje je nastavljeno na tradicionalnom Sayonara partyju.

Dan prije, 22. veljače, predstavnici KK Mladost imali su čast nastupiti i na tradicionalnoj dodjeli nagrada najboljim sportašima Grada Samobora. Tom prigodom su dugogodišnji članovi kluba, braća Krunoslav i Tihomir Garašić te Dario Šančić i Damir Hodak, izveli demonstraciju tameshiwarija (lomljenja građevinskog materijala), a za atraktivnu izvedbu nagrađeni su velikim pljeskom publike.

S.S.

Postanite dio kyokushin obitelji

Dođite i postanite dio najvećeg i najtrofejnijeg kyokushin karate kluba u Hrvatskoj, samoborskog Karate kluba Mladost. Sve informacije možete dobiti svakim danom u prostorijama kluba, Trg kralja Tomislava 8a, te na www.kyokushin-mladost.hr

 

SKIJANJE - Poziv na proljetnu skijaču

KOŠARKA - Prvenstvo sportskih škola – 2. HRL – 9. kolo Univers – Samobor 12:35 (5:13)

Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2008. godini

Održana godišnja skupština RK Rudar Rude

KARATE - Tuzla Open 2008 - Tuzla, 01. ožujka

KYOKUSHIN KARATE - U organizaciji KK Mladost održan Cup Samobora 2008.

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002